Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bana zarar verir diye sevgili istemiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sevgiliyi ne yapacaksın güzel kardeşim? Allah’tan karşına temiz süt emmiş, ahlaklı, dürüst, seni sevip sayacak, kötü gününüzde ve sıkıntılarınızda beraber mücadele edeceğiniz, iyi günlerinizde de beraber sevineceğiniz hayırlı bir eş çıkmasını temenni et. Gözünün üzerinde kaşı var demeden ahlakını kontrol et ilk önce. Paran varsa, maddi gücün iyi ise yokla, parana mı tamah ediyor? Herhangi bir konuda hemen paraya mı vuruyor meseleyi? Malın mülkün varsa malın için mi yaklaşıyor sana? Bunlar önemli. Yemek yerken bak oburluk yapıyor mu? Müsrif mi? Görgüsüzün birisi mi? Ailesi nasıl? Aile kurumu çok ama çok önemli. Kötü aileden iyi insan çıkmaz mı? Elbette çıkar ama nadirattandır bu. En önemlisi de kişi de Allah korkusu var mı yok mu?

Bu yazdıklarım hemen pat diye anlaşılmasa da bir iki yoklama çektikten sonra genel bir kanaat çıkar ortaya.

Adam seni niye durduk yere öldürsün? Belki de sen onu öldürürsün? Erkekleri öldüren hatunların haberlerini biz de sık okumaya başladık. Tabii ki Allah muhafaza etsin böyle şeylerden.

Velhasıl sen iyi düşün ki netice iyi olsun, hayır olsun.

Hadi sana kolay gelsin. Allah karşına iyi ve temiz bir insan çıkartsın.

Selametle

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovsalarda bizim için farketmez onuncu köyde gene aynı şeyi söyleriz.

@kuloglu 52,

Haydaaa suc gene kadinlara😂 acaba suclu birey yetistiren kadin neden
Elinde ekmegi yokken kucuk yasta egitim meslek sahibi olmasina izin verilmeden evlendirilen sabiler kadinlar olmasin bu suclular
Kocaya gidincede koca mali karnini doyuramayinca kocadan dayak yiyince suc kadinin
Ailesini iskenceyle karnini doyuran kizini zorla kocaya veren babada suc yok
Sen ehli sunnet tarikat mensubu olarak hic kadina hurmet eden soz hakki taniyan gavs seyh gordunmu samimi cevap

@GRAHAM BELL,

Şimdi dinimiz derki kız çocuk doğduğunda babasına cennet kapısı açılır, cennet anaların ayakları altındadır, evlendiğinde kocasının imanının yarısını tamamlar vs vs.
Yani dinimiz kadına ve aileye büyük önem verir.
Kadını çalıştıran onu bir meta gibi gören zihniyetin din ile alakaları yoktur, zaten bu kesimin din ile pek işleri olmaz.
Gelelim senin soruna : Sultanımız kadın erkek eşit değildir der , bilakis bizde kadın daha değerlidir diyor. :)

Eger tarikat oyle diyorsa kadinlari mal olarak gormuyormus tesekkurler

Tarikat Allah ve Resulü ne diyorsa onu der, başkası zındıklıktır, tasavvuf İslam'ı güzel yaşamaktır, keşke anlayabilseler....

O zaman kadinlarin calismasi kendi ayaginin uzerinde durmasini neden istemiyorlar
Her evlenen karisini doyuruyormu

@GRAHAM BELL,

Eskiden doyuruyordu. Kadın erkek eşitliği bahanesiyle siyasiler erkeklerin maaşlarını düşürdü artık doyuramaz hale geldiğinden kadınlar da çalışmaya başladı şiddetli geçimsizlik uçtu

Tek derdiniz bu olsun. :) Geçende feysde erkekler için sevgili yapmanın aylık maliyeti 20 bin tl cikmiş. Ne kadar doğru bilinmez. Sevgili yapmadınız diye bir şey kaybetmezsiniz merak etmeyin.

@Pickle,
Ailen ya da akrabaların sana helâl süt emmiş birini bulur. Tanışır flört eder baktın kafa yapısı sana uyuyor evlenirsin.

@kuloglu 52,
Beni çok kovdular ama x de yazmaya devam ettim.😂 x den kovan yok yani...🤣

Türkler savaş zamanlarında kadınlardan destek almış doğru ama Arap coğrafyası böyle değil. Onlar için kadın mal gibidir. Para ile alınır ve satılır ayrıca erkeğin arkasından yürür Ben Türk'üm ve bizim kadınlarımız değerlidir.

@GRAHAM BELL,
Eskiden bir baba tek başına çalışıp, 5 kişilik ailesini doyuracak parayı kazanıyordu. Şimdi 5 kişilik aile kadın, erkek ve çocuk çalışsa bile aç yani bunu gidip, Erdoğan'a sorman lazım. Eskiden insanlar emekli olup ev alıyordu şimdi emekli tazminatı ile bisiklet alırsın. Nereden nereye çakma müslümanlar ülkesi...😂

Sevgili. Vs örf ve adetlere ters şeyler sen kendi kız kardeşine yapılsa nasıl karşilarsin
@Kobra_
Bunlardan neden uzak duracagiz

Sevgili nedir abim ortalık hep senin zihniyetinle dolu. Bulursun birini merak etme üniversiteye de yeni başladın şimdiden sevgili modunda girmişsin.

@(Gölge), senin benim gibilerin dönemi bitti.

@Reborn,

kariyer peşinde kadın istememek hastanede kadın doktor istememekle eşdeğerdir. En sonunda karılarını erkek doktorlar da muayene etmeze gelir tüm doktorlar robot olur. Yaşasın teknoloji :ROFLMAO:

Ego savunmalarından yansıtma. Kendi üstümüzde görmek istemediğimizi karşıda görme. Freud'un bulduğu söylendi ama 700 yıl önce Mevlana iki köle hikayesinde bundan bahsetti.

@Sansarius,

Sen o taraftan oyle de😂😂😂
Evde para yetismeyince ver kariya sopayi
Sonrada hic ceza alma gunumuzun adaletinde
Avrupa birligine girecegiz diye imzalanan istanbul sozlesmesinide kendi kizlarina ragmen yandaslardan oy almak ugruna iptal et
Bb muslumanlar demeyecegim islamci gecinenler varken
Kadin kiz kismi sakin ola sevgili koca yapsaniz bile uzak durun bunlardan

Nasıl birşey olurdu acaba bana sevgili.
Ben bir tek ALLAH ı severim 🥰 sevgili.

Arkadaşlar şaka bir yana başlığı açan kızımız haklı yani son 3 ay içinde işlenen kadın cinayetlerine bakacak olursak durum gerçekten kötü yani ben bir kadın olsam evlenmekten ya da bir erkek arkadaş edinmekten korkardım.

Helâl süt emmiş ve haram yemeyen vicdan sahibi erkekler evlilik için iyidir yalnız bu tarz erkekler maalesef zengin olmaz. Haram yiyen elhamdülillah müslümanim diye yalan söyleyen kötü karakterli yaramaz tipler zengin olur. Yani helâl para, alın teri ile çalışan fakir, çalan çırpan müptezel tipler zengin oluyor. Tercih sizin yani ben bir çorba ile doyarım ama iyi bir vicdan sahibi ile evlenirim derseniz tebrik ederim. Yok ben, kuzu pirzola ve havyar yemek istiyorum diye bir müptezel ile evlilik yaparsanız sonunuz maalesef ölüm olur. Çok para ve zenginlik helâl para ile olmaz.

Son 3 ay mı
Ama haklısın son zamanlarda çok sık duyar olduk maalesef
Kimi cinayetler ekonomik sebeplerden ötürü erkeklerin cinnet geçirmesi sebebiyle yaşanıyor
Kimin cinayetler de erkeklerin kadınları takıntı haline getirmesinden dolayı.
Kadın erkek eşittir kavram ı kanunlar karşısında eşittir demek. Yaradılış itibarıyla kadın erkek eşit değildir.
Güçlü olanın güçsüz olana kuvvet uygulaması hiç de adil değil
Devlet yönetiminin bu konuda büyük zafiyeti var. Cezaevinden izinli çıkıp yarım kalan işlerini tamamlıyor bu kişiler suç kaydı olan bu kişileri nasıl serbest bırakıyorlar anlamıyorum
Bu psikopatlar çevremizde oldukça başlığı açan arkadaş da haklı olarak bu soruyu sorar. Hele ki 30 yaşın altındaysan kavak yelleri esiyorsa başında detaylı düşünemezsin.
Ayrıca @Reborn öyle bir noktaya geldik ki artık aşık olmak falan umurumuzda değil bizi öldürmeyen bize zarar vermeyen birisiyle beraber olmak ister duruma geldik

@çirkin1,
Aşk 17 ile 25 yaş arası olur. Sonra mantık devreye girer. Yani mantık evliliği neyse size tavsiyem biri ile tanıştınız kadın ya da erkek fark etmez. E-devlet şifresini girsin ve üzerinde icra, vergi borcu ya da hakkında açılmış ceza davası var mı? Diye bakın yoksa hayatınız zindan olur.

Artık Kız istemeye gidince evi barkı sormuyorlarmış sgk kalan prim gününü soruyorlarmış.

Kim kiz istemeye gidiyor gunumuzdeemekliligi gelenede kizmi verilecek ac kalir valla

@GRAHAM BELL,
Öyle düşünme ikisi de emekli ve ev kirası vermezse çoluk çocuk yapmazsa gül gibi geçinir.
Bugün özel okul kıyafeti 15k kitaplar 30k okul kayıt parasını hiç yazmayim. Devlet okulu 50 kişilik ve mülteci dolu yani herkes özel okula yollamak zorunda.

EVET ÖZEL OKUL YOLU AÇILDI AN İTİBARİYLE

Kardeş ne dediğin bile anlaşılmıyor? Ne diyorsun?

Göksel - DEPRESYONDAYIM
Murat KEKİLLİ - BU AKŞAM ÖLÜRÜM

Bir zamanlar bu şarkılar yasaklanma noktasına gelmiş miydi?

Gelse ne olur? Gelmese ne olur? Konu başlığı ile ne alakası var?

Kısasta hayat vardır azizim...

Allah ne demişse yap devlet olarak .

Besleme as !

Öldüreni öldür !

Zina edene karşılığı neyse ver !

Milletin malına göz dikenin, hırsız dolandırıcı kim varsa kes kolunu vs .

Sorunu kökten çözmeli.

Bak bakalım nasıl düzeliyor herşey.

Bu işin kadını, erkeği ıvırı zıvırı yok.

Toplum olarak Ahlak yoksunluğu yaşıyoruz.

Şuan toplumun bozulmasının en büyük sebebi kadınlardır.

İşsizliğin en büyük sebebi kadınlardır.

İslami şeriati beğenmeyen yavşaklara bu sözüm.

Şeriat gelmeden huzur mutluluk rüyanızda bile göremessiniz

Her gün ölümler, tecavüzler, aldatmalar, hırsızlıklar, ahlaksızlar.

Daha çooook şeyler olacak.

Savaş kapıda geç bile kaldı

Sen Allah'ın mülkünde erkek erkeğe kadın kadına yatacaksın helale haram harama helal diyeceksin meşru göreceksin ve huzur arayacaksın geç bunu azizim.

Sokakların hali belli ufacık bebeler ne fındıklar kırıyor. Küçücük bebeler çıplak geziyorlar artık ayyuka çıktı anne cocuğa söz geçiremiyor, baba söz geçiremiyor.

Sevgili nedir kardeşim?

Git evlen yuvanı kur.

Haramda elem (acı) vardır. Pişmanlık vardır. Hiç kimse yoktur ki haramla mutlu olsun. Olamazsın, olamazlar , olamayız.

( Bu yazının altına İslam'a şeriate bir tek (hakaret eden olursa) kalp kırarım.

Başlıklar ve Konuların hepsi bir şekilde ve her zaman dine, şeriat ve siyasete geliyor. Çok garip. Bunu nasıl başarıyorsunuz vallaha tebrikler...
Hukuk sistemi işlemiyor ve cezalar caydırıcı olmazsa herkes İslam hukuku olan şeriat sistemini ister. Buna kızmak yerine Hukuk sistemini değiştirip cezaları caydırıcı yapman lazım. Hükümet 3 maymunu oynuyor ulen bugün Erdoğan ve kızına rahatsızlık verecek bir sapık ya da mafya var mi? Yok ama sen bir dükkan aç tepene çökerler haraç vereceksin yoksa seni yasatmayiz diye ya da kızını parka yolla mülteciler taciz etsin ne yaparsın? Hukuk bitmiş, namus bitmiş ve yavşak siyasiler yüzünden sen bitmişsin. İşin özü bu kardeş ister inan ister inanma....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt