Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayram ikramiyeleri evde bakım maaşına yansıyacak mı?

Kalem hanım merhaba 1000 tl emekli bayram ikramiyesi evde bakım gelirine dahil edilecekmiş bakanlıktan bir açıklama yok ama sosyal pol il müdürlükleri ikramiyeleri gelire dahil edileceğini söylüyorlor size bir sorum olacak cevabınızı rica ediyorum .

ben bakım aylığı alıyorum ikramiyeler gelire dahil olursa gelir sınırını 20 tl gibi bir miktarla geçiyor emekli maaş gelirim temmuz zamlı olarak son maaş bodrosunda yazan maaşla hesaplanır 12 ay ve kişi sayımıza bölünürse geçiyoruz sınırı ikramiyeler dahil hesaba fakat 1ocak 2018 den temmuza kadar yani zamsız maaş ile temmuzdan sonraki zamlı maaşda hesaba katılıp hepsini yani zamlı ilk 6 aylıık ve temmuzdan sonraki zamlı ikinci altı aylık maaşları toplayıp 12 aya bölersek ikramiyeler dahil gelir sınır geçilmiyor

sizce ocak -aralık zamlı zamsız tüm yıl aldığım emekli maaşları toplamını 12 aya bölünüp bu iki altı aylık gelirlerin ortalamasımı hesaplanır yoksa temmuz zamlı maaş dan aldığımız gelir 1 yıllık maaş gelirimi olarak hesaplanır hangisi kanunen doğru hesaplamadır sizin cevabınız benim için çok önemliona göre kurumdan hesaplanmasını istiyeceğim şimdiden size ve bu konuda bilgisi olup cevap verecek arkadaşlarıma teşekkür ederim alıan 2000 tl ikramiye 12aya bölünce 166 tl çıkıyor bu 166tl evde yaşaya kişi sayısınadamı bölünür

Son düzenleme:
bizde aynı durumdayız bizide 67 tl geçiyor eylülde maş dökümanlarını istediler telefonla söylediler

@kunta @sait2337 Daha önce yazıp bilgi verecektim ama biraz rahatsızdım ancak gelebildim. Maaş yattı ayın 16 sında. Maaşı çektim ancak daha kullanmadım ne olur ne olmaz diye .)) Niye kesmediler ben de anlamadım.

Aslında gidip bizzat görüşecektim ama gidemedim. Ne arayan oldu ne bir yazı geldi. Geçen ay 1732 tl maaş + 273 tl ikramiye yatınca sınırı 25 tl geçmiştik. Bu ay normal 1732 maaş yattı ve bu şekilde olunca sınırı geçmiyoruz. Halen daha merak ediyorum; gerçekten dedikleri gibi bir aylık böyle bir şey oldu diyip maaşı kesmediler mi acaba. Kafam karıştı valla bakalım Eylül ayında ne olacak. Haftaya kuruma gidip tam bilgi alacağım inşallah..

ikramıyeyı yıllık ortalaması için 12 böleceksınız çıkan mıktarıda hanede kaç kişi iseniz o sayıya böleceksınız.kısaca ikramıyeler herkese aynı oranda etkı etmeyecek.

Furkan_81

kimileride diyorki bayram ikramiyesini gelirden sayanyok onu hesaba katmıyorlar. bence maaşınız yatmaya devam ediyorsa sizde çekin fakar siz uzerinize düşün görevlerinizi yapın bğtğn gelir yada yeni gelirlerinizi yani ikramiye dahil bunu 1 ay içinde evde bakım aylıgı aldıgınız kuruma bildirin keserler yada verirler onu onlar bilir

arkadaşlar bu ikramiyeler nasıl hesaplanacak 12 aya bölüncek çıkan tutar hesaba direk eklencek dimi

kunta Babam işe başladıktan 1 hafta sonra dilekçe yazıp verdik. Dilekçeyi dosyamıza koymuşlar. Sadece maaşınız yatınca maaş dekontunuzun fotokopisini getirin onu da dosyaya ekleyelim demişler. Maaş ve ekstra yatan 273 tl avansın dekontlarını da babam verdi ve dekontları da dosyamıza eklediler. Ve bunları hallettikten 20 gün sonra gününde maaş hesabımıza yattı. Demek ki bir sorun yok. Ki olacak olsa bile ben gereken tüm evrakları zamanında kuruma verdik ve dosyamız koyuldu. Ayrıca ne arayan var ne soran var maaş kesilmesiyle ilgili.

emekliye verilen bayram ikramiyrleri nasıl gelir hesabına dahil ediliyor

emekliye verilen 2000 tl ikramiye gelire dahil edilirken 2000/12=166 tl aylık gelire direkmi eklenir yoksa ailedeki kişi sayısınadamı bölünür Kalem hanım ve konuyla bilgisi olan arkadaşladan ceva rca edyorum

emekliye bayam ikramiyesi bakım maaşı gelirine eklencekmi

Son durum ne kesin bi bilgi varmı

karedyen
yukarıda bahsettiğin şu hesap doğru:[SIZE=1]"1ocak 2018 den temmuza kadar yani zamsız maaş ile temmuzdan sonraki zamlı maaşda hesaba katılıp hepsini yani zamlı ilk 6 aylıık ve temmuzdan sonraki zamlı ikinci altı aylık maaşları toplayıp 12 aya bölersek ikramiyeler dahil gelir sınır geçilmiyor "[/SIZE]

arkadaşlar,
evde bakım aylığında yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır.

ben size hesabın nasıl yapıldığını örnekle anlatayım durun.

ÖRNEK:

Ahmet Bey, 2018 yılının ilk altı ayında 1000 TL emekli aylığı alıyordu. 1 Temmuz'dan itibaren ise emekli aylığı zamlandı ve ikinci altı ayda 1200 TL oldu. her iki dini bayramda da 1000'er tl ikramiye aldı. hanede 4 kişiler. hanede emekli aylığından başka gelir de yok.

birinci altı ayda alınan emekli maaşı: 1000 TL
ikinci altı ayda zamlanan emekli maaşı: 1200 TL
birinci ve ikinci altı ayda alınan emekli maaşlarının toplayalım: 2200 TL
emekli maaşının aylık ortalaması: 2200 /2 = 1100 TL

şimdi ikramiyelerin aylık ortalamasını bulalım:
alınan ikramiyeler toplamı: 2000 TL
ikramiyelerin aylık ortalaması: 2000 /12 = 166,66 TL

ortalama aylık gelirleri toplayalım:
1100 + 166,66 = 1266,66 TL (hanenin toplam aylık geliridir)
toplam aylık geliri hanedeki kişi sayısına bölelim:
hanede kişi başına düşen aylık gelir: 1266,66 /4 = 316,66 TL

hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL'den az olduğundan Ahmet Bey'in bakım maaşı kesilmez.

teşekkür ederim kalem hanım umarım sosyal hizmetlerdeki memurlarında hesaplaması bu şekildedir

Kalem bayramda emekliye verilen ikramiye evde bakım aylığı gelir hesabına katılacakmı son durum karar ne cimere sorduğumda 2 ay önce eklenmicek dediler

karedyen
memurlar da hesabı bu şekilde yapacak, rahat ol.
çünkü kanun gereği evde bakım aylığı gelir hesabı yapılırken yıllık gelirin aylık ortalaması alınır.
ha bir yanlışlık yapılırsa itiraz seçeneği var:) ki böyle bir sorun çıkmaz rahat ol:)

ertem
evde bakım aylığında her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir hesaba dahil edilir. dini bayramlarda alınan ikramiyeler de dahil buna.

evde bakım aylığı gelir hesabına ikramiyelerin nasıl dahil edileceğini, evde bakım aylığı gelir hesabının nasıl yapılacagını da yukarıda bir örnekle anlattım.

Kalem hanım soru soruyorum siliyorlar
Hanımefendi bir sorum var rica ediyorum yanıtlayın evde bakım maaşı alıyorum babam emekli emekli maaşı üzerinde bedelli askerlik için kredi çekti bu durum maaşımızı etkilermi birde Kalem hanım bakıcı benim ve 21gün askerlik için gitmem lazım bu durumu bildirmem gerekirmi

Kalem hanım askerlik şube başkanı oldunuzda bizim mi haberimiz yok olduysanız sizi kutlarım hayırlı olsun.;)

Ozankifoz
silerelr tabi. aynı soruyu kaç yere yazmışsın. senin sorun ayrı bir başlığa taşınmış habire başka yerlere de yazıyorsun ama kendi başlığını görmüyorsun:) şurada senin başlığında bu soruya cevap verdim ben:) https://www.engelliler.biz/forum/ev...en-kisi-21-gunluk-askere-nasil-gidebilir.html

İron
askerlik şube başkanı olmadım. ama övünmek gibi olmasın askerlik konularından da anlarım:) ama artık sadece 2022 ve evde bakım aylıklarına yoğunlaştıgımdan eskisi gibi askerlik forumuna yazmıyorum:)))

Merhaba, dün Hürriyet gazetesi köşe yazarı Gamze hanım bu konuyu köşesine yazmış. Gazeteye bakanlıktan kimse mağdur edilmeyecek cevabı gelmiş. Umarım dedikleri gibi olur.

Kalem hanım bakmakla yükümlü olmadığı halde engelli vatandaşa bakanlar için hanedeki tüm gelirler hesaba katilmaz engellenir kendisine ait geliri 3/2 yıl geçmemesi denilio mevzuatta şimdi ben bekarım die gelirimi katiolar annem babam ve ben bı emekli maaşı var başvurduk gelir kriteri uymadı dedi red geldi bekarım die katiolar benim geliri adres başka yerde olduğu halde bu mevzuata göre varmı yapmam gereken artı 3 kere başvuruda red gelirse bida başvuru olmuyormuş doğru mu teşekkürler...

bayram ikramiyerleri sizinde maaş dökümannınızda görünüyorumu.

arkadaşlar benim durumda olanlar varmı 2 gündür sgk dan maş dökümanı çıkmıyor sistemden dolayı çıkmıyor bu yüzden sosyal hizmetlere evrakları veremedim çünkı bu evrak meçbur

[SIZE=2]@[/SIZE]kerimc
çok acil bir durumsa, e-devlet şifren varsa sosyal hizmetlere sor kabul ederlerse e-devletten "emekli aylığı bilgisi"'den rakamların dökümünü alabilirler. emekli ikramiyeleri e-devlette gözükmüyor tam bir muamma ona göre dikkat ediniz.

biz çok sıkıntı yaşıyoz 2kere gittik aynı sorun pazartesi birdaha gitçez sosyal hizmetler illa olcak diyor bu durumla ilkez karşılaştık

halen maaş dökümanı çıkmadı bugün gittik sistemden dolayı kalem hanım eylül bakım maşını alsam sorun çıkarmı 15yıldır 2022 maşına ne gelen var ne giden bizde haber vermedik

maş dökümamnını bugün yine çıkmadı bizde maş aldığımız bankadan 1yıllık maş maş dökümanını aldık ama bayram ikrayeiyeleri gözükmüyor bundada bir hikmet vardır inşallah ve teslim ettik sosyal hizmetlere

kalem hanım en sonunda bakım maşımız kesildi beni çağırdılar dilekçe yazmamı istediler bende yazdım ordaki görevliye sordum nasıl hesaplama yaptıklarını bütün gelirlerin aylık toplanıp kişi sayısına bölünüyormuş sizin yaptığınız hesap gibi yapmıyorlar sonuçta iki hesaplamadada gelirimiz geçiyor bende dedimki ocak ayında baş vursam olurmu dedim ocağiın 15 baş vur dediler gelirimiz 1057 tl ye çıkmış 2022 yi kardeşim kestimiyor kardeşim şimdilik onada konturele 15 senedir ne gelen var ne giden şimdi bu durumda ocakda bakım maşı alma şansımız varmı baş vursak

Evde bakım aylığı alanlar,iki dini ikramiyelerden etkilenecek mi 2019 yılında ?

2018 yılında ki ikramiyeler hesaba dahildi. 2019 da değişiklik olacağını sanmam.

kalem hanım yüzde 95 ağır engelli olan kardeşimin 2022 maşıda ocakta ensonunda kestiler muradına erdiler şimdi kardeşi min sosyal güvenceside yok rahmetli olan babamın sgk sına nasıl baş vurcaz birde tekrardan bakıma baş vura bilirmiyiz sadece eve giren gelir annem dul maşı alıyor şuan için 1430 tl ben 1750tl zamsız hali evee giren gelir bukadar evde 4 kişiyiz

SGK çok iyi kerimc
Hiç bir zaman kesilme derdi yok
Şu an annesi %75 ayarında maaş alıyor
Engelli oğluda başvurursa %40 ayarında maaş alır
Annede %60 ayarında iner.
Yani anne 1100 TL
Oğlu 750 TL olabilir zam hariç

Üst Alt