Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı için kriterler değiştirilecekmiş. Güzel vaatler..?

günaydın herkeze

2011 ile 2013 yılları arasında bakım sigortası geliyor bu sigorta engelliye bakanamı engellinin kendisinemi bu konu hakkında görüşlerinizi yazarsanız aydınlanmış oluruz tşkrler

memur maaşı 2004 610 tl alıyordu şimdi 2250 sadece dana etinden bahsetme burda
benzinin litresi 1. 66 doğru şimdi 4 tl 40krş doğru peki 2003 te petolün varii 27 dolar bu güm 125 dolar bu ne hepsinin cevabı var bunu burda siyaset yapmamak için yazmıyorum

Hükümetin bu açıklaması hiç de samimi ve inandırıcı gelmedi bana.Refarandumda da buna benzer açıklamalar vaadler yapıyorlardı ne oldu.Bugün seçim yaklaştı başka bir açıklama yine.3 yıl içinde yapılacakmıs.Niye seçimden sonra değil yada seçimden önce yapılmadı.Mahalli idareler seçimleri yaklaşırken uygulamaya başlarlar belki.Sen önce 2010 yılı sonuna kadar özürlü kadroların doldurulacağı sözünü vermiştin onu yerine getirde bu söyledilerine de inansın millet.kısaca diyorum ki palavra palavra palavra...

haber güzel olmasına güzel ama bana pek inandırıcı gelmedi....seçim öncesi göz boyama için yaptıklarını düşünüyorum.....

Tabi ki göz boyamak.Yoksa seçimden önce bu söylediklerini uygulamaya koyabilirdi.Hadi bunu da geçelim ne oldu şu engelli kadrolarına.Hani ocak2010 da yıl sonuna kadar 38 bin kişilik kadronun doldurulacağı söylenmisti.2010 bitti 2011 yarı oldu hala birşey yok.Seçimden önce kılını engelliler için kıpırdatmayan hükümetten seçimden sonra birşey bekleyebilir misiniz.Zaten yapsaydı veya yapmak isteseydi seçimden önce yapardı ve buda oylarının artmasına neden olurdu.Bunu bile yapmadı.

:cool: Ah şu seçim vaatleri.. Kulağa ne kadar güzel geliyor...
:rolleyes: Ne diyeyim inşallah...

2250 liraya kim çalişiyor? uzay idaresindemi memursun şuan engelli memur mebde 1150 para aliyor ne sation dayi sen ? 10 yıllık saglık memuru 1350 para aliyor ?

memur maaşı 2004 610 tl alıyordu şimdi 2250 sadece dana etinden bahsetme burda
benzinin litresi 1. 66 doğru şimdi 4 tl 40krş doğru peki 2003 te petolün varii 27 dolar bu güm 125 dolar bu ne hepsinin cevabı var bunu burda siyaset yapmamak için yazmıyorum
benzinin fiyati 27 dolar di evet sen biliyormusun şuan rafine çıkış fiyati 50 kuruş 4 tl vergi alan başka kim var dünyanin en pahali benzinin kullaniyoruz diger ülkeler petrolü ucuzami aliyor ki türkiye pahalıya alsın nolursunuz boş boş yazmayin ...

laf konuştu asma kabagı koy ta ba ye sabaha attılar bi haber bakalım kim yer

hayat52;
Avukatmısın ? Öbür tarfda cehennemde bol bol avukatlık yaparsın ...

Sen benimle ve kolu bacağı olmayan duymayan yürüyemeyenle eğleniyormusun!:mad:
İşitme cihazı, protezi, ortez spor aletimidir? Sğpor aletlerinin ödemesinide gündemine almış muş...
Hakkımı çalıyorsun 1 milyonluk lüks araca biniyorsun bide utanmadan spor aletlerini gündemimize aldık diyorsun!
ALLAH sizin gibi fakirden vergi alıp zenginlere aktaranlara hesap sormaya kadirdir.
Ama bu deprem olur. Ama bu başka doğal felaket olur! Belki Amerikan bonbası olur.
ALLAH öteliyicidir. Ama mazlumun ahı yerde kalmaz... Elbet içinizdeki mikrop hak yiyiciler yüzünden içinizdeki iyi masum insanlarda zarar görecektir....
Bekleye durun ama bugün ama yarın...

biyo;
Devlet öyle uyanıkki tek ekonomisini iyi ettiği sınıf memur sınıfı!!
Öyle ya yarın mısır, libya, suriye gibi ayaklanma olursa iyi maaş verdiği memuru silahı, tankı, tüfeği alıp gariban fakir halkı hunharca katledicek!
2*2=4 asgari ücretin 600 tl olduğu bir ülkede halkın vergisi ile devlet memuru ne hakla öyle yüksek maaş alabilir?
Ben sizin yarı paranıza çalışacak sizden daha donanımlı kalifiye elemanlar bulurum hodri meydan!!!
Vatandaşı bu kadarda enayi yerine koyamassınız!
Petrol fiyatının hükümet zamannında 100 dolarları geçip de fiyatların tekrar 70 dolarla düşdüğünü ve fiyatların düşmediğinide bilirim...
Hikaye anlatmayın!!! Açlık sınırı kaç para asgari ücret kaç para ona cevap verin!
Benim vergimle ekmek yiyorsun patron benim!
Haddini bil senin yarı fiyatına çalışacak milyonlarca kalifiye adam var! Yeterki halk uyanık olsun... Dokunulmazlık zırhına sığınıpta burda masal okuma!

bide bu erdoğan bdp lilere doğudan oy almak için çok yüz verio o kadarki bdp liler erdoğanı kastamonuda al aşağı ediodu az daha ey erdoğan daha ne kadar taviz vercen

saww;

arkadaş öyle hiddetlenme ne gerek yok arkadaşın yaptığı karşılatırmalara göre bende bir karşılaştırma yaptım haklı olunan noktalar vardır ama tek taraflı bakmakta hiç uygun değil eve senin dediğin doğrudur.memur maaşı ile 3 kişi asgarı ücrete çalışıyor buna kim itiraz edebilir burda konu başlığına itiraz eden olmayacığından bahseden hatta seçim yatırımı diyen arkadaşlar var hepside kendi açısından haklı inanmak zor nedeni ise bu halk o kadar yalancılara inandıki sonundada hep hüsrana uğradı artık hiçbir şey gerçekleşmeden inanmaması doğal bir şey 3yıl önce bakım maaşı diye bir şey çıkacak deseydiler kimse inanmazdı ama artık bu gün var inşallah bu konuda bir gün olacak ama er ama geç biz sorunlarımızı siyaset yapmadan kırmadan dökmeden tartışabilirsek ne mutlu bize

Evde Bakım Aylığı alan engelli Sağlık Güvencesine kavuşuyor mu?

evde bakım parası alan kişi sağlık güvenvesi kapsamına giriyor mu ?

selamlar geçen gün floryada çiroz kampının açılışındaydım protokolde vali ile bu sınır adaletsizliği 1lira 10 liradan sebep kesilen maaş hakkında bilgi almak istedim oda yanında duran sosyal hizmetler müdürüne kızarak neler oluyor neden böle şikayetler geliyor gibisinden müdüre çıkıştı müdürde yanıma gelerek evde bakım konusunda herkesin böyle şikayetleri olduğunu kanunun değişeceğini sosyal hizmetlerin bakanlığa bağlı olacağını ağır özürlülerin sınır olmadan alabilceğini bununla ilgili çalışmaların yapıldığını söyledi inşallah en kısa zamanda uygulanır ne diyelim bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim

Allah başbakanımızdan hükümetimizden razı olsun .Sigorta hastahanelerinde sürünüyorduk ilaç desen aynısı hiç olmaz kalitesiz leri verilirdi . şimdi şükür hacettepeye sevk yapsın diye dr yalvardığımı hiç unutmam şimdi özel hastahaneye acile gidiyoz çok güzel muayene oluyoz . Aile hekimimiz de çok ilgili ilaç dersen istediğimiz eczaneden alıyoruz . birde çok mutluyum dün belli oldu BAKIM MAAŞI BAĞLANIYOMUŞ . Benim dilediğim herşey oldu ALLAH her kese yardım etsin .yıllardır hayal ettiğim okulda açıldı . 5 sınıf her çocuğa ayrı öğretmen bi ilköğretimin bünyesinde tek dileğim ders yapmasada okula bahcesinden bi girse diyordm gittik ilk gün büyük sınıflar beden eğitimi dersindeymiş aralarına katıldı ne kadar mutlu olduğumu anlatamam ...

meliha68;

sen türkiyedemi aşıon yafffffffff

görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler…...

arkadaşlar şimdi hafif engelli arkadaşlar var normal insanlar gibi her yere fidebiliyor kaldırımlar merdevenler ona engel degil otobüslede ulaşımını saglayabiliyor.
ama öte yandan tekerlekli sandalyeye mahkum merdiven leri inip çıkamayan tekerlekli sandalyesi ile sokaga çıktıgında kaldırıma çıkmak için milletten yardım isteyen otobüsle yolculuk yapması mümkün olmayn biri hafif engelli arkadaşla aynı hakka sahip olması sizce doğrumu. ben her engelilinin bakım maşı almasına karşıyım. evet hayatını başkasının yardımı olmadan devam ettiremeyecek engelliler almalı sadece. ben parti tutmam arkadaş partiye degil hizmete oy veririm. bu hükümet döneminde engelli maşşalrına 5 yıl önce 100 de 100 zam yapıldı evde bakım maaşı almaya başladık ben agır engelliyim bakım maaşı +2022 maaşı bana verilen maaş 900 tl kadar.

asgari ücretin 620 oldugu ülkede 900 tl bence güzel paradır. ha burda hükemetin engelli maaşlarında saçma sapan uygulamsıda varr tabiki. 18 yaşını doldurmuş özürlüye 2022 maaşı baglanırken alilesinin gelirine bakılması okadar saçma bir uygulamaki bu nasıl bir zihniyet nasıl bir kafa yapısı. 18 yaşındaki insan tek başına bireydir kendi kararlarını alma hakkına sahipse kimseye hesap vermek zorunda degilse kimsede o insana bakmak zorunda degil. evdedi kardeşin çalışıp kazandıgı parada engelli bireyin ne hakkı var? normal evdeki kardeş engelli kardeşine bakmak zorunda degil ne maddi ne manevi. keza anne baba da öyle. T.C kanunda 18 yaşından sonra herkez hür iredesi ile karar alır yaşar özgürdür. bu uygulama anayasa kanunlarına bile aykırı.
2. saçma sapan uygulama ise evde bakım maaşı için alile gelirine bakılması. kendimi örnek vereyim ben % 80 agır engelliyim yanlız hayata devam etmem imkansız ailem zengin olsa faprikatör olsa bana sana bakmıyoruz para vermiyoruz dese ben ne yapa bilirim alimin parasında veya malında hak alma şansım yok. farzedelim ailemle kavga ettim benle yaşamak istemiyolar.
eeeeeeee ne olcak simdi git ailen zengin maaş yoksana diyecelkler ailemle konuşmuyorum farzettki ayrı yaşamak istiyorum.:mad:
nasıl uygulanmalı biliyormusunuz? o bakıcı maaşı bakıcıya degil engellinin kendisine verilmeli ben ister annemmi bakıcı yapar maaşını verrim annem bana bakamıyosa yaşlı ise.....(GİDER KENDİME 90 60 90 ÖLÜÇÜLERİNDE GENÇ GÜZEL BİR BAKICI TUTARIM MAAŞIDA BEN ALIR ONA VERİRRİM AYLIK OLARAK:cool:) bu konunun takipcisi olalım nu 2 uygulamayı düzeltene kadar çalışalım.

ben eşime tarım siğortası yatırıyorum bu yasa çıkarsa eşim tarım sgk bir sorun olurmu aceba

bence ak parti dediyse yapar hem yapmasalar seçimden hemen sonra derler 3 yıl sonra demezler

arkadaşlar benim yazımı iyi okuyun!
2022 ve bakım maşındaki ailenin gelirine bakılması okadar saçma ki!
bu uygulamayı düzeltsinler yeter

kalem abla evde bakım aylıgı sınırı kalkıyor mu

kalem abla yeni evde bakım parasıyla ilgili birdeğişiklik yokmu daha hani hükümet her engelliyi aynı sgortalı yapıp gelir tespitin sınırı kalkacaktı yeni haberler yazarmısın kalem ablacığım tşk derim şimciden

Şevket, yeni haberler yok bu konuda ablam. Ama inşallah "yeni haberleri 2013 gelmeden duyacagız" diyelim.
Çalışmalar, 2013 gelmeden şu muhteşem 2012 yılımız içinde tamamlanacaktır diye umuyorum:)

Evde Bakım Parası için SHÇEK’i dava edebilirsiniz
Evde bakım parası uygulamasında yasal mevzuat ile ikincil mevzuat uyumsuz olduğundan bir çok kişi hak sahibi olduğu halde alması gereken parayı alamıyor. Esasen, sağlık kurulundan alınan rapor ile belli miktarda gelirin altında geliri olanlara evde bakım parası ödeniyor. Yasa gereğince, sadece evde bakıma muhtaç olanın gelire bakılması gerekirken, yönetmelikle bütün ailenin gelirine bakıldığı için bir çokları yasanın tanıdığı parayı alamıyor

arkadaş evde gelir yüzünde kardeşlerimin bakım maşı kesildi 2 kardeşimin de bende dava açmak istiyorum ali tezel dava açıp hakkıınızı alabilirsiniz diyor çünkü kanundada sadece bakıma muhtaç kişini geliri esas aranıyor oysa sosyal hizmetler ailenin gelirin toplamını istiyor buda büyük haksızlık var

Üst Alt