Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka kredi borcum var ve döndüremiyorum..?

durum hala aynı kredi çekip kartın birini kapattım yine kredileri ödemek için karta yüklendik geçim derdi hala söylediğim nokta da depinip duruyoruz hala borçlar devam ediyor borçla borç kapanmıyor aman açılmayın derim açılırken iyide geri kıyıya yüüzerken yorulmalar yani ödemeler batırıyor faizler ödediğin halde borcunu çoğaltıyor ödediğinde boşa gidiyor

abı 39 mılyrlık kredı krtımı kullanıyon anlamadımkıı

rakamlarda bı yanlıslıkmı var anlamadım ben 39 mılyr nası kredı kartı verdıler sana abı 2750 maaslaa

@memolikk

selam ne durumdasın?
merak etme bende aynı durumdayım.
yanlız değilsin.Kendini yanlız hissetme.Malesef birçok kişi bu halde.

benimde 130 bin tl den fazla idi.aslında net rakamı bende bilmiyorum.birden fazla bankaya olunca,herşey allak bullak oldu.hesaplar karıştı.
4 yıldır ödüyorum.şuan kalan 33 bin tl
yanlız değilsin.

:)
teşkkürler devam ediyoruz ödemeye

sizin azalmış bizim ödeyerek hala aynı gibi duruyor malesef 138000 tl gibi kaldı herhalde siz nasıl ödediniz bu durumdan nasıl kurtuldunuz

ben öncelikle kredi kartlarının tamamını kapattım..kredi kartlarına hep asgarinin biraz üzerinde ödeme yaptım.kredi kartları zamanla kapandı..yekünü yüksek olan iki kredi kartım var şuanda borcu devam eden..onlarda kapalı ve yapılandırmada..birinin kalan borcu 9,818 tl,diğeri 3,500 tl..birinin aylık ödemesi 208 tl , diğerinin 153,00 tl..
aylık 1,420 tl kredi ödemem var bunu annem ödüyor emekli maaşıyla.
benim ödediğim 235 tl kredi var( aylık ödemesi )...kmh lar var..onlarıda az az ödeyip kapatıyorum...ya işte toplam kalan 33 bin tl..neler çektim ve çekiyorum sen gel birde bana sor..allahın belası bankacı kadın yüzünden oldu benim bu borçlarım...neyse biz birbirimize moral verelim..sen nasıl hallediyorsun..psikolojin nasıl..sende benim gibi sıyırdın mı :)

memolikk Arabayı satmayı düşünüyordun ne yaptın sattınmı. Azda olsa borç azalmadımı. Yalnız değilsiniz bunu bilin. İnşallah çözülür.

evet arabayı sattım
biraz azaldı ama ödemelerim gelen gelirden fazla olunca takipe düşmeyeyim diye diye kredi kartından nakit çekim yapınca faizi oluyor sonra oda ödeyemediklerime ekleniyor bir yeri ödeyip bir yerden çoğalıyor durum biraz böyle şimdilik kredilerin vadeside bitmedi gitti kartları ödesem krediler ucu ucuna yetiyor falan filan bakalım nereye kadar gideceğiz banka ile bundan sonra çalışmam artık ama bunun için ilk önce düzlüğe çıkıp onlardan kurtulmak lazım bunu eşimden başka kimse bilmiyor herkese göre piyangodan para çıkmış zenginlemişim gibi bakıyorlar

@memolikk

Ailenizden maddi destek alma şansınız yokmu? en azından borç olarak..bana annem çok destek çıktı..şimdiki kredi borçlarımdan birini o ödüyor,aylık 1,420 tl..

hesabını bilmeden yaşarsanız böyle olur. tek maaş ev araba oh..bizim eve 6000 maaş giriyor ev eşya kredisi araba derken kıtkanat geçiniyoruz. arabayı sat yada evi başka çözüm yok

öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun..

benimde kredi kartı borcum var bir kısmını ödedim bir kısmı duruyor ,borç batagına düşen arkadaşlarıma basımdan gecenleri kısaca anlatayım belki birilerine faydası olur..2011 yılında gecirdigim bypass ameliyatından sonra dükyanımı kapamak zorunda kaldım ve üzerimdeki kredi kartları tek tek patladı ,çalışamadıgım içinde ödeme şansım olmadı ,akabinde bankalar teker teker icraları yollamaya başladı ,ilk başlarda çok üzüldüm ve utandım ama elden bişey gelmedi ,tam 7 tane icra dosyası vardı ve ne yapacagımı bilmiyordum ,aynı duruma düşen bir arkadasımla dertleşirken bana sakın yapılandırma ve ana borcun altında tek seferde ödeme yollarına bak kabul ederler dedi elime bir miktar para gectigi zaman utana sıkıla dosyalarımı devr ettikleri GÜVEN VARLIK şirketini aradım,sonuç aşagıdaki gibi öededigim rakamlar..

AKBANK:ana borç 4500...faiziyle 8700...ben 1500 lira teklif ettim 3 taksitte ödeyebilirim dedim ve kabul edildi ödedim dosya kapandı..

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI:ana borç 1800....faiziyle 2650...teklif ettigim rakam 900 ve kabul edildi tek seferde kapadım dosya kapandı..

DENİZBANK:ana borc 9000 2 tane dosyanın toplamı..faiziyle 31400..teklif ettigim rakam 7500 ...8000 lirada anlaştım tek seferde ödedim dosyalar kapandı

HALEN BEKLEMEKTE OLAN BORÇLARIM..

FİNANSBANK:2 Tane dosyanın ana borcu 9500...faiziyle 27000...5000 lira teklif ettim 11000 liradan aşagıya kapanmıyacagını söylediler anlaşma olmadı..

ŞEKERBANK:ANA BORC 5500 ...faiziyle 14700...4000 lira teklif ettim hoşlarına gitmedi sanırım dönüş yapan olmadı..

söylemek istedigim yapılandırıp ömür boyu borc ödemektense 2 sene para biriktirip tek seferde pazarlık üsülü kapamak daha mantıklı ,tabiki ev araba ,bag bahçe varsa üzerinizde pazarlık yapma sansınız olmuyor ve faiziyle hiç acımadan alıyorlar...

5 yıldır yaşadıklarım bunlar,allah hepimize yardım etsin

öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun..

benimde kredi kartı borcum var bir kısmını ödedim bir kısmı duruyor ,borç batagına düşen arkadaşlarıma basımdan gecenleri kısaca anlatayım belki birilerine faydası olur..2001 yılında gecirdigim bypass ameliyatından sonra dükyanımı kapamak zorunda kaldım ve üzerimdeki kredi kartları tek tek patladı ,çalışamadıgım içinde ödeme şansım olmadı ,akabinde bankalar teker teker icraları yollamaya başladı ,ilk başlarda çok üzüldüm ve utandım ama elden bişey gelmedi ,tam 7 tane icra dosyası vardı ve ne yapacagımı bilmiyordum ,aynı duruma düşen bir arkadasımla dertleşirken bana sakın yapılandırma ve ana borcun altında tek seferde ödeme yollarına bak kabul ederler dedi elime bir miktar para gectigi zaman utana sıkıla dosyalarımı devr ettikleri GÜVEN VARLIK şirketini aradım,sonuç aşagıdaki gibi öededigim rakamlar..

AKBANK:ana borç 4500...faiziyle 8700...ben 1500 lira teklif ettim 3 taksitte ödeyebilirim dedim ve kabul edildi ödedim dosya kapandı..

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI:ana borç 1800....faiziyle 2650...teklif ettigim rakam 900 ve kabul edildi tek seferde kapadım dosya kapandı..

DENİZBANK:ana borc 9000 2 tane dosyanın toplamı..faiziyle 31400..teklif ettigim rakam 7500 ...8000 lirada anlaştım tek seferde ödedim dosyalar kapandı

HALEN BEKLEMEKTE OLAN BORÇLARIM..

FİNANSBANK:2 Tane dosyanın ana borcu 9500...faiziyle 27000...5000 lira teklif ettim 11000 liradan aşagıya kapanmıyacagını söylediler anlaşma olmadı..

ŞEKERBANK:ANA BORC 5500 ...faiziyle 14700...4000 lira teklif ettim hoşlarına gitmedi sanırım dönüş yapan olmadı..

söylemek istedigim yapılandırıp ömür boyu borc ödemektense 2 sene para biriktirip tek seferde pazarlık üsülü kapamak daha mantıklı ,tabiki ev araba ,bag bahçe varsa üzerinizde pazarlık yapma sansınız olmuyor ve faiziyle hiç acımadan alıyorlar...

5 yıldır yaşadıklarım bunlar,allah hepimize yardım etsin

geçmiş olsun hepinize
ben har vurup savurarak borç yapmadım arkadaşlar birilerinden yada aileden borç bulamadığım için bankalara yöneldim bankalarda tabi parayı parayla satıyorlar ne yapalım can sağolsun gittiği yere kadar öderiz takipede düşmedim patlamadı daha şimdilik ben borcu ev almak için yaptım işin içinden çıkamadık ama hayırlısı ben iki kişiye yeni evlendim hanımın altınlarını çıkarıp verdim biri kayıncım biri teyzoğlu ikiside geri isteyince bana düşman oldu lar birine 4 sene birine 2.5 sene geçti bekledim ben alırken dostlarım hep düşman olunca istemek bankalara kaldı ama unutmayacam onları yinede kötü namına bişey yapamıyorum malesef neyse herkese mevlam borçlarından kurtulma şansı versin insaallah

bu arada borç 136000 tl cıvarında kalmış :)

bende dün 1,420 tl ödedim krediye. ( annem ödedi aslında )
nisanın 8 i gibi de ben maaş alınca diğer borçları ödeyeceğim.
bu arada kimse keyfe keder,zevk,lüks,kumar v.s için borçlanmıyor. Herkesin sorumlulukları ve zorunlulukları var.Saçma sapan yorumlar yapıp zaten gergin olan insanları,daha da bir germenin luzumu yok.

benimde şuan kalan 31,263,66 tl :)
muhendis3232

kimse keyfe keder borçlanmıyor,bilip bilmeden ohhh pohhhhh hehhhhh gibi luzumsuz yorumlar yapmanıza gerek yok.

tşk

Fazi faiz ile kapatmaya çalışmak, sonu olmayan tünel gibidir. Cüzdanın bereketi kalmaz. İşiniz gücünüz rast gitmez. Allah yardımcınız olsun.

sakura71

bu konuda katılıyorum.Faiz dipsiz karanlık bir kuyu gibi.Allah boşuna haram kılmamış.Düştük bir kere bu kuyuya Allah kurtulmayı nasip etsin.Amin..

Borçlar konusunda, asla stres yapmayın, sağlığın zarar görür, seçenekler şunlar, üzerine olan varlıkları başkasına devret, ev borcu bitince otomatik haciz olur, çünkü onu takip eden icralar olacak, maaşın 4/1 kesilir emekli maaşı hariç, o kadar borç için eve gelinmez, engel oranın her zaman işe yarar, birde borçları ödemek var imkanın varsa, eğer ödeyezmezsen yıllar sonra banka alamadığı için varlık şirketlerine satar, bundan sonra bıktırma aramaları başlar, hepsi uydurmadır, ya direnip yaşama devam kanunları kullanacaksın lehine olanları öğreneceksin, yada ödeyeceksin, ama ödeyemeceğini bile bile asla kimseyle ödeme taksitlendirme anlaşması yapma imza atma, unutma ülkemizde sen tek değil milyonlar içindesin, daima güçlü bundan sonra parayı dikkatli kullanırsanız bişi olmaz

Doruk2012

eyvallah sağol bir kurtarsam bankaları diğer akrabalarımın arasına koyacağım onlarıda gerisi neyin varsa o kadar harca alamazsan aç kal daha iyi ama işte sağlık için harcama var başka şeyler için harcama olunca bişey yapamıyorsun gereksiz herşeyi kapattım zaten
kapanan kartlarıda kestim kredilerin vadeleri dolana kadar devam bekleyelim nolacak
teşekkürler cevap için sağolun

muhendis3232 Bu mesaj sana yakışmıyor. Kim ister bu durumlara düşmeyi. Unutmayın düşmez kalkmaz bi Allahtır.
Memolik sen iyi direndin. Hiç kendini sıkma diyeceğim ama gelde uygula desene. Önce sağlık sağlığınıza iyi bakın. Yalnız değilsiniz önce bunu bilin. İnşallah çıkar bir yol bulunur. Bulunmazsada yapacak birşey yok. Burda başına gelmeyenlerde yazıyor bunlara hiç kulak asma. Allah hepimize önce sağlık versin gerisi bi türlü olur gider.

muratoto

doğrudur haklısın hocam çevremizde de akrabalarımız eşimizden dostumuzda aynı durumlardan şikayetçi bakıyorum para yok derler hertaraf borç ellerinde 3 bn liralık telefonlar 150 liralık ev almaz diger 300 lük ev alır sonra biz geçinemiyoruz :) arkadaşta bu şekildeyse söylediğimin arkasındayım. hastalık olur bişi olur ha borcunu ödeyemez o ayrı..kimsenin durumunu bilemeyiz..

muhendis3232

evet dediğin insanlardan çok benim borç verdiğim teyzo şimdi para istesek yok der arabaya a dan zye masraftan kaçınmaz telefonu son model
benim telefon da yok bu arada emanet telefon kullanıyorum durumu atlatana kadar
farklı örnekler çok kime neye inanacağını insan da şaşırıyor insanlar çeşitli dediğiniz gibi
neyse ben genede bunada çok şükür Rabbime sağlık versin bunun altından da kalkarım ama zaman lazım bana gelirim iyi sayılır engelli birine göre elinde mesleği olmayana göre sadece kısa döngüde toplu iihtiyaçlardan kaynaklı bendeki sıkıntı onuda diğerleri bittikçe yine borçlanarak yeniden vade uzatarak ödeyecem en azından ev aldık evin değeri her geçen gün artıyor satarsak alamayız tekrar ama satmadan ödemek isterim herkesin cuması mübarek olsun tüm borçlulara rabbim ödeme kolaylığı versin
biara çok bunalmıştım bu konuyu buraya o yüzden açmışım demekki ama şimdilik psikoloji olarak daha rahatım ödeme ve borçlar aynıda olsa neyse selamlar herkese

memolikk

kardeşim hiç kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin.neyse ne.......:)

memolikk biraz geri çekil kötü şartlardan uzaklaş kafanı toparla ve finansal tablona öyle bak güzel bir programla bu işten kurtulursun. Aynı sıkıntıları bende yaşıyorum bir program uyguluyorum ve sonucunu alıcağıma inanıyorum rabbim sağlığımızı ve sevdiklerimizi korusun.

hakanmemik

amin,
sanırım bir çoğumuzun 2.ortak noktası bu..1.ortak noktamız; engel - 2.borçlar :)

:)
neyse arkadaşlar yapacak bişey yok ödeyecez bitene kadar ayrıca çekeceğiz bu ceremeyi dert te dermanda bende başka çare yok borçlar bitene kadar
sizlere kolay gelsin

9800+5000+4800+800+6000 tl borcum vardı 6000 devlete işyeri açtığım zamandan kalma diğerleri banka. Elinizde ziynet dahil yatırım olarak gördüğün şeyleri satın ben altın pc vs ne varsa sattım ve çok şükür elimde 2 tane daha 45gr altınım kaldı. şuanda kalan para sadece 4800TL. Ödenmez diye birşey yok illaki ödenir. Fakat bunun için rahattan konfordan lüksten vazgeçeceksiniz. Bizde genelde şu vardır. Borcumuz vardır ama yaşamaktan lüksten geri kalmayız. Bir ke avukat dükkanıma geldi. O stres adamın ömründen ömür götürüyor. Siz ipin ucunu ciddi kaçırmışsınız. Ev için kredi almışsınız ve şimdi evi satmam diyorsunuz. Evinizde çoluğunuz çozuğunu varsa satacaksınız. Minimum yaşam kalitesiyle bu borcu bitireceksinizki daha sonra evlatlarınız rahat etsin. Benden size tavsiye gerekmedikçe 1 tl bile harcamayın. Yoksa sonra çok üzülürsünüz. Allah yardımcıınız olsun memolikk

arkadaşlar öncelikle hepinize allah kolaylık versin benimde aşayukarı 260 000 gibi borcum var bankalar arıyo sürekli ama tabi bey diyerek ne zaman ödeme yapcaksınız diyor bende diyorum param yok kiramı ödeyemiyorum diyorum hapis diyolar tabi biliyorum 38 madde diyorki sözleşmeden doğan borçlardan dolayı hiçbir vatandaş özgürlüklerinden yoksul kalınamıyacaklarını hüküm altına alınmıştır ayrıca ben emekli falan deyilim maaşta almıyorum şu anda çalışamıyorum o yüzden sıkıntı etmeyin derim üstüme hiç bişey yok arıyılar gelin yapılandıralım diye kabul etmeyin sakın en sonunda ödiyecem ama ana parayı yani 5 yıl sonra ana parayı istiyecekler bende kabul edicem bu arada tek banka deyil tabi bu 260 bin tl şimdi şöyle bişey yazim ben 1600 lira maaşla çalışan biriydim kradi kartımın limitide 70 bin tl nasıl oluyoda bana bu kredi kartını veriyonuz ulan yatan sgk asgeri ücret oda yetmez diyeri 40 diyeri 30 ulan nasıl oluyo sonra ödeyemeyincede kradi limitiniz 5000 e düşürülmüştür diye mesaj atyolar nedenmi diyoki devlet sen bu kradi kartını neden 1600 lira alan vatandaşa veriyon birde bağdaşı yok bankaların o kadar borcum var ama ginede kıredi kartı kullanıyorum bankalar ayrı anlayana

mesela yazarmısınız bilmek isterim

en azından bende öğrenmiş olurum hakanmemik

kurt74 aile sahibi olmak çocuklarının olması ihtiyaçlar gibi bunları bilmeyen bilmez

Üst Alt