Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık engelli kimlik kartı ve beyaz kart nasıl çıkartılır? Arasındaki farklar?

Başbakanlık kartım var özürüm sürekli vergi raporumda var başbakanlık Kartı çıkarmı vergi raporuyla 10 senelik kartım yeni istiyorum

Merhaba benim % 54 raporum var sadece is icin bunu ankaraya gondersem vergi indirimi için orani % 40 in altinda onaylandi diyelim benim tum engelli haklarim muafmi oliyor yoksa vergi indirimindenmi yararlanamiyorum sadece?

arkadaşlar hızlı trenlerde indirim değil ücretsiz kulanım hakkımız var başbakanlık kartı sayesinde

engelli hakların kaybolmaz vergi indiriminden yararlanamassın sadece

evet trenler ücretsiz arkadaşım

Beyaz kart ile indirimle ve ücretsiz haklarımız tam olarak hangileri ?

belediyelerce farklı olabiliyor hepsi aynı değil ama indirim olarak su,internet ,çeşitli operatörlerin tarifeleri,ulaşım,müze ve ören yerleri bunlardan ücretsiz ve indirimli faydalanırsın thy de %25 ayrıca hastanelerde öncelik hakkı

[FONT=sans-serif]beyaz kartımın son kullanma tarihi 31.12.2015 di 04.01.2016da unutarak kullandım kartımda yüklü paradan düştü [/FONT]
[FONT=sans-serif]sonra kartı okutarak ebilet akinasında süresini uzattım bilginize dikkat edin arkadaşlar[/FONT]

Peki bu kartlarda yuzde 40 ve uzeri raporun sureli yada suresiz olmasinin bir onemi var mi?

Valla ben almistim ama hic kullanmadim duruyo cuzdanda oyle ☺

merhaba,

benim kartı aldığımda engel oranım 40 idi şimdi 53 oldu ve yeni kart almalıyım maçlara girmek için artık yüzde 40 yetmiyor engellilere sözde herkes çare üretecekti tam tersini yapıyorlar

-merhaba normalde yüzde 40 idi ama şimdi yüzde 50 diyorlar

merhaba ben İstanbul Esenyurt ta oturuyorum bunları yeni duyuyorum en yakın nerden müracaat edebilirim yardımcı olabilir misiniz
tşk
Allah razı olsun

kariz&matik
esenyurtta aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü var raporunuzla oraya gidin ve reisim lazım ordan alırsınız

sarasota
beyaz kartla normal iett den aldığım istanbul kart arasında ne fark var ben anlayamadım yani ben normal istanbul kartla ücretsiz seyahat edebiliyorum istanbul içerisinde ama var mı bir farkı

güli

bende galata saraylıyım nasıl kartalıp girebilirim maçlara bir bilgim yok
yadımcı olabilirmisiniz

1 hafta önce aradım ne lazım diye raporun aslı ve fotokopisi 3 resim ve kimlik fotokopisi yeterli dedi .

slm

Benim rapor süresi Marta bitiyor bende o kartı alabilirmiyim

arkadaşlar başbakanlık engelli kimlik kartı ile faydalanacağımız imkanlar nelerdir ? bu konuda tecrübeli bilgili olanlar maddeler halinde yazarsanız seviniriz.

Arkadaşlar Anadolu Yakasında nereden çıkartabiliyoruz.?

-Yada çıkartamıyormuyuz ?

Birde İSPARK için neler yapmamız gerekiyor ? Geçen ay %80 rapor aldım.

Son düzenleme:
Efem

Arkadaşlar bi kimlik kartini nasil alicaz net bi bilgi verirmisiniz

Arkadaslar bulundugunuz yerdeki Aile ve Sosyal politikalar bakanligi il mudurlugune kimliginiz raporunuzun aslı ve fotokopisi birde 2 adet fotografla basvuruyorsunuz.Hemen kimliginizi teslim ediyorlar zaten.

gecen hafta müracaat ettim,haftaya gel al dendi,bakacagiz
bazi seyleri deyenerek ogrenilir,tavsiye etmem ama .elde etmis hakkini kayip edebilirsin

ysrkrdmr
Bende de istanbul karti var sehirici ulasim icin,fakat engelli karta muracaat ettim.Okludugum kadar ile onun farkli oncelikleri varmis,ikisininde olmasi zarar getirmez gibi

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı kimlik kartı kaldırıldı ve bir çok kurum artık kabul etmiyor yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verdiği beyaz bir kart getirildi şu anda bu kullanılmakta... (Konu çok eski bir tarihte açılmış ve uygulamanın güncel halini bilgilendirmek istedim.)

Üst Alt