Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bandırma engelliler ve engelli aileleri yardımlaşma derneği açılışı

DUYURU

SAYIN BANDIRMA ENGELLİLER VE ENGELLİ AİLELERİ DERNEĞİ DOSTLARI : DERNEĞİMİZİN BANDIRMADA HİÇ BİR ŞEKİLDE PARA İLE SATILAN ETKİNLİĞİ BULUNMAMAKTADIR.DERNEĞİMİZİN İSMİ KULLANILARAK ŞEHRİMİZDE VE ÇEVRE İLÇELERDE DERGİ VE TİYATRO BİLETLERİ SATILDIĞI ŞEKLİNDE TELEFONLAR ALMAKTAYIZ BİZLER BU TÜR ETKİNLİKLERİ DOSTLARIMIZA BİZZAT KENDİMİZ BİLDİRİRİZ BU NEDENLE BİZLERLE RESMİ BİR BAĞLANTISI OLMAYAN KİŞİLERİN TALEPLERİNİ LÜTFEN YERİNE GETİRMEYİN YAPACAĞINIZ YARDIMLARIN NERELERDE KULLANILACAĞI KONUSUNDA HİÇBİR BİLGİMİZ YOKTUR HEPİNİZE SAYGILAR SUNARIM

Bandırma Engellliler Dernegi ve Bandırma Belediyesi Engellliler Merkezi Tel.0.266-714 25 23
Bandırma Engelliler Dernek Başkanı Hüseyin Uçar Tel. 0.538-760 67 78
Bandırma Engelliler ikinci Başkanı Ali Osman San Tel. 0. 543-761 20 76
Bizlere ve Dernegimize bu Tel. ulaşabilirsiniz.
Adres.Sahil bantı ETİ Bank lokel karşısı
Bandirma Engellilerderneği (Albümler

EKEN PRESTİJ OTEL

Bandırma Engelliler Derneği oiarak bizlere göstermiş oldukları ilğiden dolayı Bandırma ve civarı Engelliler adına TEŞEKÜR ederiz.

04 aralık 2011 pazar

13: 00 - 17: 00 yıldönümü balosu ( ücretsiz )

yer : Eken prestij otel balo salonu
Bandirma Engellilerderneği

-------------------------------------------------------------------------------------------
DAVET

Erdek,Erdek Ocaklar,Edincik,Gönen,Manyas,Susurluk,Tatlısu,Karşıyaka,Karacabey,Mustafakemal Paşa, Bursa , Balıkesir,Gelebilecek BÜTÜN Marmara bölğesi ENGELLİ ARKADAŞLARA DUYRULUR hepsiniz DAVETLİSİNİZ.BEKLERİZ.
20: 00 TİYATRO
GURUP :BİRLİK SANAT TİYATROSU
OYUN : İKİ YÜZLÜ ADAM

YER : BANDIRMA BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ ( ÜCRETSİZ )

04 ARALIK 2011 PAZAR

13: 00 - 17: 00 YILDÖNÜMÜ BALOSU ( ÜCRETSİZ )

YER : EKEN PRESTİJ OTEL BALO SALONU

Bandırma Engellliler Dernegi ve Bandırma Belediyesi Engellliler Merkezi Tel.0.266-714 25 23
Bandırma Engelliler Dernek Başkanı Hüseyin Uçar Tel. 0.538-760 67 78
Bandırma Engelliler ikinci Başkanı Ali Osman San Tel. 0. 543-761 20 76
Bizlere ve Dernegimize bu Tel. ulaşabilirsiniz.
Adres.Sahil bantı ETİ Bank lokel karşısı
Bandirma Engellilerderneği (Albümler

Bu mahalleye helal olsun

Bandırma’da düzenlenen kapak kampanyası tüm hızıyla sürüyor. 3 Aralık Dünya Engelliler günü öncesi Paşabayır Mahalle Muhtarlığında mahalle sakinlerince toplanan kapaklar Engelliler Derneğine teslim edildi. Yaman Egeli 5/a sınıfı öğrencileri de kampanyaya kendi topladıkları kapaklarla destek verdi.

Bandırma’da “Her Kapak Bir Adım” sloganıyla başlatılan kampanyaya destekler sürüyor. Duyarlılık gösteren ve çöpe gidecek kapakların bir yerde toplanmasını saplayan Bandırmalılar, desteklerini göstermek için toplanan kapakları Bandırma Engelliler Derneğine teslim ediyor. Son olarak Paşabayır Mahallesi muhtarlığında toplanan kapaklar kampanya için teslim edildi. Okullarında ve çevrelerinde yürüttükleri çalışma ile bir aylık bir sürede yaklaşık 2 bin 500 kapak toplayan Yaman Egeli İlköğretim Okulu 5/a sınıfındaki öğrenciler de öğretmenleri ile birlikte muhtarlığa gelip topladıkları kapakları teslim ettiler.

“PAŞABAYIR MAHALLESİNDEN DESTEK SÜRÜYOR.”
Paşabayır Mahallesi Muhtarı Fuat Şentürk’ün aracılığıyla ve mahalle sakinlerinin destekleri ile toplanan yaklaşık 200 kilo ağırlığındaki kapak dün Bandırma Engelliler Derneğine teslim edildi. Daha öncede mahalle sakinlerince toplanan kapakları Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Uçar’a teslim eden Fuat Şentürk, “Öncelikle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz. Kapak kampanyasını devam ettiriyoruz. Bu kampanyaya 7’den 70’e herkesi davet ediyoruz. Mahalle sakinleri olarak elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.[/TD]

“BAŞKAN SEDAT PEKEL’E VE
YARDIMCILARINA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.”
Kapakları teslim alan Dernek Başkanı Hüseyin Uçar, desteklerden dolayı mahalleliye ve muhtar Şentürk’e teşekkür etti.
Kısa bir konuşma gerçekleştiren Uçar, “3 Aralık’ta Bandırma Belediyesi ve Engelliler Derneği olarak bir dizi etkinliğimiz var. Bu etkinlikleri yapmaktaki amacımız şehrimizde yaşayan insanlarımızın engellilere karşı duyarlılığı artırmak. Mavi kapak kampanyasının başlatıldığı günden bu yana Bandırma’da yaşayan insanlarımızın bu konuya hassasiyetleri gün be gün ortaya çıkıyor. Bu duyarlılık kişisel bazda değil toplumsal bazda çok daha geniş bir kitleye yayılmalı. Bu gün her insan bir engelli adayıdır. Engeller ise ancak birlikte aşılabilir. Kapak kampanyası 2012 yılında da devam edecek.” diye konuştu.
Her projede kendilerine destek veren isimleri de unutmayan Bandırma Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, kampanyanın hedefine ulaşması ve hızla devam etmesi için büyük çaba gösteren Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel’e ve Başkan Yardımcıları Dursun Mirza ile Ozan Onur’a da teşekkür etti.
“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YANINIZDAYIZ.”
Kampanyaya destek vererek kapak toplayan Yaman Egeli İlköğretim Okulu 5/a sınıfı öğrencilerinin öğretmeni Cennet Yıldırım, “Biz bu çalışmayı yaklaşık 1 aydır yapıyoruz. Gelen her kapağı topluyoruz. Önemli olan çocuklarımızın toplumsal dayanışmayı öğrenmesi ve engellerin aşılması. Biz hangi etkinlik olursa olsun sınıf olarak elimizden geldiğince katılım göstermeye çalışacağız.” diye konuştu. 25 öğrencilik 5/a sınıfı yaklaşık 2500 kapak topladı ve muhtarlığa teslim ederek Engelliler Derneğine ulaşmasını sağladı.
Marmara Televizyonu & Yaşam Gazetesi & Genç Fm
KAYNAK:

Bandırma Engelli Derneginden TEŞEKÜR,

3 Aralık Dünya Engelliler günü Bandırma Cumuhriyet Meydanına çelenk koyma törenimize katılanlar.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bandırma’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçedeki etkinlikler kapsamında, Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği heyeti, Atatürk anıtına çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundu. Buradaki programa Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Çılman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan özür dilerim katılanlar arasında gazeteciler ve bizlerde unutuğumuz ismini bilmediğim Bandırma Jandarma Komutanı da törene katılmıştır.
Katılan bütün siyasi partilere ve genclik kollarına ve Bandırma vatandaşlarımıza Bandırma Engelliler Dernegi adına ikinci Başkan olarak katılanlara bir kez daha TEŞEKÜR ederim.

Fotaraf kaynak :ilk haber gazetesi

---------------------------------------------------------------------------------------------

Bandırma Engelliler Derneği TEŞEKÜR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Ticaret Odası,ndaki konuşmacı olarak katılan ve derneğimize destek veren bütün Bandırma,lılara ve Tiyatrocu arkadaşlara OTEL EKEN Yönetim kurulu adına Dernek ikinci Başkanı Ali Osman SAN Yönetim TEŞEKÜR ederim.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sayın Bandırma Kaymakamı Ali MANTI Dünya Engelliler Günü Etkinliklerimize vermiş olduğu destekten dolayı kendisine Bandirma Engellilerderneği ikinci Başkanı Ali Osman SAN Yönetim Kurulu Adına TEŞEKÜR ederiz.

----------------------------------------------------------------------

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Ak Parti Genclik Koları EKEN OTEL,deki Balomuza gelerek vermiş oldukları destekten dolayı. Bandırma Engelliler Derneği ikinci Başkanı Ali Osman SAN Yönetim Kurulu adına TEŞEKÜR ederiz.

SABAH KAVALTISINA DAVET

Türk işaret dili ilk etep kursları başarı ile bitti Hocamız ve kursiyerler kendi aralarında sabah kavaltısı düzenlemişler ODAMAN HOTEL,de yetem olarak hepsimizi de davet ettiler öteki arkadaşların işleri olduğundan kadılamadılar ben ikinci başkan Ali Osman SAN yönetim kurul uyemiz Volkan kardeşimiz ile katıldık hoş ve çok güzel oldu Hocamıza ve kursiyerlere Bandırma Engelliler Derneği ikinci
Başkanı olarak Yönetim Kurulu adına TEŞEKÜR ederim .

Türk İşaret Dili Kursu
2ci kursların 15.12.2011 de başlayacak.

KARDEŞ!
Kardeş demek hayat demektir
Kimi zaman aldığın nefeste kardeşim diyebilmek.
Kimi zaman üzüldüğün anda karşında bulabilmek.
Hiç bir zaman sevğili kardeş gibi olmaz .
... Kardeş aşkı sevğiliden çoktur.
Sevğili terk eder,
Kardeş yanında baki kalır.
Kardeş teselli eder.
Kardeş sevğiliden çok sever.
Bilirmisin bizde kardeşlik nedir?
Nefesin kesilirse al bu can senindir.
Yolun sonu ucurumsa kardeş geri dön ilk adım benimdir...

Kaynak:Engelli Gencin Başlığından AlındıBandirma Engellilerdern

TEŞEKÜR

3 Aralık Dünya Engelliler günü bizleri yanlız bırakmayan Sayın Belediye Başkan Yardımcısı,Mirza,Emniyet Müdürü,İlçe Miliğ Eğitim Müdürü ,Jandarma Komutanı ve Bandırma Siyasi Parti Yönetiçileri Engelli Aileler ve Bandırma Halkına Yönetim Kurulu Adına TEŞEKÜR Ederim Bandırma Engelliler Derneği.

TEŞEKÜR

Bandırma PTT Müdürlüğüne ve Posta dağıtıcılarına ve şeflerine Bandırma Engelli Dernegimize gelerek bizde Bandırma PTT ,si olarak her türlü elimizden gelen destehe hazırız deiler. Bandirma Engellilerdern
Başkan Yardımcısı olarak Yönetim kurulu adına PTT çalışanlarına vermiş oldukları destekten hepsine Teşekür ederiz.

BANDIRMA ENGELLİ VE ENGELLİ AİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
MAYIS ETKİNLİKLERİ

6:MAYIS 2012 PAZAR
Saat:10.00-11:00 Piknik (Edincik Altı Belkız) (Cumhuriyet Meydanıdan Servis Kalkacak)

10:MAYIS 2012 PERŞENBE
12:30 Çelenk koyma töreni
Standların Açılışı
Şehit Mustafa Boz İlköğretim Okulu (Forklor Gösterisi)

11MAYIS 2012 CUMA

Saat:13:00 -20:00 Tiyatro Gösterisi
Saat 18:00 Atatürk ilköğretim okulu sevginin ritmi

12:MAYIS 2012 CUMARTESİ

Basketbol Gösterisi yer:Bahçeşehir koleji
14:00 (Kütahya Engelliler-Çanakkale Engelliler)
18:00 (Konser) Erdal Dumrul- Erhan Akkılıç - İbrahim Çetin - Serat Onat - EMRAH Yiğit

13 MAYIS 2012 PAZAR

14:00 Hasta Hakları ile ilgili Konferans
18:00 Hasta Sahne Gösterisi

14 MAYIS 2012 PAZARTESİ

14:00 Diş Tedavi Çeşitleri + Engelli çocuklarda cinsellik
18:00 İlker Arat Halk oyunları gösterisi

Engelliler Haftası Başladı!

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” nedeniyle Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. ...[/

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” nedeniyle Bandırma’da da tören düzenlendi. 12.30’da başlayan törende yaklaşık 300 kişilik grup Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak Engelli vatandaşları bu özel günlerinde yalnız bırakmadı. Törene Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Kabakçılı, İl Genel Meclis üyeleri, Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, Bandırma Kent Konseyi üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, Engelli Aileleri ve Engelli vatandaşlar katıldı. Dernek tarafından Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Uçar yaptı. Bandırma’da engelli hareketinin günbegün daha da ilerlediğini söyleyen Uçar, 16 Mayıs tarihine kadar etkinliklerin devam edeceğini kaydetti. Gerçekleştirilen etkinliklere Bandırma’da 6 Mayıs tarihindeki piknikle başlanıldığını dile getiren Uçar, bu etkinlikler çerçevesinde Engellilerin ve Engelli Ailelerinin yanında olan herkese teşekkür etti. Uçar törende ayrıca bir hatırlatma da yaptı. Cumartesi günü Bahçeşehir Koleji’nde gerçekleştirilecek olan Kütahya Engelliler Umutgücü ve Çanakkale Boğazgücü’nün Şehit Mehmet Gönenç Lisesi salonuna alındığını belirten Uçar, herkesi maçı izlemeye davet etti. Hüseyin Uçar’ın ardından Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza söz alarak günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Bandırma’daki Engelli hareketinin gün geçtikçe geliştiğine dikkat çeken Dursun Mirza da “Engelli Hareketi dedik, aslında bu Engelsiz Bandırma hareketidir. 3 yıl önce göreve başladığımızda Bandırma’da bir Sakatlar Derneği vardı ama sorunları olan, müzminleşmiş, bırakın engellilerin sorunlarını çözmeyi kendi sorunlarını çözemeyen bir dernek vardı. Biz Bandırma Belediyesi’nde bir Engelli Masası oluşturduk.

Daha sonra sivil toplumun gücüne ihtiyaç duyuldu ve bir dernek oluşturuldu. Sivil toplumun gücü de işin içine girince dalga dalga büyüyerek bu günlere geldi. Toplumumuzun yüzde 10’u ile yüzde 12’si engelli. Herkes bir engelli adayı. Her an hepimiz engelli olabiliriz. Dolayısıyla engelli yurttaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak başta yöneticiler olarak bizlerin görevi ama vatandaşlar olarak herkesin görevi. O nedenle sistemli, düzenli, programlı bir şekilde çalışıyoruz. Bundan sonra da Bandırma Belediyesi olarak Engelliler ve Engelli Aileleri Derneği’ne destek olmaya, birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza’nın konuşmasıyla tamamlanan törenin ardından Bandırma Belediyesi Engelliler Masası ve Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından açılan stant gezildi.

Yukarıdaki yazı kaynak Marmara yaşam gazetesi

Bandırma Belediye ... Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Hüseyin Uçar [0.266]714 25 23
Bandırma Engelli ve Engelli Aileler Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Uçar [0.538]760 67 78

Bandirma Engellilerdern Facebook ta

Üst Alt