Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayram ikramiyeleri evde bakım maaşına yansıyacak mı?

2022 ve Evde bakım maaşına bayram ikramiyesi yok.

Son düzenleme:
OKTAYPASA
hayır.
bayram ıkramıyesı sadece emeklılere verılıyor.emeklının ailesınde engellı maaşı alnlar bu ıkramıyeden dolayı olumsuz etkılenıyodu artık yenı kanunla ıkramıyeden etkılenmeyecek kısaca ıkramıye yuznde gelır artısı oluyo dıe engellı maaşı kesılenlerın maaşları kesılmeyecek

Ve kesinleşen maaşlar geri ödenecek

Bayram ikramiyesi nedeni ile kesilen maaş geri ödenecek

BAYRAM İKRAMİYELERİ DAHİL EDİLMEYECEK

Komisyonda kabul edilen teklife göre, engellilere "evde bakım hizmeti desteği" için "hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden az olması şartı" kapsamında yapılan hesaplamaya bayram ikramiyeleri dahil edilmeyecek.

Bayram ikramiyeleri dahil edilerek yapılan hesaplama sonucunda evde bakım hizmeti desteği kesilen engellilere bu hizmet yeniden sağlanmaya başlanacak; ödenmeyen yardım tutarları da defaten kendilerine ödenecek.

Müjde kunta

Bayram ikramiyesinden sonra geri ödediğimiz evde bakım aylığını geri alabilir miyiz?

3 senedir evde bakım aylığı almaktayız
geçen sene bayram ikramiyesinden sonra sınırı ikramiyeden dolayı aştınız diye
maaşımızı kesmediler ancak
1,5 aylık yaklaşık 1800TL civarında aldıgımız evde bakım aylığının iadesi istendi itiraz ettik kabul edilmedi ve bizde bu parayı ödedik
şimdi bu yasadan sonra o parayı geri alabilimiyiz

Kesilen maaş geri ödenecekte, kesilen ceza alınan para ödenirmi bilmiyorum.

Bayram ikramiyeleri dahil edilerek yapılan hesaplama sonucunda evde bakım hizmeti desteği kesilen engellilere bu hizmet yeniden sağlanmaya başlanacak; ödenmeyen yardım tutarları da defaten kendilerine ödenecek.

Yeni düzenleme ile,Bayram ikramiyeleri nedeni ile kesilen engelli maaşı ve evde bakım maaşları hak sahiplerine geri ödenecek,Bayram ikramiyeleri Hane gelirine dahil edilmeyecek...

tamam ama biz ödediğimiz parayı geri alabilirmiyiz ?

kalem bu konu hakkında bi fikrin vaarmı

Ödenen ceza geri alınmaz galiba

kunta
Bayram ikramiyesi nedeni ile kesilen maaşlar ayrıca geri ödenecek....

kunta

Bakım aylığını geri istenmesinin nedeni vardır. Neydi nedeni? Bayram ikramiyesi den dolayı ise geri ödenecektir, başka bir neden ise geri ödenmez.

Bayram İkramiyeleri Evde Bakım Aylığı Gelir Hesabına Dahil Edilmeyecek.

arkadaşlar,
biliyorsunuz 2018 tarihinde her iki dini bayramda ödenen ikramiyelerin aylık ortalaması evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmişti.

Ancak, 22 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 7166 Sayılı Kanun'la yapılan değişiklikle artık bayram ikramiyeleri evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmeyecek.

ilgili Kanun'a göre değişiklikler şu şekilde:

"MADDE 1 – 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Bu fıkranın uygulanmasında, 5510 sayılı Kanunun ek 18 inci maddesi uyarınca Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyeleri hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının hesaplanmasına dâhil edilmez.”

MADDE 2 – 2828 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 17- Ek 7 nci maddeye göre evde bakım yardımı almakta iken 5510 sayılı Kanunun ek 18 inci maddesi uyarınca 2018 yılında ödenen bayram ikramiyeleri nedeniyle hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir şartının aşılması hâlinde; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar evde bakım yardımı henüz kesilmemiş olanların yardımları kesilmeksizin ödenmeye devam olunur, kesilmiş olanların yardımları kesildiği tarih itibarıyla tekrar başlatılır ve kesilen döneme ilişkin ödenmeyen yardım tutarları defaten kendilerine ödenir.”"

buna göre;

1. dini bayramlarda ödenen ikramiyeler evde bakım aylığı gelir hesabı yapılırken hane gelirine dahil edilmeyecek. ikramiyelerden dolayı hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını geçseniz bile aylıklarınız kesilmeyecek.

2. 2018 yılında ödenen ikramiyelerden dolayı hanede kişi başına düşen aylık geliri geçtiği için aylığı kesilenlerin ayıkları kesildiği tarih itibariyle başlatılacak ve kesilen döneme ilişkin ödenmeyen evde bakım aylıkları toplu ödenecektir.

Son düzenleme:
kunta

artık dini bayramlarda ödenen ikramiyeler hane gelirine dahil edilmeyecek.
eger aldıgın ikramiyelerden dolayı evde bakım aylığı kesilmişse, kesildiği tarih itibariyle evde bakım aylığı tekrar başlatılır ve ödenmeyen aylıklar toplu ödenir.
Şurayı oku:https://www.engelliler.biz/forum/ev...-ayligi-gelir-hesabina-dahil-edilmeyecek.html

fakat sen aylığının kesilmediğini ama senden 1,5 aylık evde bakım aylığının iadesini istediklerini ve ödediğini söylüyorsun.
bu işlemin hiçbir mantıgı ve yasal dayanağı yok.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçilmişse aylığın kesilmesi ve yersiz ödeme iddiasıyla aylıkların iadesinin istenmesi lazımdı.

öncelikle evde bakım aylığı aldığın kuruma gidip 22 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 7166 sayılı kanunla yapılan değişikliklerden bahset. sonra da senden 1800 tl'yi niye aldıklarını sor. eger bıu işlemi ikramiyelerden dolayı sınırı geçtiğin için yapmışlarsa ,
bu durumda senden aldıkları parayı geri ödemeleri iste.

eger aylık kesselerdi, ödenmeyen aylıkları alma durumun vardı. ama aylıgını kesmmeişler ve üstelik senden geri almışlar.
bu durumda da o bir buçuk ayın evde bakım aylığını almamış oluyorsun.
aldım ama geri aldınız de. şimdi de sana geri versinler o parayı.
ikramiyeler olmadan hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa senin o dönemde almadıgın (aldığın ama senden geri aldıkları) aylıkları geri alma hakkın var.

ama tekrar edeyim. kuruma gittiğinde öncelikle neden aylık kesmeyip senden 1800 TL aldıklarının hesabını sormayı unutma. bunu neyi dayanak alarak yaptıklarını hakikaten merak ediyorum.
aylık kesmeyi gerektirecek bir durum yoksa nasıl hangi hakla yersiz ödeme iddiasıyla senden ödenen aylıkları geri istediler?!!!
yersiz ödeme iddiasıyla ödenen aylıkları geri istedilerse aylığı niye kesmediler?
kurumun yaptıı işlem eger senin dediğin gibi ikramiyelerden dolayı ise, tamamen mevzuata aykırı işlem.

kesinlikle o bir buçuk ayın aylıgını sana geri ödemek zorundalar.

kesilen maaşların tekrar baglanması için işlemleri yenidenmi başlatmak gerekiyor.

bayram ikramiyesi gelir artışına dahil edilmiş ve maaş kesilmiş

[FONT=sans-serif]annem babam için evde bakım maaşı alıyordu izmir bergama ilçesinde ikamet ediyor. bu ay evde bakım maaşı yatmadı acaba izmirde subat maası yattımı[/FONT]

[FONT=sans-serif]Menemen sosyal hizmetler bürosu ile görüştüm bana gelir artışı nedeniyle maasın kesildiğini söylediler [/FONT]
[FONT=sans-serif]gelir artışı bayram ikramiyesinden kaynaklanmış. bayram ikramiyesinin dahil edilmemesi gerektiğini söylediğimde bana tekrar müracaat edeceksiniz dediler bu konuda yardımcı olacak var mı[/FONT]

Bayram ikramiyesi sebebiyle bakim ayligi kesilen biri geriye donuk bakim ucretini alabilecekmi?
Birde bu kisi vefat ettiyse geriye donuk alacakli olur mu.
Veya esi ve cociklari bu ucreti talep edebilirmi.
Edebilirse nereye muracaat edilmeli.
Tesekkurler

kalem
neden aylığı kesmemişler yaptıkları açıklama şu
bayram ikramiyesi verilen ay hanede yaşan birisi univeriste burs alıyordu
biz bayram ikramiyesi ve burs ile birlikte sınırı geçeceğimizi kendimiz hesaplayıp burs durdurduk ve belgesini evde bakım aldıgımız yere verdik
aradan 3-4 ay geçtikten sonra yaptıkları incelemede bayram ikramiyesinin ödendiği ay bizim sınırı geçtiğimiz bursu durduğumuz ,içinde aylığı kesmediklerini ama geçtiğimiz ayın bedeli faizi ile birlikte 1800TL civarı bir parayı ödememiz için emir geldi defterdarlığa yatırdık.

bayram ikramiyesinden dolayı alacağımız 1 yıllık burs durdurduk bayram ikramiyesi olmasaydı sınırı aşmıyorduk ustelik durdurulan burs tekrar baglatılamıyor .

şimdi o parayı alabilmek için yazılı dilekçe verdik bakalım ne sonuç çıkacak sonucu buradan paylaşacagım

merhabalar Melek abla. Haziran’da maaşım kesildi bayram ilramiyesi yüzünden. Ama bayram ikramiyesi denilen birşey hiç olmadığını düşünelim Temmuz ayında babamdan aldığım aylığa gelen zam ile minik bir miktarla tabanı geçmiş olacaktım. ( emekli zamları ikinci yarısında) ve gene Temmuz ayında gelir artışı denilip ( devletin yaptığı zam) maaşım kesilecekti.
1)bayram ikramiyesi yüzünden kesildiği ay mı baz alınacak ve geri ödeme alabilecek miyim?( şu anda tabanı geçmiyorum zaten)
2) ya da haziran ayı ödemesini alıp diğer ayların iptali mi olacak ve ben su an sartları karşıladığım için ( tabanı geçmediğim için) tekrar mı başvuru yapacağım?
3) Geri ödemelerin ve maaşların devamının oluşması ne kadar sürer?
Not: Geçen hafta sosyal hizmetlere gittiğimde Haziranın 1 inde gelir artışı diye kesmişiz ikramiye yüzünden dediler. Dosyayı çıkardılar. Tekrar başvuru yapmam gerekli mi dediğimde ise “hayır bekleyelim, kanun çıktı ama bize ne yapacağımız söylenmedi bizi ara ara arayın siz” dediler.

Bayram ikramiyesi yüzünden kesilen evde bakım maaşı

Bu konu ile ilgili resmi herhangi bir işleyiş başladı mı? Ben kuruma resmi gazetede yayınlandıktan sonra gittiğimde henüz nasıl uygulanacağı belli değildi. Fakat şu anda kurumdaki heyete telefon ile ulaşamıyorum. Operatör bağlıyor fakat cevap veren yok. Bir diğer sorum ise 144 uygulamaya geçip geçmediğini öğrenebilecek miyiz? Bugün aradım haberleri olan bir uygulama yok. Bu durumu yaşayıp bir sonuç alabilen arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yaparlarsa sevinirim. Teşekkürler

Evde bakım

Merhaba evde bakim maaşı alanlar 1000 tl bayram ikramiyesi mi alacaklar öyle duydum doğrumu acaba

Merhabalar çalıştığım işyerinden çıkış ve giriş yaparak tazminatimi alırsam aldığım 10.000 ve 15000 arası hane başı geliri arttirmi 3 kişilik bir aileyiz evde bakım maaşı alıyoruz kızından dolayı.

Bakım maaşları Bayram öncesi verilecek mi? Bilgisi olan varmı?

Üst Alt