Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayram ikramiyeleri evde bakım maaşına yansıyacak mı?

memati dul yetim aylığı alan hisseye göre alacağından alacağı iki ikramiye toplamını evdeki gelire ekleyecek

Ozankifoz

anneme 500 bana 250 tl verdiler aynı evde yaşıyoruz,

senede 1500tl oluyor aya bölünce 125tl üste koyuyor

çok saçma değil mi?

memati evet aynen dediğin gibi 125 tl ekleyeceksin mantık olarak gerçekten çok saçma çünkü bu para hiç hesaba katılmamalı ama maalesef durum bu

Ozankifoz

Çok şükür âËœº
Bin TL ikramiye aldım
Allah razı olsun hükümete

@memati

sen aldıgn kadarını eklıcen gelıre .750 almısnız .onu ekelrsın 1000 liraalan 1000lirayı ekler.sen o 125lirayı değil 2 kişi oldugnuz için 62,5 lirayı eklıcen.

hane toplam gelriniz 1000lira diyek.ikramıyeyi şöle eklıcen.zaten hesap etmısn 125 lira eklıcen napar 1125 lira eder bunu evde 2 kişiymişiniz böl 2ye 562,5 lira yapar. ikramıe olmasa gelır 1000 lirayı 2 ye bölünce kişi başı 500 lira yapıodu.ikramıyesizi ikramıyelıden çıkarınca 62,5 lira kalıyo.yanı sizin gelir 62,5 lira artmış oluyor.

Kalem hanım özür dilerim ama arkadaş yanlış yönlendirme yapıyor uyarırsanız saygılar

@Ozankifoz
sana yakışmıyor bu tarz üslup! lütfen yukarıdaki aşağılayıcı hakaret dolu ifadeleri sil.

@-mka @memati 'nin hesabı doğru. 2 bayramda alınan ikramiye toplamını 12'ye bölmüş ve aylık miktarını (125 TL) bulmuş. ikramiyenin aylık miktarını da hanedeki diğer aylık gelirlerle topladı mı hanenin aylık gelir toplamı ortaya çıkar. hanenin aylık gelir toplamını da hanedeki kişi sayısına bölünce kişi başına düşen aylık miktar çıkar.

senin hesap da doğru. sen ikramiyelerin aylık miktarını bulup kişi sayısına düşen miktarını (62,5 TL) bulmuşsun. hanedeki kişi sayısına düşen miktara, 62,5 TL eklenecek demişsin. evet bu hesap da doğru.

ama senin hesap milletin kafasını karıştırır. en sade hesap mematinin hesabı.

örnekle anlatayım en iyisi.
@memati 'nin hesabına örnek:

hanede 2 kişi var. aylık gelir toplamı 1000 TL
2 bayramda alınan ikramiye miktarı 1500 TL (aylık ortalaması 125 TL)
hanenin aylık gelir toplamı 1000 + 125 = 1125 TL
1125 / 2 = 562,50 TL
hanede kişi başına düşen aylık gelir olan 562,50 TL, 967,27 TL'den az olduğundan dolayı evde bakım aylığı kesilmez, devam eder.

@-mka 'nın hesabına örnek:
hanede 2 kişi var. aylık gelir toplamı 1000 TL
kişi başına düşen miktarı ise 1000 /2 = 500 TL

2 bayramda alınan ikramiye miktarı 1500 TL (aylık ortalaması 125 TL) kişi başına düşen aylık gelir ise 125/2 = 62,50 TL

hanede kişi başına düşen aylık gelir ise 500 + 62,50 = 562,50 TL
hanede kişi başına düşen aylık gelir olan 562,50 TL, 967,27 TL'den az olduğundan dolayı evde bakım aylığı kesilmez, devam eder.

2 hesap da doğrudur. ama gördüğünüz gibi en sade hesap mematinin hesabıdır:)

Kalem
hemşo elbette memetinin dediği dogru ben burda şunu dmeke istiyom bazı arkadaşlar bu ıkramıyedne doğan farkların dogrudan etkı edecegını düşünüyorlar oysakı o mıktarda evdekı kişi sayınısna bölünecek ve kişi sayısı fazla olanlar daah az etkıleneecek ben bunu ıfade etmeye çalıştım.sonucda benzer açıklamamlarımız var.
not:tatilde memlekete gelecenmı

-mka
yok doğrudan eklemezler. herkes hane geliri hesaplamasını öğrendi artık. ikaramiyelerin toplamının aylık ortalamasını buldular mı hanenin aylık gelir toplamına ekleneceğini bilirler. alıştıkları hesap, mematinin anlattıgı hesap yani. daha sade.

senin hesap da doğru. ama bunu da karıştırabilirler.

evde bakım alan kişiye ikramiye veriliyormu veriliyorsa bankayı aradık hesaba yatmamış evde bakım aylığı alan arkadaslar aldıysanız yorum atın

@asidadaş
ıkramıye sadece emeklıkere verılıyor.ben hem yetim hem evde bakım maaşı alıyom.yetim oldugm için ıkramıyedende yetım maaşı oranım nispetinde ikramıye aldım.

evde bakım maaşı bir engellinin, ıkramıyeden alması için yetim olması gerekıyor. aksı taktrıde sadece emeklılere verildiği için engelliler alamaz.

annemin e devlet hesabına girip dul aylığının miktarını öğrenmek istedim .şimdi bu görüntü oraya ait. ama aylık tutar var ek ödeme diye altında bir miktar daha var. birde solda kesinti bölümü var. annemin maaşını nedir?iyi bilen bir arkadaş yardımcı olursa minnettar kalırım.
bana göre 1,131TL hesaplanmalı yanlış mııyım?

DDMyAl.jpg
[/url][/IMG]

Bugün akp manisa milletvekili Uğur Aydemir beye bayram ikramiyesinin bakım maaşını alan ailelerin mağdur olabilecegini anlattım. Durumdan haberi yokmuş. Yanımdayken bir tlf görüşmesi yaptı. İkramiyenin gelire dahil edileceği bilgisi verildi galiba. Bu kez de kaş yapalım derken göz çıkarmışız deyimini kullanarak, bu konuyla ilgileneceğini söyledi.

Cimer den aradılar ikramiye gelire eklenmiyecek dediler bimere sorduğumda eklenecek dediler net bi cevap yok heyettekilerle defalarca görüştük onlardada bilgi yok şimdi kimse net bişey demiyo bir anda hepimize ceza gelirse şaşırmayalım benim bi kere ağzım yandı diye bu kadar üstüne düşüyorum

Çekirge
maaş kısmı dogruda gelir hesabı yapılırken orda ek ödeme var (45,27) o da gelır hesaplanırken dahıl edılır.engellı gelır hesabında adı ne olursa olsun tüm gelirler hesaplamaya dahil ediliyor.

@-mka

O halde 6 TL lik kesintiyi hesaba bile katmadan annemin maaşını 1176 TL kabul ediyorum.

Benim 2022 sakat maaşımı da 600 TL kabul ediyorum. İkisinin toplamı 1176+600= 1776 TL

Birinci ikramiyede annem 3/4 oranında faydalanacak benim zaten payım yok. O yüzden ikramiye miktarını 750 TL kabul ediyorum. 12 Aya böldüğümde 62,5 eder yuvarlak hesap 62 TL kabul ediyorum.

Hepsini alt alta topladığımda 1776+62= 1838 TL yapıyor. Annemle ben iki kişilik bir haneyiz ikiye böldüğümde 919 TL yapıyor. Yani yasal sınırın altındayız Yasal sınır 967 TL olduğuna göre bizim bir bildirim yapmamıza gerek yok anladığım kadarıyla. Çünkü yukarıda bir arkadaş sınırı geçmiyorsanız bildirmeyin yazmıştı. En azından ilk bayram ikramiyesi için sınırı geçmiyoruz.Bu açık.

Çekirge

???
kardeş anlamadım ne demek istediğini.senın annenla kaldıgn için 2 kişi olarak ve annenınde aylık emeklı geliri 1176 lira iken 2022 maaşı alman mümkün değil ayrıca 2022 maaşını nasıl kafana göre 600 lira olrak hesap ediyon 2022 de böyle bir miktar yok.sen 2022 değilde evde bakım maaşı alıyor olmayasın.evde bakım maaşo alıyosan ve evde bakım maaşı harıcı sadece annenızn aldıgı 1176 lira ise bunu evde bakım maaşını katmadna hesap edecen o da 1176 / 2 : 588 lira yapar.bu miktara ikramıyeden gelecek tutarı ekleyecenkı sınır gecmezsın evde bakım maaşı için.2022 maaşı içinse zaten ıkramıye almadan gecıyon.eğer engelın %60 ve üzeriyse yetim maaşı içinde başvur.annenden kesıntı yapılıp sanada baglanır .annenın maaşında azalma olurken sende alırsan sizin eve girecek dul ve yetim maaş mıktarı artacaktır.yetim maaşı bağlanması gelrı sınırını geçmedıgn sürece evde bakım maaşına engel olmaz.ben hem yetım hem evde bakım maaşını alıyom gercı bu ay henuz almadım.

Bayram ikramiyeleri sebebiyle Bakim ayligi Kesilecek

Arkadaslar bayram ikramiyesi sebebiyle maasimiz 13 tl fazla diye kesilecegini soylediler ve bugun maas bodrosunu istediler.Boyle sacmalik olurmu Allah askina ya..2000 TL veriyorlar diye Bakim ayligi kesiliyor.

Daha ikramiye alınmadan bile nasıl karar veriyorlar
Başka bir şeyler gelir fazlalığı çıktı galiba

Zorro
Ikinci ikramiye alindiginda limiti asiyoruz.Simdiden bodroyi isteme sebepleri daha sonra magdur olmayalim diye dediler.

ertem
Aynen bende bu konunun takipcisiyim.2 yil once 27.000 tl ceza geldi bize.Bende cimere bi sonuc cikmadi henuz

Cimer den cevap geldi siniri astiginiz icin kesilecek diye..

Arkadaşlar bu konuyla ilgili 2 gün önce aldığımız bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Evde 4 kişiyiz. Babam emekli ve 1960 tl maaşı var. Annem ise benim adıma bakım maaşı alıyor. 1.5 ay önce babam asgari ücretli geçici bir işe girdi. Babam işe girdiğine dair dilekçeyi sosyal hizmetler il müdürlüğüne teslim etti ve dilekçeyi dosyamıza eklediler. Ayrıca babama maaşın yatınca maaş dekontunu getir onu da dosyaya koyalım demişler. Bu ayın başında babama 1732 tl maaş yattı. 3 gün sonra da 273 tl Ramazan bayram ikramiyesi adı altında para yattı. Ben de hemen hesap yaptım ve sınırı geçtiğimizi ve de bu durumu kuruma bildirmemiz gerektiğini babama söyledim. Sonra hesabına yatan 2 ayrı miktarın(maaş-ikramiye) dekontlarını çıkardım. Babam dün sosyal hizmetlere gidip durumu anlatmış; '' Normalde maaşım asgari ücret ama bana ekstra olarak geçtiğimiz ramazan bayramı için 273 tl para yatırmışlar. Bu durumda ne olur. Ayrıca emeklilere verilecek olan 1000 er lira bayram ikramiyelerinin de gelire dahil edileceği söyleniyormuş.''

Babama verdikleri cevabı aynen aktarıyorum; ''Hasan bey biz bayram ikramiyelerini gelire dahil etmiyoruz. Bize bununla ilgili bir yazı-talimat gelmedi. Ayrıca maaşınızdan hariç ekstra olarak hesabınıza 273 tl yatmış ve bu ay sınırı geçmiş olsanız bile biz direkt bakım maaşını kesmeyiz. Bu gibi durumlar olabiliyor ve bu normal bir şey. Biz bunları yıl sonunda değerlendiriyoruz. Eğer yıl sonundaki hesaplamada aylık sınırı geçmiş olursanız o zaman maaş kesilir. Bu ay sınırı geçtiniz pat diye maaşı kesmeyiz.'' Durum bundan ibaret arkadaşlar. Halen daha güvenemiyorum ve bu ay maaş yatar mı bilmiyorum. Yatsa bile maaşı çekmemeyi düşünüyorum. En azından kendim gidip net-kesin bilgi alana kadar.

Yine bir gelişme olursa buraya yazarım.

furkan81 size bu cevabı vren hangi ilçenin kuruu yazda bi goruselim bizde onlsarla bakalım bizede o kadar kibar yaklasacaklarmı Furkan_81

kunta Düzce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü - Evde bakım maaşına bakan bölüm.

Furkan bey ikramiyelerle birlikte babamin maasi 13 TL aşiyor.Beni sosyal aile politikalardan arayi babamin son maas bodrosunu istediler goturdum verdim 13 TL fazlalik cikti ve budurumda kesilir dedi.Bakanliktan yazisi gelmis bizzat gosterdi bana.Gelir sinirina takilanlarin maasi kesilecek diye.BIMER e yazdim anlattim durumu orasida negatif cevap verdi.Bakanligi aradim hane gelirine eklenecekmi dedim ewet dediler..En sonunda calistigim yere Millet vekili geldi ona anlattim durumu ve oda konuya mutabik oldugunu birseyler yapmaya calistiklarini soyledi..sen maasi ceksende cekmesende kesilir Furkan

Allah Allah neden kesiyorlar ki 200bin tl lik arabaya binene her ay 1180 tl maaş ver. Gariban 13 tl sınırı geçti diye maaşını kes olacak iş değil.

@sait2337 Zaten babama dediklerine ben de şaşırdım. Benim hesabıma göre babama maaşından ekstra 273 tl yatınca 24-25 tl sınırı geçtik ve ben kesin maaş kesilir dedim kendimce. Ve halen daha da böyle düşünüyorum. Bakalım bu ay maaş yatacak mı. Önümüzdeki hafta içi gidip daha net bilgi alacağım. Gelişmeleri buraya yazarım yine.

Bayramda emekliye verien ikramiye bakım aylığına gelir diye eklenecekmi

Bayramda emekliye verien ikramiye bakım aylığına gelir diye eklenecekmi son karar ne

Engelli evde bakıma alınan ikramiye dahil edildi evde bakım yardımı kesildi önümüzdeki ay yazanlar olacak gelirler hanesinde ikramiye dahil edilir hesaplanır( bu kurumdaçalışan biri olarak bilgi mahiyetinde büyük harfle yazdım)

Üst Alt