Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel ve boyun fıtığı için emekli olabilecek oranda rapor alabilir miyim?

ugurcoban79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar bende bel fıtığı ve boyun fıtığı-omurilik daralması be nedenlede el ve ayakta his kayıpları meydana gelmiştir. Merak ettiğim konu şu.
Anladığım kadarıyla malulen emekli olma şansım yok. peki erken emekli olma şansım var mı
bu durumdan dolayı meslek hastalıklarından alıcam raporla 3560 gün sigortam var. 1,5 seneye kadar çalışma hayatım maalesef yok. çalışamıyorum açıkçası ve verimli olamıyorum iş yerinde kendim makine teknikeriyim.
Yani bir meslek hastalığı en son gittiğim doktorda epileksi hastalığı başlangıçım var dedi. Yani hayat açıkçası zor geçiyor kısacası ne yapmam gerekir bilgilendirme verirseniz çok sevinirim

saygılar....

Erken emeklilik için, % 40 veya üzeri oranlı rapor ve vergi indirimi hakkı kazanmış olmak şart. Vergi indirimi hakkına başvurabilmeniz için de çalışıyor olmanız gerekiyor. Bel fıtığından genellikle % 8 ila % 12 arası oran verilir. Bu durumda bel fıtığından % 12 oran verildiğini farzedersek raporunuzun % 40 olabilmesi için boyun fıtığından da en az % 32 oran almalısınız.. Sağlık durumunuza göre hastalıklarınıza verilecek oranlar daha fazla olabilir..
_________

Lomber omurga (Bel) sakatlığından alınabilecek oranlar şöyle;

1: Klinik bulgu, nörolojikkayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur:% 0
2: Öykü ve muayenebulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adalespazmıvardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radikülerağrı var ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veyaHastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynıseviyede ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi iledüzelmiştir veya
Kırıklar: (1) birvertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterioreleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veyatransvers proses kırığı:% 8

3: Belirginradikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, reflekskaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostiktestler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntülemeteknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta diskhernisi veyacerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) bir vertebracisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterioreleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir:%13

4: Hareketsegmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2komşu vertebrada öne-arkaya 5mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareketsegmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısalhareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 dereceden fazla açısal hareketolması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrı mevcuttur. VeyaKırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’den fazlakompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veya dislokasyonlabirlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu:% 23

5: Kategori III veIV’ünkriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentinin bütünlüğündebozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerde atrofiveyadermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veya duyu değişiklikleriveya elektronöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibi hareket segmentininbütünlüğünde bozulma Veya Kırıklar: (1) tek taraflı nörolojik bulgu ilebirlikte bir vertebra gövdesinde % 50’den fazla kompresyon:% 25

II: Öykü ve muayene bulguları spesifik travma veya hastalıkile ilişkilidir; belirgin adale spazmı vardır, omurganın hareket genişliğiasimetrik olarak azalmıştır veya radiküler ağrı var ancak objektif bulguyoktur, yapısal bütünlükte bozulma yoktur Veya Hastada klinik olarak belirginradikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynı seviye ve tarafta herniye diskvardır ancak konservatif tedavi ile düzelmiştir Veya Kırıklar: (1) birvertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterioreleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veyatransvers proses kırığı vardır : % 8
III: Belirgin radikülopati bulguları vardır; dermatomaldağılımda ağrı, duyu kaybı, refleks kaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofivardır; bulgular elektrodiagnostik testler ile gösterilmiştir Veya Klinikradikülopati bulguları ile uyumlu, görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynıseviye ve aynı tarafta disk hernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopatiöyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) birvertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyenposterior eleman kırığı. Her durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadaniyileşir : % 18

IV: Hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma veya bilateralveya çok seviyeli radikülopati; hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma,fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2 komşu vertebrada öne-arkaya 3,5mm’denfazla hareket olması veya açısal hareketin 11 dereceden fazla olması; birhareket segmentinde gelişimsel füzyon veya cerrahi artrodeze bağlı tam veyatama yakın hareket kaybı olması. Hareket segmentinin bütünlüğü ile ilgilibulgular varsa kategori III’deki radikülopati bulguları aranmaz Veya Kırıklar1) nörolojik bulgu olmaksızın vertebrada %50’den fazla kompresyon : %28
V: Üst ekstremitede yardımcı cihaz gerektirecek ciddifonksiyon kaybı; tek seviyede total nörolojik kayıp veya çok seviyede ciddinörolojik fonksiyon kaybı vardır Veya
Kırıklar; spinal kanalda yapısal bozukluk ile birlikte üstekstremitelerde ciddi motor ve duyu kaybı vardır:% 38

Epilepsi için alınabilecek oranlar;

1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar:% 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler:% 15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek:% 20
b)Sık:% 40

4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler:% 65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler:% 90

selam;boyun fıtığı raporumla %kaç oran alabilirim.
teşekkürler.
SERVİKAL MR

Teknik: Sagital T2A, sagital T1A, aksiyel GE

İnceleme:

Servikal lordoz düzleşmiştir.
Servikal vertebra korpus yükseklikleri doğaldır.
Servikal disklerin sinyal intansitesi dejenarasyona sekonder T2 ağırlıklı kesitlerde azalmıştır.
Atlantoaksiyel eklem tabiidir.
C4-5, C5-6, C6-7 diskleri bulging göstermekte olup anterior subaraknoid mesafeyi daralmaktadır.
Osseospinöz kanal çapı fizyolojiktir.
Spinal kord sinyal intansitesi doğaldır.
Nöral foramenler açıktır.

Sonuç:

Servikal lordoz düzleşmiştir.
Servikal disklerin sinyal intansitesi dejenarasyona sekonder T2 ağırlıklı kesitlerde azalmıştır.
C4-5, C5-6, C6-7 diskleri bulging göstermekte olup anterior subaraknoid mesafeyi daralmaktadır.

servikal aksta düzleşme c2-3 c3-4 c4-5 ve c5-6 SEVİYELERİNDE DİSKLERDE DEJENERASYON VE T2 SİNYAL KAYBI ÇEKMEKTEDİR BENİM SONUÇTA BU BAKALIM FİZİK DOKTORUNA GİDECEM BU HAFTA

servikal aksta düzleşme c2-3 c3-4 c4-5 ve c5-6 SEVİYELERİNDE DİSKLERDE DEJENERASYON VE T2 SİNYAL KAYBI ... bu yazdıklarım için oran verirlermi ki abi

selo_selo07

*servikal diskopati için %8 verilir en fazla ameliyat platin vesayre gibi durumda oran artar senin durumun %8 gösteriyor.

umut kardeşim yardımların için tesekürler ..dediğim gibi boyunda düzleşme ..burunda sinus duvar kalınlaşması var .sol burunda kıkırdak eğriliği var nefes almakta zorluk çekiyorum..lenf bezleriyle ilgili bi sorun var..sol kalçada dogustan kalça çıkığı sağ kalçada kireçlenme ..astım var bide galiba sabah akşam içi cekilen astım için ilaç kullanıyorum..pskiyatridende bir yıldır ilaç kullanıyorum psikiyatriden teşhisim pisikopatik ağır depresif nobet bit yıl ilaç kullanmam gerekiyor diye raporum var ..heyete gircem bakalım bunlar dan yüzde 40 alabirmiyim bakacam nasip inşallah

Meslek hastalıkları hastanesinden rapor aldım mesleki oldugu yönünde şimdi oran tespitine yönlendirdiler ileri derece ameliyat endikasyonu vardır yazmış beyin cerrahi
Daha önceki ara raporlarda disk hernisi vardır belirgin radükülopati ile yazıyordu şimdi radikülopati ifadesini kaldırmışlar bu ne anlama geliyor sizce?

Vertable grafileri, lomber(iki yön): Torakolomber grafisitorakal 5 ve 6 da ve l3 ile l4 vertebralar arası disk mesafeleri izlenmeyip bu düzeylerde füzyon mevcuttur .görünüm blok vertabraleri lehine yorumlanmıştır. ayrıca muhtemel t4 vertebrada sol üçgen şeklinde hemivertabra görünümü dikkat çekmektedir bu nedenle bu düzeyde üst orrta torokal vertebralarda açıklığı sağa bakan hafifi derece skolyoz dikkat çekmektedir (cobb açısı 29 derece) benim teşhisim bu bende oran alabilirmiyim % kaç verirler sizce şimdiden teşekkürler

umut2135 arkadaşımız yazmış zaten. Fıtık için pek oran verilmiyor nedense. Oran üç beş bilemedin 8 veriyorlar malesef.

benim mr sonucumda boynumda fıtık tespit edildi ve %5 verildi

boyun fitigi icin hangi doktor veriyo orani ve caresi var mi ?

servikal aksta düzleşme c2-3 c3-4 c4-5 ve c5-6 SEVİYELERİNDE DİSKLERDE DEJENERASYON VE T2 SİNYAL KAYBI bu sonuç için bende oran alabilirmiyim aceba ..diğer engellerle birleştirmek istiyorum

fizik tedavi dokturu oran veriyor. o yoksa beyin ve sinir hastalıkları doktoru oran verir. boyun için %6 ve her seviye için %1 ilave edilir. çok birşey beklemeyin bel ve boyun fıtığından.

Sol ayakta talusta lezyon yazmis oryapefi orani ne olur

Selam Ben engelli raporu almak için hastanede doktorlara başvurdum beyin cerrahi doktur 28 verdi ayak düşüklüğü için 15 ameliyat için 10 belimdeki diğer fırınlar için 3 ve voybumdada ciddi fıtığın var emar çekildi ve emg çekilcek 1. Sorum botun için sizce kaç oranında puan alirim dahiliye doktoru 10 puan verdi tansiyon için kulak burun boğaz doktoru ne verdi bilmiyorum söylemedi kulaklarımda tiz sesleri yok bide fibromiyalji için lyrcla kullanıyorum bunun için puan alabilirmiyim heyet puanı dusururmu ankara puanı düş ürürmü şimdiden çok teşekkür ederim

Salih75 öncelikle geçmiş olsun belirtmiş olduğunuz
oranlara göre balthazard hesabına göre %58 yapar diğer rahatsızlıklarınız hariç.

@ugurcoban79

Sunucunuz ne oldu

Çok teşekkür ederim yani bu oranla alirim dimi

@umut2135 %58 nasıl oldu beyin cerrahi 28 dahiliye 10 verdi beyin cerrahisi boyundaki fıtık için emar istendi boyun için %kaç alabilirim 3 tane fıtık var 1 tanesi kolda hissizlik yapıyor bide fibromiyalji için lyrcla 150 kullanıyorum raporlu ilaç bunun için bi puan alabilirmiyim ılginiz için çok teşekkür ederim

Salih75 çok özür dilerim yukarda 15 belirtmişsiniz bunu ben oran zannettim o halde
28/10/3 daha 37 eder şimlik toplam orannınız %5 daha alırsanız %40 bulur raporunuz.

umut2135 estağfurullah 3 puanı boyun için mi eklediniz fibromiyalji için raporlu ilacım var bunun için puan alabilirmiyim sizce bide heyet ne kadar puan düşürür heyetten gecsek ankarada puan düşüşürmu bide kulaklarımda ti sesleri yok bunun icin puan vermismidir doktor çok sordum😊hakkınızı helal edin

Salih75 evet 3 puan fıtıktan fibromiyalji için bir fikrim yok heyet genelde doktorun kararına uyar çok nadirdir düşürmesi ankara sağlık kurulu ise hastane raporu düzenlerken yönetmenliğe göre oran verdi ise ve detayları yazmış ise raporda bunu kontrol edip bir sorun yok ise onaylıyor kararsız kaldıdığı durumda film test ölçümleri istiyor hastaneden gerilmenize gerek yok rahatsızlıklarınız mevcut ise onaylanır raporunuz.

Üst Alt