Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başına Gelene Üzülmekten Vazgeç!

Konular
33
Reaksiyonlar
0
Cesaretin omuzlarında yük mü? Yalnızlığı yorgunluğun deminde mi hissediyorsun? Yüreğin yüreklere öksüz bir haykırış mı? Tüm bu yakarışların seni eksiltiyor mu hayattan?

Yapman gerekeni söylüyorum.

Aklına sevgiyi fısılda. Fısılda ve kulakların bunu duysun. Gündüzlere heyecanla koş. Canın çıkıncaya kadar gülümset tüm günlerini. Yaşa ve yaşat anıları. Tanıları umursama. Çözebileceğin bulmacaları biriktirme, çöz. Kimse senden değerli değil.
Paylaş yalnızlığını bile diğer insanlarla.

Başaracaksın aklındakini, inandığın gün. Başına gelene üzülmekten vazgeç artık. Daha iyi bir hayat için yaşa ve yaşat yarınların heyecanını tüm benliğinle.

Süpersiniz keşke sizin gibi olabilsem. Mutlu olsam ve hak edenleri de mutlu etsem, mutluluklarına sebep olsam, dünyadaki en güzel şey mutlu bir yaşam ve çevreni de aynı oranda mutlu etmek ömrümün yarısında yada uzun bir bölümünde bunu başaramadım ama inşallah bundan sonrasında allah mutlu eder ve hak eden insanları da mutlu etmeye sebep kılar. Temiz kalpli insanları sevindirmekten daha güzel çok az şey var bu dünyada...

İnsan iklim değiştirdiğinde bile kendini mutsuz edecek etkenler olabiliyor. Ki bizim gibi insanların alışılmadık bir düzeyde hayatları değişti. İklime çözüm bulamayız. Öyle değil mi? Ama kendimizi iklime uygun yapabiliriz. Kışsa uzun kollu, kalın; yazsa kısa kollu, ince kıyafetler giyebiliriz. Siz de böyle yapabilirsiniz.

İklim değiştirirken bile mutlu olabilmeye diyelim o zaman her anı mutlu yaşamak mümkünmüdür ki? ama hayattan beklentimiz bu kadar çok olmalı mı ? Yada beklentimiz bu kadar çok ise mutlu olabilirmiyiz?

Her anımız ama her anımız mutlu olsa, mutluluk çok ama çok basit bir şey haline gelmez mi? Sıcağı güzel yapan soğuk değil midir? Bu yüzden içmez miyiz soğuk kış akşamlarında sıcacık çayları. Size önerim hava ne kadar soğuksa o kadar sıcak çay umudu taşımanızdır. Yani zorlukların yanında güzellikleri de görmenizdir. İnancınıza karışmak gibi olmasın ama Kuran-ı Kerim'de inşirah suresinde şöyle bir ayet vardır: '' Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır''.

Geceyle Gündüzün olduğu gibi :))

Siyah ile Beyaz Gelin ve Damat gibi :))

İnsan sabit kalmaya ve monotonluğa alışmamalı...

Ben alıştım bırakamıyorum inşallah bir gün bırakırım. :(

Seni mutlu edecek bir şeyler bulmalısın. Ve seni mutlu edecek bir şeyler mutlaka vardır. :)

Neyi bırakamıyorsun?

Herkesin mutlu olabileceği bir şey vardır bu kişiye özel olsada hak eden her insanın mutlu olacağı şeyi bulması dileğiyle...

Monoton yaşamayı bırakamıyorum, Alışkanlık oldu yaşam tarzımı değiştiremiyorum diyelim :))

Kendinizi buna yöneltirseniz monotonluktan sıyrılabilirsiniz. Kitap okuyarak ve yazarak bir şeyleri yapabilme arzuyla mutlu olabilirsiniz. Mesela deneme yazarak.. Şiir değil de içinizi döken yazılar yazabilirsiniz.

Güzel tavsiye teşekkür ederim. Çabanız daha mutluluk verici :))

Benimle paylaşırsanız size yardımcı olabilirim bu uğraşınızda. İyi geceler dilerim..

Bende sizi tanımak isterim memnun oldum. İyi Geceler.

Chrisy Brawn 'un ''sol ayağım ''adlı kitabıni okumanızı tavsiye ederim yazmaya başlamadan önce. Muhteşem bir kitap. Filmini de yapmışlar , ancak kitaptaki duyguyu yansitamamislar. O yüzden kitabı okumanizi şiddetle tavsiye ederim. Hepimizin hayatından düşüncelerinden izler taşıdığına eminim. Dili anlatımı muhteşem. Göz Yaşlarınizi tutabilir misiniz bilmiyorum. Ben tutamadı m ....

O kitabı okuduğum zamanlar hiçbir rahatsızlığım yoktu. Bir öğretmenimin tavsiyesi ile okumuştum. Beni derinden etkilemişti. Bir insanın olumsuzluklara rağmen neler yapabileceğini çok iyi anlatmış. Ama eğer benzer durumdaysak bize kötü de hissettirebilir. Bilemiyorum. Mesela ben kendi rahatsızlığımla ilgili kitaplar okuduğum zaman kötü oluyorum.

Size önerim rahatsızlıklarınızdan uzak kitaplar okumanız. Mesela Nazan Bekiroğlu'nun bir kitabını okumaya başladım ben. Güzel bir anlatımı var. Öneririm.

Evet bende okurken çok etkilendim. Ama yaşadığım ve içime attığım farkında olmadığım şeylerle yuzlesme fırsati sağladı. Kitabın yazarının hayat hikayesi aslında bizimkilerle benzer olmasına rağmen, anlatımı bambaşka olmuş. Belki de hayatta herseye sahip olan insanların yasayamadigi mutluluğu carpmis yüzlerine. Yine de okuduğum en harika kitaplar arasında.

Evet varmış. Ben sadece ''sol ayağım ' ' okudum.

Engelsizbiz, icata gerek yok "istediğin gibi yaşamazsan, yaşadığın gibi ölürsün:cool:"

Zamanlarımıza anlam katacak güzel sohbetler bizi nasıl mutlu ediyor öyle değil mi? hadi hepimiz kendimizle ilgilenip mutlu olacak şeyler bulalım. zamanlarımıza anlam katalım yaşadığımız her saniyede.

Ibadet edin namaz kılın nasıl mutlu oursunuz bi görün :)

Tam doygun bir hayat sürmekle idare eden bir hayat sürmek hiçbir zaman aynı kefede değildir.

Başına gelene üzülmekten vazgeç, çünkü bu hayatta senin payına mutluluğu , aşkı sevdayı kanırta kanırta unutmak düştü... Belki de en çok unutan en mutluydu. Bu. PINAR

Bence huzur islam da değil, Huzur hangi din olursa olsun temiz kalp ile inanan Allah inancında gerisi hikaye dini en başta politikacılar olmak üzere dünyada kullanmayan yoktur çünkü din kitleleri kontrol etme aracıdır bir çok kendini ilah zanneden insan için insan para mal mülk sahibi oldumu kibirinden yanına varılmaz allah muhafaza erkeği kadına muhtaç yaratmasa rabbimiz tabi kadınıda erkeğe insan kibrinden önünü göremezmiş ama genede muhtaçlık zor iş :))

Üst Alt