Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka Sektörü ile ilgili deneyimleriniz..?

Staytuned

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Geçtiğimiz gün Akbank engelli kontenjanına başvurdum ancak merak ettiğim yaş sınırı var mı?35 yaşındayım organik olmayan psikoz %40 raporum var.Sizce şansım ne olur?İş bulamıyorum hastalığımdan CV'm çok kabarık değil.Ben halusinasyon felan görmüyorum ama stres,işsizlik beni olumsuz etkiliyor ve motive olamıyorum.Bir de engellilere ağır işler mi veriyorlar,maaş durumu nasıl;deneyimlerinizi bekliyorum.

Benide 2 gün önce aradılar Akbank’tan home office müşteri temsilci pozisyonu için engelli raporumu istediler gönderdim ama iyi bir maaş vermezlerse kabul etmicem şuan hali hazırda 28855 tl ön muhasebe işi yapıyorum kendilerinede söyledim şartlarınız iyiyse kabul edebilirim dedim bu aşamada söyleyemiyoruz olumlu olursa teklif iletiyoruz dedi bende tamam dedim yaş bu arada 31 oldum ben 20 temmuz da

@Staytuned,

Nörölojik hocam benim engelim polinöropati yürüme bozukluğu kas gücü kaybı vs

Bide burda biri vardı zamanında cv mi iletmiştim ismi rümeysaydı galiba oda yapı kredi de çalışıyor du sanırım o arkadaşımızda görürse sana bankaların nasıl baktığını söyleyebilir o tür rahatsızlıklara

Hocam bankalar özellikle genel müdürlükleri uygun diyebilirim
Uygunluk kastım isg uygunluğu
Çünkü kurumlar iş alımı yapacağı engelli arkadaşın engellinin Isg tarafından da ele almak zorundadır

Özetle bankalar nörolojik engelliler için
Aksi beyan edilmedikçe çok uygun çalışma imkanları sunan firmalardır

@Staytuned,

Ruhsal ve duygusal durumlar doğrudan nörolojinin değil, psikiyatri ve psikolojinin alanına girer. Ancak bazı durumlarda nörolojiyle kesişebilir

Kendimce bakışş açım ruhsal ve duygusal semptoplar çalışacağım ekip iş arkadaşların veya iş yapış şeklini etkileyen düzeydemi ?
IK bunu göz önüne alarak bir değerlendirme yapabilir diye düşünüyorum

@lordert, merhaba, benim yüzde 77engelli raporum var yürümekte zorluk çekiyorum CMT hastasıyım. Hiç iş başvurusu falan yapmadım evden çalışabilecek şekilde iş arasam yine de görüşmeye çağırıyorlar mı yoksa online ortamda mı işe alım yaparlar nasıl bir süreç oluyor?

@smtdgn,
Valla bilmiyorum sizi çağırırlar mı beni hep iş görüşmelerine onlıne görüştükten sonra yüz yüze görüşmeye hep çağırdılar

@smtdgn,
Ama başvurun hocam anlatırsınız durumunuzu eminim anlayışla karşılarlar çalışmadan olmuyor hocam en azından prim ve sigorta sürenizi doldurursunuz ailenizlede yaşıyorsanız birikim yaparsınız ben öyle yapıyorum şuan birikim yaptım yaklaşık 11 senedir falan çalışıyorum Allah nasip ederse 3 sene sonra emekliyim ama büyük ihtimalle emekli olmam en düşük maaş baglanıyor 2028 agustos gelsin o zaman duruma göre karar vericem

Banka ve finans kurumları genelde hibrit çalışma kültürüne sahiptir yani sizi davet etmeleri büyük olasılıktır

sadece bazı bankalar veya bankaların teknoloji firmaları tamamen remote çalışmakta ve tüm süreci online yönetebilmektedir

basvurdugunuz firmanın çalışma şekli çok önemlidir sizi çağırmaları veya çağırmamaları hususunda

@lordert, evet çalışmadan olmuyor maalesef. SGK malulen emeklilik için red verdi. Hazıra dağ dayanmıyor bir şekilde çalışmam lazım bakalım araştırayım.

Her kamu iş ilanında yaş sınırı 35 ve ben bu sınırı geçiyorum.Birkaç banka ilanında da gördüm 35 yaş sınırını.Adalet Bakanlığı ilk defa bu sınırı kaldırdı darısı diğerlerine ve özel sektöre.Aksi takdirde memurluktan başka seçeneğim kalmıyor.Bir de çoğu yer EKPSS istiyor 2026'da kesinlikle girmeyi planlıyorum.

@ENGELLEKTUEL,

Olumsuz olmuş benim hocam nörölojik engelliydim ben muhtemelen çalışma şartlarınıza bağlı dediğim için olumsuz olmuştur muhtemelen hali hazırda ön muhasebe ciyim 28855 tl kazanıyorum doğal olarak bu ücretin altında bi ücrete çalışmam internet te yazılana göre çağrı merkezi elemanları asgari falan alıyorlarmış

@ENGELLEKTUEL,

İşim rahat ama ben ocakta anlaşıp girdim maaş konusunda ama eski çalışanlara hep düşük zam yaptı yanımda 6 yıldır çalışan satınalma çalışanı var 26.5 alıyor bende diyorum muhtemelen bunlar Ocak 2026 da banada düşük zam verirler diye o yüzden bi yandan şartları düzgün iş bakıyorum hocam

Üst Alt