Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşının bakıcı değişikliğinden dolayı kesilmesi..?

memocan

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Kalem ablacim mrb benim sorunum var

durum söyle ben babam annem ve engelli ablam aynı evde yaşıyorduk. ablam için bakım maasina basvurmustuk 2008 de bağlandi söyle ama bakıcı annem yaşlı diye yengemi yaptık bu duruma göre yengem bizim evin 30 metre altında oturup farklı adreste oturup ablama bakıcılik yaptı. yani engelli ve bakıcı farklı adreste yaşıyordu. ama uzak değildi.
2012 de ben evlendim bu ama babam la aynı evde kalıyorum adres aynı yani bu durumda biz 5 kişi olduk fakat bakıcı hala yengem tam 5 yıl maaş aldık fakat geçen eylül de denetlemeye geldiler ve öğrendik ki maaş kesilmis nedeni ise bakıcı ile engelli nin farklı adreste olması yani adres değişikliği
durum söyle5 yıldır zaten oyleydi yeni farkedildi herhalde neyse abla soru söyle biz bu durumun düzelmesi için eşimi bakıcı yapmak için bakıcı değişikliği için dilekçe verdik ki zaten dediğm gibi babamla aynı adres te yaşıyoruz o yüzden ki eşimi bakıcı yapmak için bakıcı değişikliği için dilekçe verdik.

şimdi eve giren gelir için kaç kişiye bölünecek ben ücretli öğretmenlik yapıyorum gelirim belli değil değişiyor aya göre bazen 900 bazen 600 lira her an işten çıkma durumu var ve yarım sigorta yatıyor fakat babam emekli maaşı alıyor sabit 600 lira engelli raporu da 2008 e ait ağır özürlü ve sürekli sınai eve inceleme için heyet gelecek maaş tekrar bağlanır mi raporu yenile derler mi

abla mağdur olduk o yüzden sorunu tam anlatmak istedim vereceğin cevap için şimdiden teşekkürler süreç uzun sürer mi tekrar bağlanması için maaşın

Evde kaç kişi varsa hepsi dahil edilir. Kişi başına düşen gelir 540,47 TL'yi geçmiyorsa devam eder. rapor tarihi 5 yıldan eski olduğu için kabul etmeyebilir kurumun insiyatifinde.

ama zaten ellerinde fotokopisi vardı bizden ıslak imzalısını istediler bizde orijinalini verdik dosyaya koydu tamam gidebilirsiniz dedi bakıcı değişikliği için dilekçede verdik aynı zamanda heyeti gelmesini bekleyin dediler bı durumda raporu bir daha çıkarın demedi kurumdaki çalışan inceleme için gelen heyet yeni rapor çıkarın der mi incelemeye geldikleri gün

Yok başvuruda dememişlerse demezler artık.

biz zaten maaş alıyorduk bakcı ile engellinin farklı evde oturmasından kesildi bu ay bunun bizden bakıcı değişikliği yapmamızı istediler dilekçe verin dediler verdik aynı zamanda ilk bağlandığında fotokopisini vermiştik ama ıslak imzalısını verdiler bizde elimizdeki orjinalini verdik tama gidebilirsinizz dediler

Bakıcı adresinin değişmesi evde bakım aylığının kesilmesine neden olur mu!?

adres değişikliği ne anlama gelir bi yerden bi yere taşınmaksa ya da ikamet değişikliğiyse biz hala aynı evde ve yerde ikamet ediyoruz ama bakım maaşı adres değişikliğinden kesildi.peki bakıcı ile engelli farklı yerde oturuyorsa ki oturuyordu ama evler 50 metre uzaklıktaydı.5 yıl böyleydi durum.bu durumda bakıcı ile engellinin farklı yerde oturması adres değişikliği içerisine girer mi aynı kategoride sayılır mı ? sayın KELEBEK ten cevap bekliyorum

memocan ,KKELEBEKK sana cevabını vermiiş..engelliye bakacak kişiyle engelli aynı evde oturmak mecburiyetinde.yasada böyle deniyor..

pekala biz 2009 dan beri alıyorduk maaşı rapor 2008 mayıs ayına ait sürekli ve ağır engelli ibareleri de var heyet bakıcı değişikliği için geldiğinde rapor için sıkıntı çıkarır mı zira raporun aslı onlarda

memocan, rapor sürekli ise tekrar rapor istenmez ablam. ancak bakıma muhtaçlıktan çıktığı ihtimali varsa (iyileşme durumu) , süreli raporsa ve süresi bitmişse yeni rapor istenir. onun haricinde sorun yoksa hastamızda iyileşme vs yoksa rapor istenmez. sürekli bir rapormuş sizinki ve zaten aslı kurumdaymış. rapor istemezler yeniden rahat ol.
Memocan adres değişikliğinden anlatılmak istenen şudur: bakıma muhtaç engellinin başka adrese taşınması olayıdır. bakıma muhtaç engelli kaldığı haneden başka haneye ikamet aldırırsa bu adres değişikliğidir.

senin olay farklı. Bakıcın başka adreste yaşıyormuş.
engelli ablan için annesi yaşlı olduğundan bakıcı yapmamışsınız ve yengenizi bakıcı yapmışsınız. yengen de farklı adreste yaşıyormuş evi size çok yakınmış.
işte heyet de ablana başka bakacak kimse olmadığından yengenin bakıcılıgına onay vermiş. evde bakım aylığına başvurduğunuzda hanenize heyet geldiğinde yengenin ayrı evde kaldığını söyledin yukarıda sen.
eger böyleyse evet doğru bir işlem bu. bakıma muhtaç engelliye hanede bakacak kimsesi yoksa ya da bakmayı reddediyorsa vs böyle durumlarda hane dışından bakıcıya heyet onay verir. ama şu şartlarda:
1. bakıcı, bakıma muhtaç engellinin haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini verecek.
2. bakıcı haftanın 7 gunu en az sekiz saatini engelliyle geçirecek.
hane dışındaki bakıcıya bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bu şartlarda onay verir.
ama evde bakım aylığınız kesilmiş sizin. gerekçeleri de yengenin ayrı hanede olması denmiş.
burada asıl sebep o değil ablam. zaten heyet onay vermişti niye kessin ki?
kesilme sebebi şundan kaynaklıdır:
1. sen evlenmişsin. artık hanede ablana bakabilecek biri var. bu durumda ayrı hanede bakıcının olmasına gerek kalmıyor.
2. bir hatanız var. başka yerde yazmışsın ablana eşinin baktıgını söylemişsin. eger yengenin değil de eşinin bakıldığı tespit edilirse tespit ettikleri dönemler için yengenden o aylıkları geri alma hakları vardır. o yüzden dilerim böyle bir şey tespit etmemişlerdir. siz de eşinin ablana baktıgını sakın söylemeyin. belki tespit etmemişlerdir bu kısmı sakın söylemeyin. yengeniz baktı olarak bilinsin.

şimdi gelir kısmına gelelim. artık hane bazlı gelir tespiti esastır. hanede sen ve eşin, ablan, annen ve baban kalıyorsunuz. toplam 5 kişi. bu 5 kişinin gelirleri dikkate alınır sadece.
sen ücretli ögretmenlik yapıyormuşsun. ucretin aydan aya değişir biliyorsun. aldığın ücretlerin aylık ortalaması baz alınır. yani 1 yıllık aldığın maaşlar tespit edilip 12'ye bölünür. bu konuda rahat ol. gelir açısından sorun çıkmaz. babanın emekli maaşı ve senin aldığın maaşlar haricinde gelir yoksa geliriniz uygun ablam.

Ablam kuruma gittik çünkü onlarda raporun fotokopisi vardı aslı gibidir istediler o gün tesadufen öğrendik ki kesilmiş nedeni olarak adres değişikliği belirtilmiş memur öyle söyledi bize yani bu durumun düzeltilmesi için bakıcı değişikliği dilekçe verin dediler öyle paranın geri istenmesi falan olayını söylemediler dilekçe verdik bıktık tekrar keşfe gelecekler dedi ama yogunluk var 2 ay falan sürer dedi denetlemeye geldiklerinde ablam evdeydi onların sorularina eşim cevap vermiş bakıcı yengem o an evimiz de değilim eşime sen niye bakmıyorsun demişler ben evli değildim demiş eşim sonra ikameti nerde demiş engellinin diye sormuş bizim evde demiş eşim sorulardan sonra gitmişler ve öğrendik ki kesilmiş nedeni olarak adres değişikliği ışte bu durum da ne yapacağız ne olur acaba

Yani eşim bakıcı bakıyor demiş arada bizim buraya gelir engelli demiş ama demek ki ikna etmemiş bu cevap eğer sen burda yaşıyorsan sen niye bakmadın demiş memur ama o zaman evli değildim eşim de bunu söylemiş zaten yani bakıcı bakıyor arada buraya geliyor demiş eşim olay bu

sizin yapmanız gereken bir şey yok ablam. bakıcı değişikliği için dilekçe vermişsiniz zaten. heyet de gelip rapor hazırlayacak ve il müdürlüğüne sunacak. eşin bakıcı olarak kabul edilir merak etme. gelirin de uygun. evde bakım aylığı baglanır yeniden.
adres değişikliği dedikleri olay benim yukarıda anlattıgım gibidir işte. kısaca oyle demişlerdir ya da siz yanlış aktarıyorsunuz.
heyetten demişler ya eşine "sen neden bakmıyorsun?" bunu demelerinin sebebi hanede ablana bakabilecek birini tespit etmeleri. bakacak kimse yok diye yengene baglanmıştı. ama evde ablana bakabilecek biri var artık.
bakıcı tercihinde öncelik, bakıma muhtaç engelliyle bakıcının aynı hanede yaşamasıdır. ancak engelliye bakacak kişi olmazsa vs sebeplerle ayrı hanede yaşayan bakıcıya onay verilir. o şartlarınız kalkmış.
tabi bir de evlendiğini söylememişsiniz:) haneye bir kişi gelmiş. evlendiğini en geç 1 ay içinde söylemen gerekirdi. çünkü evlenmen sebebiyle hanede kişi değişikliği oldu yani engellinin hanesine 1 kişi daha geldi. bunu da demek istemiş olabilirler. burada kelimeye takılmıyorum. siz de yanlış anlatabilirsiniz memurlar da kestirmeden kısa cevap diye öyle söylemiş olabilirler.
sonuçta ablan adres değiştirmedi bir yere taşınmadınız siz:)

eger yengenin ablana bakmadığını tespit ederlerse bunun için yengene bir borç çıkartabilirler. buna da hazırlıklı olun. heyet bunu tespit etmiş midir bilemem. ama dilerim böyle bir şey olmaz. belki de öykünüz nadir bir vaka olduğu için inisiyatif kullanıp dikkate bile almayabilirler. buyuk olasılıkla da bu şekilde inisiyatif kullanırlar diye düşünüyorum. sakın sorayım vs de deme bir şey yapma. sadece her şekilde ablana yengenin baktıgını söyleyin.
heyet geldiyse ve denetimi yaptıysa raporu sunar il müdürlüğü de onay verir. onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetinin karşılığını sonraki ay almaya başlarsınız.
toplu ödeme yapılmaz yani aylık kesildikten onay tarihine kadar olan surede alınmayan aylıkların toplu ödemesi yapılmaz.. ortada bakıcı değişikliği var çünkü.

ya bi saniye!
şöyle yazmışsın:

"onların sorularina eşim cevap vermiş bakıcı yengem o an evimiz de değilim eşime sen niye bakmıyorsun demişler ben evli değildim demiş eşim sonra ikameti nerde demiş engellinin diye sormuş bizim evde demiş eşim sorulardan sonra gitmişler "
altını çizdiğim yerde ne söylemek istemiş eşin? ablan daha önce başka yerde miydi senin? yani siz evlendiniz evinize ablanı mı aldırdınız? bir adres değişikliği mi oldu?

Bir de heyetin ne zaman geldiğini tam çıkaramadım yorgunluktan. Bakıcı değişikliği ile ilgili dilekçe verdikten sonra heyet geldi mi?

Abla durum söyle biz maaş alıyorduk hani 6 ayda denetlemeye gelme gibi durum var ya onlarda denetlemeye geldiler yani dilekçe den önce maaş kesilmeden önce denetleme de sormuslar soruları sorulardan biri engellinin ikameti burda mi olmuş eşim de evet burda demiş ablam adres degistirmedi hiç hep bizim evde ydi sadece yengem bakıcı olmuştu oda bakıcı yapacak biri yoktu diye durum bu eşim bakıcı si çakıyor demiş arada buraya uğrar engelli demiş eşim biz de bakıcısı bakıyor diyoruz her durumda demeye devam edeceğiz de şimdi borç çıkacak olsa memur soylemez miydi kesildiğini soyleyince ki nedeni adres değişikliği dedi memur bilgisayar da gördüm bunu zaten memur gösterdi

oy ablam beni de şaşırtıyordun artık:) öyle ki sen ısrar ettikçe adres mi değişti acaba diye düşündüm bir an kafa bırakmadın bende:9

tamam doğru anlamışım en başından beri.
tekrar tekrar yazmak istemiyorum. yukarıda izah etmiştim bu olayı. şöyle demişim:
"bakıma muhtaç engelliye hanede bakacak kimsesi yoksa ya da bakmayı reddediyorsa vs böyle durumlarda hane dışından bakıcıya heyet onay verir. ama şu şartlarda:
1. bakıcı, bakıma muhtaç engellinin haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini verecek.
hane dışındaki bakıcıya bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bu şartlarda onay verir.
ama evde bakım aylığınız kesilmiş sizin. gerekçeleri de yengenin ayrı hanede olması denmiş.
burada asıl sebep o değil ablam. zaten heyet onay vermişti niye kessin ki?
kesilme sebebi şundan kaynaklıdır:
1. sen evlenmişsin. artık hanede ablana bakabilecek biri var. bu durumda ayrı hanede bakıcının olmasına gerek kalmıyor.
2. bir hatanız var. başka yerde yazmışsın ablana eşinin baktıgını söylemişsin. eger yengenin değil de eşinin bakıldığı tespit edilirse tespit ettikleri dönemler için yengenden o aylıkları geri alma hakları vardır. o yüzden dilerim böyle bir şey tespit etmemişlerdir. "

evde bakım aylığı kesinlikle baglanır bunu söyleyim.

sen adres değişikliğine niye taktın seni korkutan nedir onu söyle ona göre yardımcı olayım.
tekrar tekrar yazmayım...

Hani sen dedin ya borç cikabilir o yüzden korktum bir de artık ne zaman gelirler tekrar keşif için mağdur oldu resmen abla yaa

hah ablam böyle soru cevapla gidelim uzun uzun yazmaktan yoruldum. şimdi ben ne dedim? bakıcıya hangi şartlarda ödeme yapılır ayrı hanedeyken:

ne demişim bak:

yengen bu şartlarda bakım hizmeti verdi mi? eger vermediyse onun yerine eşin baktıysa bu aylık kesme sebebidir. bunu yazıyorum adres değişikliği deyip duruyorsun.

yengenin bakım hizmetinde ihmali varsa yani gunde en az sekiz saat ablanla geçirmediyse bu tespit edilirse bakım hizmetini aksattıgı için elbette borç tahsil edilir. sebebi de adres değişikliği değil bakıcının bakım hizmetini öngörülen şartlarda vermemsidir.

ama bu konuda inisiyatif kullanıp görmezden de gelebilirler. işlem yapıp sana da soylemeyebilirler. bunun garantisi yok. ama mevzuata göre durum böyle. heyet inisiyatif kullanmayı da seçebilir. bunu bilemem. ama bakım aksatılmış eşin bakmışsa bakıcı olan yengene niye ödeme yapılsın ki?
bakım aylığı haftanın 7 gun 24 saat bakım hizmeti karşılığında bakıcıya verilir. e bakıcınız da hane dışında olunca bu, şartlara baglanmıştır. haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini sağlayacak ve
en az sekiz saatini engelleiyle geçirecek .
hah borç çıkarsa burdan çıkar sebebi de budur.
ama adres değişikliği yazıyor diorsun. bunu bilemem ama benim gördüğüm sorun bu.
ama bunu görmezden de gelebilirler diyorum. bu konuda garanti veremem sana.
ama şu konuda garanti verebilirim. gelir durumun anlattıgın gibiyse evde bakım aylığı tekrar baglanır.

Bir de durum şöyle biz köy de oturuyoruz bizim adres köy adı no 159 hatay ilçe adı şeklinde devlette nüfus müdürlüğünde de öyle bu adres şimdi şöyle oturdugumuz yer eski diye 8 yıl önce köyde başka yerde yeni ev yaptık yeni kapı numarasi koydular teneke çerçeve şeklinde numara 246 oldu ama biz hala şimdi bile no 159 diye kayıtlı devlette sorun olmadı bu durumşimdi biz babam annem ablam engelli olan eşim ve ben no 159 olan adreste olarak ikamet ediyoruz devlette bu geçerli bu durum sıkıntı çıkarır bu beni düşündürüyor

Bakım ihmali olmadı bakıcı baktı hem bunu nasıl nasıl anlayacagiz nedeni adres değişikliği olarak belirtilmiş kesilme nedeni olarak bu kesin yani bakımda ihmal yok zaten denetlemeden sonra kesildi ekim ayını aldık zaten ama kasım da alamayacagiz çünkü kesildi yani borç çıkacak olsa soylemez miydi memur

Yengem bakım yaptı maaş aldığımız süre içerisinde ki eşim denetleme de bunu sorunca cevap vermiş zaten bakıcısı bakıyor arada buraya geliyor diye

tam dediğini anlayamadım. ADNKS (adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki ikametgah adresi esas alınır. ADNKS'de görülen ikametgah adresiyle oturdugunuz ikametgah adresi aynıysa sorun yok. ama farklıysa sorun olur ve elbette adres değişikliği sayılır.ama borç çıkartılmaz.
kaldı ki adres değişikliği senin açından sorun değil ki. ben bu konuya da açıklık getireyim dur. aynı ilde adres değiştirdin diyelim. en kötüsü nolur? aylığın hade durduruldu geri baglanır ve alamadıgın aylıklar şartların değişmediyse geri toplu ödenir.
şartlarınız değişmedikten sonra borç çıkartılmaz. senin durumunda boyle bir sorun yok.
o yüzden adres değişikliğine takma. diyelim ki böyle bir tespit oldu bu yüzden borç çıkartılmaz çıkartılamaz size.
asıl senin korkman gereken mevzu yengenin bakım hizmeti vermeyip eşinin vermesi.
dileirm bu da tespit edilmez edilse bile görmezden gelip olumlu yönde inisiyatif kullanırlar.
burda da lehinize inisiyatif kullanabilirler diyorum. bunu bilemem.
ama en son kafanı takacagın konu adres değişikliği olmalı. oldu mu?
hadi adres değişikliği yaptınız diyelim. bu yüzden borç çıkartılamaz. nokta.
bu kadar kesin yazıyorum. çünkü her yazdıgını kaç kere tekrar tekrar okudum. adres değişikliği olsa bile senin şartlarında size borç bu sebepten çıkartılamaz.

Adrese dayalı kayıt sisteminden oturduğumuz yer köy adı no 159 il ilçe adı var geçerli görülen adres bu ama bu oturduğumuz yerden bıktık ve yeni ev yaptık aynı köyde farklı bir numara vermelerine rağmen hala adresimiz ilk adres olan no 159 gözüküyor şimdi kapı numarası 246 ama zamanında babam adresi taşımamış öyle kalıp gitmiş zaten heyet adresteki numaraya bakmıyor köy yerinde isim soruyor köyde olanlar evi gösteriyor köyde sorun değil bu durum merak sebebim sıkıntı olur mu bu durum o yüzden sordum bunlar son sıkıntılarım kusura bakma ablam mağdur olduk o yüzden soruyorum

hah senin neden adres değişikliğine taktıgını da tahmin ettim şimdi. sen şu başlıktaki yazılarda yazılanlara taktın değil mi?
http://www.engelliler.biz/forum/evd...evde-bakim-parasinin-iadesi-istenir-mi-2.html
nasılsa burada bahsedilen kişiye adres değişikliğinden dolayı borç çıkartıldı bunu gördün.
yahu oraya da ben yazdım buraya da yazıorum. iki kişinin şartlarının farklı oldugunu göremiyor muyum sence?
ama dur bu konuya da açıklık getireyim. oradaki arkadaş il dışına taşındı. sen il dışına mı taşındın? Yok. aynı il müdürlüğü bakıyor aylıgına senin.
o yuzden sorun olmaz.
ama arkadaşın sorunu başka . il dışına çıktı. evde bakım aylıkları da il müdürlükleri tarafından ödenir. taşındığı il müdürlüğü diyor ki ona sen adres değiştirdin ben sana hak etmediğin halde aylık ödedim diye soyluyor ve aylık kesip borç tahsil ediyor. burada bir yanlışlık var. bunu çözmeye çalışıyordum.
ama sen ona yanlışlık yaptılar ya bana da yaparlarsa diye düşündün Allah bilir.
yahu bu mevzuatı biliorum. yanlış yapma ihtimali yok ki ortada senin hiğkayende. sana ödemen aynı il müdürlüğü tarafından yapılıyor. istersen git ilçe değiştirdin. aynı il sınırlarında ödemen o il müdürlüğü tarafından yapılır.
adresin mi değişti? bildirmedin mi? bunu tespit ederler. hade kestiler diyelim. araştırırlar şartların değişmemiş baglanır yeniden aynı il müdürlüğü tarafından.
bu işi bana bırak lütfen.
her iki olay hakkında demek ki bildiğim mevzuat hukumleri var ki ona göre yazıyorum.

yahu ablam ben de senin sıkıntılı halini fark ettim ki senin neye taktıgını sabahtır çözmeye çalışıorum ve buldum da sebebi. sen benim linkini verdiğim konuya taktın. ya bize de yanlışlık yapıldıysa ve borç çıkartılırsa diye düşünüyorsun ve bu yuzden adres değişikliğine taktın. bu konuda sorun yok senin açından diyorum çünkü yanlışlık yapılabilecek bir şey yok. il dışına çıkmadınız ki yahu?
sen ev değiştiridk diorsun ben istersen ilçe değiştir diorum il dışına çıkmadıkça bu yanlış işi yapma imkanı yok diyorum.

Tamam ablam anladım bilgine güvendiğim için bilgine başvurdum son olarak hepimiz ben eşim annem babam ve engelli ablam aynı adreste gözüküyor uz nüfus mudurlugun de bu böyle keşif için geldiklerinde adres e bakacaklar vebizim nerde oturduğumuzu soracaklar birilerine onlarda gösterecek ve tarif edecekler evi tıpkı denetlemeye geldiklerinde yaptıkları gibi adres e bakmışlar şu ismi biliyor musunuz demişler köyden biri tarif etmiş ve gelmislerdi yine öyle olur

şunu bil sana kızmadım. seni rahatlatmak için bu kadar yazdım ve önemli olan benim için de senin rahatlaman. adres değişikliğinde sorun yok bunu bil.
olursa sorun yengenin bakıcılıgını öngörülen şekilde yapmamasında olur. borçluk konu sadece sende bu var. bunda da heyetin inisiyatif kullanabileceğini umuyorum. borç çıkmazsa inisiyatif kullanmışlar demektir.
engellinin fiilen yaşadığı yeri tespit için öyle yaparlar tabi. engelli birey, başka adreste yaşayıp ikameti başka yerde olabilir.
şimdi bakıcı değişikliği dilekçesi verdiniz. bu yuzden bakım raporunun düzenlenemsi gerekir.
evinize gelirler. geldiklerinde sizin o evde yaşadıgınız tespit edilir. eger ikametgah adresi kendilerinde olan ikametgah adresiyle farklıysa bu konuda sizi yönlendirir rehberlik ederler size. sen de heyet geldiğinde şu ev meselesini soylersin. onlar yaşadıgınzı evle ikametgah adresinin aynı olup olmadıgını kontrol ederler. bu konuda rahat olun.
il mdüürlüğüne raporu sunarlar. il müdürlüğü de heyetin kanaatine göre (heyet sizde olumlu kanaat kulanır. çünkü şartlarınız uygun) bakım hizmetini onaylar ve eşine bakıcılık onayını verir.
buralarda sorun çıkmaz.

Abla her cevabın için ayrı ayrı teşekkür ederim seni yordum kusura bakma özür dilerim verdigin cevaplarla içimi rahatlattın Allah razı olsun bakıcı değişikliği için dilekçe verdik incelemeye gelmeleri için yeterli mi bu dilekçe yoksa başka dilekçe ye de gerek var mi

Borç çıkma konusunu düşünmeyeceğim artık durumu net anlattın zaten öyle durum olsa söylerler miydi kuruma gitmiş olduğum zaman

bakıcı değişikliği dilekçesi verdiyseniz onların isteği üzre bu kafidir. zaten dosyanız ellerinde var. sorun bakıcıdan kaynaklı oldugu için onlar size bunu çözmek için önermiş zaten.
dilekçeyi yazmanızı isteyen onlar. o yuzden size yeterli rehberlik yapmışlardır.
evde bakım aylığını kesen aynı kurum ve baglatmak için başvuracagın kurum da aynı zaten. onlarda dosyan zaten var. için rahat etmiyorsa gidersin evde bakım aylığımız kesilmiş biz evde bakım aylıgına başvuracagız dersin:) il müdürlüğü de "get len zaten başvurunuzu yaptınız, bakıcı olarak da eşinizi söylediniz" derse, iş tamamdır:) geri dönersin:) artık yapacak her şeyi yapmışsın demektir. gerisini heyet gelince evde halleder:)
en kestirmeden böyle anlatayım:)

Doğru diyorsun abla teşekkür ederim :) umarım en kısa zamanda gelirler incelemeye 17 ekim de verdik dilekceyi

Bu arada meslektaşız :)

kalem abla eşim yakınlarda yani 10 gün sonra falan doğum yapacak bi sıkıntı olur mu bu durum

ablam daha heyet gelmdi. heyet gelecek sonra il müdürlüğü bakım hizmetini onaylayacak. il müdürlüğünün onayından sonraki bir aylık bakım hizmetinin ücretini sonraki ay almaya başlayacaksınız.
örnek. il müdürlüğü diyelim ki 15 kasım'da onayladı.
eşin bir aylık bakım hizmeti sunacak. bunun ücretini de aralık 15'ten sonra alır.

şu an bakım ücreti ödenmiyor size. İl müdürlüğü bakım hizmetini onaylamadı daha. il müdürlüğü bakım hizmetini onayladıktan sonra eşin bakım hizmetinden sorumlu, şimdi değil. yani il müdürlüğü bakım hizmetini onayladıktan sonra eşin ablana bakım hizmeti vermek zorunda.
heyet yeni doğum yapmış oldugu zaman denk gelirse zaten size bu konularda rehberlik eder. bu sorun olmaz hiçbir şekilde. geçici bir durum. ama eşini bebekle ablana bakım bakamayacagı konusunda heyet sorgular tabi. bebekle bakım hizmeti verebilecek durumdaysa asla sorun çıkmaz.

Son düzenleme:
peki heyet geldi diyelim olumlu sonuçlandı nasıl öğreneceğiz bakım maaşını tekrar alacağımızı gelen heyet tamamdır mı der ya da birşey demeden giderlerse nasıl anlayacağz onaylandığını bir de bakıcı değiştiği için yeni hesap mı açacağız

Onaylanıp onaylanmadığını İl müdürlüğünden öğrenebilirsiniz ancak. telefonla açar sorarsınız heyet gelip gittikten sonra.
eşin adına yeni hesap açılacak evet. Heyet bu konularda yönlendirir zaten sizi.
heyet geldiğinde kafanıza takılan her soruyu sorabilirsiniz çekinmeyin. rehberlik etme görevleri de var çünkü.

peki eve gelen heyet durumu sorgulayıp soruları sorduktan icelemeyi yaptıktan sonra olumlu ise hesap açın derler mi peki

bunu bilemem ablam. Heyetin kanaatine göre onaylanıyor bakım aylıkları. Evde bakım aylıklarında belirleyici olan heyetin kararıdır. İl müdürlüğü de heyetin hazırladığı bakım raporuna onay verir ve kesinleşir.
heyet kendi kanaatini söyler mi bilemem. söyleyenler de olabilir. denetim sırasında da hesap açın diyolar sonra da açtırıyorlar.
net konuşamam bu konuda.
ama kesin olan şu evde bakım aylığı kararı olumlu olursa elbette o hesabı açmak zorunda kalacaksınız:)

Üst Alt