Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başımda öyle bir anne baba var ki düşman başına!

ne güzel şair : Ağlanacak halimize gülüyoruz deyip kızıyorlar , oda birşey mi ölünecek halimle yaşıyorum ben...

evet arkadaşlar 35 yaşındayım epilepsi hastasıyım. son 1,5 senedir de işsizim. hem kamuda hem özel de birçok işe başvuruyorum ama şuana kadar birşey çıkmadı. annem babam sırf işi gücü var diye çevredekilerin benden küçük çocuklarına kız bakıp sorup ediyor kendi oğlunu işssiz engelli diye dışlıyor Allahtan reva mı ? bunlara anne-baba demek bile caiz değil bunların hiçbirine hakkımı helal etmiyorum...

Susmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Konuştuğumuz zaman yanlış anlıyorsun, yok öyle bir şey gibisinden tepki yapıyorlar. Hele muhtaçsan daha zor. Eğer kitap okursanız, bu kitabımı okumanızı tavsiye ederim: Yalnızlık Psikolojisi

@birvideo,
evet tespitiniz çok doğru ve güzel... Allah kahretsin sağlık sorunlarımız yetmezmiş gibi birde işssizliğin parasılzığın yükü altında eziliyorum...
kusura bakmayın şu ara kitap okuyacak durumda değilim.. hayatım kitao olmuş benim.. :(

Benimkiler de beni engelli olarak görmüyor çoğu zaman. (Sanırım işlerine gelince öyle, gelmeyince böyle...) Sağlıklı insanların yapabileceği/altından kalkabileceği pek çok yükün altında ezilip kalıyorum.

@ozmuşlu, sen yine de hiçbir konuda hiçbir şekilde olumsuz tepki verme. Her zaman mutlu ve olumlu görükmeye bak.

Bir de şöyle düşünün. Eğer yanlış algılıyorsak, neden yanlış anlayabileceğimiz bir duruma getiriyorlar? Ben çok maruz kaldım ama artık umursamıyorum. O kitapta bir nebze kendinizi bulacaksınız. Kitabın yazarı benim.

@Yuyu, engelli olarak görmedikleri zamanlarda var, hatta bu zamanlar daha çok diyebilirim ama bazı zamanlar kendi kendimize diyoruz ki, "ya insan bu kadar mı düşüncesiz olur? Üstelik kendi ailem. İnsan kendi ailesinden birine engelli diye bir başkasının yanında böyle davranır mı ya? Bu kadar pasif, iş yapmakta zorlanır, bir şeyden anlamakta zorlanır gibi tavır sergiler mi ya?"

İşte bu sefer de kendimizi hem ailemize hem de başkalarına karşı kapatıyoruz. Bu sefer de ne oldu da böyle davrandı tepkisi görüyorsun. Yeni hatalı, yanlış anlayan ve algılayan sensin. En başta da dediğim gibi eğer yanlış algılıyorsak, neden yanlış algılayabileceğimiz bir duruma getiriyorlar?

En sonunda dedim ki kendi kendime; bir insanın ailesi o kişiye nasıl davranıyorsa, başkaları da o kişiye öyle davranma eğiliminde oluyor.

Son düzenleme:
@birvideo,

eyvallah olumsuz tepki vermeyelim de birgün biryerde çok fena patlarım ama ne zaman Allah bilir...
ya onlara birşey yaparım yada kendime . bizim ailede sülalede evladın aileden alacağı olan birisi varsa o da bneim işte...

@ozmuşlu, kimseye hiçbir şey yapma. Sen sakin ve uysal olmak için çaba göster her şey için. Bırak kim ne yaparsa yapsın. Çünkü herkes kendisine yakışanı yapıyor. Hiçbir zaman kendine olumsuz bir şeyi yakıştırma. Sen her zaman yüzünden tebessümü eksik etme. Kimseye bir şey yapmamız da gerekmiyor. Çünkü bir şey yaparsan yine hatalı sen olacaksın ve geri dönülmez pişmanlıklar oluşabilir. Hem aile her şeydir. İyi günde de kötü günde de bir şekilde yanında olurlar. Dışarıya çıksan kimse senin yüzüne bakmaz ama yine de onlar bir şekilde bakar. Kesinlikle hiçbir şekilde sinirlenme ve hiçbir şekilde şiddet eğiliminde olma. Tüm olumlu ve olumsuz olayları akışına bırak. Olumlu olaylarda daha çok motive olmaya bak. Olumsuz olaylarda tebessüm ederek geç ve hiçbir şey söyleme. Her zaman her konuda olgun olmaya ve olgun davranmaya bak.

Yanlış algıladığımız zamanlarda olur ve bunun farkına daha sonra varabiliriz. Bundan dolayı sen her zaman iyi, güler yüzlü, anlayışlı olmaya bak. Bırak kim ne yaparsa yapsın. Dediğim gibi her insan kendisine yakışanı yapar.

@ozmuşlu Kendin de gayet doğru teşhisi koymuşsun zaten; "annem babam sırf işi gücü var diye çevredekilerin benden küçük çocuklarına kız bakıp sorup ediyor kendi oğlunu işssiz engelli diye dışlıyor Allah'tan rava mı" diye...

Evet Allah'tan revadır; Annen ve Baban seni evlendirip hem sana hem de eşine ve çocuklarına bakmak zorunda değil. Hiçbir dinde değil, hiçbir ülkede değil ve hiçbir vicdanda değil. Yapana helal olsun, ekonomik gücü yetene ne mutlu onlara ama "zorunda değil ve Allah'tan revadır bu".

Son düzenleme:
@Tenê,

vayy anasını beee Allah benim belamı versin o zaman ....
daha düne kadar emre çalışırken bizim para b.. gibi yendi o zaman biz iyiydik uçuyorduk kaçıyorduk işssiz güçsüz kalınca parasız kalınca en kötüsü biz olduk.. birde düşmez kalkmaz bir Allah dır derler...
vay anasını beee bu yaştan sonra bunları da mı duyacaktık ??

@ozmuşlu Bak doğru bir teşhise daha parmak bastın; bu yaştan sonra bunları da mı duyacaktık?

Şimdiye kadar bunları duymadıysan gerçekten kötülük görmüşsün. Hayatın gerçek yüzünü çocuklarına göstermeden büyüten anne babalar çocuklarını en büyük kötülüklerden birini etmektedir.

Anenn, baban sana bakmakla mükellef, ailene bakmakla mükellef değil. Hatta engelli olmasaydın sana da bakmakla mükellef olmazlardı bu yaşta.

Nerelisin bilmiyorum ozmuslu. kendim için diyorum doğu toplumunun çoğu yerinde hep aynı hikayeler var. Bu çoğunlukla böyledir. Böyle olmalı mı, olmamalı mı bilmem.

@Tenê,

sen olayı çok yanlış anlamıssın ...
1.si iş güç olmadan evlenilmeyeceğini bende biliyorum gerizekalı değilim.
2. peygamber efendimiz 3 şeyde acele edin demiş : vakti giren namazı, hazırlanan cenazeyi, dengini bulduğun zaman bekâr kimseleri evlendirmeyi.
3- nikahta keramet vardır demişler hayırlıs ile biz o yola girelim iş de olur parada olur keza bu şekilde evlenip durumu düzelen çok adam gördüm.
4- öyle bir evlilik durumu varsa sen önce kendi evladını gözetecen elin oğlunu kızını değil...
olmaz olsun böyle anne-baba bunlara hiçbirine hakkım helal etmiyorum...!!

@ozmuşlu Yok önce birkaç yıl bir işte çalışmak lazım. Emekli olana kadar çalışıp çalışmayacağı belli olmalı. Önce o yola girsen ve sonra çalışmasan ne olacak?

Ekonomik özgürlük gerekli.
Benim aile de normal değil.Yerin dibine soktular. Artık kendimi düşünüyorum. Kamuya atandım emekliliğime 6.5 yıl var. Başımı sokacak evim var. Hedefim ekonomik özgürlük. Kardeşlerimi sildim. Baba vefat.İlk önce insan kendini düşünmeli.Cahil insanların içinde insanın psikolojisi aşırı zora giriyor. Olumsuz insanları rehberimden dahi sildim. Hayatımın merkezine kendimi koydum. İnsanlar veya ailen yaptığı iyiliği bile yüzüne yüzüne vuruyor insanın.Eğer hakkettiğini değeri görmüyorsan bulunduğun ortamı değiştireceksin. Ekonomik olarak güçlenmeyi başarmalısınız. Paranız olursa kendinize bakıcı da bulursunuz. Siz hastalandığınızda sizi hastaneye yatıracak.

@Şamil676767, "Hayatımın merkezine kendimi koydum." demissin ya, biraz kendine gel, yani kendine cekiduzen ver, durumun iyi olsun, hemen pesine duserler. :D bu insanlar boyle.

Anne baba bile işsiz iken destek olmuyor koyu.gunde esiniz size.nasıl destek olacak buna.nasıl inaniyorsunuz

Arkadaşlar kimse peygamberimizin hadisi ya da.ayet var diye hareket etmez herkesi dahil etmek.doğru olmaz ama şimdi ki kadınlar için once para belki de haklılar bilemem ama yağmurdan kaçarken doluya.tutulmayin ömür.boyu.nafaka odemekte var

Dini.nikah yapin geçin

@Şamil676767, üstte yazdıklarını okudum. Çok yerinde kararlar almışsın ve bunları uygulamışsın. Geçmişte benim de babamla şiddetli kavgalarım oldu. Liseyi bitirdiğin sene lisans kazanacaksın diye yüklendi. 17 yaşında Sakarya üniv. / eğitim fakültesini kazandım. Aynı sene "şizofren" teşhisi koydular. Üniversiteyi uzatmadan bitireceksin diye yeni bir baskı dalgası geldi. Bu kadar ağır (seroquel 900 mg. vs) ilaçlara ve tedaviye rağmen üniversiteyi uzatmadan bitirdim 21 yaşında lisans diplomasını aldım ama atanamadım. Bu verdiğim mücadele de yeterli olmadı. "Diplomanı aldın; iş bulup çalışacaksın. Sana cep harçlığı veremem" diye tekrar yüklendi. Öğretmenlikten yeni mezun olduğum için deneyimsizdim. Özel kurumlarda çok düşük ücretlerle etüd öğretmenliği vs yaptım. Sonra rabbim bir kapı araladı 2004 ocak ayında MEB'e atandım. Bundan sonra babama her ay belli miktar maddi katkıda bulunmaya başladım. Aramızdaki tartışmalar bitti. Şimdi 42 yaşındayım ve hayatımın en verimli dönemini yaşıyorum. Herkese stabil ve mutlu günler dilerim.

@Şamil676767,

kesinlikle çok güzel ve doğru tespitler.. önce maddi olarak elin güçlü olmalı....
işin gücün olmaza şayet içtiğin 1 bardak çay bile gözlerine batıyor. yaptıklarını ettiklerini yediğini içtiğini başına kakıyorlar...
sadece kamu işi değil böyle şehir dışında kurumsal bir firmada düzgün elle tutulur iş olsun ben bile çeker giderim.. çünkü yaşadığım yer kıt memleket hep aynı suratlar hep aynı yüzler belli şeyden sonra gına geliyor insan....

birde şu var daha bizi kendi öz annem zbabamız kardeşimiz dışlarsa sahip çıkmazsa destek olmazsa yarın birgün eveleneceğimiz elin kızı neler der hiç düşündünüz mü ??

biraz mantıklı olmak lazım hayatta her insan bir engelli adayı bunu hiç kimse unutmasın yarın bir iş var kurra ile typ müracat ettim. normalde o tip işleri hiç sevmem ama çaresiz kaldım inşallah adımız çıkar ...

Arkadaşlar forum yazılarınızı yorumlarınızı okudum.Şunu unutmayınız hiç bir zaman anne baba evladinin kötü olmasını istemez .genelde bütün anne babalar evlari için canını verirler.belki sizlere söylemiş olduğu sözler kötü gelebilir ama onları kötü yadirgamayiniz.yarin bir gün evlendiginiz kadın yada adam sizi yarı yolda bırakabilir ama anne baba bizlere kendileri ölünceye kadar destek olurlar unutmayın.

Üst Alt