Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayram ikramiyeleri evde bakım maaşına yansıyacak mı?

İkramiye falan istemiyorum diye iade etsek bile aylığımızı keser bunlar. Evde kişi başı 850 TL gibi bir rakamla geçiniyoruz ve bu yüzden aylık almaya hakkım var. Benden 150 - 200 TL fazla geliri olanlar bile her ay zarara uğruyor. Bu haksızlığı düzeltmeyen ikramiye konusunu da düzeltmez.

önce bakalım ne yapacaklar kesicekler mi e-devletten mayıs benim ki gözüküyor. ikramiyeyle bile 956 ama zam gelecek temmuzda annemin maaşına.

1000 tl ikramiye maaşın asıl sahiplerinemi veriliecek maaş sahibinin dul ve yetimlerinede 1000 tl verilecekmi benim 1000 tl almam halinde 17 tl geçiyorum ilk ikramiye haziranda verilecek kurbanda verilecek ikramiye ile aşıyorum geliri ağustosta sosyal hizmetlere gidip geliri aştık deyimmi ceza yemiyelim kesin bilgi nedir

Ortalığı karıştırma hediye bu hediyedir.
Bir insan aldığı bahşişi patrona söyler mi ertem

Evet engellilerde tam 1000tl bayeam ikramiyesinin verilmesini cumhur baskanım ve başbakanimdan arz ve talep ediyorum biz engelliler zaten muhtacız devletimizin bizlere sahip çıkacağına bir tekmede onlar vuruyor pes doğrusu biz türk vatandaşı degilmiyiz neden ayıriyorsunuz biz engellileri sosyal devlet hukuk adelet devleti diyorsunuz biz engellileri ayırarakmı oluyor hukuk adelet sosyal devlet emekliler zaten ek işlerde çalıyorlar biz engelliler çalışamiyoruzki çok yazık pes doğrusu biz engellilerde kesintisiz tm 1000tl bayramikramiyesi verilmesini talep ediyoruz engelli kardeşlerim konuya sessiz kalmayın hakkinizı paylaşım sitelerine yazilar yazarak ve bimere şikayette bulunarak hakkınızi arayiin birlikten kuvvet doğar allaha emanet olun

Biz engelliler olarak bizlerde bayramlarda 1000tl kesintisiz olarak cumhur başkanımizdan başbakanımizdan verilmesini rica ediyoruz biz engelliler zaten muhtacız ve çalışamiyoruz emekliler ise çalıyorlar devletimiz biz engellilere sahip çikacağına bir tekmede devletimiz vuruyor çok yazık halimiz içler acısı oy istemeye gelince oy jullanmaya gidemeyen engelli kardeşlerimizi arabayla evlerinden alıp oy kullandıriyorlar oy istemeye gelunede biz engellieri neden dışlamıyorsunuz merak ediyorum böylemi sosyal hukuk adelet deveti oluyoruz engelli kardeşlerim konuya sessiz kalmayın hakkınızi paylaşim sitelerine yazı yazarak ve bimere şikayette bulunabilursiniz birlikten kuvvet doğar hakkınızı arayın allaha emanet olun biz engellilerde her emekli gibi bayram ikramiyesi 1000tl verilmesini devlet büyüklerimizden talep ediyoruz allaha emanet olun

Bayram ikramiyesini S.Y.D vakfına iade edip durumu protesto edelim. Bayramdan 1 gün önce aynı anda yaparsak ses getiririz belki.

ertem
maaşın sahıbı varsa zaten yetımı olmazkı :D ikramıye dul ve yetımlere maaş oranları mıktarına göre verılecek.yetim maaşı olark maaşın % 25 ini alan ikramıyenın %25 i olan 250 lirayı alacak

ılgaz20
neyi protesto edecen ıkramıye engellılere verılmıo kı

ertem

ilk aldıgın ikramiyeden sonra 1 ay dolmadan evde bakım aldıgım yere gidip hem bildirim yapman gerekiyor hemde nasıl bir uygulama yapacaklarını öğrenmiş olursun

ikramiye engellilere verilmiyor ama verilen ikramiye engelli bakım maaşı alanların maaşının durdurulmasına sebep olabilir buna dikkat çekmemiz gerekiyor

evde bakım aylıgı alanlar bayram ikramiyesi alamadıkları gibi birde emeklilere verilen bayram ikramiyelerinden dolayı gelir sınırını aşma riskine göre bakım maaşlarının kesilmesi ile yuzleşebiilirler bugunden itibaren durumu bunu aile bakanlıgına aanlatan ve gerekli tedbirleri alarak engellilerin magdur olmamalarını istemekten başka bir yapacagımız şey yok
bimer cimer aile bakanlıgı her yere yazalım arkadaşlar

2000 lira ikramiyeyi emekliler dışında bazı gruplara da verecek şekilde kanun çıkarabilirler. Ancak böyle bir şey olsa bile bir ibare çıkarır ve sadece 65 yaşından büyüklere bu imkanı verirler, bizlerin suratına da n.h çekerler. 2022 kanunundaki gelir kriterini değiştirdikleri gibi. Bizlere ikramiye yok, aksine hanesinde emekli olanların bakım aylığını kesebilirler.

'Bugüne kadar aldığına şükret, senden 100 200 lira fazla geliri olanlar bile yıllardır bakım aylığı alamıyor, öyle ikramiyemi iade edeyim de gelirimi düşüreyim çakallığına girme. Az daha yüksek emekli maaşı alanlar maaşlarını düşürebiliyorlar mı da sen düşüreceksin? Bunu maaş zammı olarak düşün.'

Surekli is gormemezlik odenegi alanlar orana gore alacakmis

Belirlenen bu ödemenin yapılmasında şu oranlar esas alınacak:

"- İş kazaları ve meslek hastalıkları sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranı,

- Hak sahiplerinin hisseleri oranı,

- İş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü yüzde 50'nin altında kaybetmesi nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış iken ölenlerden, ölümü iş kazası veya meslek hastalığına bağlı olmayanların hak sahiplerine, sigortalıya gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi üzerinden hak sahiplerinin hisseleri

Arkadaşlar ben bimere yazdım sizde yazın sorunu dile getirin.belki o zaman bir çare olur...

devlet derki sana maaş veriyoruz ikramiye veriyoruz üstelik senede 2 kere zamda yapıyoruz. E yeter artıkda diyebilir.

bende yazdım umarım evde bakım alanlar bu ikramiyelerden etkilenmez

tabi bu durum sadece evde bakımı etkilemez hanede emekli olup aynı haneden 2022 alan arkadaşlar varsa onlarıda etkiler bu ikramiye verilirken bu maaşları alanların gelir kriteri durumlarınıda hesap etmişlerdir umarım

hanesinde Emekli olanlar Zaten 2022 ye başvuramazki kunta

baba emeklidir erişkin çocuk engellidir engelli çalışmayan başvurabilir neden başvuramasın

Babasının sağlık Kurumu'ndan yararlandığı için olmuyor

Aynı hanede babasından yararlanmayan kimlermiş bu imkansız,
O halde babası vefat ettiği zaman oğluna maaşı kalmaz yetim aylığı gibi

yahu %40 engellidir erkektir işi yoktur babasının yanında oturuyodur 25 yaşındadır bu kişi yararlanamaz babasından

Engelli olduğu için babası na bağlıdır.
Yaş sınırı yoktur

kunta

ben bir yetim olarak 2022 aldım o zamnlar engelllının gelrıne bakılıodu sonra hane gelrıne bakılınca sınırı geçtıgım için kesıldı. yoksa engellı erkek 25 yaşında oldugu için bağlanmaz dıe bişi yok

Peki 2022 engelli maaşı kesildikten sonra, yetim aylığına başvurabiliyor mu -mka
Galiba o da aynı miktarda

herkez beklmede bi gelişme yok bu konuda bişey duyan bi haber alan burdan paylaşsın lütfen

Üst Alt