Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka amaçla aldığım rapor varken ÖTV'siz araç raporunu nasıl alacağım?

Alasyus

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

%42 oran aldığım heyet raporu ile sürekli vergi indirimi ve emekliliğe hak kazandım. Sol ayak bileğimdeki avasküler nekroz nedeniyle de ÖTV indirimli araç için yeni rapora başvurduğumda, hastane, eskisinin iptali için İl Sağlık Kurulu'na başvuru yapmam gerektiğini söyledi. Hastanelerde, zaman zaman karşılaştığımız aynı özre farklı oran verilebiliyor olması, mevcut rapor ve haklarımın iptaline neden olabileceğinden bu işe pek de sıcak bakmadım. Forumda, bu dertten muzdarip birçok kişinin de yazısını okudum. Hem konuyla ilgili en güncel bilgiyi sizden alabileceğimi düşündüm hem de farklı bir ilden sadece araç alımı için kullanabileceğim bir rapor başvurusuyla bu konuyu çözebilmiş olan kimse var mıdır, onu öğrenmek isterim.

Teşekkürler,

Aynı durumdayız bu konuyu bende çok merak ediyorum emekliliği riske atacak en ufak bir şey var ise hiç uğraşmamak daha mantıklı

Kardeş aynı dert bendede var boş ver sıfır aracı kurcalayıp durma yara kanıyo karıştırma al ikincii el kullan emekli olmama bak vergi indirimin var yeni rapor akırsan eğer digerki rapor geçersiz olur ve mesela sgk bazen vergi indirim belgeyi ve raporunda isteyebiliyor gerisinde sen anla

Arkadaşlar var dikkatli olun bende polio sekeliyi. Alsam alırım ama emekliliği riskki olur bu belli herşey vergi dairesinde meydana çıkıyor

Benzer sıkıntı bendede var yanlış rapor verdiler heyet başkanını bekliyorum kavgaysa kavga bu saatten sonra

Aynı dertten bende müzdaribim yüzde 40 sınırda raporum hemde bimere kime yazdıysam olumlu birşey gelmedi

Bimer'e yazdım ancak bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum, bir adım atmış olalım. Ne kadar çok talep gelirse o kadar iyidir, belki üzerinde düşünülür ve başka çözümler bulunur.

furkan-) amacım illa ki sıfır araba kullanmak değil, ikinci el araçlar için de ÖTV indirimi uygulaması yapsınlar, 2. el de kullanırım. Bence yanlışlık şu, hem gelir vergisi indirimi hakkı hem de ÖTV'siz araç alabilme hakkımız var, ancak eldeki hakkımızdan olmayalım diye diğeri için başvuru yapmaktan korkuyoruz; demek ki işleyen sistemde bir yanlışlık var. Bence buna bir çözüm bulunmalı.....

Bu konuyu araştırmaya devam edeceğim....

Dogruda bende sana katılıyorum ama bu böyle maalesef arkadaşım kurcalayıp durma elindeki hakkını kullan bende senin gibi çok araştırdım. Umudunu kestim sıfır araçtan Kafana takma boşver boşver diyom uğraşma elindekinide kaybedersin

Alasyus

Bir süre daha kurcalama. Sistem henüz boşluklarla dolu ve kimse ne yapacağını bilmiyor.

Eğer yeni sürücü yönetmeliği'nde göre alınmış rapor ve ehliyet varsa, eldeki %42'lik rapor ile bu ehliyet-raporunu birlikte vergi dairesine götürüp ötv'siz araç alımı için kullanılıp kullanılamayacağına dair bilgi edinebilirsin. Tıkanmış sistemi bu şekilde açmak mümkün olabilir...

OturanBoğa, Teşekkür ederim, bu sene sonuna kadar bekleyeyim bu durumda.

Bimer'e sorduğum soru, yakan topa dönmüş, herkes birbirine atıyor; bakalım kimin kucağında kalacak :D

Başvuru Metni: GELİR VERGİSİ İNDİRİMİ İÇİN ENGELLİ HEYET RAPORUNU ALDIKTAN SONRA, ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ALMA HAKKIM OLDUĞUNU ÖĞRENDİM VE HASTANEYE BAŞVURDUĞUMDA MEVCUT RAPORUMU(İL SAĞLIK KURULUNDAN) İPTAL ETTİRDİKTEN SONRA, YENİ HEYET RAPORUNA BAŞVURMAM GEREKTİĞİ BELİRTİLDİ. MEVCUT HEYET RAPORUNA EK OLARAK, TAMAMEN FARKLI BİR AMAÇ İÇİN KULLANILACAK BU RAPORU, NEDEN MEVCUT RAPORUMU İPTAL ETTİRMEDEN ALAMIYORUM__ BUNUNLA İLGİLİ OLARAK BİR KOLAYLIK SAĞLANAMAZ MI__ HEM BU ŞEKİLDE DEVLET DAİRELERİNDEKİ YOĞUNLUKLARDA AZALMA OLUR HEM DE BİZ ENGELLİ VATANDAŞLARIN BİR DEVLET DAİRESİNDEN DİĞER DEVLET DAİRESİNE KOŞUŞTURMASININ ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLUR. TEŞEKKÜRLER,
Başvuru Durumu
Başvuru № Tarih Gönderen Kurum Alan Kurum
624863 01.06.2016 www.turkiye.gov.tr BİMER
624863 02.06.2016 BİMER MALİYE BAKANLIĞI
624863 02.06.2016 MALİYE BAKANLIĞI GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
624863 02.06.2016 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-3 (A)
624863 03.06.2016 ENGELLİLİK TESPİT VE DERECELENDİRME MD. (46) GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-3 (A)
624863 03.06.2016 GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-3 (A) ENGELLİLİK TESPİT VE DERECELENDİRME MD. (46)
624863 06.06.2016 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-1
624863 06.06.2016 GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-3 (A) GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
624863 06.06.2016 GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-1 ÖTV-2 MD.(2-3-4 SAYILI LİSTE)(52)
624863 21.06.2016 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
624863 21.06.2016 MALİYE BAKANLIĞI SAĞLIK BAKANLIĞI
624863 21.06.2016 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MALİYE BAKANLIĞI
624863 22.06.2016 SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

OturanBoğa

1 sene sonra yeniden hortlatıyorum ancak bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme oldu mu; bilginiz var mıdır? Yoksa bir müddet daha beklemek mi gerekir.

Bimer'den sorduğum soru neticeye ulaşamadan kaldırılmış :)

Vergi dairesine giderek bunu çözebilirdiniz?
Yeni sisteme göre alınmış ehliyetinizde uygun kısıt kodları varsa, vergi dairesi ister ÖTV muafiyeti amacıyla, isterseniz de başka amaçla alınmış bir engelli heyet raporu olsun bunu kabul eder.

Burda önemli olan:
- raporun engelli heyet raporu olması
- tanıda engeliniz ile ilgili detaylı açıklama
- raporda engel oranının olması yeterli.

Yeni rapor almanıza gerek yok.

SAĞLIK RAPORLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR
7.2.6- Yazım hataları, imza eksikliği, doldurulması gereken alanların doldurulmaması, kişi bilgilerinin hatalı olması gibi (karar hükmü hariç) eksikliklerin veya usul hatalarının bulunduğu durumlarda, raporu talep eden kişi veya kurum tarafından raporu tanzim eden sağlık hizmet sunucusuna, rapor iade edilir. İlgili sağlık hizmet sunucusu, rapor iadesinin nedenlerini (karar hükmü hariç) değerlendirir, bir yanlışlık yapıldığını tespit ederse gereken düzeltmeyi yapar. Bu durumlar rapora itiraza ilişkin başvuru sayısına dâhil edilmez​

[FONT=sans-serif]SAĞLIK RAPORLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR İÇ GENELGE OLARAK KAMU HASTANELER VE SAĞLIK BAKANLIĞI UYGULAMAYA ALINMIŞTIR FAKAT ŞAHSEN BEN HASTANEDE ÇALIŞAN MEMUR OLARAK Sağlık Kurulun ,heyetin bu iç genelgeden haberi olmamasını şaşırdım![/FONT]

Üst Alt