Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi hukuki süreç başlatabilir miyim?

sucre_

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
44
Arkadaşlar, kısaca durumumu özetlemek gerekirse. Boşanma davası açtım Bipolar hastası olduğum için Aile Mahkemesi Bakırköy Adli Tıp Biriminden rapor almamı istedi.
Benden istenen tüm tetkikleri yaptım 19.02.2026 tarihinde heyete gireceğim söylenerek 3 ay sonrasına randevu verildi.
Neyse, randevu günü sabah 8'de hastaneye giderek geldiğimi oradaki görevliye söyledim. Her 1 saatte görevliye ne zaman muayne edeceklerini sordum. Sonrasında saat 12 gibi işlemin yetişmediğini ve bugün heyete giremeyeceğimi söylendi.
Bunun üzerine sinir krizine girdim hem randevuyu kendileri veriyorlar hem de muayne etmiyorlar zaten iş yerinden izin almak ayrı bi problem bide sürecimi uzatıyorlar.

Neyse, bunun üzerine durumu Başhekimliğe anlatmaya Karar verdim yolda ilerlerken ilgili birim aradı ve muayne edilip heyete gireceğim söylendi. Bunun üzerine Başhekimliğe gitmeden heyetin olduğu yere gittim 5 tane güvenlik doktorun yanında içerde bekliyordu.
Doktor zorla hastanaye yatırmak istedi, yatışı kabul etmiyorum dedim. Yatış yapacak durumum yok randevu veriyorsunuz ama işlemimi yapmıyosunuz suç sizde dedim.

Bunun üzerine kan testi alarak geri gönderdiler. Durumu tüm çıplaklığıyla Aile Mahkemesine dilekçe ile aktardım.

Bu aşamadan sonra mağduriyetim ile ilgili tazminat davası açabilir miyim? İlgili doktor hakkında görevini yapmamak veya kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Bunlar beni zorla hastaneye yatırmaya çalışacaklar.

Bir de yarı özel yarı kamuda çalışıyorum. Eğer hastane Re'sen başvuru yapıp kısıtlılık Karar'ı talep eder ve kısıtlılık Karar'ı verilirse iş yerim işten çıkarabilir mi?

Bence şu anda hiç bir mahkeme süreci düşünme. Bırak, işimiz karşıya geçsin. Aksi halde bu adamlar iyice canımızı sıkar

Şimdilik bekle. İlaçlarını düzenli alıyor musun? Kan tahlillerinde bir sorun çıkmazsa yatış da yapmazlar. Sabırla işlerin ilerlemesini beklemek önerebileceğim tek yol.

@OturanBoğa, hocam açıkçası bi kaç gün kullanmamıştım kan tahlilinde seviyem düşük çıkmış ama o günden sonra düzenli şekilde kullandım şimdi kan versem düzeyim normal seviyede çıkar. Tekrar aramadılarda ne yapacağımı bilmiyorum panik oldum. Sanki her an iş yerime evime ambulans ve polis gelcek beni götürcek gibi çok kötü bir duygu. Bir doktorun işini savsaklaması sonucu düştüğüm duruma bak. Yok yani yetişmeyecekse işin ara bi gün önceden senin muayneni şu tarihe erteledik de sabah 08:00'den öğlen 13:00'e kadar neden hastanede dikiyosun beni

Şüphesiz haklısın. Ama burası Türkiye...

Kan testi için bariz bir düşüklük olmazsa bir sorun çıkmayacaktır. Aman, sakın ilaçları bırakma. Aman

Valproik asit seviyesi Referans değeri 50-100 arası olması lazımmış benim sonuç 3 ne yazık ki çok düşük. Esasen bu kadar panik yapmamın sebeplerinden biride bu

Umarım bir sorun olmaz. Ama en kötü olasılıkla doktor çağırdığında gidip açık olarak konuşmak ve hatanın farkında olduğunu söyleyerek ilaçları kullanmak konusunda söz vermek ve ikna etmek lazım.

@OturanBoğa, tahlil sonuçlarından sonra fark ettim. Depakin alacağıma Daflon kullanmışım yanlışlıkla ilaçları karıştırmışım. İki ilaç da aynı yerdeydi haplar bir birine karışmış. Şimdi doğru ilacı kullanıyorum fakat stres seviyem çok yüksek bunu nasıl izah ederim bilmiyorum.

Hastalığım zaten sıkıntılı, üstüne boşanma evresindeki süreç, akabinde sağlık raporu ile ilgili süreç süreç çok darladı beni deyim yerindese darma duman etti. Bakırköy K2'de zorla yatırmışlardı beni. Normalde gider yatarım yatmasınıda hastane çok pis şartları çok ağır. Koltukların üzrine tuvaletini yapan mı dersin, şizofren hastası ile aynı yerde yatıyosun kalkıp gözünü oyarsa napcaksın başında kimse yok. Sabahın 6'sınde asker gibi kaldırıyolar avel avel ayakta duruyorsun o ilaçlı halinle. Allahım tam felaket sen düşürme yarabim.

@OturanBoğa, anladım abi dediğin gibi yapcam ama hastanede hır çıkardım diye doktor gıcıklık yapacak bana adım gibi biliyorum.

Cimerden şikayet kısmına yazabilirsiniz.Aslında hatalı taraf olduğunuza ikna olduk ama gerekiyorsa.İdari mahkeme açmak 40 bin tl diyen var.

Ben bir şikayet etmiştim isim verin işlem yapalım dediler şikayeti devam ettirmedim.Karakolda da delille başvurmadım.

Kimse kimseyi zorla yatiramaz merja etmeyin etrafa aman aman taskinlik yapmadigin sürece rahat ol oluruna bırak

@samedo99, Bakırköy, daha önce zorla yatırdı beni. Doktor tehlikeli durum sezerse zorla yatırma hakkı varmış.

Bunu yapabilir doktor... Ama sizin durumunuzda böyle bir şey olmaz. Zorla yatırma çok kritik durumlarda uygulanır.

@OturanBoğa, inşallah çok korkuyom bakırköyden. Bakırköy çok kötü

@samedo99, adli tıp birimindeki sekretere saldırdım muayne etmediler diye, kan düzeyim 3 çok düşük çıktı bilmiyorum.

@samedo99, istemiyorum yatmayı orası çok kötü bildiğin gibi değil. Düşmanın varss oraya düşmesini dile

Ben bakırköy de 5 defa yattım bipolarım bende boşandım ama bende böyle bir şey istenmediği şimdi yaşadığım ilde toplum ruh sağlığına gidiyorum süper sessizsakin ilgili doktorlarda

@manika59, boşanma aşamasında bipolarım demediysen veya karsı taraf demediyse mahkeme istemiyor.

Üst Alt