Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım parasının geri istenmesi durumunda borç kimden istenir?

Madde 6 yı okudum teşekkür ederim. Bizim borç ileride netleşirse af kapsamına girer mi girmez mi tek sorum budur anlayamadım kanun üzerinden sadece bunun yanıtını rica ediyorum. Af Kanunundan önce maaş kesildiği ve incelemeye geldikleri için af kapsamına gireriz mi demek istiyorsunuz. Uğraştırdım sizi kusura bakmayın. Emekleriniz için teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mesajınız tamamını şimdi gördüm cevabımı aldım. Saygılar.

Tekrar merhaba, ilgili memura ulaştım. Aralık 2016 da dosyamız kapanıp maaşımız kesilmiş (gelir durumundan dolayı ) Memura dosyamıza bugun gelmiş geriye dönük gelir belgelerimizi talep edecekmiş eğer geçtiğimiz dönemlerde aşım yaptığımız tarih var ise o tarihten itibaren borç durumu olabilir dedi. Eğerki yasa kesinleşir ve 1 ocak 2017 oncesi borçları kapsar ise bizim dosyamızda aralık 2016 da maaş kesintisine uğradığı bilgisine göre af tan yararlanma durumu olabilir ama kesinlikle yasa netleşmeden hiçbirşey diyemiyoruz bunlar varsayım diye ekledi memur. Sanıyorumki önümüzdeki 1-2 ay incelemeler yapılıp bize 3 aya kadar borç bilgisi ulaştıracaklardır veya af çıkarsa göndermezler yada gönderselerde gidip af kapsamında değerlendirilmesini ( aralık 2016 da kesildiği için ) talep edicez gibi gözüküyor. Detayları zaman gösterecek.

Kalem

Sayın melek hanım bu mesajınızdan şunu anlıyorum bana borç çıksa bile alacaklara konu zaman dilimi( yersiz ödemeler ) maaşları aldığımız zaman olarak yasadan öncesini kapsadığından af kapsamında sayılır. Sıkıntım şu ; acaba örneğin af çıktı 1 şubatta yasalaştı , benim cezai işlem hesaplaması 15 şubatta yapıldı bana gönderildi bu durumda af beni kapsamaz gibi bir duruma düşermiyim bunu anlayamadım ? Teşekkürler. Ailecek cevabınızı bekliyoruz bir türlü çözemedik bu durumu. Sağolun.

yasal olarak nasıl bilmem ama mantıklı olan borcun silinmesi sizin belirttiğiniz düşünceyle atıyorum 3 ay sonra bize son 2 yıldır yersiz ödeme alıyormuşsunuz deyip 2 yıllık bakım ücretini geri isteyemezler sonuçta yasaya kadar olan affedilmiş. Bizide şuan araştırdıklarından gelişmeler hakkında sizden bilgi rica ederim.
bakım için başvurduğumuzda istenmeyen belgeleri şuan istiyorlar. Köydeki bomboş dedemin babasından kalmış o kadar kardeş bölüşmemiş tarlaların geliri var mı diye tarım bakanlığına göndermişler annemi mesela.

6770 Sayılı Kanun şöyle diyor:
"MADDE 6- 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
GEÇİCİ MADDE 15- Gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç olmak üzere, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar bu Kanunun ek 7 nci maddesi kapsamında fazla ve yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar ile bunlardan doğan faizler terkin olunur. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu kapsamda tahsil edilmiş olan tutarlar bakımından ilgili kişiler lehine hiçbir şekilde alacak hakkı doğmaz ve yapılmış olan tahsilatlar iade edilmez. Açılmış olan davalarda yargılama gideri ile vekâlet ücretine hükmolunmaz, hükmolunanlar tahsil edilmez.

siyahla belirginleştirdiğim yeri dikkatle oku.
örnek:
senin 2016 haziran ayında gelir artışın oldu ve sınırı geçtin. ama bunu il müdürlüğüne bildirmedin. il müdürlüğü bunu 2017 ocak ayında fark etti. tabi o zamana kadar sana ödeme yapıldı. işte bu gelir artışının oldugu haziran ayından itibaren ödenen aylıklar sana yersiz ödenmiştir ve geri alınması gerekir. borç dediğimiz olay da bu yersiz ödenen aylıkların faiziyle geri alınması işlemidir.
kanun da diyor ki bu yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar ile faizler terkin olunur.
kanun yürürlüğe girdikten sonra da bu sana yersiz ödenen aylıkları geri isteme hakları yok. borç yazamazlar bile.
çünkü kanun çok açık.
sanırım bunda yazdıklarımı anlayacaksın:)

Arkadaşlar kurumdan kimse şu hususa net cevap veremiyor
1- aftan yararlanmak için af çıktığı tarihten önce borç tebliğ edilme zorunluluğu varmı ?
2- yoksa direk bu af tarihinden önce yapılmış yersiz ödeme varsa borç sayılmıyor mu ?

Net bilen varmı ? Bir memur aftan yararlanırsınız dedi bir memur tebliğ olmuş olması lazım dedi anlayamadım ?

efeccan1 bu soruyu başka yerde de sormuşsunuz. lütfen aynı soruyu her yere yazmayın. bir yere yazmanız kafi.

Kalem

Tamam silebilirsiniz teşekkür ediyorum malum, memurdan net bilgi alamayınca sıkılıp her yere sorduk ilginize teşekkürler diğer bölüme mesajınızada açıklama yazdım uygun olunca bakarsanız memnun olurum . Saygılarımla.

Kalem

Sayın kalem; memurlarla görüştük bize evrakları ( gelir belgelerini ) istedikleri yazı aftan önce ayın 25/01/2017 tarihinde gönderdikleri için yazıyı cevapsız bırakmayın her ihtimale karşı bize gelir bilgilerini getirin dedi memur bugun götürcez yine büyük ihtimal af kapsamındayız ama evrakları istediler, bu durum olumsuz değildir demi ? Teşekkürler.

efeccan1 kanunda yapılan değişikliği yorumlayamadıkları ve genel müdürlükten ne yapacaklarına dair de yazı gelmediği için kendilerince başlattıkları işi bitirmeye çalışıyorlar. beceriksizlik diyelim yaptıklarına. belgeleri vermen senin için sorun yaratmaz. ama anlamı da yok ki. versen nolacak? sonuçta af kapsamındasın.
en son dediğim gibi genel müdürlüğü arayıp ne yapacaklarına dair görüş istesinler seni boşuna yormasınlar. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü geçecek baglı oldugu genel müdürlüğü arayıp ne yapacagına dair bilgi isteyecek. vatandaşı yormalarına lüzum yok ki.

Anladım çok teşekkürler

Evet haklısınız izmirde netleştirmediler bir türlü

izmir aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü anca taziye yayınlamış. duyurular kısmı guncel değil. alakasız oldukları sitelerinden belli.

kalem apla askıda üyelik yazıyordu nerelerdesiniz bi ara kayboldunuz

paranoya cezalı olduğum için üyeliğim biraz askıda kaldı:) şimdi ise serbest dolanım hakkımı kazanmış bulunmaktayım gördüğün gibi:)

Üst Alt