Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bası yarası için ne tür ilaçlar kullanabilirim?

Aylin SGK karşılıyormuş, ancak ben gelfıx aldım eczaneden, eczacı roporda gerektiğini söledi. Tabii şimdi bunun için hastaneye gidip dr gorunecez, sonra heyete sevk edecek, rapor alınıp tekrar Dr. Recete yazdırılacak ve eczaneye gidip alınacak kullanmaya başlanılacak. Ben bu eziyeti yaşamamak için aldım eczaneden 1 paket şimdilik, pakette 3 adet 5x5 ebadında ped var 20 tl,uzun tedaviler için çok para tabii.

Şimdi durumumla ilgili bir not yazayım o dekübit olan yerde cevizden az kucuk bir ödem (şişlik) vardı, o iyice yok oldu elle hissediliyor sanırım bu olumlu bir gelişme.Pansumanı yarın yapacaz bakalım gorunur durum ne bilgi veririm.

Evet wedo, bu iyi bir gelişme. 10 günde tamamen yok olacaktır diye düşünüyorum. Zira zaten enfekte olmayan hafif bir yaraymış anladığım kadarıyla.
Süreci aktarmaya devam et lütfen...

Aylin, tabii ki fayda sağlama olasılığı çok yüksek. Bence kurum anlaşması olan bir hastaneden rapor ve reçete çıkartabilir ve kısa sürede tedaviye başlayabilirsin. Ve sakın geç kalma...

Selamun aleykum.

Ben de hic yara olmadi ama 1 yila kadar zamandi duyun gibi bir sey var. Cok oturunca buyuyordu. Simdi kucuk yara gibi acildi agzi, cirk geliyor. Bunun icin ne yapmam lazim acaba cabuk temizlensin diye?

sağolun arkadaşlar benim yaram baya derin umarım kısa sürede iyileşir delirmek üzereyim yatmaktan gına geldi artık bende yatmıyorum artık sıkıldım

Arkadaşlar Gel Fix i bende oneriyorum kesinlikle. pansumanı geç bir saatte yaptık yürüsem bukadar sevinmezdim kibrit başı kadar bir kızarıklık var birinde, digeride çok daha iyi durumda.Sanırım 2 gun sonrası birşey kalmayacak.Heralde benım şansım sıksık kontrol etmem sakral bölgeyi her eve geldigimde mutlaka kontrol ediyorum ve çok çabuk farkına vardım, tabii farkettiğim anda pansuman ve hemen hemen hiç kalkmacasına yatmak sırt üstü yada yan ve vitamın takviyesi yaptım. Tabii enönemlisi sitede noktasına kadar deneyimlerive aktarılaları okudum.Bu arada örgütlülüğün anlamıda burada ortaya çıktı, engelliler.biz ve kendi dernegimiz ben 1 paket Gel Fix bulabilmiştim dernek arkadaşlarım bana bulup gonderdiler.

Bende iceride sis vardi cok zamandi. Ama simdi azinda delik oldu. Ne yapmami onerirsiz arkadaslar. Icerideki sisin cekilmesi icin ne yapmam gerekiyor? Her kese sifalar Allahdan diliyorum.

zahra ben ilk farkettigmde kızarıklık şişlik yada benzeri durum hemen uzanıp bir buz paketinı temız bir beze v.s. sarıp 4-5 dk tutuyorum bunu 1 saatte bir uygularım tabii pansuman ve basıyı kaldırmak.Gel fix i oneriyorum ısrarla :)) bende tecrube kazandım ya bak önerilerim oluyor. Temızliğide yara geçene kadar silinerek yapın,ancak yara bolgesını serumfizyolojik ile yapın steril olmayan birşey değmemesine özen gosterin.

Vedo arkadasim tesekkur ederim. Allah razi olsun. Anladigim kadariyla sisin uzerine buz koyun dedin. Peki pansuman neye diyorsunuz?

bende ilk farkettiğimde kızarıklık ve şişlik vardı daha önce hiç başıma gelmediği için önemsemedim şimdi baya derin bir yara yatarak ve pansumanla geçmesini bekliyorum 2 ay oldu geçmedi bakalım ne zaman geçecek zor bir durummuş allah herkese acil şifalar versin

.. Peki pansuman neye diyorsunuz?

Pansuman,
yaraların mikroplardan temizlenmesi ve korunması için yapılan yıkama ve örtme işlemi. Yara iyileşmesinin iyi, çabuk ve iz bırakmadan olması için bölgenin ölü dokulardan ve mikroorganizmalardan temizlenmesi ve dış ortamın zararlı etkilerinden korunması gerekir. Böylece hem mikropların hem de tahriş edici maddelerin yaraya ulaşması engellenmiş olur.

tesekkur ederim Allah razi olsun aydinlatdiginiz icin. Peki yarayi ortmek bezle kapali saklamakda bi sakincasi yokki? Vedo kardesim ben korkdum buz koymaya, risk edemedim sisin ucunda kucuk bi delik oldu onun icin.Bende sis iceriye kadar gidiyor orta birlesmede bitiyor bir az korkdum.

Arkadaşlar bası yarasında basıyı engellemek en önemli şey. O buz ile kompres benım kendi düşündüğüm birşey,şundan dolayı;aşırı ısı ola biryerde efeksiyon çok çabuk artar onun içindir ki yara olan bolgeyi yada ödem oluşmuş bir yeri buz ile kompre etmek doğru olur diye düşünüyorum, nasılki bir sporcu darbe aldığında hemen buz tedavisi oygulanır tabii yara ve darbe alan yere direk degilde, buz paketinı temız bir beze sarıp o bölegenın ıslanmamasını ve direk şok olmamısı için önemli.
Bu arada nete cepten bağlanıyorum şartlarım geregi, çok kısa kalıp çıkıyorum sanırım bır iki gune daha uzun kalıp paylaşımlardan faydalanabiliriz.

Arkadaşlar benim dekübit tamamen geçti pazar gunun itibaren kontrollü olarak oturuyorum.İtalyadan roho mındere benzer bir minder getirttim onu denıyrum.Rohonun fiyatı 1270 tl conform un 870 tl ben 550 ye getirdim, bu mınderinde özellikleri aynıymış (doğal kauçuktan ve el yapımı) şimdilik 2 saat oturduğum oldu kızarıklık olmadı hiç sureyi yavaş yavaş arttıracam bakalım sonuç ne olacak.

Diğer arkadaşlara dekübit konusunda acil şifa diliyorum umarım burada yazılanları dikkate alırlar uygularlar.ben bir plastik cerrah olan akrabamı aradım ilk farkettiğimde, bana fucidin pomat önerdi, önceden zaten kullanmıştım ve hiçbir halta yaramıyor.Sanırım bu durumlarda nasreddin hoca mısali bize eşekten düşen gerek, anca birbirimizi biz anlarız.

Arkadaslar ben Gelfix Spreyi bulamadim burda bi turlu, baska bildiyiniz hangi urunu onerirsiniz. Gelfix Sprey bantalri lingini bi turlu acamadim, yazarmisiniz hangi firmanin urunu diye. Onceden tesekkurler

Tesekkur ederim Aylin, Allah razi olsun. Cobuk iylesesin insaAllah.

Doktorunuza sorduktan sonra hiçbir yan etkisi olmayan ve uzunca bir müddette kullanabileceğiniz bir ilaç mucize gbi bişey valla asitborik (adındaki asit sizi yanıltmasın beyaz bir toz ve bası yarasının üzerine tuz serper gibi serptikten sonra serumla ıslatılmış bir spançla üzerini kapatıyorsunuz) geçmiş olsun arkadaşlar..

rica ederim zahra amin inşallah herkes en kısa zamanda iyileşir

bendede 2 aydan fazladır bası yarsı var. acaba havalı yatak almak yaraya iyi gelirmi?

selam

Havalı yatağı bası yarası oluşmadan kullanmk lazım çünki amaç yara oluşumunu önlemek bir şekilde yara oluştuysa diğer yataklardan iyidir kullanmakta fayda var diye düşünüyorum mümkünü varsa üzerine yatmamaya ve oturmamaya çalış çok geçmiş olsun umarım en kısa zamada İYİLEŞİRSİN

yüz üstü yatmak en güzeli bel içinde rahat yara oluşması zor ben yaralar sayesinde yüz üstü yatma alıştım çok rahat

Arkadaşlar bu konu ile ilgili olarak lütfen aşağıdaki forumu takip ediniz;

Bası-Yatak Yarası tedavisi için CATRIX toz kullanımına dair deneyimler...

Bası yarasına FİTO KREM ve FUCİDİN POMAD iyi geldi...

Üst Alt