Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıma verdiğim özel donanımlı aracımı servis çalışanları kullanmış, aracım bağlanmış

Dün gümrük müdürlüğüne aracı almak için gittik mahkemeden aldığımız kararla bu uzuuuun bir beklemeden sonra gümrük müdürü bu evrakla aracı veremem trafikten ve valilikten bu karara itirazı olmadıklarına dair evrak istedi halbuki elimizdeki evrak alabilinecek en yüksek makamdan alınabilecek bir evrak şimdi gümrükten evrak alıncak valilige gidecek itirazı olup olmadığına dair evrak trafik şubeye gidecek orada işlendikten sonra evrak gümrüğe gidecek artık o evrakla verirlerse alacam aracı her kurumda evrak 1 hafta imza beklese en az 3 hafta arabayı gene alamıcam
ikinci sefer arabanın yanına gidipte alamıyorum çok moralım bozuk

ya aceba dünyanın başka bir ülkesinde böyle bürokrasi varmıdır. ne sacma sapan kanunlarımız var. ALLAHIM sen aklımıza mukyet ol çünkü elimizde bir o biraz saglam kaldı ama bu gidişle o da gidecek.

o araca o cezayı kesen polis memuru ne kadar anlayışsız bir insanmış
araç bakım servisinde işte sürücüleride servisin çalışanları sen hangi akla hizmet bu araca ceza verirsin
allah akıl fikir versin
şimdi o herifi bir elime geçirsem ona 63789 kere toplu iğne batırırdım :)

Sonunda buda oldu evrağım vali yardımcısının makamında imzasını beklıyor bakalım ne zaman çıkacak imzadan artık bunuda kabul etmezlerse cumhurbaşkanına göndercez evrağı.

ya ben abime durumu anlatıyorum anlamıyor. yok öyle bişi diyor arabayı bana vermemek için bunu yapıyon diyor ve darılıyor. ne yapacam bilmiyorum

Bu kadar da olmaz yani. Kuralların uygulanmasına birşey demiyorum ama sözkonusu engelliler olunca daha dikkatli olunması gerekmiyor mu? Tamam yasadışı olarak aracı kullanmışsa servistekiler, kes onlara cezayı da engellinin suçu ne? Aracı kullanan engellinin eşi dostu değil servis. Neden cezayı engelliye de kesiyor ve zor durumda bırakyorsun ki? Nisan nerede Temmuz nerede, kaç ay geçmiş. Yani o cezayı kesen polis de bence bayağı bir işgüzarmış. Tamam aracın kullanılması yanlış ama bir de olaya engelli açısından baksaydı ya. Sonuçta aracı kullanan veya sahibi alkollü değil, kırmızı ışıkta geçmiş değil.

Şimdi avukatım aradı evrak valilikten çıkmış saat 1.5 ta arabayı almaya gidecez dedi bende o arabayı gümrük nizamiyesinden çıkarmadan inanmam dedim bakalım inşallah bu sefer alırım arabamı bu seferde arabanın yanına kadar gidipte alamazsam...

Bunu size yapmamaları lazım, siz bu süreçte nasıl arabasız bırakırlar ya kendi hataları

Çok şükür arabamı aldım saat 1 de almaya gittik uzuun incelemeler ve telefon trafiği sonucu saat 5 te verdiler arabayı.Onuda avukatım olmasa gene alamazdık kanun maddelerini okudu avukat öyle ikna atti yoksa avukat olmasa yada kanundan falan anlamasan gene vermiceklerdi.Düzen bağlanan arabayı vermemek üzere kurulmuş Engeliiymiş mağdur olmuş kimsenin umurunda değil bırak engelliyi sağlam insana bile bu işkence yapılmaz.Servisin hatası polisin işgüzarlığı benim maddi manevi anlamda mağdur olmama sebep oldu.Bu mağduriyetimi ne kadar para verirseler versinler karşılamaz.
Size tavsiyem ne olursa olsun kim olursa olsun arabanızı vermeyin o bizim ayaklarımız onu elimizden aldıkları vakit kimse bizim ayaklarımız olmaz.

gözünüz aydın 20 senedir aracım var ruhsatımda sahibinden başkası kullanamaz yazısı olduğu müddetçe hiç bir arkadaşıma tanıdığıma 20 senedir aracımı vermedim hiç kimsede benden isteyemez ancak uzun yola çıkarsam yorulmuşsam içinde olmam şartı ile aracımı kısa süreliğine dinlenene kadar veririm

Sağolun arkadaşlar kazadan sonra hayatımın en kötü dönemiydi diyebilirim.Allah kimseye yaşatmasın...

Temennileriniz için teşekkür ederim

Rahatladım valla...
bir bardak su içebilirim...

Ne bu hikaye öyle sanki ben yaşamış gibiyim...

Şimdi yeni bir savaş başlıyor
Gümrüğün 7500 tl cezasına itiraz yaptık eğer kabul olmazsa tekrar duruşmalar başlıcak.Bu arada arabayı aldık ama gene peşimizi bırakmadılar valilik,trafik ve gümrük prosedür gereği karşı dava açtılar azda olsa arabayı alma ihtimalleri var.

Bu ne biçim iştir. Bu senin araban cezanı çektin mücadele ettin ve geri aldın, başkasından çalmadın. Devleti hortumlayanlar elini kolunu sallayarak dolaşır ama bizim gibi engelliler de kendi parasıyla aldığı malı için devletle kıyasıya mücadele ediyor. NE OLUYORRRRR CANIMIZI MI ALACAKSINIZZZ !!!!!

Oooooof of! Sonuç lehine olacaktır, ama bu kadar eziyet çektirenlere de yazıklar olsun.

Zorlu kardeş arabayı alma(alamama)serüvenini şimdi görüp okudum,''YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ''Aziz Nesin'den uyarlama yapılabilir.Çektiğin sıkıntıları bir engelli olarak Bağ-kurdan emeklilik sürecünde değişik versiyonunu yaşadım.PES ETMEK YOK....

Arkadaşlar takip ettiğiniz ve destek verdiğiniz için çok teşekkürler.Olay aslında kanun boşluğundan kaynaklanıyor servise veya acil işler için aracımızı başkalarının kullanabilmesi için vekalet çıkartabilsek bu sorunlar hiç başımıza gelmiyecek.Tabi bunun yanında servisin ve memurunda hatası çok inşallah benden başka kimsenin başına gelmez.

Yahu, biraz insanlık, ille de her şey mevzuatta mı olmalı! O polis memuru biraz insalık yapsa iş buralara gelir miydi...

Ankara gümrük müdürlüğünden gelen vergi borcuna itiraz etmiştik dün evrak geldi karar yargı yolu acık olmak kaydıyle itiraza ret yani 7500 tl ödenecek diyor avukatımla görüştüm tekrar dava acacaz tekrar avukata para verilcek tekrar durusmalar başlıyacak ne biçim bürokrası hiçbir kurum birbirini tanımıyor

Üst Alt