Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Becker Musküler Distrofi Hindistan'da tedavi edilebiliyor mu?

mehmet abi

Üye
Konular
75
Reaksiyonlar
1
Merhabalar arkadaşlar BMD kas hastalığı gen tedavisi veya ilaç tedavisi HİNDİSTAN da yapılıyormuş şuan güncel olarak gelişmeler nasıl, hindistan veya başka ülkede iyileşen kaslarda gelişme olan gördünüz mü yada duydunuz mu? Bayada maliyeti yüksekmiş galiba... Bilgi sahibi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim... Birde geçmiş forum yazışmalarında okuduğum bmd kas hastası olup fizik tedavisi olan arkadaşların durumları güncel olarak nasıl kaslarında gelişme oldu mu? Cevap bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar sevgiler.

@bilgeadam, Teşekkür ederim peki ilaç yada gen tedavisiyle kaslarında gelişme olan veya fizik tedaviyle kasları gelişen BMD yada diğer kas hastalığı olan hiç gördünüz mü duydunuz mü ? Fizik tedavi gören bmd li yada diğer kas hastalığı olanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim sağolun vaarolun.

@mehmet abi gen terapileri ile ilgili çalışmalar devam ediyor sonuçları kanıtlanmış bir çalışma henüz yok. Gen terapileri tek doz milyon dolarlardan başlıyor ve kesin tedavi değil.Facebook'ta bmd dmd gibi kas hastalıkları ile ilgili gruplar var bu çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımı yapan.Fizik tedavi zaten kasları güçlendirmeye değil var olan kasları korumaya yönelik olarak yapılmaktadır.

@mehmet abi, Ben kas hastası olarak uzun zamandır gidiyorum iyileşmek için değil varolan kaslarımı korumak için zira her ameliyat olmamda geriye gittim eğer kemik erimesi çıkarsa sıkıntı her bir yer kırılmada iyileşme sürecinde kaslar geriye gidiyor bende kemik erimesine bağlı kalça kırığı köprücük kemiği kırılmalarında geriye gittim bunları maksimum seviye getirmek için fizik tedavi yi aksatmamaya uğraşıyoruz

Üst Alt