Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankada emekli sandığına bağlı memurum. % 40'la işe başladım. Malulen emekli?

CAMPARCASI

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
ben bankada calısıyorum
banka emeklı sandıgına baglı
%40 lık raporum cok rahatsızlıgımdan dolayı %69 yukseldı gıderek
bende dırek malulen emeklı olmak ıstıyorum ancak
ben olamazmısım
cunku %40 la baslamısım taamm dogrudur belkı ancak ılerleyen bı surec var anlatamıyorum
basvursamda kabul olmazmıs dogrumudur arkadaslar
maullen emeklı olan veya bılgısı olan yardımlarınızı rıca edıyorum
teşekkürler

Yeni yayınlanan yönetmeliğin 9. maddesi der ki (bkz): "b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır"

Yani rapor oranınızın ilerlemesiyle malulen emekli olabilirsiniz,

yeni maluliyet cetveli'nde durumunuzla ilgili şu bölüm var -profilinizdeki hastalık bölümünde belirttiğinizde istinaden-:
  1. Skolyoz, kifoz, kifoskolyoz gibi omurganın anormal eğrilikleri sonucu kardiyak veya solunum sisteminin etkilendiği durumlar (değerlendirme ilgili vücut sistemine göre yapılır.)
Malulen emeklilik için gereken 10 yıl 1800 günü tamamladığınızda işinizi kaybetmemek için maluliyet tespiti yaptırırsanız malul sayılırsanız, sgk kayıtlarınada geçer işten ayrılıp malulen emeklilik başvurusu yaparsınız yeniden rapor almazsınız.

cok cok cokkk tşk ederım
gercekten durumumu artık anlatamaz oldum ve karsılıgındada olamassın cvp benı delı ettı
sgk banka ozel emeklı sandıgına baglı oldugundan kendı kurumundan yapabılır bılgısını verdı ancak olamassın basvursakbıle red olur
ozurlu kadrosundan grdıgın ıcın denıyor
bende sunu anlatmaya calıstım red olsa bıle benm boyle bı sosyal hakkım var ve yararlanmak ıstıyorum
benım ızlıcem yol ne olmalı
ayrıca cvp nekadar surede gelır
bırde gercekten arkadaslarımın burda yazılarını okuyorum maas 400 500 cıvrımı olur

Malulıyet tespıtı

merhabalar
malul tepbıtını yaptuırmam ıcın nereye basvurmam gerek
bırdegereklı belge varmıdır?
teşekkürler

Son prim yatırılan sigorta müdürlüğüne:

Görevde bulunanlar için;
1- Kurumları aracılığı ile Kurum yazısı veya Talep Dilekçesi,
2- İlgilinin Sağlık Kurulu Raporu
3- İlgilinin Sağlık Kurulunda doktor bulundurup bulundurmayacağına dair beyanı
Açıkta bulunanlar için;
1- Kurumları aracılığı ile Kurum yazısı veya Talep Dilekçesi,
2- İlgilinin Sağlık Kurulu Raporu
3- İlgilinin Sağlık Kurulunda doktor bulundurup bulundurmayacağına dair beyanı
4- Şahıstan halen ikamet edinilen yerdeki Vergi Dairesinden veya Mal Müdürlüğünden alınacak vergi mükellefi olup
olmadığına dair resmi yazı.
-5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b)
bentlerine göre hizmetinin olup olmadığına dair birinci derece imzaya yetkili personel tarafından imzalı resmi yazı,
5-Ayrıca, görevinden ayrıldıktan sonra 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 4 üncü
maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerine tabi çalışıp çalışmadığına dair kendisi tarafından doldurulacak
beyanname

Çok teşekkürler
kurumum hc bı konuda sagolsunlar yardım olmuyorlar
malulen emeklı olamassın deyıp kestırdıler
bende boyle bı hakkımı arastırmak bı sınav gıbı kazanırım yada yazanmam olur yada olmaz ancak ben bu hakkımı arastırıp degerlendfırmek ıstıyorum
kendım dılekce yazsam olurmu?

Banka sandığı da olsa sgk'nın mevzuatına taibidir. % 40 ile bşladığınız çalışma yaşamınızda rahtsızlığınız ilerlemiş ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek bir düzeye ulaşmışsa, prim ve sigortalılık sürenniz de tamamsa, malulen emeklilik hakkınız var demektir. Çalıştığınız kurum da buna uymak zorundadır.

Dediğiniz gibi, maluliyetinizin tespiti için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler... Süreç sonunda SGK sağlık kuulu malul sayılacak derecede işgücü kaybınızın olduğunu tespit ederse, o zaman kurumunuza malulen emeklilik talebiyle başvurabilirsiniz. SGK'da tescilli maluliyetiniz olduğu için yeniden raporla vs. uğraşmadan malulen emeklilğiniz onanır...

Yeter ki siz maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak durumda olduğunuzdan emin olun.

İlk defa 2008'den önce memuriyetiniz başlamış ve 10 yılı doldurmuş iseniz alacağınız raporu Kurumunuza dilekçe ile vereceksiniz, kurmunuzda sgk sağlık kuruluna yollayacak. Sizin sgk ile bir işiniz yok şu aşamada.

Ancak sgk sağlık kurulu % 40 oran ile işe girdiğiniz için büyük bir olasılıkla talebinizi red edecektir. Bu karara itiraz hakkınız var o da red edilirse dava yoluyla emekli olabilirsiniz ancak.

CAMPARCASI;

dilek hanım ne yaptığınızı merak ettim bende bankada memurum özelden mesaj yazarsanız sevinirim . kurumum sağolsun yardımcı olmuyor siz başlattıysanız aynı yolu izleyip bende emeklilik işlemleri başlatacağım.

Merhabalar;

ben malulıyet tespıtı yaptırmak ıcın hastaneden randevu aldım
ancak sızlere sorum su;

ozel bı bankada calısıyorum emeklı sandıgına baglı.

hastanede sgk dan yazı ıstemıs bu yazının ıcerıgı nedır anlayamadım..

bırde ben sgk ya baglı degılım kagıdı nerden alıcam ve bu kagıt sevk kagıdı gıbı bıseymı?

kendı ısyerım yaptıramassın red olucak ozurlulerın boyle bı hakkı yok deyıp yıldırmaya calıstılar benı.

yardımlarınızı rıca edıyorum
Teşekkurler..

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabiyseniz Emekli Sandığına bağlı olabilirsiniz. Maaş bordronuza bakın ; emekli sicil numaranız doğum tarihinizin son iki rakamı ile başlıyorsa kurumunuz Emekli Sandığıdır.
SSK'lı ve Bağ-Kur'luların emeklilik işlemlerinin takibini SGK yapıyor, Emekli Sandığına bağlı memurların emeklilik işlemlerini kendi kurumu takip ediyor. Memurun malülen emekli olabilmesi için en az 10 yıl fiili hizmeti bulunması gerekiyor.

Şuradaki konuyu mutlaka okuyun: http://www.engelliler.biz/forum/eme...en-cikarilma-ve-erken-emeklilik-hakkinda.html

Orada defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği söz konusu, sizinkisi ise Malulen emeklilik. Ama yine de yıldırma çabası aynı!

Sizin malulen emekli olma hakkınız var:

a- 5510 sayılı yasanın 25, 26 ve 27. maddeleri

b- MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ madde 9:

Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalıların çalışma gücü kaybı tespiti

MADDE 9 – (1) Sigortalıların çalışma gücünün en az %60’ını kaybedip kaybetmediklerinin tespitinde Ek-1 Hastalık Listesi esas alınır.

(2) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalıların, sigortalılık süresi içinde;

a) Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen hastalıkların meydana geldiği,

b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde [maluliyet cetveli] belirtilen seviyelere yükseldiği,

c) Çalışma gücünün en az %60’ını kaybetmiş haliyle ilk defa çalışmaya başlayan, ancak daha sonra ortaya çıkan farklı bir hastalık nedeniyle bu Yönetmelik hükümlerine göre çalışma gücünün en az %60’ını kaybettiği,

ç) İş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60’ını kaybettiği,

Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır.​

çok teşekkur ederım ınanın yılmamak ıcın elımden gelenı yapıyorum yapmaya hazırım ancak cok yoruldum
devlet hastanesınden rand aldım
onlarda sgk mud yazı ıstıyolar
ancak sgk baglı degılım bu yazıyı nerden nasıl edınıcem bılemıyorum
banka ozel kendı emeklı saglıgına baglı onlarında dedıgı cvp bellı
sgk mud gıtsem bu yazıyı verırlermı yoksa bıze baglı degılmısınız derler
yardımlarınızı rıca edıyorum
ayrıca yazılarınızı okudukca daha cok bılgılenıp daha azımlı olabılıyrum
bunun ıcınde allah razı olsun dıyor teşekkuredıyorum...

"Emeklilik için hangi kanuna tabiyim? Malulen emekli olamayacağımı hangi maddeye dayanarak iddia ediyorsunuz?" diye bankanıza sorar mısınız? Bakalım neye dayanarak Banka sandığı da olsa emeklilik için 506 ve 5510 sayılı yasalara tabidirler. Oradaki maddelere uymak zorundalar...

Merhaba
ben sordum ısyerı bana su cvp verdı;
sız ozurlu kadrosundan gırdınız red olucaktır
bende bunun kararını sız degıl heyet verıcektır ben bunu bı sınav gıbı dusunuyorum olur yada olmaz deneyecegım dedım.

ızne cıktım bı kac gun sgk ya gıttım baglı degılsınız kurum ıcınde halletmelısınız dedıler
bankaemeklı sandıgına gıttım sadece ben hastaneden rapor alıcam bı yazı gerekıyor dedım
calısan oldugunuz ıcın veremeyız sız cebınızden odersınız ozel saglık sıg za faturaları gonderın odeme yapsınlar dedı ok dedım
hastane gıttım ucretlı yapılıyormu dedım evet dedıler
sımdı ben nasıpse 10 nısanda malulluk tesbıtı yaptıracagım
ancak benden dılekce ıstedıler hıc yazmadım yardımcı olabılırmısınız?
bırde bana hastaneden bı yazımı verıcekler sonrakı asamada neyapacagım..

yardımlarınız rıca edıyorum ve bugune kadar destegınızı esırgemeden bana kattıgınız bılgıler ıcın de allah razı olsun dıyorum..

Merhabalar

Ben azım ettım sızlerınde sayesınde hastaneye malulen emeklılık tesbıtımı yaptırdım
banka ozel emeklı sandıgına baglı oldugundan sonuc bır hafta sonra bellı olucak ve banka ınsan kaynaklarına gelıcek dedıler.

bugun sımdı aradım malulluk durum tesbıt oranım % 66 mıs
cok sevındım ancak ısyerınden dolayı korkularım var hala..

yonetıcılere soyledım boyle bı tesbıt yaptırıcamı ve sonucun ık ya gelıcegını

bundan sonrakı asamada ne yapmalıyım yada nasıl bı onlem almalıyım kendıme

hersey ıcın cok teşekkürederım sızlere

Ozurlu kandrosundan basladigin icin red olabilir banka kurumundan dediler bana oneri ve yardimlarinozi ricaediyorum

Dilek hanım, sakat statüsünde başlamanız malulen emekliliğinize engel sayılamaz. Sakat statüsünde başladığınızda maluliyet cetveli'Ne göre malul durumda değilken bugün rahatsızlığınız ilerlemiş ve çalışmanıza mani olacak düzeye ulaşmıştır. Bu da malulen emkliliğinizi mümkün kılar.

Velev ki sonuç olumsuz oldu, dava açar yine hakkınızı alırsınız. Yeter ki maluliyet cetveli'ne göre malul durumda sayılacağınızdan emin olun

Bülent bey allah sızden razıolsun..umutsuzluga dusutugumde bı umut oldu sız ve bu sıte bana..
ben şişli etval devlet hastanesınden malüliyet durum tesbıtı oranımı aldım %66 dolayısıyla malul sayılıyorum
kagıtlar ısyerınıze gelecek dendı hastaneden banka emeklı sandıgıda sızı emeklı eder yada etmez dedıler.
süreci bekliyorum dedıgınız gıbı RED derlerde nedenlerını hukukı acıdanda arastırıp tekrar onlara donus yapacagım..

Cam parcasi emekli olabildinmi ne yaptin.bizi aydinlatirmisin.bende su anda ugrasiyorum verecegin bilgilere ihtiyacim var.

hayır elbettekı :) malesef ancak ugrasıyorum
hastaneden daha kuruma evraklarım gelmemıs..

bende memurum %53 verdiler 15 yıl 3 aydır çalışıyorum.ise başladığımda engelli değildim.bize bisey soracağım.direk rapo alıp kurumunuza mı dilekçe verdiniz.yanıları okudum zorluk cıkarmıslar.sizi kurum mu sevk etti hastaneye.ben direk gidip kendim aldım

şimdi kardeşim. bu okuduğunda tamamen benim fikirlerimdir.

ne iş yaparsan yap kurumsalda çalıştığın sürece sen engelli raporunu iş yerine iletebilirsin. bu süreçte ilerleyen günlerde sağlık durumunuz ciddileşir ise ve %40 ın üstünde ise sen işyerine malulen müracat ettiğinde yada sgk ya malulen emeklilik istediğinde sana bu emekliliği vermezler. zira onlar doğru diyor senin engelin %40 gösteriyor. bu durumda birazcık akıl zekasını kullanman lazım. a'dan z'ye açıklama yapmalarını bekleme zira yapmazlar. o yüzden ben sana diyorum heyete gir %40 raporunu değiştir. şayet değiştirdiysen yeni aldığın raporun bankanın insan kaynaklarına teslim et. var ise personel müdürüne teslim et. eski raporu atmalarını talep et. ve maliye bakanlığına yeni raporunu gönder. vergi indirim kaydını yenilet. vergi indirimin %40 ise yeni raporunla değiştir. %40 engelli olan ne olursa olsun isterse 2 bacağı olmasın malulen emekli olamaz kardeşim... dalgamı geçiyorsunuz ya... ayrıca bütün bu anlattıklarımı yapsanız bile ankara sizi hakem heyetine gönderebilir. hakem heyetin çalışamaz raporunu ankaraya sunarsa malulen emekli olursun.

sedat gedik ben ılk kez gırdım % 53 verdiler kurumuma verip vermemekte kararsızım.15 yıl 3 aydır çalışıyorum.kendim gidip aldım.9 ay sonra 16 yılım doluyor.onu mu beklıyeyım.yoksa bu raporu kurumuma dilekçe ıle mı vereyim.naapıcam bılemedım

Malulen emekliliğe başvurun, reddedilirse, bakarsınız:

1- Aşağıdaki tabloya göre erken Yaşlılık emekliliği zamanı yakınsa, bekler, arada vergi idnirim hakkı elde eder ve sonra Yaşlılık emekliiğine başvurursunuz

2008_oncesi.PNG

2- Yaşlılık emekliliği için zaman çoksa, o zaman malulen emekliliğinizin reddi kararına karşı dava açarsınız.

BULENT BEY ACIL YARDIMLARINIZI RICA EDIYORUM
BANA SUNDUKLARI CEVAP BUDUR
BU 53 MADDE HANGI TARIHTE GECERLIYDI BOYLE BISE OLABILIRMI
AVUKAT TUTMADAN SIZE DANISMAK ISTEDIM

Malullük sigortası da sigortalının malul olması nedeniyle ortaya çıkan gelir kaybını önlemeyi amaçlamaktadır. Sosyal Sigorta Kanunu'nun malullük sigortası ile ilgili maddelerinde, kimlerin malul sayılacağı ve bu sigorta kolundan sağlanan yardımlar hakkında aranacak şartlar belirlenmiş; 53. maddede kimlerin malul sayılacağı, şöyle düzenlenmiştir:

a) Çalışma gücünün en az 2/3'ünü yitirdiği tespit edilen,

b) Hastalık Sigortası anlamında sağlık yardımlarının süresini düzenleyen 34. madde gereğince yapılan tedavi sonunda Kurumca belirlenen sağlık tesisleri sağlık kurullarınca düzenlenecek usulüne uygun rapor ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu çalışma gücünün en az 2/3'ünü yitirdiği tespit edilen,

c) İş kazası ve meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını kaybeden,

Sigortalı, Malûllük Sigortası kapsamında sayılmaktadır. Meslek hastalığı sonucu, meslekte kazanma gücü azalma oranının tespiti, Kurumca belirlenen meslek hastalıkları hastanelerince yapılmalıdır.

Temel nitelik olarak bu şartları sigortalılık süresi sonrasında oluşan ve prim ödeme şartını yerine getiren sigortalılar hakkında malullük sigortası anlamında bir emeklilik sözkonusu olabilirken;

doğuştan ve sigortalılık öncesinde veya sonrasında % 40 ve daha fazla özürlülüğü sağlık kurulu raporuyla belirlenen sigortalılar, malullük sigortasından yararlanamazlar. Ancak sigortalılık sonrasında % 40 ve daha fazla özürlülüğün belirlenmesi hususu, sınırsız değildir. Diğer bir deyişle iş kazası ve meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü % 60'tan az oranda kaybeden veya çalışma gücünü 2/3'ten daha az yitirdiği tespit edilen sigortalılar da malullük aylığından yararlanamazlar.

Bu sigortalıların geçici veya sürekli işgöremezlik gelirinden yararlanmaları, malulen emeklilik anlamında bir hak oluşturmaz. Belirtilen oranların altında özürlülüğü olanlar, yani asgarî % 40 özürlülüğü olanlar, Gelir Vergisi Kanunu'nun 31. maddesine göre, özürlü vergi indiriminden yararlanmak şartıyla özürlü emekliliği hakkından yararlanabilirler

"Rapor oranınız % 60'ın altında olduğu için malulen emekli olamazsınız" demişler.

Sizin raporunuzun oranı kaç ki?

Hayır onların dedıgı
ozurlu olarak gırmıssınız vergı ınd den yararlanırsınız

ılk ıse gırıs raporum %40
sonra yukseldıgınde %69
malulıyet ıcın aldıgım raporda%66 napıcamı sasırmıs durumdayım

"doğuştan ve sigortalılık öncesinde veya sonrasında % 40 ve daha fazla özürlülüğü sağlık kurulu raporuyla belirlenen sigortalılar, malullük sigortasından yararlanamazlar" ifadesinin dayandığı kanun/yönetmelik maddesini sorun onlara!

Ben gercekten okadar kahroldum kı sanırım beynım durdu
ben zaten gormeden once ozrum vardı bana dıyolarkı sen ozurlu kadrosundan gırdın
gırerkende vardı hastalıgın malulen olamassın bu bumudur?yanı

kı onlara su ıbareyıde gonderdımYeni yayınlanan yönetmeliğin 9. maddesi der ki (bkz): "b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır"

sımdı nasıl bı yol ızlemem gerekıyor bılemıyorum

Üst Alt