Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayram ikramiyeleri evde bakım maaşına yansıyacak mı?

Master

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
30
Binali Yıldırımın açıklamasına göre yaşlı aylığı aylık 266 TL den 500 liraya çıkmış ve açıklamada şöyle bir ibare var;

[FONT=&quot]"Devletten emeklilik dışında maaş alanlar bunlara da her yıl Ramazan Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer bayram ikramiyesi vereceğiz."

[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Bizde emekli maaş harici maaş alanlar kategorisinde olduğumuza göre evde bakım maaşı alanları devlet görmezden mi geldi?

Eğer evde bakıma zam veya ikramiye verilmezse yazıklar olsun!![/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]

Eğer evde bakım maaşı alanlar, oy kullanmaya gönüllü olursa, neden olmasın, asgari ücret düzeyine bile çekilir
Hükümet bunu düşünür.

10 mayıs Son gün muhtarlığa başvuru için

Master

[FONT=PT Sans]emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz, şehit yakınlarımız var. Devletten emeklilik dışında maaş alanlar bunlara da her yıl Ramazan Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer bayram ikramiyesi vereceğiz. diyen AKP ama CHP çift maaş ikramiye diyor ayrıca yaşa takılan kişileri bir defaya mahsus emekli edecekler noter tasdikli onay veriyorlar sizlere de verecekler devlet size emeklilik dışında maaş veriyor hakkınız var . üzülmeyin yani ama CHP nin şartları çok iyi bence ve yaparlar yani noter onaylı yalan dolan olmaz.[/FONT]

İşin bir de şu kısmı var, evde bakım maşı alanların hanesinde emekli varsa bu gelecek olan İkramiye tutarları Evde Bakım Gelir Kriteri'ne dahil edilecekmi. Eğer dahil edilirse birçok kişi olumsuz etkilenebilir sınır aşıldığından maaş kesilebilir. Bekleyip göreceğiz. Koskoca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı neden konuşma zahmeti gösterip de adamakıllı bir bilgilendirme yapmaz anlamak mümkün değil.

Eğer 2 ikramiye verilirse
2000 TL/12 ay=165 tl haneye eklenir herhalde bunu kuruma sormak gerekli

Hükümetin Ekonomi Paketi ile ilgili açıklama yapan Sarıeroğlu, emeklilere hem Ramazan Bayramı'nda hem Kurban Bayramı'nda 1000 liralık bayram ikramiyesi verileceğini söyledi. Sarıeroğlu, ana muhalefeti eleştirdi.

"Ana muhalefetin dediği gibi hızlıca, telaşla hazırlanmış bir paket değilEn önemli şey emeklilerimize bayram 1000 liralık bayram ikramiyesi. Ana muhalefet partisi kendi projesi olduğu yönünde iddialar ortaya koyuyor. Ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 11,5 milyon dosya üzerinden bu ikramiyeleri vereceğiz.

[SIZE=3][FONT=Arial Black]SSK Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri faydalanacak bu haktan. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz faydalanacaklar. Emekli olan geçici köy korucularımız, Kore, Kıbrıs, aylık bağlanan sivil vatandaş da faydalanacak. 12,3 milyon kişiyi inşallah bu haktan faydalanmış olacaklar."[/FONT] engelli yok varsa soylesin goy goy yapmayın boşuna zorla mi alacaksiniz engelliye ikramiye falan yokiste.[/SIZE]

TEMMUZ'DA TÜM MAAŞLARA ZAM

Evde yaşlı ve engelli yakınına bakanlara sağlanan destek tutarı da temmuzda memur zammıyla artacak.
Aylık bin 85 lira olan ödeme, yüzde 3.52'lik zam tahminine göre bin 1123 liraya ulaşacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisine temmuzda ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak.
01 Mayıs 2018 Salı 11:34

musty35

[FONT=Verdana]kardeşim evde bakım maaşını devlet vermiyor mu? 2022 maaşını devlet ödemiyor mu ? eğer bu maaşları devlet kanalı ödüyorsa engellide otomatik bayram ikramiyesi alacak ne diyor açıklamada devletten maaş alan herkese ödenecek diyor . goy goy yapan yok rahat ol .[/FONT]

Zorro evde bakım maası alıyomusun sende.bişey danıscaktım

Bağkurluyum
Sorun nedir emrecix
Ya da bir başlık aç cevaplarlar

bi sorun olmadıgı halde evde bakım maası e devlette gözükmüyor.sürekli baktıgımda gözüküyordu.bunu merak ettim.acaba geneldede bölemi.

Mayıs maaşı yeni yükleniyor hafta sonuna kadar gözükür şu an benim de gözükmüyor

@İron

Kardeşim ben emekliyim ikramiye alacağım zaten fakat evde bakım maaşına da ikramiye verilmesi gerekiyor. Nasıl bir evde 3 emekli varsa 3000 lira alacaksa benimde 2 ikramiye almam için bir sakınca yok. Ayrıca AKP li değilim zaten. Biz sonsuza kadar Atatürkçüyüz!

emrecix
evde bakım maaşı aylık olarak ödendıgı için her ay o sayfa yenıdn güncellenıyo.kiminde erken kımınde geç de olsa görünüyo ama ortalama her ayın 10u ve sonrasında görünüyo bende öyle oluyo.bide bu sistem uygulama yenı oldug için bi görünüp bi görünmeem gibi aksaklıklarda olabilir

AKP'li olmazsan zam mam yok
Unutma ki böyle bakım maaşı AKP çıkardı Master
Haklarını yememen lazım

@Zorro

Senin için her şey paraysa bir şey diyemem sana dostum. Ben soyumun, atalarımın değerlerini para için satmam.

senin Derdin emeklisin, hükümet sayesinde ikramiye alacaksın, bakım maaşıda alırsın ona da ikramiye yapın demektir. Master
Onuda ataların yaptın😐

bu ikramiyelerin evde bakım maaşını etkilememesi lazım

Evde bakım aylığı alanlar emekliye verilecek ikramiyelerden etkilenir mi?

@Kalem
________
arkadaşlar ağır engelliyim evde bakım maaşı alıyorum.Emeklilere verilecek bayram ikramiyesi bakım maaşını etkiliyormu?teşekkürler...emekliyim.....

Evde bakım aylığı alanlar emekliye verilecek ikramiyelerden etkilenir mi?

arkadaşlar bilindigi uzere seçim için emeklilerimize ikramiye verilecegi açıklandı

bu ikramiyerden evde bakım aylıgı alanlar etkilenir mi eger etkilenirse ikramiye verilen ay aaş kesilir hiçbir işe yaramaz

ikramiyeler duzenli gelir sayılmaz ve evde bakım verilemeye devam edilir mi

ozellikle evde bakım aylıklarının kompedanı Kalem in cevap vermesini bekliyorum

@Master

öyle değil be kardeşim Bin ali Yıldırım açıklama yaptı kaçırdın galiba birden fazla emekli yada diğer durumlara bağlı olarak iki üç maaş alan kişilere tek bir bayram ikramiyesi verilecektir dedi. Akp nin açıklaması bu güzel kardeşim.

yani ben emekli maaşı alıyorum , evde bakım maaşı alıyorum , sürekli iş göremezlik geliri alıyorum , baba , anne vefat etmiş emekli maaşlarını alıyorum , eşi ölmüş emekli maaşlarını alıyorum yani örnek üç maaşın olsa da tek bir bayram ikramiyesi alacaksın .

gelir kriteri kıstasında "her ne olursa olsun haneye giren tüm gelirler hesaplamaya dahil edilir" şeklinde bilgi olduğuna göre büyük ihtimalle hesaplamaya dahil edilecek, gayet açık belirtilmiş ama ne şekilde hesaplanır bilemem. Belki tüm sene baz alınacak ve iki ikramiye tutarı 2000 TL 12'ye bölünür aylık gelire artı 166 TL olarak yansır ama kesin sonucu Kalem 'den öğreneceğiz ya da bekleyip göreceğiz hayırlısı.

ya şkş şkramyeyi tum seneye bölup yaparsa 100 lira ile geliri geçen adam butun sene evde bakımı alamaz ikramiye verilen ayı saysa obur ay alır

arkadaşlar,

dini bayramlarda ödenecek ikramiyeler, 5510 sayılı yasa kapsamında emekli aylığı alanlara ödenecek. 2022 aylığı ve evde bakım aylığı alanlara ikramiye yok.
evde bakım aylıklarında yeni bir düzenleme de yok. sadece 1 temmuz'ta her yıl olduğu gibi olagan artış olacak. zam yok.

tirevigo bayramlarda alacağım ikramiyenin aylık ortalaması evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilir. aldığın ikramiyeleri 12'ye böl. çıkan sonucu hane gelirine dahil et. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altında ise evde bakım aylığı kesilmez.

Arkadaşlar konuya nokta koymak için yapıyorum hayırlı akşamlar herkese:::
BAKAN Sarıeroğlu, Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiyelerin, emekli ve aileleriyle birlikte 12 milyon 300 bin vatandaşı etkileyeceğini vurguladı. Sarıeroğlu, yılda iki bayram ikramiyesinin maliyetinin ise 22,3 milyar lira olduğunu belirtti.

EMEKLİNİN KENDİSİNE 1000 LİRA

Bakanın verdiği bilgiye göre bir bayramda alınacak ikramiye ödemesi emeklinin kendisine 1000 lira olacak. Ancak ölüm aylığı alan dul, yetim ve ana, babalara ise aylık hisseleri oranında; iş kazası meslek hastalığından dolayı gelir alanlara ise iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak.

YILLIK 2000 LİRA

evde bakım aylığı alanlara zam da yok ikramiye de yok. zam sadece 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı alanlara yapılacak. 2022 engelli aylığı alanlar ve evde bakım aylığı alanlar 1 temmuz itibariyle memur katsayısı artışına göre zam alacak. kaldı ki bunu biliyorsunuz. 6 ayda bir engelli aylıkları ve evde bakım aylıkları zamlanır. bunun dışında bir şey yok. hele ikramiye hiç yok.

engelli aylıkları ile ilgili daha detaylı açıklamam şuradadır:https://www.engelliler.biz/forum/20...-maaslarina-zam-yapildi-mi-3.html#post1990980

Kalem yani verilen ikramiye yıllık bazda gelir hesabına dahil edilir 967 geçerse evde bakım aylıgı kesilir düşüncesindemisin, ben buna katılmıyrum o şekilde olursa 2 bin ikramiye alıp yıllık 13 bin lira gelirden olur emekli evde bakım aylıgı alan kişi bence bu gelir aylık duzenli olmadıgı için hesap edilmez edilse dahi o ayın geliri olarak yansır diger 12 aya bölünüp diger ayların gelirini neden etkilesin örnegin ikramiye haziranda yattı haziran ayında geliri aşan kişi temmuzda evde bakım aylıgını almalı yada bu ikramiyeler hiç hesaba katılmamalı

örneğin emekli memurun 30 yılın uzerinde aldıgı emekli ikramiyesi ödemside evde bakım aylıgı veren kişiler bu geliri hesaba katmadılar

evde bakım aylığında bir defalık ya da düzenli olmayan gelirler de gelir hesabına dahil edilir. bayramlarda ödenecek ikramiyeler gelire dahil edilir.

mevzuat bu konuda çok açıktır. evde bakım aylığı gelir hesabına sadece alınan evde bakım aylıkları dahil edilmez. onun haricinde haneye giren her türlü gelirin aylık ortalaması hane gelirine dahil edilir. bu benim görüşüm değil kısacası. mevzuat böyle.

Kalem

şimdi evde bakım aylığı için bir kişi sgk müracaat edip bağlattığına göre yani bu evde bakım parasını sgk ödediğine göre Bin ali yıldırımın yalancısıyım sgk maaş alan herkese dediğine göre kafam karıştı ben bakım parası 2022 parası almıyorum yanlış anlamayın ama evde bakım parası alan kişi mantık olarak sgk dan her ay düzenli maaş aldığına göre bayram ikramiyesini alması gerekir diye düşünüyorum.

• 01 Ocak 2018 tarihi ile 30 Haziran 2018 tarihleri arasında [FONT=Arial]1068,15 TL,[/FONT]
  • 01 Temmuz 2018 tarihi ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında [FONT=Arial]1.105,54 TL[/FONT]
  • 01 Ocak 2019 tarihi ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasıdna: [FONT=Arial]1.149,77 TL,[/FONT]
  • 01 Temmuz 2019 tarihi ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında ise [FONT=Arial]1.207,26 TL[/FONT] olarak ödenecek.

Üst Alt