Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bakıma verdiğim özel donanımlı aracımı servis çalışanları kullanmış, aracım bağlanmış
Dün akşam saatlerinde aracımdaki sorunlardan dolayı servise bıraktım bugun öğlen saatlerinde servisten aradılar arabamın test sürüşü esnasında çevrildiğini durdurulduğunu ve bağlandığını söylediler trafik şube md. gittik görevliler cezayı kesen memuru aradılar memur ise aracın test sürüşünde olmadığını baska arızalı bir araca gitmek için engelli aracını kullandıklarını söyledi.
Servis tam olarak itiraf etmesede hallerınden yalan konuştuklarını anladım. aracın bağlandığı yer servisten 1 km uzakta.
Ordan adlıyeye gittik sulh ceza mahkemesine kararın bozulması için bu arada servisten aracımı ne zaman oraya teslim ettiğimi ve kendi ustasının test surusu sırasında böyle bir olay yaşandığını anlatan bir evrak aldım kesilen cezalar 65 tl ustaya 290 tl ise arabaya kesildi sulh cezaya kararın bozulması ve mağduriyetimin ortadan kaldırılması için verdiğim dilekce yanında verdiğim evraklar bana ait (kimlik. ruhsat.engellilik derecesini gösterir rapor) aracı kullanan ustaya ait (kimlik ehliyet ustalık belgesi) ve servisten aldığım aracı onlara teslim ettiğim ve kendi ustası tarafından bu olayın gercekleştiğine dair evrak
Bu veya buna benzer olay yaşayan arkadaşlarımdan şimdiye kadar yaptıklarım ve bundan sonra yapacaklarım hakkında bilgilendirirse sevinirim
Hay Allah ya! Bu zaten servislerin neredeyse hep yaptığı bişey! Şimdi sakat statüsünde araca yapınca, kısmetleri bağlanmış, yakalanmışlar
Bu konuda süreç nasıl işler en küçük bir filrim yok. Ama, tüm masrafları servisin karşılaması gerektiğini söylemeye bille gerek yok... Seni mağdur edecek bir durum olabileceğini sanmıyorum.
Evet servisin hatası benim hiçbir hatam yok avukata kararı bozması için dilekce vermesini söyledim idari mahkemeye verdik dilekceyi en iyi ihtimalle 3 ay sonra karar bozulurmus yani 3 ay arabasızım kötü ihtimal ise gömrükle mahkemenin yazısmalardan duruşmalardan sonra gümrüğün belirlediği cezayı faiziyle beraber benden almaları( en az 8000 tl ) bu süreçte 1 sene kadar sürebilirmiş sonuçta servisin hatasından dolayı ben mağdur oldum servisle görüşmemde ise avukat parasını kesilen cezayı vs. vermeyeceklerini bu olayın test sürüşü esnasında gerçekleştiğini söyledi ben de yasal yoldan hakkımı arıyacağımı maddi ve manevi tazmınat acacağımı belirttim
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım
bence ilk olarak servisin sahibine durumu anlat olmadı hangi serviz ise onun genel merkesini ara ve durumu belgeleri ile bildir son olarak belgelerle birlikte BİMER e başvur.mahkeme safhası çok uzun sürer ve dediğin gibi 8000 tl falan alır bu devlet senden
Bence servis işletmecisi geri adım atıp tüm masrafları karşılayacaktır. Çünkü, o kadar bariz bir ihlal ve mağduriyet ki, davanın onun aleyhine sonuçlanmaması mümkün değil. Bir sürü de faiz ödemek durumunda kalır...
Gelişmeleri bu başlıkta paylaş lütfen. Merak ediyorum doğrusu...
Servisle görüşmemde bir müddet tartıştımadan sonra hatanın kendilerinde olduğunu itiraf etttiler polisinde çok işgüzar davrandığını söyledi bende cezayı yazan memuru ararttım aracın seyir halınde değil park halınde baska bir araca tamirata gittikleri için yani özel işini benim aracımla hallettikleri için ceza yazmış.Servise benim bu durumda mağdur olduğumu mağduriyetimi gidermeleri gerektiğini söyledim onlarda maddi anlamda bi yardımlarının olamıcanı icralık olduğunu vs. söyledi biraz araştırdım maddi durumunun gercekten kötü oldugunu öğrendim zaten bu olay olmadan öncede söylemişti bana icralığım die.Ama para hariç her konuda yardım edeceklerini gerekirse hakime ustalarla beraber şahitliğe gidebilceğini ve arabaya veya başka bir şeye ihtiyacım olduğunda aramamı söyledi.Kendisinin gayet iyi niyetli olduğunu söyledi bende iyi niyetin benim sorunumu çözmediğini hata sendede olsa benim mağdur olduğumu söyledim bu problem kısa zamanda çözülüp aracımı alamazsam maddi manevi dava açacağımı söyledim.
Avukatım yarın idare mahkemesine kararın durdurulması için dilekçe verecek.Olumlu yada olumsuz cevabı minimum 3 ay sonra alabilceğimizi fakat fiziki rahatsızlığımdan dolayı bunu 1 aya kadar çekebilceğini söyledi bende gidip görüşecem zaten hakimle.Eğer herşey istediğimiz gibi ilerler ve karar durdurulsa 2 ay içinde alcam aracımı yok eğer karar ret olmazsa iş duruşmalara kalıyor bu süreçte trfik şub, ankara gümrük,ve idari mahkeme arasında yazışmalar olcak.Herhangibir problem olmazsa en az 8-9 ay sonra aracımı alabilcem.
Öncelikle başına gelenlerden dolayı geçmiş olsun diyorum.
Ankara Bedelsiz ve Nakilhane Gümrük Müdürlüğünü ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geç. Şu anda tarih ve sayılarını hatırlayamadığım, gerek Gümrük Kanununda ve gerekse Emniyet Genel Müdürlüğü yayınladığı genelgeler doğrultusunda engellinin aracına hiç bir şekilde el koyamazlar ve bağlayamazlar. Sadece gerek görülüyorsa cezai işlem veya dava açarak durumu adli yönden takip edebilirler.
Bu konuyu üstüne basa basa ilgili makamlara ilet ve aracını bağlayıp seni mağdur eden kişiyide ilgili yerlere şikayet et.
Eğer aracını bağlamakta ısrar ediliyorsa avukatınla konuş ve ilgili kanun ve genelgeleri bulsun ve hemen karşı dava açın ve hatta işin sonunda da yüklü bir tazminat davasına hak kazanırsın.
Allah kolaylık versin ve tüm engelli kardeşlerimizi böyle cahil ve engellilere karşı tavır alan kişilerin gazabından esirgesin.
İyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim malesef ülkemizin kanunları engellileri mağdur bırakmak için tasarlanmış kanunda sizin belirttiğiniz gibi engelli aracı baglanamaz maddesi bulamadım hangi madde olduğunu yazarsanız sevinirim.Aracımı alır almaz servise ve gerekirse polis memuruna maddi manevi dava açacağım.
Bir kaç kişinin yaptığı hatayı devlete yüklemek olmaz. Devlet herkezi düşünerek mümkün olduğu kadar bizleri korumaya çalışmaktadır. Bu kanunda çıkalı 3-5 yıl kadar oldu. Şu anda tarihini ve sayısını hatırlamıyorum. İstersen Ankara Gümrükleri Baş Müdürlüğü Hukuk müşavirine ulaşabilirsin. Telefonu: 0312.3977803
Ben bu konuda cikarilan kanunlari sucluyorum Kanunlari da devlet cikariyor engellinin araci ne olursa olsun baglanmaz die bir kanun maddesi yok eger bu araci devlet bana gumruk indirimiyle veriyorsa birtakim kisitlamalar ve kurallar koymasi gayet normal (aracı engelliden baskasi kullanamaz gibi) ben aracımı bir arkadasima keyfekeder bir durum icin verseydim ve o esnada yakalansaydı ve aracım bağlansaydı o zaman adaletin kestigi parmak acımaz cezamıza katlanırdık.Ama benimki cok farkli bir durum birde son cikan torba yasadan sonra devletin engellileri dusundugunu sanmiyorum zira bircok tedavi protez sandalye v.s.hakkim elimden alindi.
Aracımı hala alamadım geçen hafta içi kaçakçılıktan geldiler olayı araştırmak için fiziki durumuma ve evraklara baktılar araçla alakalı ne kadar evrak varsa hepsini verdim. Evrakları hakime sunacaklarını hakim gerek görürse beni ifadeye çağıracağını söylediler ben de hakime görüşmek istediğimi söyledim henüz bi haber çıkmadı.
Bugün avukatım aradı hakim valilikten ceza ve aracın bağlanma evraklarının aslını istemiş 3 gün müsade vermiş evrakların teslımı için. Pazartesi günü idare mahkemesinde olur sanırım evrakar daha sonra hakimin evraklara dayanarak karar vermesini bekleyeceğiz
eğer haklı bulunursam karar bozulcak ve aracımı alacam hakim bu evraklardan ve soruşturmadan ikna olmazsa işi mahkemeye havale edecek o da ne kadar haklı olsan da bürokrasi yüzünden en az 8 ay sürüyor
Bir dahaki hafta sonuna doğru gelişmeleri paylaşacam inşallah alırım aracımı.
yine bu işler için iyi zaman buluyorsun vallahi hemde haksız yere çektiğine bakılırsa.mağdur oldugunamı yanarsın arabasız kaldığınamı...iyi haberlerini bekliyoruz.
benimde arasıra abim kullanıyor aracımı bundan sonra vermem
Aman diyim sizden başka birisine vermeyin aracınızı ben tamamen haklı olduğum halde 1 aydır arabam yok ne zaman alacağım belli değil onu bırak alabileceğimde belli değil.Abin arabayı kullanırken yakalanırsa savunma adına hiçbirşey sunamazsınız durum benimkinden çok daha kötü olur.Bunun en ağır cezası arabayı süresiz bağlıyorlar,aracın kaskoda aracın bedeli ne ise 4 katını alıyorlar,kaçakcılıktan dava açılıyor ve gümrük ve ötv muafiyetinden bir süre faydalanmıyorsun.
Birdahaki hafta içi karar verilir sanırım HAYIRLISIYLA alırım insallah arabamı.
Hoca bukonuyu tüm makamlara mail ve mektup olarak yaz bu kadar sıkı kural olamaz en azından servizte ve 1 inci derece yakınların kullanması için esneklik talep et mağduriyetini anlat ben belik 50 kez mail.ve mektup yazdım sizlerde başvurun
Dün bir otele gittim arkadaşımın düğünü için
Valeler arabamı aldı ve otoparka götürdü. otopark hemen otelin arkasındaymış
Yani trafiğe çıkış yokmuş
özellikle sordum trafiğe çıkmayacaksın değil mi diye?
Aslında vermemek lazım riske gelmez bu işler
Yetkili servise de aracımı bırakırken bu konuyu iyi tembihlemek lazım.
Geçmiş olsun sizlere
Umarım sorununuz yakın zamanda hallolur
Hala alamadım aracımı hakim valilikten evrakların asılarını istemiş onlar ulaştı mahkemeye, hala beklemedeyim insallah karar bozulur alırım arabamı eğer karar bozulmazsa aylarca uğraş dur mahkemelerle
gerçekten ilginç bir durum
geçmiş olsun.
ama sakın olumsuz düşünme ,avukatında varmış şimdiden gerekli belge ve delilleri toplayarak seni mağdur edenlere karşı ceza ve tazminat davası aç.
ve en önemlisi bu konuyu basına bildir özellikle ulusal basına.sabahları fox tv de fatih portakal var ona yaz okuyor.hatta görüntü gönder daha etkili olur.
Aracımı hala alamadım ama güzel bi haber aldım hakım haziranın 3 ünde kararı bozmuş arabamı alcam şimdi bürokrasıden dolayı beklıyorum hakimin keyfi gelecek kararın nüshasını imzalıcak o nüshalar 1. idare mahkemesi kalemine verilecek oradan valilik ve trafik şubeye verilip onaylanıp bana yada avukatıma verilecek o zaman aracımı alcam. Kararı verdin imzala evrağı gönder demi ama yoooookk mağdur biraz daha sürünsünki hakimlerin ve adaletin değerini bilsin demi bizim ülkemizde adalet gelse bie mağdur ya ölecek yada psikolojisi bozulacakki ondan sonra hakkı verilir belki avukatımın bu davayı ve evrakları takip ettiği halde bu kadar yavaş ilerliyor.Benim imkanın var çok şükür avukat tuttum o takip ediyor ya imkanım olmasaydı avukat tutamasaydım kimbilir sadece kararın çıkması bile kac ay yada yıl bulacaktı.İnşallah tez zamanda alcam aracımı
GECİKMİŞ ADALET ADALET DEĞİLDİR
Bu arada adiliyeye gidip hakimle ben konuşmak istedim ama öyle komik bir mimari varki adliyeye girişte 50-60 basamaklı merdiven var binanın yanında merdivenin çaprazında bir rampa var ama evlere şenlik o rampadan çıkmak için sağlam bir insanın bile dağcılık malzemeleri olmadan oradan çıkması imkansız dielim ALLAH ın bir mucizesi gerçekleşti ve oradan çıktık.Binaya girdikten sonra bir merdiven engeli daha yaklaşık 8-10 adet dik bir merdiven ama rampa yoookkk.E benim işgüzar çok bilmiş ülkem insanı aşağıya duvar gibi bir rampa yaptın anladık e peki yukarıya nie yapmıyosun e madem yukarıyada rampa yapmıcan ne kendini yoruyosun bi ton malzeme parası çıkıyo devletin cebinden aşağıyada yapma.Ama yok hakkını yemiyelim heralde şöyle düşündü yapan arkadaş ilk binaya gidişteki rampayı aşabilecek kadar ilahi kuvvetlere sahip olan bir engelli şu 8 tane merdivenimi aşamayacak die düşünmüştür herhalde.
Kardeşim, Adliyelerde iş yaptırmak kolaydır aslında! Çaycısı da iş yapar orada ayak işlerine bakanları da. Bence orada birilerinden yardım iste, bir dakkada hakime imzalatırlar...
Adliyeye giremememiz için adamlar herşeyi en ince noktasına kadar heyet kurup düşünmüşler ben girebilsem bi şekilde imzatabilceğime eminim ama malesef giremiyorum.Birde avukatım idare mahkemesindeki hakimlerin ters olduğunu fazla üzerine gidersek durumun aleyhimize sonuçlanabilceğini söyledi anlıyacağınız elim kolum bağlı adaletin tecelli etmesini bekliyorum.
Keşke diyebilsen melesef alamadım ...
Bütün işlemler tamam mahkemeden kararın bozulduğuna dair evrağı aldık evragı trafik şube aldı orasıda yazıyla beraber valiliğe gönderdi şimdi oradan evrağın çıkmasını beklıyoruz tahminimce çarşamba gibi alırım arabamı.
Bu arada Ankara gümrük muhafaza müdürlüğünden 7500 tl vergi cezası geldi onada itiraz edeceğiz her dilekçe her dava ayrı bi masraf şimdiye kadar3 ayrı dava açıldı 1. arabayı alabilmek için kararı bozma 2. bana kesilen 300 tl aracımı başkasına kulladırdığım için olan ceza 3. gümrük müdürlüğünün kestiği 7500 tl
Şimdiye kadar 3000 tl masraf oldu,gönderceğimiz dilekçeye gümrük müdürlüğü dilekceniz kabul oldu diyerek dönerse herhangibir dava açılmasına gerek kalmıyacak eğer geri dönmezse dilekçeniz kabul görmedi demekmiş ve orayada dava açmak zorunda kalcaz buda ayrı bir masraf olcak.Allah kimseyi hekime hakime düşürmesin parasız parmaklarını bile oynatmıyolar bir dilekceye avukat 250 tl istiyor bakalım arabayı alana kadar daha ne kadar masraf yapacam.Vergi indirimi şimdiden cebimden çıktı bile biraz daha çıkarsa sanırım araba parasını bulacak.
Aman yarabbim bu ne iştir, bir insanın arabasına bu kadar zaman el konulur mu? dünyanın başka bir yerinde engelli insanlar bu kadar eziyet görüyor mu aceba. yoksa sadece bizim ülkeye mahsus mu?
Hayretler içerisindeyim yani abimin acil işi çıksa arabamı vermiycekmiyim yada verirsem bunlar mı başıma gelecek. Burası nasıl bir ülke...
Bu sürecin en kısaltılmış hali param olmayıp avukat tutamasaydım,trafıkte ve valilikte yardımcı olmasalardı emin olun 2 ay sürecek olan bu konu en az 6 ay sürerdi avukatımda dedi idare mahkemesinden rekor sürede bir karar aldık düşünün 2 ay ve rekordan bahsediyorum iki aydan beri ayaklarımdan ve sosyal hayatla tek bağım olan arabamdan bir suçum olmamasına rağmen ayrı kaldım.
Abinin ne kadar acil işi olursa olsun sakın ama sakın verme aracını alamazsın arabanı süresiz bağlarlar vergi cezasını ödersin hakkkında kaçakçılıktan dava açılır ve bir süre vergi muafiyetinden faydalanamazsın benim mazeretim var servise vermişim adamlar test sürüşünde yakalanmış gayet normal bişe yani abin arabanı kullanırken yakalanırsa hiç afları olmaz bağlarlar aracını çünkü kendini savunacak bi mazeretin olmaz olsada anlamazlar zaten
Engelli bayan arkadaşım işyerinde rahatsızlanıyor kocası karısının engelli arabasıyla hastanenin acil servisine giderken kaza yapıyor bir sürü duruşmadan yazışmalardan sonra 8 ay sonra aracını alabiliyor
Trafik bu konuda çok kararlı hiç afları yok laf bile dinlemiyolar arabasız kalmak istemiyoız en yakınınız bile olsa vermeyin aracınızı