Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayi, ÖTV'den yararlanırsınız ama MTV'den yararlanamazsınız dedi!?

Hüseyin İlik

Tamam avukat bey 2015 aralık ayında araç aldım o tarihten beri MTV ödüyorum birtanekazim09@gmail.com irtibat kuralım dava edelim özelge de istedim hatta bimer den gelen cevap ile birlikte vekaletname vereyim dava edelim

Bence de bu son madde de ilk önce tüm engellileri saymış paragraf açıp sadece sol alt-üst ekstrem diye ayırmış çok muallakta kalan bir madde benim de anladığım ayrım yapılmadan ÖTV indirimi alan MTV den de muaf olmalı bence dava açın madde ye göre kazanırsınız diye düşünüyorum

Arkadaşlar salı günü bayiye aracın bedelini ve evrakları teslim ettim. Sol alt ekstremite ortopedik engelli dedemin ehliyet kodları 10.02 64 78 102 103.03 gibi kodları var alacağımız araç otomatik vites. Aparat yapılmayacak. Bayi cuma aracı teslim ederiz demişti ancak maliyeden cevap gelmemiş bir aksilik çıkabilir mi? Daha önce raporu ötv şefine kendim gösterdim problem yok demişti ama şimdi uzayınca tereddüte düştüm. Eğer olumsuz çıkarsa ne olacak bilen var mı

işlemler bazen yoğunluk nedeni ile 10 günü bile bulabilir bana cevap 7 günde geldi

hüseyin hocam biz 30 ocak 2017 tarihinden beri mtv istisnası ile uğraşıyoruz

3 defa mükellefi bulunduğumuz ankara yeğenbey vergi dairesine kayıtlı vergi dairesine müracaat etik

ikisinde red aldık birinin cevabını bekliyoruz bunda raporumuzu yeniledik. birinde gelir idaresine başvurduk red aldık aracımız otomatik vitesli tertibatsız ötv muafiyetli 2016 kasım trafik tescilli sürücü belgemiz b sınıfı 10.02 kodlu raporumuz sol alt ekstremitede %40 sol üst %15 toplamda %49 vergi dairesi mtv borcu çıkardı sildirmek için halen uğraştırıyor en sonunda yeni rapor aldık 10 ocak 2018 de son raporumuzu verdik bakalım ne cevap gelecek selametle kolay gelsin

Brn2191 eğer olumsuz gelirse düzeltme ve şikayet yoluyla vergileri kaldırabileceğiniz gibi ödediklerinizi de geri alabilirsiniz. Vergi dairelerinin ötv ile mtv arasında böyle farklı uygulamaya gitmesinin hiçbir hukuki dayanağı yok.

cevabınız için teşekkür ederim hüseyin bey

yeni raporumuzun sol alt ekstremetide monoparezi % 68 otomatik vitesli araba kullanabilir 2 yıl süreli

eski raporumuz sol alt eksremitede % 40 sol üst %15 toplamda 49 özel tertibatlı, otomatik vitesli araç kullanabilir ve sürekliydi

eski raporumuzun sol üst %15 kısımı yazısına dayanarak mtv den istisna etmediler 2 taksidinide ödemiş bulunuyoruz

kime danıştıysak aynen sizin gibi mtv'den müaf olması gerekir dendi bizde ondan sonra girişimlerde bulunduk halende mucadele ediyoruz
selametle

Rica ederim. İnşallah cevap olumlu gelir. Gelmezse mahkeme yolunuzun açık olduğunu da göz önünde bulundurun. Yeter ki 5 yıllık zamanaşımı geçmemiş olsun.

Arkadaşlar yarın aracı teslim alacağım yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Son bir soru hiçbir özel techizat yapılmadı proje çizilmedi aracıma tse’ye gitmeye gerek var mı yoksa gitmeden herkes kullanabilir mi

Üst Alt