Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedensel engel mi, pskilojik engel mi daha zor?

Arkadaşlar bu konuyu artık kapatın lütfen sizlerden rica ediyorum.insan ayırımı olmaz fiziksel mi rugalmi ayrımı olmaz yeter.farkinda olmadan bir çok insanı rencide ediyorsunuz

Kuloğlu Ahmet kardeşimizin hayata ve kadere bakış açısını çok ama çok takdir ile karşılayıp kendisini tebrik ediyorum. Allah hepimize böyle metanet nasip etsin inşallah.

Kafa sağlığı önemli, kafa yerinde olduktan sonra diğer sıkıntıların üstesinden zar zor da olsa bir şekilde gelinebilir. İzmir’de engellilerin çıkardığı bir gazete var. Nereden bulmuşlarsa hanımın telefonuna ulaşmışlar ve habire engelli gazetelerini pazarlıyorlar. Nimet bilmez, şükür de etmez insanlar zira hanım 200 lira yolluyor mesela beğenmiyorlar 300 lira istiyorlar. Bir gün çok fena patlayacağım kendilerine de hanım “yapma, etme” diyor. O gazetenin eski nüshalarının birinde şöyle bir haber okumuştum: Vatandaş âmâ, ancak tahta oymacılığı yaparak ürettiği eşyaları satıp para kazanıyor. Niye? Çünkü kafası yerinde.

Bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğu kabul edilip Allah’ın takdirine razı olunduğunda hayat çok kolay, sakatlık filan vız geliyor tırıs gidiyor. Ama kadere yani gayba iman etmiyorsanız, nimete şükür etmek yerine nankörlükte ısrar ediyorsanız, devamlı olarak “neden ben?” sualini sorup sorup duruyorsanız bu dünya hayatını kendinize ölünceye kadar zehir ettiğiniz gibi ahiret hayatınızı da bitirip yok etmiş oluyorsunuz.

Ben de hamdolsun hayatımdan memnunum. İsyan ettiğim zamanlar olmadı mı? Elbette lânet şeytana uyup benim de o malum soruyu kendime sorduğum zamanlar oldu ancak aklım başıma geldikten sonra (*) halime her daim şükretmenin yanı sıra rahatsızlığımın ahiret hayatında günahlarıma kefaret olabileceği umarak hayatımı neşe ve mutluluk içerisinde sürdürmeye devam ediyorum. Allah rahatlığıma zarar vermesin, bu günlerimi arar hâle getirmesin inşallah. Kafam rahat, kafam dinç.

(*) Aklım yerine geldikten sonra demekten kastım; İslamiyet’i daha iyi tanımaya başladıktan ve Yüce yaratanımızın ipine daha çok sarılmaya başladıktan sonra demektir.

Selametle

rahmetli babam geldi aklıma kendini peygamber zannederdi kendini ashabı kiram' dan zannederdi herkes için zor kimse engelli olmasın be arkadaş

İkisi de zor ve kendine has durumları var.

@osmangazi,
Böyle tesadüfleri yaşamak güzel oluyor. Ben de kendimi peygamber sandığım dönemde bilim kanalı "merkür: tanrıların elçisi" diye video atmıştı. Onu izlediğimde peygamber olduğuma emin olmuştum.

@admin benim mesajlarımı neden siliyorsun? Hakaret yok! Yorum yazmak suç mu? Erdoğan gibi sansür uygulamayın yoksa kimse cevap yazmaz.

Erdoğan instgram sansürler, admin bizim yorumları sansürler 😂

Boşa yazıyoruz valla buraya zaman ayırıp, yazdıklarım admin tarafından siliniyor.

@Pickle,

Hastalandığımda peygamber sanmadım kendimi hiç ama dinen yüksek mertebeye ulaştığımı veya ulaşacağımı düşünmüştüm. 5 vakit namazı dosdoğru kılmadığım hiç aklıma gelmiyordu o zaman. Oruç desen , bipolarlar oruç tutmaz , diyen psikiyatristten sonra yıllardır oruç da tutmuyorum. Sürekli işlediğim günahlar da varken bunu düşünmem mantıksız olduğunu şu an daha iyi anlayabiliyorum.

Her ikisinde de vardır zorluk bence

Son düzenleme:
Bende ikiside yok. Ama bana sorarsanız bedensel engellilik daha zordur. Psikolojik engeller ilaçla, psikoterapi ile düzelir ama bedensel engellilik düzelmez.

Herkese acil şifalar dilerim.

Başkasına %100 bağımlı yaşamak en zorudur. Buda %90 üzeri bedensel engelli ve başkalarına zarar verecek derecede psikolojik engele sahip bir yerlere kapatılması gereken engellilerdir. Şahsen ben kendi başına hayatını idame ettiren hiçbir engelliyi , engelli olarak görmüyorum. Açıkçası ağır psikolojik engelli olmaktansa, işitme engelli olmayı tercih edebilirim. Ama %90 bedensel engelli olmayı kimse tercih etmez çünkü o seviyede bir bedensel engel hem hastaya hemde bütün ailesine çok ağır psikolojik sorunlar doğuruyor. 22 yıldır bu şekilde yaşıyorum. Ailemin sırtına yüklediğim bu yük bedensel engelimin yanında ikinci bir engel benim için.

Üst Alt