Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başkasının geliriyle alınan ötv'siz araç yüzünden bakım maaşı kesilir mi?

beyler bakım maaşı öyle kolay alınabilen bir maaş degil.adam haketmişki kendisine maaş baglanmış.

ikinci bir konu araba almak istiyor.kendine böyle bir imkan tanınmış agır engelli olaraktan bu aracı parası olur kendi alır parası olmaz yakınına alır.abisine amcasına arkadaşına kime istiyorsa alır kime ne ki? etik degil filan demişsiniz.işi gücü bıraktınızda engelli vatandaşın ötv siz alacagı arabayamı taktınız? bu ülkede o kadar ters giden şeyler varken bu konuya böyle yaklaşmanızı anlayamadım dogrusu;)

ben kendi adıma helal ediyorum.al kardeşim arabada al.hatta paran çıkarsa uçakta al.helal hoş olsun.devlet agır eneglli vatantaşından ötv vergisi almakla batmaz:D..

Lutfen akli ermeyenler konuya yorum yapmasin gercekleri bilmeden.

erdal71;

maşallah senin aklın çok eriyor.yaptıgın yorumlardan belli ne kadar zeki oldugun;) hem konuyu açan sen degilsinki? bana yorum yapma deme hakkını kendinde nasıl görüyorsunki???

Kalem
Master 105 binlik bir araç almışsınız. bu aracı evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmediyseniz en kısa sürede bildirmeniz gerekmektedir.

Demişsiniz.. Bende kurallara uyan bir vatandaş olarak gidip görevimi yapayım dedim ve sosyal hizmetlere gidip yeni araç aldığımı ve plakamın değiştiğini söyledim. Ne dediler biliyor musunuz?
"Böyle bir uygulamamız yok. Aracı veya plakayı bildirmenize gerek yok. Sadece gelir getiren mülk edindiğinizde bize bildirmeniz gerekiyor."

İyi günler..

Master valla senin durumun ve evde bakım aylıgı aldığın il müdürlüğünün uygulamasını genele uyarlayacak değiliz. araç aldıktan sonra aylığı kesilenler var bu sitede. tecrübelerden yararalanmak isteyenler için bunlar da ölçüt alınabilir o halde.
beni tecrübeleriniz ve illerinizde uygulanan değişik uygulamalar ilgilendirmez. mevzuata bakarım ben.
elbette araç almak gelir değişikliğine işaret etmez. ama mevcut bütçenizle alamayacak fiyatta bir araç aldıysanız beyan edilmeyen bir gelir değişikliği söz konusu demektir. mantık bu şekildedir. yoksa araçtan elbette para kazanmıyorsunuz.
il müdürlüğü araç bilgisine ulaşmıştır zaten. hane gelirlerini araştırırken sınırı aşma durumu varsa evde bakım aylıgı kesilir. aksi durumda zaten kesilmez.
bangır bangır burada anlatıyorum. araç değil araça ödenen para sorun diyorum. bu araca ödenen para hanedeki beyan edilen gelirle rahatlıkla alınabiliyorsa ve hanedeki kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa sorun asla olmaz. ama sınırı aşarsanız aylık kesilir.
örnek:
murat 105 bin TL'ye araç almış. Murat'ın hanesinde kişi başına düşen aylık gelir sınırı 847,16 TL altında. Murat hanedeki bu gelirle rahatlıkla bu aracı alabiliyor. hanede beyan edilmeyen bir gelir yok. tespit edilen tüm gelirler toplandı ve kişi sayısına bölündüğünde sınırı geçmiyor.
burada sorun yok.
ama bu araç için farklı bir gelir kullanmışsan ve bunu bildirmediysen bu da tespit edilirse ve sınırı geçmişsen yersiz ödeme konusu olur. o yüzden araç vs alsanız da bildirin diyorum.
ha bu şekilde inisiyatif kullanan il müdürlüğüne de sadece teşekkür ederim:) keşke tüm il müdürlükleri böyle olsa ve araç aldıktan sonra engellinin hanesindeki gelirleri didik didik taramasa, üstüne gitmese.

Bakım aylığımı mevcut gelirime ilave ettiğim zaman (2600 TL) 40-45.000 TL'lik bir araç alabiliyorum. Sizin verdiğiniz örnekte bu aracın kişi başı 847 TL ile alınıp alınamayacağı yazıyor. 847 TL gelirle bir araba alınacağını düşünmüyorsunuz herhalde... Müdürlük benim durumumu araştırırken bakım aylığımı da hesaba katmak durumundadır.

Ayrıca ben gidip de 80.000 TL'lik bir araç alacak değilim. 2600 TL gelirden ancak 1500 TL arttırma imkanım var. Bu bütçeyle en fazla 40-45.000 TL bandına çıkabiliyorum. Ancak bana 45.000 TL verebilecek bir yakınım dururken enayi gibi krediye girip 10-15.000 TL faiz ödemek istemiyorum. Bu araçtan gelir de elde edemeyeceğime göre ben daha ne yapayım? Aracı al, kuruma git, adamına göre muamele etsinler diyorsunuz.

ılgaz20 ben bu konuda tüm bildiklerimi paylaştıgımı düşünüyorum. artık karar da sorumluluk da size aittir. araç alın almayın bundan sonrası beni ilgilendirmez. dilerim her şey gönlünüzce olur. benden bu kadar:)
ha istediğiniz şartlarda araç alıp sonunda aylıgınızın kesilmemesine en çok ben sevinirim bilin. derdim burada sadece riskleri aktarmaktı size. bunu da fazlasıyla yaptıgımı düşünüyorum. ne ben ne de bir başkası size olacaklar konusunda kimse yüzde yüz garanti veremez. alabileceğiniz fazla bir cevap yok artık.
nasıl istiyorsanız öyle yapın.
son söz:
hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,58 TL'yi geçtiği takdirde evde bakım aylıgı kesilir. aksi durumda kesilmez.
evde bakım aylıgında hanedeki gelir hesabına resmi ya da gayri resmi her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dahil edilir. sadece ve sadece alınan evde bakım aylıkları dahil edilmez.

Kalem

devlet memurlarının bu tür keyfi uygulamalarını iletebileceğimiz hiç bir yer kalmadı.

Kalem
Bu kadar hiddetli bir mesaja gerek yok. Relax ol biraz.
Ben mesajı; "sen bundan sonra böyle söyle" demen için göndermedim.
Bana bildirmem gerektiğini kendin söyledin ve bende gidip söylediğimi belirttim.

dikkat çekmek istediğim bir konu var yüzde 90 üstü raporu olan kişiler aracına tertibatlı araç takılması gerekliyse maalef projelendirmede yüzde 90 üstü engellilerin araç kullanamaz kanaatine varıyorlar ve emniyete bildirip ehliyeti iptal oluyor raporunuzu yüzde 90 altına çekmeniz lazım altına çektiğinizdede yakınınız araç kulanamaz

Mastere
Kurum boyle demis ( Böyle bir uygulamamız yok. Aracı veya plakayı bildirmenize gerek yok. Sadece gelir getiren mülk edindiğinizde bize bildirmeniz gerekiyor." )
dogru demis.
Hicbir engelli,icinde oturacak ev almaktan binek araba almaktan korkmasin.
Serbest
Cunku gelir getirmiyor.
Bunlari nasil alirsan al arastirmaz kurum.

erdal71 en son yazdığın cevabın %100 arkasındayım.

Bakım aylığı bağlatmadan önce evinin ve arabanın olmasına karışıyorlar mı? Hayır. Evin ve araban var, bakım aylığı alamazsın diyorlar mı? Hayır. O zaman bakım aylığı aldıktan SONRA alınan ev ve arabaya da karışamazlar. Devlet memurlarının kafasına göre yorum yapıp haklarımızı yemeleri ş.r.fs.zl.ktir. Bakım aylığı alırken evimi satıp parasını yemediğim sürece, arabamı satıp parasını yemediğim sürece kimse bana karışamaz. Bindiğim araç engelsiz bir insana göre lüks olabilir ancak bana göre zorunluluktur. i10, polo, fiesta gibi b segmenti araçları geçtim astra, golf, focus gibi araçlar bile küçük geliyor. Akülü araç taşımaya elverişli D segmenti station kasa araba lazım bana. Bu araçların vergisiz fiyatları da 60-80.000 TL düzeyinde. Lüks araç diye aklıma C180 veya 318i geliyor.

@ılgaz20
size açık ve net olarak hiç lafımı esirmeden yazmak istiyorum sizin yakınınız aracı sizin üstünüze alacak ama fazla vergi ödememek için bunu yapacak sizde bir yakınım faydalansın diyorsunuz bu kanun senin benim yakınım fazla vergi ödemeden kendilerine araç alsın diye çıkmadı ha oğlun kızın alacaktır arabayı senin için getir götür yapacaklardır onu anlarım diğer konuya gelince böyle gördüğüm yazıları direk bimer kanalına şikayette bulunuyorum nedenmi dersin kurunun yanında yaşda yandığı için artı araç aldığında aracın değeride yaşam kalitenin içine girecek ve mal varlıkalrının içine gireceğinden bakım aylığı kesilecek dahası araç senin üstüne olduğundan senin vefatındada mirascıların araç kalacak

Ve ayrica baska %92 engelli arkadas yeni yapi ev aldi tasindi.
Nufus mudurluginden ikamet degistirdi.onlarda kuruma bildirin kagidi kuruma verin demis.
Vermisler.maas durdurulmAdi yatar hesaba.
3 Aydir kontrole gelmediler kurumdan.
Cunku yanlislik yok.evin icinde oturur.gelir getirmiyor ev.

madem il müdürlüklerinin söylediklerini konuşuyoruz. bir de yaptıklarını hatırlatalım:http://www.engelliler.biz/forum/evd...digi-icin-evde-bakim-ayligimiz-kesildi-2.html

Merhaba ilgili konuda ki yorumları okudum da ben 6-8 ay önce konut kredimin faizinden kurtulmak için biraderim ve bir akrabamdan 25 bin havale ettirdim kendi hesabıma ve bu konut kredimi kapadım şimdi de onlara az az ödeme ediyorum

bunu kurum ile paylaşmadım sıkıntı çıkar mı acaba

not : yaklaşık 1.5 yıl önce de altınları bozdurup 17 bin daha ödeme yapmıstım ozaman aradıgımda da sorun olmaz demişlerdi

sonuçta banka hesabımı göremezler diye düşünüyorum ama

içime kurt düştü şimdi

Üst Alt