Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bası yarası için ne tür ilaçlar kullanabilirim?

devogulo

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar...bende 5 gün önce annem kuyruk sokumunda hafif kızarıkların olduğunu söyledi ve ben bepanten plus sürmeye başladım ama kızarıklıkta bir iyileşme olmamış...acaba yanlış bir ilaçmı kullanıyorum... Bası yarası olmasından korkuyorum... Bana kızarıklar için kullanabileceğim başka bir ilaç önerebilirmisiniz...şimdiden çok sağolun...
Herkese allah acil şifalar versin...

dostum,
işin yoksa hemen yan yat.
işin varsa da bi 10 15 gün izin al.
sakın sırt üstü yatma. hergün aynayla bak ve yat.
1 2 saat sağ yan 1-2 saat sol yana yat.
mümkünse memoryform yatak aldır. bu yataklar daha güvenli.
bu aşamada ilaç önemli değil, daha deri bütünlüğü bozulmamış, bu iyi.ama derinin sağlam olması deri altında nekroz olmadığınjı göstermez. dinlen ve deri altı dokuları kendini tamir etsin. dekübit sanıldığının aksine yüzeyel bir olay değildir. deri altı dokularda hatta kemiklerde bile nekroz oluşur. en azından deri sağlamsa pansuman derdinden kurtulursun.
bu aşamada bence ilaç gerekmiyor.

Kesinlile havalı minderin dışında bir şeyle tekerlekli sandalyeye oturma. Yatarken yan ya da yüzüstü yat. C vitamini takviyesi yap.
Henüz erken bir aşama olduğu için korkmana gerek yok, çabucak geçmesi muhtemel. Ama sakın hafife de alma. Çok çok geçmiş olsun.

dostum oturan boğa,
yaklaşık 20 gün önce roho high profil quatro minder aldım ve her nasılsa bununla basit bir yara açmayı becerdim. sanırım basıncını ayarlayamadım. şimdi ise rohonun basıncını iyice azalttım ve üstüne bir simit minder koydum. böyle de oturma konforu iyi değil ama gündelik hayatta kopmadan iyileşiyorum.
ama mesai dışında çoğu zaman yatıyorum. sosyal hayattan kısıyoruz artık..
bi de roholar biraz haşlama yapacak gibi. üzerine 2-3 cm kalınlığında latex katman olsa iyi olacak. elimde işbir yataktan aldığım latex iskemle minderleri var, sanırım onlardan bişey ayarlayacağım..

8 yıldır, her gün -hiç kalkmamacasına- 10 bazen 15 saat oturuyorum mindere. En en küçük bir kızarıklık ya da yara riski ile karşılaşmadım bugüne dek.
Mutlaka mutlaka ama mutlaka hava ayarını yanlış yapmışsınızdır.

Merhaba arkadaşlar.Ben de tekerlekli sandalyedeyim.3,5 yıl bası yarası çektim.aşağı yukarı 1.5 cm oyulmuştu.plastik cerrahiye gittim kesinlikle ameliyat olman lazım dediler.
bir ara omurilik felçlileri derneğine gitmiştim. oradaki engelli arkadaşlar gri süngeri (koltuk süngeri) yaraların olduğu bölümünü koltukçuda oydurtmuşla,.kılıf diktirmişler.en altına da hafif tahta koydurmuşlardı.
Ben de minderi yaptırtım. havalı minder alamayan arkadaşlara belki yardımcı olur . ayrıca AÇIK YARALAR için MADECASSOL MERHEM var.eski bir merhem ama çok iyi geldi.Bahsettiğim şekilde yapılmış minder, medecassol merhem ve de dik pozisyonlandırma sandelyesi ile 2-3 ayda yaram iyileşti.
herkese geçmiş olsun

roho minder

Arkadaşlar bende 4 seneden beri ofliyim.1 sene önce bu siteyle tanıştıktan sonra Oturan boğa sağolsun roho minder tasviye etti.Aldımyaralardan kurtuldum,tasviye ederim boşu boşuna 2,5 yıl yaralarla uğraşmışız :lol: :lol: :lol:

Kardeş ROHO minder alacaksın bası yarası derdin varsa.

Yara büyümeden yat sakın büyütme 30 gün önce ameliyat oldum daha dün oturabildim tekerlekli sandalyeye bu ameliyatım ikincisiydi.

Yaraya mahal verme yaralı yatmaktansa yarasız yat bela bişidir benden demesi.
Ameliyata giderse iş ikinci yara açılacak olursa aynı yerden açılacaktır büyük ihtimalle.Sakın yüz verme bası yarasına rüyalarıma giriyor yav :D

bası yarası hakkında önemli bi bilgi.....

minder gerçekten çok önemli ama bizlerde bi yara açılmışsa;
bende de 8 aydır kapanmayan bi yara vardı denemedigimiz ilaç kalmadı ama ama ama...lütfen dikkat

bana bi arkadas FİTO adında bi ıslak gazlı bez önerdi be kullanım için bide penisilin tozu önerdi kullanım şeklim şöyle:
batikon ile yara kanatılarak tamizleniyor,
bepantene pomatın içine penisilin tozu katılıp bu ıslak fitoya sürülüyor yaranın üzerine bu şekilde konulup kapatılıyor günde bir defa yapılıyor ve gözle görülür bi şekilde yarada iyileşme oluşuyor 8 ayda sarfettigimiz ilerleme kadar bu şekilde 15 günde aynı ilerlemeyi gördük muhtemelen 10 güne kadar kapanacak gibi ilerliyor denemesi sizin elinizde g.olsun..

Muhtemelen 10 güne kadar kapanacaklar hiç bitmez.
İk yarayla kapanabilir eğer ilk değilse muhtemelen kapanmayacaktır.

dar iç çamaşırı giymeyin hatta iç çamaşıri giymeyin...

yapicagin is.. sakin ustune birsey kapatma burak kendi haline,,bol bol havalandir (olmazsa vantilator le serinlet) o, bu , su, merhemleri yara acikken kullanma..kapanmaya baslayin ca kullan...saglicakla...

mrb arkadaslar benim seviyemem c4 c5 ve kazadan sonra hastenede yatarken yatak yaralarım oldu kuyruk sokumumda ve topuklarımda yaraları oturanbaga abimiz acıkladıgı bantlar ile gecirdik uzun bir sure yara cıkmadı ve bi ara yine kuyruk sokumumda yara cıktı bir yara sipregi var onu kullandım fayda etmedi birde hiç oturmadım hep yan yattım 1 hafta ve gecmedi daha sonra bi arkımın annesi akıl verdi allah razı olsun 4 günde yarayı kapattı seker oksijen suyu ve pansuman bezleri var..

ilk olarak yarayı okjisenli suyla yarayı temizliyoruz daha sonra yaranın uzerine toz şeker koyunuz ve ponsumaan bezini koyuyorsunuz ve bantliyorsunuz bu tedaviyi sabah aksam yapınız ve goruceksiniz hizla iyleşmeyii

he bu arada hiç bir sekilde minder kulanmıyorum ve yaramda cıkmıyor alaha şukur

arkadaşlar benimde yara basam vardı doktora gittim bana ameliyat olmamı söyledi bende kabul etmedim .1 gün radyo dinlerken bitkiler kakkında konuşuyordu konu yaralara gelince bu bildigimiz karanfil varya yaralara iyi geldigini söyledi bende bi uygulayım dedim yarama iyi geldi devamlı yarama karanfil koydum ve ameliyat olmayı bırak kurtuldum. allaha şükür bu karanfil yara basasını bırak şeker hastaların yarasını bile kapatıyormuş onlarınki bizden daha zor arkadaşlar uygulama şekli:karanfilleri al onları toz haline getir yaranın üstüne serp daha sonra gazlı bezi koy yapışkanla kapat yüz üstü yat göreceksiniz iyileştigini lütfen ve mutlaka yapın arkadaşlar söyleyene degil söyletene bak herkese sağlıcakla

bası yarası

Arkadaşlar 4 yıldır of.liyim.2,5 yıl bası yarasıyla mücadele ettim dahah oturan boğa sayesinde roho minder aldım.Yaklaşık 1,5 yıldan beri yaram yoktu.Ama 3-4 güün önce bir sızı oluşmaya başladı kalçamda iki kalça arasında yeniden çok ufakta olsa yüzeysel olarak yara oluşmuş.Hislerimizmi aşağıya indi neoldu bilmiyorum önceki yaralarıma göre dahaçok sızlıyor.ROHOMİNDER KULLANDIĞIM HALDE HAVA BASINCINIDA kontrol ettiğim halde devamlı yan veya yüzükoyun yatarım.Sizden isteğim en çabuk şekilde nasıl kurtulurum?Ne tür bir ilaç önerirsiniz?Oturan boğa senide fikrini almak isterim. :lol: :eek: :cry:

1- Derhal Comfeel Plus Transparan Yara Örtüsü al ve riskli bölgeye yapıştır:
http://www.engelliler.biz/forum/sag...aralarini-iyilestirmede-mukemmel-urunler.html

2- Roho minder kullanıp da yara olması neredeyse mümkün değil. Yüzde 99 ihtimalle (havalar ısındığı için) hava ayarı bozulmuş ve minder sertleşmiştir; ya da bi yerinden patlamıştır. Lütfen lütfen lütfen hava ayarına çok önem ver

iyileşmesi zor yaralar

şeker hastalarının iyileşmesi zor yaralarında antibiyotik pansuman yanında hiperbarik oksijen tedaviside yararlı oluyor.bu zor iyileşen bütün yaralarda geçerli.Devlet hastanelerinden heyet raporu alınırsa sosyal güvenlik kurumu ödeme yapıyor.yara yeni ise yararı daha fazla oluyor.oksijen tedavi merkezleri bazı illerimizde var.hasta bir tankın içine oturuyor,basınç arttırılıyor.maske ile oksijen soluyor.artan oksijen yaraları iyileştiriyor.SEVGİLER.

mrb bendede bası yarası var doktor bana günde 2 saatten fazla arabada oturma dedi ömrümüz yatarakmı geçecek bunun başka yolu yokmu roho minderin sitesine girdim bazı ebatlar soruluyor hangisini secmeliyim

bası yaraları

bir yara oluştuğunda önce deri hastalıkları uzmanına gidip yaranın durumunu öğrenmek lazım. o zaten gerekli ilaçları tavsiye edecektir bunun dışında kendini tedaviye çalışmak açık yaraya yeni bakteiler ilavesine ve olayın büyümesine neden olacaktır.SEVGİLER.

yara

bası yaranız çıkmak üzere arkadaşım sakın sırt üstü yatma ben çünkü atlattım ameliyat oldum marmara üniversitesin de yan yat devamlı yada öbür yana arkadaşım dikkaaaaaaaaaaaaaatttttttttt

merhaba
bası yarası için araştırma yapıyorum kullandığınız yöntemlerden bilgilenmek istiyorum.ben hemşireyim ve hastalırımda oluşan yaralarla mücadele ediyorum bana destek olursanız sevinirim...:)

mrb truman sana önereceğim ilaç oalarak GELFİX SPREY ilk önce yarayı temizledikten sonra sıkıyorsun daha sonra özel GELFİX pedinden yara büyüklüğünde kesip üzerine koyup geniş bantla kapatıyorsun 2 gün sonra değiştiriyorsun.Sandalyede oturuyorsa ROHO minder kesinlikle kullanması lazım hava ayarını ağırlığına göre ayarlaması lazım.Ben 2,5 yıl yatak yaralarıyla uğraştım bu şekilde kurtuldum

plastik cerrahi 11operasyon

mırro;
daha yara oluşmamış sandalyede otururken sıksık puşap yap ve kızarık bölgeye barier comfort isimli bir kırem bası yarasını oluşmadan önce engellemek için geliştirilmiş çok etkili.dikkate al arkadaşım

truman, şu bilgiler yararlı olacaktır diye düşünüyorum:

arkadaşlar sonunda yaramı geçirmeyi başardım.Gelfix Sprey sayesinde denemenizi tavsiye ederim. :)

Bilgi için buraya tıklayabilirsiniz

Ayrıca gelfixin beraberinde aynı markanın yara üzerine konulan bantı da kullanılmasını tavsiye ederim.

ped.jpg

Ayrıca Comfeel Plus Yara Örtüsü veya Comfeel Plus Transparan Yara Örtüsü: http://www.engelliler.biz/forum/sag...aralarini-iyilestirmede-mukemmel-urunler.html
21.jpg

Ve, kesinlile ROHO minderin dışında bir şeyle tekerlekli sandalyeye oturmamak gerek. http://www.engelliler.biz/forum/eng...deri-onerisi-roho-contour-select-cushion.html
5093.jpg

Yatarken yan ya da yüzüstü yatmak, C vitamini takviyesi yapmak önemli.

Selam dostlar uzun zamandan sonra yine buradayım. Malesef bendede bası yarası, henuz ilk aşamada kızarıklık ve bır noktadada yarım cm çapında kahverengilik. Bugun hemen gelfix ped aldım uygulamaya başladım, tabii yan yatma ve yuzus ustu yatacam. Tum yazıları okudum biraz içim rahatladı, yoksa moralim sıfır noktadaydı.
94 yılında ameliyatla geçirdim ve oncesinin nasıl zahmetli olduğunu biliyorum. Bende conform mınder vardı malef tamamen patladı tamıride olmuyor artık ,sanırım yenısini alacam, SGK da artık odemıyor ya,cebımıze kuvvet malum. Herkeze sağlıklı yaşamalar.

Tekbaşına Gel fix ped (+serum fizyolojık)yeterli olurmu, yoksa spreyi ile birliktemı kullanmam gerek??

Teşekkürler bulent. Ben Gel Fix ped i uygulamıştım yarın ilk pansumanı yapacam umarım iyi gelir haber veririm.

Pansumanı yaptım, ne zor ya meret gelfix i oraya tuturmak başardım ama buyuk ugraş sonucu.yara yuzeysel bir sıyrık biçimimdeydi ve orası şuan kabuk oluşmuş ince br tabaka yenıden uyguladım gel fix i c.tesi tekrar pansuman tabii.Bu ince kabuk olusumu normalmi tecrubesi olanlar? sevindirici yanı enfkte degil umarı olmazda elimden gelen hijyenı saglıyorum.

bende yara var ve iki aydır iyileşme olmadı ne yaptıysam bahsettiğiniz minder ve yatak örtüsü iyileşmesini çabuklaştırırmı acaba?

----------

bu spreyler ve yara örtüsü derin yaralar içinde etkilimi ve sgk karşılıyormu?

Üst Alt