Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayram ikramiyeleri evde bakım maaşına yansıyacak mı?

inşallah teşekkür ederim bilgi için peki sadece sgk ya raporlamı baş vurcaz

Evde Bakım Maaşın Hesaplanmasında Emekli İkramiyelerinin Hesaba Katılması

Bugün Aradığım İzmir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yetkilisi Bu Sene Ellerine Emekli İkramiyelerinin Hesaplamaya Katılacağı Yazısı Gelmediğini Gelecek Yazıya Göre Hareket Edeceklerini Söyledi. Geçen Sene Hesaplamaya Dahil Edilmiş Galiba Bu Durum İçin Yapılabilecek Bir Şey Varmı Bu Konuda Bilgisi Olan varmı ?

Evde Bakım Maaşı Gelir Hesabındaki Belirsizlikler

1 )Şimdi Benim %90 Engelli Bir Teyzem Var. Annem Yıllardır Teyzeme Bakıyor ve Evde Bakım Maşı Almak İstiyoruz .
Ve annem Teyzemin Vasisi. Yalnız Şu anda Babamın ve Annemin Emekli Aylıkları 3 Kişi Yaşadıkları İçin 3' e bölündüğünde bu maaşı almaya hak kazanıyoruz . Ama Bildiğiniz gibi Emekli İkramiyeleri iŞin içine girince 1219 tl yi geçiyoruz. Benden ocak ayı dokumanlarını ıstedıler. Konuyu sosyal hızmetler yetkılısıne sordugumda onlarında daha bılgısı olmadıgını soledıler.
Yazı Bekliyorlarmış Bilgisi Olan varmı sonucta daha bu ıkramıyeyı almadık hesaplama nasıl Yapılır. Yani İkramiyeyi alana kadar maas baglanır sonra ıkramıyeyı alınca kesilirmi yoksa direk hıç bağlanmazmı.
2) Babamın Maşından kredili ev aldıgımız için ev kredisi kesiliyor . Bunu Gelirimizden Düşme Şansıımız varmı Bilgisi Olan Arkadaşlar ayazarsa sevinirim.

kardeşim 100 95 ağır engelli 2022 maşı alıyordu kesildi bizde vefat eden babamın ssk sına baş vurduk 2 gün oldu annem dul maşı alıyor 1577 tl alıyor sizce nekadar kardeşime maaş bağlanır ve nekadar sürede bağlanır

Kardeşine 755 TL bağlanır
Anneň 1150 TL ye düşer

2 ayda beklenen süre toplu maaşı alırsınız
ama SGK araştırma Hastanesi'ne sevk ediyor önceki rapor kabul olmuyor

evvah yandık ozaman sürekli rapuru 184 danıştım sürekli ise sorun olmaz demişti

kerimc
Tek dul eş için aylık bağlama oranı %75 dir.
Bir eş ve bir yetim olması halinde ise eş %60, yetim %30 olarak paylaştırılır.
Annenizin şu anda aldığı 1.577 tl maaşın %75 i olduğuna göre tam maaş (1.577/3)x4 = 2.102,66 tl dir.
%60 - %30 paylaştırırsak:
Annenize 1.261 tl
Kardeşinize 630 tl bağlanır.

kerimc
Pardon sormadan hesapladım ama yukarıdaki hesap memurlar için.
Eğer babanız ssk lı ise oran %50 - %25 olur.

SGK istiyor, normal sağlık raporu yeni bile olsa kabul etmiyor
İllede kendi sevk eddiği hastaneye doktor heyete inanıyor

yani yüzde hesaplamadan pek anlamam babam sgklıydı

Kalem hanım benimde bakım maaşım gelir durumunu aştığı için kesildi ve eve 5 bin tl borç geldi borca itiraz ettim ama kabul olmadi şimdi mahkemelik olacağız madem geçti niye zamanında kesmediler gelir belgelerini düzenli götürüyoruz bize bayramlarda verilen emekli maaşı ödemeleri yüzünden geçmiş dediler. Mahkemelik olsam haklı cikarmiyim bu süreçte borcuma faiz işlermi ayda 250 tl taksitle öde diyorlar ama gücüm yok onu ödemeye benim gibi madur olanlar neler yapmalı teşekkür ederim.

Maalesef bu yeterli değil. Müjde olarak vermeleri bile utanç verici. Engelli kişinin kendi gelirine bakılsa zaten bu sorunlar olmaz. Buna sevinmenizi anlamıyorum. Bu çözüm değil. Böyle sorunların olmaması için aile geliri değil kişinin kendi gelirine bakılmalı.

Kalem hanım 2018 eylülde bakım maşımız kesildi ve tekrar 2019 ocakda baş vurduk henüz eve gelmediler ikramiyelerden dolayı kesilen bakım maşını alabilirmiyiz eylül ayında evimize giren gelir annem 1577tl ben1927tl kardeşim 2022 alıyordu 650 tl ocakta 2022 maşı kesildi birde yazlık almıştım kirada deyil 42metre karelık eve giren gelir bu kadar bu durum biz kesilen bakım parasını alabilirmiyiz

kerimc
sizin ve annenızn geliri 1577+1927 : 3504 lira sırf bu gelirden dolayı hanenızde enaz 6 kişi olacakkı 2022 bağlanabilsin.kaldı kı buna ıkramıyelerde eklenecek sonra küçükde olsa yazlıkda olsa ev evdır o da hesaba girecek bu durmda 6 kişi olması bile kurtarmayabilir
[FONT=&quot]Soru 49: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Evet dikkate alınır. Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dâhil edilir.[/FONT]

-mka

Mecliste komisyonda bekleyen teklif var.

2022 maaşı için engelli kişinin kendi gelirine bakılmalı. Eğer teklif yasalaşırsa bu sorunlar topyekün ortadan kalkar.

Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi verilecekmi?

Arkadaslar engellilere bayram ikramiyesi verilecekmi? Konu ile bilgisi olan varmı.

Hiç duymadım bakım maaşında

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yukardaki sorduğum soru evde bakım içindi fakat ben yazlığı 2017 aralıkta almıştım buna rağmen kesilen bakım parasını alabilirmiyim

Geçmiş bayramlar da verilmedi.
Verilmeyecek diye biliyorum , ama değişiklik yapıldıysa verilmeye başlanır mı bilmiyorum.
Geçen , ramazan ve kurban bayramın da verilmedi..

Iyi akşamlar arkadaşlar bayram ikramiyeleri engelli bakım, Şehit, gazi, dul, yetim maaşı alanlara bayram ikramiyesi gelir hesaplamasına dahil edilmeyecek, 2022 maaşı bakım maaşı alanların bayram ikramiyesinden gelir artışından dolayı kesilmişse iade edilecek torba yasanın maddesinde yer aldı.

Her emekli, dul, yetim, engelli, hepsine ramazan ve kurban bayramı ikramiyesi verilecek bin liradan 2 bin lira eder. 1200 civarı olarak artırılması talebi var.

Üst Alt