Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bası yarası yapmayan yatak arıyorum..?

cekirdek

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Yatak Yarası Önleyen Hasta Yatağı - BedAiD Sistem

Yatak yarası oluşumunu engelleyen, oluşmuş yara varsa bunun tedavisi için basınç düşürücü özellikte yatışı sağlayan tüm ürünleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

örneğin, şu yeni çıkan latex yataklardan ya da visko (?) yataklardan ya da yatak pedlerinden kullananınız var mı? ya da bası yarası oranını düşürdüğünü farkettiğiniz bir yatak? (belki de daha ucuz olacağı için tercihen yatak pedi?)

yani derdim şu: kullandığım bir yatak, gayet sıradan bir yataktı, ama bası yarası yapmıyordu şansıma. şimdi kullandığım ise, anında yapıyor. ben de yatağı değiştirmek istiyorum. ilk söylediğim yatağın markasını bilmiyorum, bulma şansım da yok şimdi. o nedenle...

daha önce ben havalı yatak kullanıyordum. 4 yıldan beri bellona caprice marka yatak kullanıyorum. ful ortopediktir. bası yarası riskini sıfıra indirdi. bası yarası riski olanlar için tercih ederim.

parapleji 27, çok teşekkür ederim; bu aklımda olsun, biraz daha bekleyeyim yatak pedi tavsiye eden olur mu diye.

yaralarınız büyük ise oksijen tedavisiyle kapatıp daha sonrasında daha dikkatli bir şekilde davrandığınızda yara açılmayacaktır.jelli minderdi havalı viskolu vs. gibi malzemelrle.

merhaba biz yaylı veya yaysız visco yatak visco minder visco yatak pedi üretimi yapmaktayız.

90 kg dan agır değil iseniz visco yatak ı tavisye ederim. aksi halde terleme ihtimaliniz artar.

90*190 yaylı visco yatak 150 tl 14 cm yay 4 cm visco sunger 4 cm normal sunger.
90*190 süngerli visco yatak 250 tl fermuarlıdır. 7 cm visco sunger 8 cm normal sünger.

+ 45 tl kargo ücreti ile birlikte gonderebilirim. begenmezseniz kargo ucreti size ait geeri gonderebilirsiniz.

180*200 visco yatak pedi 150 tl

isteyenlere sadece visco sunger veya sadece kumaşını da gonderebilirim.

visco minder ise 44*44*7 cm %100 viscodur dış kısım 3d spacer kumaşı vardır fiyatı 13.90 + 5 tl kargodur.

cekirdek;
simdi kullandıgınız yatak nedir ? yaylımıdır
kumaşı jakarlı mı yoksa örme kumaşmı ?
kumaşı eğer su geçirmez ,su itici veya antiflaret(yanmazlık) özelliklerine sahipse mecburen kimyasal apre içermektedir.
jakarlı kumaş ise çok sert oldugundan esneme yapmıyordur basınç dagılmıyordur. size esneyen bi kumaş gerekir.
örme kumaş ise koku kapsüllü ise(siz döndükçe lavanta kokusu saçıyorsa) yine apre vardır üzerinde.

sorun apreden ise sadece yeni bi yatak kılıfı işinizi görebilir.
yok sorun yatak çok sert ise eski yatagınız yumuşak ise daha yumuşak bi yatak veya bi yatak pedi veya yumuşak bişey koymanız gerekir üzerine.

isteyen arkadaşlarıma açık mavi renkli baya esneyen velour kumaş tan ve kucuk bi parça visco sungerden ptt zarfı ile gonderebilirim.

isteyen arkadaşlarıma açık mavi renkli baya esneyen velour kumaş tan ve kucuk bi parça visco sungerden ptt zarfı ile gonderebilirim.

viscominder,
arada sana sonucu yazarım demiştim (başka bir başlık altında): senin fiyatlar çok uygun ama bol taksitli bir yatak bulduk, öyle halledeceğim.
ilgin ve verdiğin bilgiler için çok sağol

aylık vade farkı %2 dir.
bana bi fotograf makinesi al 10 taksit. ne biliyim vatan bilgisayardan bişey al. kendine yap 10 12 taksit. benim yatak veya yatak pedini veya minderi kaçırma derim. en azından bi minder al dene :) bende reklamımı yapayım . şu kişi kullandı gayet memnun diyim.
Gitigidiyo gibi site uzerinden satış yapıyorum dilersen ordan al nick mrbslm orda istedigin taksit var.

ben şuanda normal havalı yatak kullanıyorum ama yoğum bakım ünitelerinde kullanılan yataklardan tavsiye ederim hepsi aynı mı bilmiyorum ama 8 gün boyunca kıpırdamadan sırt üstü yattım hiçbir yara yada kızarma olmadı netür bir yatak olduğu hakkında bir bilgim yok

viscominder, şimdi gördüm mesajını. aldık yatağı. ama erken görsem de farketmezdi; bilmediğim markadan almaya cesaret edemezdim. (ilerde büyük bir yatakçı olunca bu sözümü bana hatırlatır, indirim yapmazsın, kabulümdür :) )

sağol, benim derdim sırf yataklaydı: kullandığım minderden memnunum, durup dururken ek yara riski almayayım şimdi.

ama fiyatlar şahane, o kesin. sen daha iyi bilirsin tabii ama, istersen halihazırda kullandıkları minderlerden memnun olmayan arkadaşları bul. hatta onlara bedava gönder denemeleri için mesela? o şekilde tanınır hale gelebilir

mutineer: iyiymiş, onlar tabii medikal yatak, bayağı pahalıdır gibi geliyor... bilmiyorum ama.

Ben de İstikbal'in Orgaflex modelini öneririm (bir de güzel alez oldu mu tamamdır):

orgaflex_1.jpg

bende şu anda havalı yatak kullanıyorum ...ama bu havalarda bile terletiyor yazın ne yaparım
bilmiyorum :))) ... bende yatak araştırıyorum...
12182935217964.jpg
26101616561465744.jpg

motorlu bazayla lateks yatak almayı düşünüyorum ... gerçi biraz pahalıya mal olucak ama yara olmaması için bence değer ... ama lateks yataktan emin değilim :))) ... çekirdek sen aldığın yataktan memnun musun ? ve sizce lateks yatak doğru seçim mi ?

Nasıl bir yatak almalıyım..

KESİNLİKLE bası yarası açmayacak denenmiş bir yatak almak ıstıyorum..Siz ne önerirsiniz bu konuda...?

Kardeş ben BELLONA CAPRİCE yatak kullanıyom ve çokta memnunum. Kullandığımdan beri kesinlikle bası yaraları açılmadı. Herkese tavsiye ederim...

Ben nerede ise 10 senedir Yataş 'ın Soft Ortapedik yaylı yatağını kullanıyorum. Şimdiye kadar yatak yüzünden yara açılmadı.
Yatağın üzerinde kumaşı % 100 pamuk ve kalın dolgulu ALEZ (yatak koruyucu) kullanıyorum. Yatmadan önce de MUTLAKA çarşaf ve alezi düzeltiyorum.Çünkü
katlanan ve buruşan yerler varsa tahriş ediyor.Yara açmaya bu tahriş yerleri sebep
oluyor.
Yatakta dönerken veya kalkarken de soft ortapedik yatak iyi oluyor.

Hasta Yatağı

Hasta yatağı ve yatak yarası açmıyacak yatak önerisinde bulunabilirmisiniz.

Arkadaşlar acilen hasta yatağı ve bunu yanında yara açmayacak hastayı rahat ettirecek bir yatak almam gerekiyor.Kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum bazı arkadaşlar havalı yatağın terleme yaptığını söylemişler önerilerinizi bekliyorum.

Eğer hasta kilolu ve hareketsizse, havalı yatak kaçınılmaz bir zorunluluk olabilir. Ama "yok önce kontrollü şekilde diğer seçenekleri değerlendirmek istiyoruz" derseniz, bütçenize göre yukarıda önerilenlerden birini tercih edebilirsiniz...

Bu başlığı unutmuşum. Bir kişi aylar önce yatağın (Viscolex) işe yarayıp yaramadığını sormuştu özelden. O zaman da cevap verememiştim, hala cevap veremiyorum. Yatağı kullanmaya başladığımda bası yaram vardı (hala var, hafifledi). O yüzden ancak şunu söyleyebilirim: bası yarasını iyileştirmiyor! Yanlışlıkla yaranın üstüne yatıp uyursanız, yarayı çok kötü yapıyor, bu açıdan diğer yataklardan hiçbir farkı yok. Yaram yokken yana yatsam, yara yapar mı, yapmaz mı, hala bilmiyorum. Yüzüstü kullandım hep.

TEMPUR
havalı yataktan kurtuldum ... 3 aydır tempur yatak kullanıyorum ve çok memnunum ... havalı yatak kullanırken sağ ve sol tarafta açılıp kapanan ufak yaralar vardı ... ama tempur da hiçbir yara yok şu ana kadar ... yatak biraz pahalı ama yaraları iyileştirmeye çalışırken (yara kremi , yara spreyi , yara örtüsü ...... ) yatağın yarı parasından fazlasını harcadığımı farkettim zaten :) ... bi kaç firmaya mail attıktan sonra en güvenlisi Tempur olarak geldi bana ... şu ana kadar tempur minder ve yataktan hiç şikayetim yok ...

..can..;

Kullandığınız havalı yatak nedir acaba? Çünkü havalı yatakların da pek çok cinsi var ancak şuan piyasada cok yaygın ve ucuz olanlarını hiç tavsiye etmem çünkü PVC malzeme kullandıkları için terletme yapar ve kansorejendir.

Bası yarasını önleyen , yarası oluşmuş hastalara tedavi sürecine katkı sağlayan yatak, tekerlekli sandalye minderi,posizyonlama yastığı üretimi gerçekleştirmekteyiz. Profosyonelleiğimiz spesifik yatak üretmek , bu konuda bilgi ve deneyimlerimizi kullanıcılarla paylaşmak. www.spm.com.tr sitesine girerseniz yatak çeşitlerimizden bir kısmını görebilirsiniz.

Kişiye özel yatak üretimimiz de mevcuttur. Özelliklerinizi belirtmeniz yeterli olucaktır. Lütfen sadece satış yapmak için sizi yanlış yönlendiren bilgisi olmayan firmalardan alışveriş yapmayın. Decubitus ulceri ciddi rahatsızlıklara , hem maddi hemde manevi problemlere yol açmaktadır. Lütfen yaranız oluşmadan önce önleminizi alın. sadece bilgilenmek amaçlı bile bizi arayabilirsiniz.

Sitemize girip yataklarımızı görmenizi tavsiye ederiz. Türkiye'de bu konuda lider bir firmayız ve Alman medikal sistemi içerisindeyiz. Türkiye'deki hastaları yatak,minder ve yastık konusunda bilgilendirmek ve onlara hizmet vermek için çalışıyoruz.

25_1230375915.jpg

36_1230381578.jpg

37_1230384748.jpg

SPM Sünger,

sitenize baktım ama fiyatları goremedim.. minder fiyatlarınız nedir?

Evet, ürünler enteresan görünüyor doğrusu... nova'ya ek olarak, sitede tanıtılan ürünlerin birbirlerinden farklarına dair bilgiler de olmalı diye düşünüyorum. Hangi yatak kimlerin kullanımı için uygundur, neden "o ürün" tercih edilmelidir...?

havalı yatakta pek çeşit yoktu ... farklı markalarda içeriği birbirene çok yakın havalı yataklardan biriydi benimkide ..sitenizi gezdim bende fiyatları merak ediyorum ...

Arkadaşlar sorularınıza tek tek yanıt vermeye çalışıcam.

1. sitemize bakıp ürünlerin nasıl kullanılabilceğini hangi ürün size daha uygun olabilir diye merak etmişsiniz.
Kişisel durumunuza göre ben size ne tür bir yatak kullanabileceginizi önericem veya yine durumunuza göre size yeni yatak üreticez. Tabiki sitede gördüğünüz her ürünü her kullanıcıya önermiyoruz.
2. bana mail de atabilirsiniz. exportsales@spm.com.tr veya burdan yazabilirsiniz. sitede olmayan yeni ürünler var , mail atarbilirseniz size fotoğraf ve şartname , teknik özellikler gönderebilirm.
sizden ricam öncelikle basit bilgiler. Kilo? yaş? boy ? rahatsızlığınız nedir ? Hareket durumu ? yaranız var mı ? Kaçıncı derece ? (dereceyi bilmiyorsanız tarif etmelisiniz , hafif kızarıklık , çok kızarık morluğa doğru gidiyor , deri açıldı , kemik görünüyor gibi. veya yaram yok şeklinde. Yaranızın yeri tam olarak neresi , (omuz,kalça,topuk vs. gibi.) ve daha fazla detayınız varsa lütfen belirtin.
bunun üzerine ben sizin nasıl bir yatak kullanmanız gerektiğini önerebilirm.

Minderler konusuna gelince , yukarıda yazdığım bilgilere ihtiyacım var yine. Detaylı bilgilerinizi yazarsanız öneride bulunabilirm.

Siz minder fiyatı sormuştunuz , 150TL ile 500 TL arasında değişir. Özel koltuğunuza uygun vücut ölçülerinize ve oturmanız gereken posizyona veya oturmak istediğiniz posizyona göre özel yaptıgımız sünger koltuklarımız da mevcut. Ancak bunlar terzi işi gibi olduğu için yani tamamen size özel ürün tasarımı ile birlikte fiyat ortaya çıkar.
yatak fiyatlarımız da merak edenler için söylebilirm , 300 TL den başlar (yarası olmayan hastalara ve yara oluşturmayacak yani anti-decubitus yataklar) 1000 TL ya kadar gider. şöyle daha net yara oluşmadan önce 300 TL -500 TL arası , yara oluştuktan sonra tedavi sürecine katkı sağlayan 500TL ile 1000 TL arası. Ancak şunu belirtmek istiyorum her yatağı her hastaya önermiyoruz o yüzden kendi detaylarınızı verirseniz ben size uygun yatağı veya minderi önerip ortalama fiyatını daha net olarak o zaman söyleyebilrim.

Fiyatlar gayet uygun bence...

Bu ürünlerin kullanım süreleri nedir acaba? Terlemeye ve ıslanmaya dair kullanım koşulları nedir? "Yaradan korumak" diyeceğimiz şey tam olarak nedir? Yatağın dokusu mudur yoksa o bölgenin tamamen boşaltılıp o şekilde baskıdan korunması mıdır?

Özellikle hiç bir yarası olmasa dahi felç dolayısıyla her zaman risk altında olan kişiler için değerlendirirseniz sevinirim...

Merhabalar
Decubitus diye tabir ettiğimiz yatak yarası sizin de bildiğiniz gibi yatağın vucuda yaptığı basınç , yatağın terletme yapması , vs gibi etkenler.
Yara oluşmaması için de bu gibi faktörleri özellikle basıncı minimize etmek. Minimize etmek kelimesine dikkatinizi çekmek istiyorum. Basıncı sıfırlamıyoruz. Basıncı sıfırlamak demek havada yatmanız demek , ki bu da uçmanız gerek demek. İkincisi vucut hareket etmeye programlı bir makinedir. Hareket yeteneğiniz kısıtlanmış olsa bile vucut herşeye direnç gösterdiği için yatağa da direnç göstericektir ve bu bile bir harekettir. Bunu da sıfırlamanız kireçlenmelere sebep olur.
Bu yüzden amacımız basıncı minimize etmek.
Öncelikle Basınç faktörü :
Yatakta önemli olan vucudnuzun şeklini alması , omurganızın doğal posizyonunu korumasıdır. Bu yüzden halk arasında bilinen ortopedik yatak sert yataktır tabiri tamamen yanlıştır.
önemli olan yatağın sizin şeklinizi alması , sizin yatağın şeklini almanız değil. Peki bu nasıl olur ? kullandığımız çok farklı spesifikasyonlardaki süngerlerle ve destek malzemeleriyle önce size konforlu bir yatış sunuyoruz. Viscoelastic süngeri duymuşsunuzdur. yumuşak bir süngerdir, şok emici özelliği vardır , vücudunuzun tamamen şeklini alır, ancak altına bir destek malzemesi kullanmanız şarttır. veya soft pembe sünger dediğimiz malzemede yine yumuşak bir malzemedir ve destek malzemesi ile beraber kullanılır.
Diğer özellik : kesimlerdir. Kesimler ile oluşturduğunuz hava kanalları , hem esneklik sağlar ve basınç noktalarını azaltır ,hem de havanın sıkışmasını engeller ve terlemeyi engeller. Şöyle söyleyim yataktan dolayı bir terleme olmaz.
Ayrıca yataklarımız Berlin teknik universitesinde ve almanyada ki partnerimizde test edilmektedir. ayrıca haziran ayından itibaren bu testler kendi bünyemizde yapılacaktır.
Kılıf : sıvı geçirmez , terletme yapmayan , poliüretan , nefes alabilir özelliktedir.

Hastanın durumuna göre , evet sizin de dediğiniz gibi küplerden oluşan yataklarımız da vardır ve yara olan bölgeyi boşaltarak yatağın yarayla temasını kesiyoruz. yara iyileşince boşaltılan bölge tekrar dolduruluyor.

Yataklarımız 60 sayfa prosedürlerle üretilmektedir. bu nedenle bir çırpıda herşeyi anlatmam mümkün degil. Kafanıza takılan sorulara yanıt alamdıysanız lütfen tekrar belirtin.

Garanti süresi : 2yıldır. tavsiye edilen kullanım ömrü 7 yıldır. Ancak bu 7 yıl sonra yatağı çöpe atarsınız demek değildir. Tavsiye niteliğinde uyarıdır.

Üst Alt