Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayram ikramiyeleri evde bakım maaşına yansıyacak mı?

Zorro

elbette başvurusun.hatta yetim maaşı alırken evde bakımada başvurabilin şartların tutarsan alırsın alanlar var çünkü.

Arkadaşlar posta gazetesinde yazar Yavuz Kocaömer isimli yazarın pazartesi günleri yayınlanan engelliler ve yaşadıkları sorunlar ile ilgili bir köşesi var. Aile ve sosyal politikalar bakanlığının dikkatine diyerek bu durumumuzu anlatan bir yazı yazıp gönderirsek olumlu bir sonuç alabiliriz. Sayın Kocaömer bu yazıyı olduğu gibi köşesinde yayınlıyor. Ben geçmişte bir iki kez SGK da yaşadığımız sıkıntlı durumda o köşeye yazdım. Yayınlandı ve O dönemlerde benimle ilgilenmeyen SGK bir sonraki hafta hemen o köşe vasıtasıyla cevap yayınladı.. Madem bir yerlere yazacağız buraya da yazabiliriz..
eposta adresi.
ykoca@posta.com.tr

Ozankifoz

Kampanyayı yapan arkadaş ikramiyelerin hepten hesaba katılmamasını talep etmek yerine yıla bölünmesini talep etmiş. Bence yanlış bir kampanya. Kampanyanın hedefi ikramiyelerin hesaba hiç dahil edilmemesi gerektiğini savunmak olmalı.

Beyler bayanlar emekli ikramiyesi verilince evde bakım maaş gelir kriterini geçermi bu konu ile ilgili Allah rızası için bilen birisi yorum yapsın

@Ozankifoz

o sizin evinizn gelirene bağlı geçebilirde geçmeyebilirde.alınacak olan 1000 lirayı 12 ye bölüp çıkan sonucu hane gelirine eklıcen.evde bakım gelir sınırı olan 967,27 lirayı geçmiyor iseniz bişi olmaz.

[FONT='inherit']örneğin[/FONT]

Evde 3 kişi olur eve giren 2500 liradır . 2500 liraya 1000 liranın yıllık ortalamasını olan 83,33 eklersek (1000 / 12 :83,333) 2500 + 83,333 : 2583,33 lira yapar ve bu aile 3 x 967,27 : 2901,80 ıkramıyeden olumsuz etkılenemz.

3 kişilik aile eve giren gelir 2850 lira buna 1000 liranın yıllık ortalamasını olan 83,33 eklersek (1000 / 12 :83,333) 2850 + 83,333 : 2933,33 bu aile ıkramıyeden olumsuz etkılenır sınırı geçer ve bakım maaşı kesılır.oysa ikramıye yok iken 2850 liralık gelir ile maaşı alabiliyodu.ikramıyeden dolayı 32 lira gibi bi fazlalık yüzünden bakım maaşı kesilecek

Örneklerde görüldüğü gibi hanede kişi sayısı aynı ıkramıyeden gelen fark aynı ama ilk başta ailelerın gelrileri farklı olduğu için bir ailenınkı kesılırken diğerı kesılmıyo

Kalem ablam Yakın arkadaşımın ablası 45 oranla 2022 den faydalnyordu babası vefat etti yetim maaşı başladı ama 2022 kesildi oda yetim maaşını iptal Edip engelli maasini2022 almak istiyor bunun için SGK ya gitti y evlenecek yada iptal olmaz ne kadar doğru bu bilgi acaba yolu yordamini bilen yazarsa çok iyi olur mu

Bimerden cevap geldi ikramiye gelire eklenecekmiş bu durumda çoğu kişinin bakım aylığı kesilecek

Selam,
Evde bakım aylığı alıyorum ve prim aldığım için evde bakım maaşını alırken sosyal hizmet uzmanımız şöyle bir açıklama yapmıştı;
-1-1.5 yıl sonra gelirleriniz incelenir. Sınırı geçen aylar için sizden geri ödeme istenir...
-Yıllık gelir hesaplamasını sadece kendi işyeri olanlar için yapıyoruz...
Şöyle bi durum var birde maalesef eski eşimin çocuklarıma ödemediği nafaka bile gelirimize dahil ediliyor...:(

arkadaşlar ilk sayfalarda cevap yazmıştım. tekrar yazayım.

evde bakım aylığı gelir hesabına sadece ve sadece alınan evde bakım aylıkları dahil edilmez. evde bakım aylığı haricinde alınan 2022 aylıkları, alınan her türlü para yardımı, burs vs, her türlü resmi ya da gayriresmi gelir hane gelirine dahil edilir.
devamlı olmayan ya da bir defalığına alınan gelirler de hane gelirine dahil edilir.
evde bakım aylığında ortalama aylık gelir dikkate alınır.
alınacak olan bayram ikramiyelerin de aylık ortalaması hane gelirine dahil edilir.

Merhabalar
Milyonlarca engelli kardeşlerimiz ve onlara bakan aile fertleri Aile ve sosyal politikalar bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşı ile geçinebilmekte engelli kardeşlerimize bakan aile fertlerinin bir çoğunda emekli vatandaşlarımız bu sene itibariyle başlayacak olan emekliye verilecek her bayram öncesi ikramiye ile bir çok vatandaşın gelir seviyesini yükseltip maaşların kesilmesine sebep Olabilir bu konu ile bilgisi olan ve bakanlık ile iletişime geçen arkadaşlarımız yorum yazabilir.

Emekliye her bayram verilecek ikramiye için bizzat aile ve sosyal politikalar bakanlığının çalışanları ile görüştüm ikramiye yıla bölünerek hesaplanacak ve çıkan sonuç eve giren gelire eklenecek yanlız emekli kendisi ise ayrı ölüm aylığı maaşı alıyorsa ayrı hesaplanıp eklenecek bilginize böylelikle @Kalem hanım herşeyi biliyor onada çok teşekkür ediyorum

Kalem hanım bayram ikramiyesi 1yıla bölünerekmi hesaplama olcak bilgi verirmisiniz

kerimc
Emekliye her bayram verilecek ikramiye için bizzat aile ve sosyal politikalar bakanlığının çalışanları ile görüştüm ikramiye yıla bölünerek hesaplanacak ve çıkan sonuç eve giren gelire eklenecek yanlız emekli kendisi ise ayrı ölüm aylığı maaşı alıyorsa ayrı hesaplanıp eklenecek bilginize böylelikle Kalem hanım herşeyi biliyor onada çok teşekkür ediyorum

etkilenmez, yeni hükümet kurulduğunda evde bakım maaşını yükseltmeyi vaat eden partiler var, evde bakım maaşı bir sosyal yardım, milyonlarca aile bu maaşla geçiniyor, engellilere bakıyorlar.

yeni gelişme varmı gidip sınırı aştık diyelimmi kuruma bakım aylığını kesin diyelimmi

emekli ikramiyeleri bugun hesaplara yatmış bundan sonra emekli maaşı alıp evde bakım aylığı alanların bu tarihden sonra 1 ay bildirim sureleri var gidip bu geliri bildirip ne cevap aldıklarını buradan herkez paylaşsın arkadaşlar

kunta gidip bildirmeye gerek Yok eğerki şuan bakım maaşı alıp evinde emekli olan varsa net 1000 tl alırsa yıl bazında 166 tl evindeki gelire ekleyecek Yok eğer emekli dul aylığı alıyorsa aldığı ikramiye miktarını yıla bölüp yine gelirine ekleyecek geçmiyorsa sorun yok bizzat gidip bakanlık ile görüştüm 👍

bakanlık ile görüştüyseniz sorun yok.Ayrıca teşekkürler çok kişiye bu bilgi lazımdı..

Ozankifoz VERİLEN İKRAMİYE İLE KİŞİ BAŞI GELİRİ AŞIYORSA BAKIM AYLIĞI KESİLECEK DOĞRUMU ANLADIM BAYRAN İKRAMİYESİ GELİRE EKLENECEK YANİ

ertem evet 2000 tl alan için aylık 166 tl gelire ekleniyor geçerse kesiliyor bizzat gidip öğrendim

Ozankifoz acaba ikramiye maaşlarla beraber mi dağıtılıyor
Yoksa sadece ikramiye mi
Bilgim yok bağkurluyum da

Zorro Bağkur ikramiye tarihi 7 haziranda yattı Bağkur maaşları 11-12-13 tarihinde yatacak

Üst Alt