Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım parasının geri istenmesi durumunda borç kimden istenir?

efeccan1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba dün evinize sgk dan geldiler güncelleme için gelir ve mal varlığı bilgilerimizi istediker , şuanda gelirimiz sınırı geçiyor maaş büyük ihtimalle kesilecek , geriye dönükte büyük borç çıkmasından korkuyoruz ,
eğer borç çıkarsa bu borçtan tüm aile mi sorumlu yoksa maaşı alan kişi mi ? Maaşı alan kişi annem ve üzerine mal varlığı ve maaş yok borç çıkarsa taksitlrndirp biz öderiz ancak ödeyemeyeceğimiz bir borç çıkarsa babamın veya evdeki diğer bireylerin mal varlıklarına el koyma durumu varmıdır bunu merak ediyorum ? Borcu ödeyememe durumunda ne oluyor bunuda merak ediyorum ?

Birde maaşı alan kişi ödeyemezse borcun vasiye geçmesi gibi bir durum varmıdır

Teşekkürler

Yardımcı olurmusunuz cevap rica ediyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu durumda eski norc istenmez.bu suc degil.
Ancak bundan sonra kesilir.

Geriye dönük ödeme çıkarılan çok insan var

Arkadaşlar bu konuda destek bekliyorum rica ediyorum

Parayi kim aliyorsa o kisi faiziyle geri odeme yapar ama
Bu durumda eski para istenmez.
Mektup geldimi kurumdan bilgi veriniz.

Bizden belgeleri gelir bilgilerini falan istediler verdik simdi surec nasil isleyecek acaba ?

Endiselenmeye grrek yok.1 hafta sonra belli olur.
Gecen ay maas aldinizmi?

Aldik evet borc cikarsa nasil bir yol izleyelim acaba

Icindeki korkuyu sil sakin ve rahat ol.
Cikmaz borc.
Mektup bilgi gelirse buraya yaz..
Kolay gelsin.

Insallah , sagolun

Merhaba bizede adres değişikliği bildiriminde bulunma madam 2 ay sonra denetim için geldiler ve gelirimizin geçtiğini söylediler ve bodrolar ve diğer belgeleri istediler ve dünde ihtarname gönderdiler geriye dönük 50 aylık parayı istiyorlar bu arda biz 2010 da muracatda bulunup baakim parası almaya başlamıştık ve 2010 dan itibaren kimse denetlemeye gelmedi taaki ben adres değişikliği bildiriminde bulunana kadar
Öğrendiğim kadarıyla yılda en az bir kere denetlemeye gelmeleri gerekiyor muş acaba ben bu ceza konusunda nasıl bir yol izlemek gerekiyor destek olursanız sevinirim

Çetinilic

Böyle saçmalık mı olur, denetleme yapılmıyorsa bunda senin suçun ne? Ben olsam ödemezdim, bir avukat bulup dava açardım.

O paralari geri alacaklarini bildikleri iciin denetime gelmemis olabilirler
Kimse boyle garanti maas sanip guvenme meli.

Gelişme varmı acaba

Hangi konuda af konusunda ise gelişme yok yarın kurumu arayacagim onların bilgisi olur sanirim

Arkadaşlar siz gelirinizin değiştiği anda yada herhanği bir değişiklikte bildirim yapacağınızı beyan ediyorsunuz onlarda buna dayanarak zaten geriye dönük para talep edebiliyor

Üa evet biz bildirim yapmadık bu konuda bizler suçluyuz fakat biz bu bakım parasını almaya 2010 yılında almaya başladık ve o günden bu güne kadar hiç kimse denetlemeye gelmedi şayet onlarda görevlerini yapsaydi yani yılda en az bir kere denetlemeye gelmeleri bugün ben 46.700 tl gibi bir ceza odemeyecektim değil mi şimdi burada sadece bizmi suçlu oluyoruz kurumun hicmi suçu yok

Kurumun herseyden haberi var
Haber verilse ne olacak
Denetleme yapilsa neolacak
Casuslarida var ajanlarida var bilgisayarlda var.
Arastirirlar.

Bizde haber bekliyoruz bakalım

Maaşımız Kesildi

2 ay önce denetime gelip evraklarımızı istediler ( gelir vb. ) , ocak 2017 maaşımızı alamadık , arayıp sorduk gelir durumundan maaş kesilmiştir diye bilgi aldık , durumun ne olacağını sorduğumuzda eskisi gibi yüksek borç çıkarılmıyor maximum incelemeye geldiğimiz süreçten bu yana olan 2-3 aylık borç çıkar diye bilgi aldık ama ne derece doğrudur bilemiyorum . Bilgi ve yorumlarınızı rica ediyorum.

efeccan1 borcu takmayın:) af geliyor:) afla ilgili kanun çıktı. yürürlüğe girmesini bekliyoruz. borç için sakın ödeme yapmayın:)

hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? hanede kişi başına düşen aylık geliriniz ne kadar?

Hanede hasta dahil 4 kişiyiz gelir sınırı aşıyor. Şunu sormak isterim maaş kesildikten sonra borç bazen 6 ay sonra gelmiş insanlara , okudugum ornekler var. Bu kanundan sonra borç çıkarsa durum ne olur veya kanundan sonra borç çıkmaz mı bu konuda kafam karışık. Birde bu memurun söylediği en fazla 2-3 aylık borç çıkar konusunda bilginiz varmı. Şimdiden teşekkürler.

o soruları evde bakım aylıgının tekrar baglanma imkanı var mı diye sormuştum. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL üstündeyse bu durumda evde bakım aylıgı baglanmaz.
borca gelince, için rahat olsun. çok kısa süree kanun yürürlüğe girecek ve borç varsa da affa ugrayacak:) bana güven:) şimdi sana uzun uzadıya niye af kapsamında olacagını bana anlattırma,bekle ve gör:)

İlginize teşekkürler sadece sormak istediğim bizim borç af gelmeden önce netleşmeyebilir bize kağıt gelmeyebilir, eğer aftan sonra borç çıkarsa durum nasıl işler, maaşın kesilme ve incelemeye gelme tarihleri belli oldugundan yine af kapsamında mı değerlendirilir bunu merak ettim. Birde borç maaş kesildikten nekadar sonra netleşir yorumlarınıza teşekkürler. İnsan sıkılıyor bu durumlarda destek alıyoruz sizden. Bu yüzden tekrar sağolun.

Ve borç çıkmadan konunun kapanma ihtimali varmı varsa bunu nasıl net olarak öğreniriz çünkü bu belirsiz bekleyiş malum huzursuz edici. Teşekkürler

o zaman kanun yürürlüğe girene kadar huzursuz kalmaya devam et:) keyfin bilir. bu konuda yapabileceğim bir şey yok. emin oldugum bir konuda seni ikna etmek için fazladan bir cumle yazmaya bile vaktim yok kısacası. kanun yürürlüğe girince gidersin evde bakım aylıgı aldıgın il müdürlüğüne sorarsın:)

Kısaca kanunun bizi nasıl kapsıcağını söyleseydiniz daha memnun olurduk. Yinede teşekkürler.

o halde seni ilgili Kanun maddesi ile baş başa bırakayım:)

şuradan oku: http://www.engelliler.biz/forum/evd...ardan-devlet-vaz-gecmistir-9.html#post1764521

kanunun 6. maddesi kanun resmi Gazete'de yayınlanınca yürürlüğe girecek.
kanun da henüz resmi gazete'de yayınlanmadı. çok kısa sürede yayınlanacaktır ama.
sosyal hizmetler kanunu ek 7. maddesine göre yersiz ödemeye konu olan alacaklar kanunun yürürlük tarihinden önce vuku bulmuşsa o alacaklar terkin olunur. zaten kanun yürürlüğe girdikten sonra da borç yazamazlar:)

Üst Alt