Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedensel farklılıklar, sakatlık ve cinsellik | Dikmen Bezmez

Bugün cinsel isteği,arzusu,hayalleri içinde olup'da bunu başta kendi ailesine ve çevresindeki insanlara anlatamadan ve cinselliği yaşamadan ölüp giden bir çok engelli var. Tabi'ki her engelli aynı şansa sahip olmuyor. Bunda en büyük faktör yaşadığı ortam,arkadaş çevresi ve her işte olduğu gibi maddiyat. engelli insanlar kendi durumunu göz ardı ederek,karşısındaki insanın fizik yapısına bakıyor.Eğer kendimiz gibi olanlarla arkadaşlık kura bilsek,konuşa bilsek,bir çok sorunun üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum.

gece tırnak kesmek günah, terlik ters durmasın günah, eksik uzuv bakma günah, çarpık uzuv bakma günah, fonksiyonsuz uzuv fonksiyon günah, çirkin bakma günah, konuşmak günah, çıplaklık günah, dokunmak günah, okşamak günah, sevmek günah, sevişmek günah......Ölüp gidicen toprağa karışacak o 250 gram sevap..!!!

öncelikle kendimizi farketmemiz gerekiyor farkederseniz bedeninizide seversiniz.ben engelli engelsiz ayırmıyorum.potansiyelinizi farkettiğinizde kendinize inanılmaz güven duyuyorsunuz.veeeeeeeee gerisi kolay kuyruk oluyorlar:p

engelli engelliyi hor görürken toplumun hor görmesine neden bu denli şaşırıyoruz size bir örnek vereyim bu sitede bir bayan arkadaş bir konudaki yorumlarınızı çok beğendim vs diyerek özelden mesaj attı sonra muhabbet ilerledi face adresini verdi arkadaş olarak eklememi rica etti ekledim hoş sohbet ederken rahatsızlığımı sordu oflu olduğumu söylediğimde bi hayli şaşırdı müsaade istedi kapattı ertesi gün bir baktım beni arkadaşlarından çıkarmış diyeceğim o ki ben zaten sözlüyüm o kişiyi sosyal arkadaş olarak gördüm lakin o felçli olduğumu anladığı anda (halbuki bilgilerime baksa görürdü) beni sosyal arkadaşı olmaya bile layık görmedi biz önce iğneyi kendimize batıralım çuvaldızı sallaması kolay

sevgili demirc,,,evet ole insan cok insanlarımız bırbırıne saygılı olmayı ögrenmeli.herkes engellı ama herkesın farklı türde ayıp edıyo bazıları.

ne umdu ki merak ettim şimdi..sana bu saygısızlığı yapan.yazık

derken.........sevgili virgo.önce ben kimim diyorsunuz,derin bir sorgulama başlıyor.hiç bir şeyin size ait olmadığını görüyorsunuz,yasaklar ,günahlar,tabular,örfi yasalar,sevilememek,sevişememek,sex yapacak partner bulamamak,hor görülmek,dışlanmak ,fiziksel kriterler vs vs.bunlar zamanla gerçeğimiz haline gelen dış etkenler.kendinizin bunlar olmadığınızı farkettiğinizde kendiniz için özel oluyorsunuz,bedeniniz önem kazanıyor,ruhunuzda.farkındalık yani önce kendinizin farkına varıyorsunuz.işte bu size inanılmaz bir güven sağlıyor.hani deniliyorya,kolay partner bulunamıyor,yada iletişim kurulamıyor ,cesaret edilemiyor dışlanma korkusuyla.işte kendini farketmekle bir çok sorun çözülüyor.değerinizi anlıyorsunuz,özel bir çaba harcamanız gerekmiyor zaten onlar sizinle iletişime geçiyorlar.engelli yada engelsiz hiç farketmiyor.her konuda (genel olarak)siz seçici konumda oluyorsunuz artık.çünki özel olduğunuzu bir defa farketmişsiniz.biliyorsunuzki yeryüzünde bir tane virgo,demirci,delal,ayşe Fatma var.hepsi kendi içinde ayrı ayrı özel.virgonun benim için ne hissettiği ilk etapta önemli değil,ben virgo için ne hissediyorum:eek:.

neden biz engelilerde hep bir cinsel yetersizlik korkusu olur olup olmadıgını bilmeden ve evliliği bu yuzden hep erteleriz.
çünki toplum bunu düşündürtüyor ,bizde bunu zamanla içselleştiriyoruz. garip bir örnek olacak ama kullanılmayan yada az kullanılan bir uzvumuz zamanla işlevini yitirmiyormu?işte korkularımız yüzünden aktif yaşayamadığımız için olabilirmi acaba cinsel yetersizlik düşünceleri.

bu arada ramazan68 avatarınıza bakınca ürperiyorum:eek:ve yüzünüze bakamadan yazılarınızı okuyorum.bu işkenceyi bana niye yaşatıyorsunuz:D

içimdekini dışarıya yansıtıyorum :D
ne bilem hoşuma gitti resim.sanki benden bir parça var.bilmiyorum belki de dikkat çekmektir.
alakası pek yok ama uzaktan bir hikayesi var aslında.

Selamlar, Arkadaşlar sadece bütün samimiyetinizle düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür etmek amacıyla yazıyorum. Burada, bir başlık altında da olsa, sakınmadan, çekinmeden biraz konuşabilmek, paylaştıklarınızı okumak, derin ve güzel bir nefes alabilmek gibi rahatlatıcı :) Sayenizde...

Üzerime atlayacak gibi bakan gözler,yürüyemediğimi anlayınca bakmadığı çok oldu:)ama engelsiz olupta cinselliği yaşamak isteyen de yok değiil.
Bu durum engelli,engelsiz herkese göre değişkenlik gösteriyor sanırım.Ama engelli denince önyargı genelde oluşuyor.

İngiltere de yaşlılar üzerinde yapılan bir araştırmada dünyaya tekrar gelseydiniz ne yapardınız sorusuna çoğunluk daha çok seks cevabı verilmiş, asıl engel bedendeki değil beyindeki.

Normali tartışmak aslında başlı başına bir iş. Nedir bu normal ? Kim çizmiş sınırlarını ve köşelerini kim bu kadar sivriltmiş. Normal algısını toplumda yaratan kim yada kimler ?
Normal olarak pazarlanan önümüze sürülenlere karşı sürekli anormal olmamız bu dairenin dışında bir yerde durup anlamlandırmamız neden ?
Altını çizdiğiniz baskın normal ifadesi normal’in artık kendini daha da hisettirmek için aşırılığa başvurması olarak anlıyorum.
‘’Normal’’ olan cinselliğin neresinde? Bedeni ile,ruhuyla barışmış mı çözebilmiş mi cinsellik sorununu için bizler çözebilelim.
Normak olarak adlandırılan cinsellikte kadının her zaman hazır nazır olduğu erkek orgazmın dayalı mekanik bir örgüden bahsedilebilir. Merdiven altı işletmeler gibi yorgan altı kaçak göçek bir örgü. Kadının adının olmadığı sanki evliliğine olan vazifesini yerine getirdiği bir zorunluluk hali olarakta karşımıza çıkıyor.
Normal anlaşılıyor ki bir azınlık hali. Sosyal yaşam içinde gözlemlediğimiz çoğunluğun azınlığa olan eziciliğini biliyoruz peki konu beden ya da cinsellik olunca azınlık neden çoğunluğa müktedir .

35 sene suya sabuna dokunmamış ve hiç cinsel deneyim yaşamamış bir abim vardı az bir heyecanlandığında hemen kekelemeye başlıyordu!!!
Ailesi doktorlara ve bilumum psikologlara hatta hocalara bile götürmüş senelerce ama nafile adamın kekemeliği geçmiyor vesselam...
Bir gün aldım bu abimi götürdüm mektebe iki adet işin ehli uzman doktor ablamızın iki saatlik seansı sonucu abim bir hafta kekelemeden yaşadı :)
Sonrasımı??? abim evlencem diye biriktirdiği parayı bir senede gitmiş benim götürdüğüm yerde yemiş şimdi kekelemiyor çok mutlu ve evli ama parası yok işte o sıkıntı :))))

Fazla heyecana gerek yok.10 dakika sonra heyecanlanacak biseyde yok.amac vucudun fazlaligini disari atmak o kadar.ama daha onemlisi hissetmek.hislerini karsidakine hissettirebilmek.zamani sadece 10 dakikaya sigdirmayip butun bir hayata yaymak.vucut benliginin sakat olup olmadigina bakmaksizin yasamaya devam eder.onemli olan partnerini mutlu edip ona farkli oldugunu hissettirebilmek.

valla on dakikalık haram için bütün ömrünü heba edenleride gördük önemli olan arkadaşlar iki dudağımızla iki bacağımız arasındaki uzuvlarımıza hakim olmak diye düşünüyorum :)
sonuçta cinside cinselliğide yaşayacak olan bizleriz her konuda engel yaşayabiliriz ama zihinlerimize kelepçe irademizede doping yapılamaz ya!
Ahlak ve güzel düşünce ile yola çıktığımız zaman her zaman her rızk kapısı açılır bu cinsellik bile olsa rabbim helalinden günü gelince en iyisini nasip eder.

sayın Kadir Gürsoy size katılıyorum, bu dua içimize işlesin insaallah.

Kadir kardeşime bende katılıyorum. Zaten anlatmak istedigim de o

gmmusa herkesin dilinin ucunda olan şeylerin adını koyan kişi olmak güzel bir duygu :) çokmu ukalaca oldu ya :) kardeşim konu cinsellik olunca çenemize vuruyor erkek milleti işte ne olacak :)))

Aslinda bunun erkek kadin farkliligi yok.anlatmak istersen anlatirsin.sadece erkekler kendi aralarinda bu konuyu daha cok konustuklari icin rahatlar o kadar kadir kardesim.ayrica sikilip bozaracak bisey yok.dogal olan bisey bu.en azindan delal hanim bir bayan cesareti ile bu konuyu acmasi bile guzel herkes aklindakini yazsin dursun.....

arkadaşlar ben biraz dini yönden bakıyorum arkadaşlarımız düşüncelerini çok güzel paylaşmışlar.evet doğru cinselliği bence anne baba büyükler çocuklarına güzel usulünce öğretmesi lazım.bunlar yapılmadığı için engelsiz olan bireyler bile sıkıntılar yaşıyor.engellilerin cinsellikle ilgili durumlarını herkes biliyor ama güya bizlere acıyorlar.daha düne kadar engellilerle alay edenler bugün onların kolayca memur olduklarını gördüklerinde şimdi ya keşke bizde engelli olsaydıkta iş güç sahibi olurduk diyorlar.emin olun arkadaşlar bu dünyüdü mahrum kaldığımız bazı şeylerden ahirette fazlasıyla istifade edeceğiz hemde ebediyete kadar.insanlar tabiki hata yapacaklar ama yaptıkları bu hata ahiretin yalan olduğu manasına gelmez.dünyanın her türlü nimetlerinden istifade etmek en doğal hakkımız.ama istifade etmesinide bilmek lazım.herşeyin bir imtihan olduğunu unutmamak lazımevlenmekten ve cinsellikten en büyük maksat gönül huzurluluğu, sevilmek, yuva kurmak çocuk sahibi olmaktır.herkesin düşüncesi ve ameli tabiki kendisini ilgilendirir.insanın içinden başkalarını öldürmek haram yemek de geliyor o zaman çıkalım bunlarıda ya bunlarda var böylede yapılabilir diyemeyiz.nasıl bir nesil yetiştirmemiz gerektiğini unutmayalım bende çok mu sıktım ya herhalde...

Bende cinselliğe çok takılıyordum ve merak ediyordum. Bu siteden 2-3 yıl önce dengim bir bayanla tanıştım ve girisi kendiliğinden geldi. İkimizde meraklarımızı gidermiş olduk. Babasının işleri nedeniyle şehir dışına taşındılar. araya mesafe girince soğukluklar oldu. ve artık birbirimizden koptuk. Güzel deneyimlerdi. O deneyimden sonra cinselliğin çokta ön sırada olmadığını gördüm. En kötü haftada birkaç kez kendi kendini tatmin edersin olur biter.

OturanBoğa;
Bülent bey yazdıklarınıza çok hak veriyorum bizim insanımız maalesef çok tuhaf sanki engelli kişilerin cinsel hayatı yokmuş gibi bir tavırda engelli birey onlar için hayat küs olan oturan hiç bir işe yaramayan anlamı gibi algılanıyor. Bu düşünce çok yanlış ve biraz haddimi aşıyorum ama aptalca bir düşünce....

kadirgursoy;
Takdir ediyorum kardeş

1- Bu anlayışa göre cinsellik, yalnızca bir erkek ve bir kadın arasında gerçekleşebilir. Yani heteroseksüel bir ilişkidir. Böylelikle LGBT bireylerin cinselliğini dışlar.
..........................................................................................
..............................................................................................

......Ve cinsellik gibi, her türlü tahayyülü içinde barındırabilecek kadar zengin bir olguyu alıp, daracık kalıplara sıkıştırarak, kadını, erkeği, sakatı, LGBT bireyi “anormal” addediyor. Bir başka ifadeyle güzelim hayatlarımızı zindana çeviriyor.

Evvelden yoğudu işbu rivayet yeni çıktı.
kadınlık ve erkeklik son derece doğal, genetik altyapısı malum olgular. Hakeza sakatlık da son derece doğal bir olgu. Fakat bu normal ve izah edilebilirlik boyutu tartışmasız olan olgular arasına LGBT gibi türedi kabullerin de giydirilip normalleştirilmesi bana tuhaf geldi.
LGBT nin bence mazur görülebilecek hiç bir doğallık altyapısı olmadığı gibi tamamen farazi ön kabullerle normalleştirilmeye çalışılan bir "maraz".
Bu yüzden yazarın gerçekçi tespitleri de zaafa uğramış diyorum.

Erkek sünnetinin cinsel yönden alınan hazzı hem erkek açısından hem de kadın açısından neredeyse yarıdan fazla düşürdüğünü biliyor musunuz ? Avrupa, sünneti erkeği sakatlamak olarak değerlendiriyor. Bilinenin aksine sünnet sadece Yahudi geleneğin de vardır, Yahudilikten dönme bazı ilk Müslümanlar hadislerle bu geleni İslam dinine yerleştirmiştir. Kuranı Kerim, sünnet olmayı şirk olarak değerlendirir. Tin Suresini açın okuyun.

Ya yasayabilen yasasin be arkadas.yasayin gitsin sanki cok onemli.10 dakka sonra kisiluginizmi degiscek sanki

Üst Alt