Behçette rapor oranını heyet nasıl belirliyor
Evet arkadaşım bizim hastalıkta bu işler zor degil zor ötesi işin dogrusu nedenine gelirsk kendimden örnekliyim istanbulda yaşıyorum %51 sürekli olmak üzere raporum var heyetten geçtim ve işgücü kaybı yüzde 51 olarak aldım vede ankaraya vergi indirimine gönderdim
ŞİKAYETLERİM :Sol göz bekçet üveit tek baston bacaklarda harekt kısıtlıgı derin ven trombozu v.b
Ankara 4 ay sonra haseki devlet hastanesine bu hasta incelendi ve bi karara varılamadı diye bir kagıt gönderdi bubulgular neye göre verildi deyip tekrar heyetten geçip bulgular raporlar tekkiklerle gönderilmesini istedi.
İşte filim burda burda kopuyo bizim sıkıntımıza geliyo BEHÇET !!!!!!!!!!!!!!!!!
şimdi heyete baştan başlayarak girdim NOT: Hastanede behçet bölümü yok heyette behçet branşlı bi doktor yok Bana örnekle Romotoloji/Behçet Bölümü bakıyo bu hastanede zamanında kurduular ve sonradan nedenini bilmiyom kaldırıldı böyle bi bölüm yok
GÖZ : Gözümde behçete baglı üveit hastalıgı var heyet doktoru bunu görebiliyonmu bu kaç dedi eliyle ne bir filim ne makina soktu gözde behçet üveit yzdı
ORTAPEDİ : Vucudumdaki tüm eklemlerde agrı var degil çalışmak ayakta bastondan destek alarak 10 dakka anca yürüyom eklem tututlması var .Ayagını oynat başını oynat kolunu v.b ben bişey anlıyamadım Fizik baksın dedi Filim yok tahlil isteme yok yok yok
FİZİK TEDAVİ: Ayagını oynak kolunu eklemler hareket ediyo bu kadar oda hiçbir tekkik yapmadı bu kadar
Dahiliye ayagıma bakınca yandımı dedi
))))) Sadece agızdan duydugu Behçet yazdı
PİSİKİYATRİ: Behçet sinir sistemini vurur. Depresan ilaç yadı agızdan dolma Behçet yazdı bu kadar
Kalp damar cerrahi: Dopler bakmam lazım dedi (Filimin 2. yarısı burda başlıyo Filim burdda kopuyo) Gün verdiler gittim yattım masaya doktor dopler inceleme yapıyo tabi ben behçetim demedim dopler istedi doktor dedim yattım oda sormadı baktı çevirdi çevirdi ufladı tufladı allah allah ben senden bişey anlamadım dedi sende ne rahatsızlıgı bu duruma getirdi ayaklarını dedi bende behçet dedim kalk dedi damarlarda venoz yok yollar açık yazdı
)))))))) dedim nasıl olur hocam ben 12 senedir behçetim İstanbulTeknikÜnüversitesinde kalp damar ana bilim dalı bakıyo tedavi derin ven trombozu var ayaklar pert yani Prof. Doktorlar inceliyo bakıyo yorumluyo adam uzman ne yapsın anlamaz tabii peki şimdi anlamadıgını diyon neden ozaman anlamadn rapor yazıyon anlamadım yaz olmaz ......Burdada kavga gürültü
CİLDİYE: Buraylada işim yok yinede yazmışlar dedim gidiyim iş ayagın içinde cildinde degil tabi cildiye görünce bune kardeşim dedi durumu anlattım bana en yüksek puan olan %20 kendi verdi
)))
Bu puanı kendi branş doktorlarım vermiyo işe bak
Bu şekilde yeni rapor bana gösterilmden ankaraya yollandı tam 1.5 ay sürdü heyet bitmesi
Son olarak bende sinirle bi çare hastanebaşhekimine gittim yazdıgım gibi anlattım olayları ve dedim ki ben hastayım diye çalışamıyom çalışmasan sigorta yok tedavi olamıyom 2 çocugum var onlara bakmam lazım tedavi olamazsam yda emekli nasıl geçincem cevap yok nasıl olcak bu işin sonu dedim sana KANAAT NOTU verceklermiş yani adamlarım o anki pisikolojik durumuna baglı iyi günündeyseler ne ala degilseler dedim vay halime yani ses yok
Bu devletse tedavisi yoksa hastalıgın vatandaşa baglarsın maaşını bakarsın ntedavisini üstlenirsin sen devlet olarak bi bana bakamıyosan ben dedim nasıl bakıcam çalışmadan kendime ses yok bakalım sonuç gelince yazıcam inşş iyi olur
Ha bu arada İŞKUR da engelli işi var var diyo dedim koydun işe ben 3-4 doktor tedavi oluyom habire hastane dedim kaç gün izin vercek işyeri bana gelde çalış yada tedavi ol çalışamadan