Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka hesabı açtırsam 2022 maaşım kesilir mi?

musty35

Ekonomi çok kötü ama başımızdakilere kalsa " Türkiye uçuyor, ekonomi çok iyi, enflasyon hızla düşüyor vs. vs." saf partizanlarda beyinleri yıkanmış gibi bunlara inanıyorlar. İnsanlar ekonomik krizden bunalıma girdi. Dışarı çıkın bakın kimsenin yüzü gülmüyor, herkesin suratı beş karış geziyorlar, kavga etmeye yer arıyorlar, vatandaşlar saatli bomba gibi etrafta dolanıyor. Son zamanlarda da ekonomik krizden bunalan vatandaşlarımız tek tek intihar etmeye başladı. Bakalım bu insanlara da ne tür iftiralar atacaklar merakla bekliyorum. Bu intihar eden vatandaşlarda fetöcü, terörist vatan haini falanmış diye haberler çıkarsa yakında şaşırmam çünkü onlardan değilseniz, onları savunmuyorsanız ve eleştiriyorsanız. Ya fetöcü oluyorsunuz yada vatan haini oluyorsunuz, sonra hooop ceza evine giriyorsunuz. Bu nasıl bir zihniyettir çözemedim. Ülkede ne ifade özgürlüğü kaldı, ne ekonomi kaldı, ne adalet kaldı. Giderek diktatörleşen bir yönetim var...

Ben 100000 tl para yatırdım vadeli 1 ay oldu bankaya yatirali 2022 maaşım devam ediyor kesilmedi halen ilerleyen aylarda ne olur yine yazacağım

Mustafa1903

% de 1 faiz verse banka hesaplamada verılen fazın 2 katı gelrıe eklenıo bahsettıgınız gibi 100000 tl yatırdı ısenız aylık 2000 tl gelrıe ekelnır bu da büyük ıhtımal maaşınızn kesılmesıne sebep olur

10000 tl paraya bin yüz sekiz tl faiz alıyorum ama benin oturduğum yerde oturan kişi sayısı 15 kişi nedeni evsizler evinde ikametim var 2 inci engeli aylığı çekicem bu ay halen kesinti yok

Mustafa1903
Allah iyiliğini versin e mi:) her ay rapor vermeye devam et sen:)

oy ablam oy:)

hanede kişi başına düşen aylık geliri geçmesine ragmen 2022 aylığı devam edenler var:) kiminin 5 sene sonra tespit edildi, kiminin 2 sene sonra, kiminin anında şak diye:)

ama yapılan ilk sosyal inceleme sonunda hepsinin aylığı kesildi. hukuksuzluk da yok bu işte. ne bilsin vatandaş hanede kişi başına düşen aylık geliri geçtim mi geçmedim mi?
bunun tarlası var, bankadaki parası var, hepsini yönetmeliğe uygun bir şekilde nasıl hesaplasın?
kaldı ki hesaplasa bile hükmü yok:)

iş mütevelli heyetin kararına baglı.
vakıf elemanları denetler verileri toplar. mütevelli heyeti inceler ve kararını verir. eger heyet muhtaçlıktan çıktıgı yönde karar vermişse aylık kesilir. aksi durumda aylık devam eder.

eger ayık kesilirse, hane geliri geçti sen bunca ay veya yıl boşuna aylık aldın devleti zarara ugrattın diye borç takmaz sana:)
...
canım müzik çekti, gidim biraz müzik dinleyim:))))

Son düzenleme:
hanede kişi başına düşen aylık geliri geçmesine ragmen 2022 aylığı devam edenler var

Çalışıp asgari ücretle evini kıt kanaat geçindirmeye çalışan, malı, mülkü, bankada parası olmayan insanlar varken milletin ev alıp, araba alıp, bankalara yüklü miktarda paralar yatırıp diğer taraftan sosyal yardım fonlarından yararlanması da ilginç geliyor bana... :)

Aklımdayken bir şey sorayım. Emekli maaşı alan kişi gelir şartlarına uyduğunda engelli maaşına da başvurabilir mi?

MeTePe

:)

sordugun soruya vereceğim cevabı çok ilginç bulacaksın bak:) böyle enteresan bir ülkeyiz:)

Örnek:

Hasan Bey ayda 1000 TL emekli maaşı alıyor. hanede 5 kişiler. başka gelirleri de yok.
Toplam aylık gelir 1000 TL
hanede kişi başına düşen aylık gelir 200 TL
gelir uygun hatta açlığın ötesinde.
ama Hasan Bey'e 2022 aylığı asla ödenemez kanunen. hatta benim yukarıda yaptıgım gibi hanede kişi başına düşen aylık gelire de bakılmaz.
hatta başvurusu bile alınamaz.

çünkü SGK emeklisi olanlar açlıktan ölseler bile onlar 2022 aylığı almaya hak sahibi değillerdir. 2022 aylığı için kesinlikle sigortalı ya da SGK'dan bir gelir ya da aylık almaması gerekiyor.

ben müzik dinlemeye dönüyorum:)

Üst Alt