Yıllar önce erdek bellediyesi baş vurdum başkan yardımcısı hülüsi bey olumsuz cevap verdi o zaman sosyal politikalar yok ,idi 5 adet wc yapıldı sahilde 1 adet wc engelliye uyğun 4 adet ise yaşlı vs.uyğun kulezet koymuşlar.yizlerce hotel motelpansiyon var ama uyğun değil.
Bu yönetiçiler bu şekilde çalışmayapmadığı süreçe erdek,te turis bullamayaçaklar.?
Engelli kanunu 5378 e göre umuma açık olanyerlere tekerlekli sandaliyeli hiç bir kimseden yardım almadan girip çıkması gerekiyor.
T.c. Made 122 ye göre ayrımcılık yapıyorlar .belediye ve özel tüzelkişiler hakındacumuhriyet savcılığına suç duyurusu yapmamız gerekiyor. Girip çıkılmayan yerlerde için tazminat davası açılması gerekiyor.
Sosyal poliıtıkalar bakanlığı na şikayet etmek gerekiyor.vallilik denetleme ye baş vurmak gerek.bunlar yapılmasa hiç bir şey yapmazlar.şikayet edersen çokçabuk yapıyorlar.
Sosyal politikalar bakanlığı bütün bakanlıklara bütçelerinden 2017-2018-2019 yıllarına 65 yaşüzeri ve engelli için bütçe ayırmaları için yazı göndermiş.zorunlu baştan erişimdenmiş kanunların çalışmasın istemek bizden.istemesek hiçbir şey yapmazlar.?
Bandırma Belediyesi ,le çok uğraştım soyal politikalara şikayet ettim Balıkesir Valilik denetleme gurubu 16 kişi geldi Bandırma Belediyesi,ne 38 bin tl ceza kesildi yapmadıkları yerler için . Kaymakam,lık kanalı ile ADLİYE,ye Engelli erişim 20 gün gibi bir sürede yapıldı.
Bandırma Kaymakamlık Binasına Engelli Hasansör ve wc görme engelliyolu yapıldı.
Yeni Belediye Başkanı Tolga Bey ile anaşa bieçeğimizi umut ediyorum çünki kendisi Av.ben resmi yoldan gideçeğimi bilir.bizdede GÖNÜLLÜ Av ,lar var .?
Bandırma,da 7 aset Engelli Derneği var sadeçe tabeladan ibaret Başkanlar keni çıkarlarıiçin uğraşıyor.Bandırma Engellliler Derneği ve TSD Bandırma şubesi sahilde çay vs. satmak için yer açtılar bir büyük çadır bir küçük çadır. günlük her ikisinede gelen binkişi büyük olan 1440 tl. iki yılda kar göstermiş. TSD Bandırma şubesi ise hiçkar göstermemiş.ama adı Engelli çadırı insanların DUYGULARI ile oynuyorlar bir kendi Engellini ötekide Engelli çocuğunu kulllanıyor vatandaşı sömürmek için.
BALIKESİR BÜYK ŞEYİR BELEDİYESİ 18 ADET HAKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALİYE VERMİŞ TSD MERKEZ GÖNDERMİŞ ONLARIN DAGITIMI İÇİN ARAÇILIK YAPMIŞ.?
BANDIRMA ENGELLLİLER DERNEĞİ .BAŞKAN BANDIRMA BELEDİYESİNDE MEMUR BANDIRMA BELEDİYESİNİN VERMİŞOLDUĞU HAKÜLÜ MANÜREL VE GIDA YARDIMINI ARAÇILIK YAPMIŞ FECEBOOK,TA BİZ DAĞITTIKDİYE REKLAM YAPTILAR .BANDIRMA KAYMAKALIĞI DERNEKLER MASDASI DEFTERLERİ İNÇELEYİNCE ÇIKTI İKİ DERNEĞİNDE BOYASI MEYDANA.
HER İKİDERNEKTE FUZİLİ İŞKAL KİRA BEDELİ ÇIKARTIM RUHSATLARI OLMADIĞI İÇİN BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE OLAYI ANLATTIM MÜHÜR VURDUTTURDUM VE ŞU AN KAPALI ENGELLİYE HİÇ FAYDASIOLMAYAN DERNEKLER.
HİÇ BİR KURUMDAN ERİŞİM İLE İLGİLİ DİLEKÇELERİ YOKTUR.
TSD MERKEZ ŞÜKRÜ POYRAZ .GÖNEN TSD ŞUBESİ BİR BUÇUK DÖNÜM VE 1000 METRE KARE KAPALI ALANI OLAN BİTMİŞ BİNA YAŞLI VE ENGELLİ YAŞAM EVİNE SAHİP ÇIKMADILAR ŞU AN MAHKEME YOLU İLE SATILAÇAK AYRI AYRI 100 ODA BİNLERÇE VATANDAŞIN HAKKI VA BURDA VE BİNA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ AÇILMADAN.?
Diyanet, müftülükler, imamlar ve müezzin , ve cemat. Türkiye,de 12500 engelli var.?aklı dengesi yerinde olmayan hariç kaç engelli namaz kılıyor namaz allahın emri farz kaç engelliiiiyor bir çoğumuz benim elim yok ayağım yok felçim kulaklarım duymuyor gözü görmüyor diyerek mazeret hazır şeytan kışkırtıyor ibateti yapmıyoruz.diyanet olarak sizlerin görevi ne .?
Engelli haftaların,da dünya engelliler günü türkiye genelinde hiç vaiz hazırladınızmı .senduron ,zeyinse engelli,felçli engelli annelerini hiç düşündünüzmü bu kadınların bir çoğunun pisikoliçisi bozuk onları rahatlatmak amaçlı hiçkonferans verdinizmi.kurana göre engellilik hiçanlatıldımı .mahşar günü herkes sağlam olaçağığını herkes 33 yaşında olaçağını hiç anlattınızmı cehenemi cenneti babırı bu engelllilik kulldan değil allah,tandı dedinizmi,türkiyede kaç camii engelliye uyğun ,cammi,ye 65 yaş üzeri ve engelli gelip giremese ibadetin yapmadan giderse bunların mebalini nasıl ödersiniz.allah katında sorumlusunuz tümünüzü ilğilenmediğiniz için allah,ahavale ediyoruz ve hakımızı helal etmiyoruz.?mahşerde görüşürüz.?
GÖRME ENGELLİ İÇİN ABASA SÜRESİ İNDİĞİNİ UNUTMAYIN.?
Erişim yapmaya resmi kurum özel işletmelere yapmadıkları için müftülüklere 25 bin tazminat açalım birlikolalım ferdi olarak.?