Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benden şanslısınız, engelli olmak bir yerde avantaj sayılır...

kalpkası

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Başlığa bakıpta bu adam alaymı ediyor demeyin,asla böyle bir şeyi düşünmedim yaşamım boyu,düşünmek yada düşünen insanlar ise,1 saat sonrası ne olur hiç birşeyin garantisi yok.

Neden yazdım,şuan bir bacağım olmasın yada elim olmasın razı olurum.

Ben kalp kası hastasyım,yani kalp tam açılıp kapanmıyor,1 tane stent takıldı,sizler gibi sokakra dolaşamam,yada sizler gibi dıoya doya sohbet edemem,yada doya doya gülemem,çunki nefesin kesiliyor ve kalp bir anda taşikardisi fırlıyor,sizler gibi rahatta uyuyamam çunki nefes alamam.

Şikayet olsun diye yazmıyorum elbetteki,ama bazen okuyorum kimisi intihar edicem diyor,yada kendini bırakıyor,bu tür korkaklardan olmayın.

Hem bu intihar edicem diyenler iyi okuyun,siz ölüm anı nedir bilirmisiniz hiç sanmıyorum,2 defa yaşadım şokla hayata döndürmüşler,ölümüde yaşadım,orası bende kalsın.

Ölüm anı nedir bilirmisiniz,can vermek sandığınız gibi hiç ama hiç kolay değil,can veremiyorsunuz,ölüm bir anda gelmiyor,herşeyi yaşıyorsunuz ve o an geldiğinizde tek istediğiniz yaşamak,daha erken demek,hiç ama hiç kolay değil inanın.

Sizler gibi olmak isterdim,tekerlekli arabam yada koltuk değneklerim olsun,oltamı alıyım yavaş yavaş sahile iniyim,çayımı içiyin,sohbet ediyim,rahar rahat konuşabiliyim,ama hiç biri yok,camdan insanları izlerim,bazen koşanları görürüm o kadar özenirimki,elbetteki şükür ediyorum,şikayetci değilim,olamamda zaten.

Biraz eski kafalıyım,dinime düşkünüm,hastalığımla avunurum,kuranda dediği gibi hastalıklar sizin kefaletinizdir derim,ama sonra diğer hastalara bakarım,kanserli olanlar,o zamanda üzülürüm asıl onlar derim hastalık kefareti olanlar.

Sadece yazmak istedim,okuyanlara teşekkür ederim.

Saygılarımla

düşüncelerin ve hüznün çok güzel, işte bu hayat bir dağ gibi, bazıları o dağın zirvesine uçarak çıkıyor, bazılarımız da tırmanarak sürünerek, o dağın zirvesine ulaştığımızda herkes çektiği çilenin karşılığını alacak, senin çilen daha büyükse, mükafatın da daha büyük olacak. Allah a bazıları adaletsiz derler, ama Allah ın adaleti bu dünya için değildir, asıl ve sonsuz olan ahiret içindir, ahirette adaletin ne olduğunu herkes görecek. Yoksa Allah her kötülüğe ya da kötülük yapana cezasını bu dünyada verseydi heralde çok az canlı hayatta kalırdı, yine aynı şekilde Allah herkesin duasını bu dünyada kabul etseydi her hastalığa şifayı bu dünyada verseydi, ozaman da bu dünya zaten cennet olmuş olurdu. Tüm bunları Allah istese yapar hiç de zor değil, ama hayatın bir anlamı var, görmek anlamak düşünmek gerek. Sabretmeye devam etmek gerek. Bunların hepsi bir rüya.

sevgiyle kalın.

Engelli denilince ne anladığınıza bağlı birazda.. Bence siz de engellisiniz.. Bahsettiğiniz sorunları yaşayan binlerce insan var şu an aramızda hatta daha ileri derecede sağlık sorunları olanlarda var.. Hayata "herşeye rağmen" pozitif bakabilmek şükürcü olabilmek zaman zaman çok zor olabiliyor.. Ben mesela kendimden örnek vereyim içime dert ettiğim konularda çoğunlukla şükürsüzümdür isyan etmem ama sorgularım "Neden" derim.. Karakter meselesidir belki de.. Bence kıyas yapmakda yanlış.. Kendini bütün artı ve eksilerini kabul ederse bi insan sindirirse tamamdır işte..

Yani kalp hastası olacağıma yürüyemeseydim yada göremeseydim demek ne kadar doğru? Sağlık sorunlarının en küçüğünden en büyüğüne kadar hepsi birdir bana göre. Yaşayan bilir ne çektiğini.. Yani şimdi çıkıpta bir başka biri "kalp hastası olsaydım da yürüyebilseydim keşke" de diyebilir bu durumda..:)

Allah sabrını veriyor dertlerin mutlaka bi tutar dalı oluyor insanların.. Artık kişisinden kişine göre değişir ne ile motive edebiliyorsa kendini hayata onunla tutunur.. Kimi Allah inancı ile Kimi umutları ile vs.vs.vs..:)

ALLAH c.c olmasa, bu Dünyada yaşamanın manası yok, en azından bana göre.

Bazen İntiharı düşünürüm, son bir yılda iyice kronikleşen Panik atağımda beni zorluyor, öyle anlar oluyorki, renkleri dahi fark edemiyorum, sanıyorumki ellerim mos mor olmuş, o anda herşey bitiyor, yanımda biri olmasa, büyük ihtimal Ölümü bulurlar, o heycanı ve paniği anlatmak zor.

Dedim ya, İntihar bazen bana çıkış yolu olarak geliyor, öyle bahaneler buluyorumki mesela Dinimiz İntihar haram, ama son günlerde buna sebeb buldum kendimce, Ölüm güzel olduğu için yasaklanmış diyorum, yoksa kimse yaşamak istemezdi.

İntihara meyillyim aslında biliyorum, Yaşadığım krizde Doktor öldüğümü söylemişti iki defa şok vermişler, o anlardan aklımda kalan, sadece huzur hissettiğimdi, hatta öyle sağlıklıydımki, yerimden kalkıp kendimi yokladım sevindim, eve gitmek istedim, kendime geldim ameliyat masasındaydım, bu hayal beni dahada güçlendiriyor, ölürsem özgür olacağım diyorum, şuan biraz korkuyorum, Ölmekten değil İntihar edersem aynı şekilde uyanmak istiyorum, Annemin yanına dönmek, hiç birşeyim yokmuş gibi yeniden yürümek, gezmek, balık tutmak, bir sürü hayalim var.

Doktorla konuştuğumda, 15 gün yatırmak istedi kabul etmedim, sanıyorumki Hastanelerden hiç çıkamıycam, birde bu korkum var, yoğun bakıma kaldırılıyorum ama kendime geldiğim anda imza atıp çıkıyorum, bu sebeble Hastanelerede gitmiyorum artık, hatta biri gidelim dese aklıma 100 tane kötü fikir geliyor, yatıracaklar, bırakacaklar, İşkence edecekler, tuaf şeyler işte, Doktorlarada güvenmem asla.

Aslında şuanda yaşadığım daire size tuaf gelicek, benden önce genç biri İntihar etmiş, kendini Öldürmüş, belkide kaderdir diyorum, kendini astığı kanca hala duruyor, söktürmedim bazen odaya girdiğimde bakarım acaba ne hissetmişti derim, bunlar hayal değil size gerçekleri yazıyorum, burası zaten engellilerin yeri, kimse kimseye duygu sömürüsüde yapamaz, bu sebeble korkmadan yazıyorum, hepimiz aynıyız çunki.

Benim umutlarım yok, yani beklediğim birşey yok, zengin olmak, güzel giysiler almak, yani yabancı kavramlar, şuan burdaysam Dini inancım yüzünden, olmasaydı zaten bu Dünyada olmazdım.

Değerli kardeşim sana birşeyler yazacağım ama şu an vaktim kısıtlı. Gece yazarım artık...

hayalet73;

Birşey yazın diye yazmadım, içimde olanları paylaştım.

2 gün önce 2 geni Arakdaşımız İntihar etti, artık İntihar bana görede özgürlük, boş yere çırpnamanın manası yok, kovada yakalanmaış balık gibi, sonuç belli, ya çırpınarak öleceksiniz yada onurlu bir şekilde.

Sevindiğim ise, Ölümden sonra bir daha bu Ülkeye gelmem, ne yapıcam biyormusunuz, Dünyadaki en sakin kumsala gidip, denizi seyredicem, tek hayalim bu, kimsenin olmadığı bir yer, sessizlik, rüzgarın ve kşların sesi birde dalgaların Anne ninnisi gibi sahile vurması, özelediğim tek şey.

Ölümü bu sebeble çok seviyorum, sadece kendiniz, çirkin yüzler yok, çirkin sözler yok, kötülük yok, ALLAH c.c hediyesi sadece, bana göre Dünyadaki en güzel en değerli hediye.

O zaman sende kendini şanslı hissedebilirsin sonucda sende engelli katagorisine giriyorsun

kardeş sen çok derinlerdesin senin yazdıkların hepsi bendede mevcut bende kalp hastasıyım bende kriz gecirdim bende şoklandım stentde var
ama neden o kadar karamsarsın beterin beteri var en azından ayaktasın görüyosun duyuyosun allah beterinden sakınsın

kalpkası arkadaşım çok geçmiş olsun inan seni çok iyi anladığımı düşünüyorum benden şanslısınız demişsin neden senden şanslı olalım arkadaşım :D sonuçta sende engelli bizlerde engelli :) hı senin kısıtlamaların farklı diye öyle düşünüyosun ama birde şöyle düşün belkide düşünmüşsündür ama ben söyleyeyim yinede mesela sadece nefes alıp verebilen onun haricinde yediğinin içtiyinin tadını dışarıyı camdan dahi görmenin nedemek olduğunu bilmeyen hatta dünyada var olup olmadığını bilemeyen bir çok engelli arkadalarımız var diyeceyim kimse kimseden şanslı deyildir mesela ben kaza geçirdiyimin ilk 2. ayında yoğun bakımdan çııktım kendi kendime dediyim ilk şey bittin olum sendedim bittin :D daha sonra gün gün düşündümkü neden bitmiş olayım ki hayat devam ediyor azönce yukarıda yazdıklarımı düşündüm daha sonra fizik için ankaraya yattık tan sonra döndüm dedim ki len arkadaş sende kendini engellidenmi sayıyosun bak şu etrafına ve akıllı ol dedim ve hep şükrettim hele hele şu neden ben kelimesinden okadar sakındım ki kendimi neden bir başkası olsun ki dedim bir başkası da ana kuzusu o da dünyaya sen gibi gelmiş oda 9 aylık oda insan dedim senmisin kurnaz diye hep kendimi frenledim ve allaha hep şükrettim ve diyer tarafta allahın izni ile alacağım mükafatın sevinci ile göç zamanımı saatimi beklemeye koyuldum :D allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşım sıkma canını herşey güzel olacak hepimiz için birgün o güneş bizlerinde içini ısıtacak.

kalpkasii allah size ve tum hastalara sifa verir insllh...

kalpkası;

Aslında; dinine düşkün bir insan olarak sizde çok iyi biliyor olmalısınız ki buradaki hatta dünyadaki istediği yere girip çıkabilen engellilerden hatta Yaradılmışlardan belkide en şanslısı sizsiniz. Yanlış duymadınız şanslısınız diyorum. (Kızmayın sakın ama nefs öyle bir şey ki engel mengel dinlemiyor.) Şanslısınız diyorum, çünkü sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak diyebiliyorum ki Yaradanımızı biliyorsunuz ve şükrediyorsunuz. Malesef Şükretmeyi unutan o kadar çok kişi var ki..

Sıkıntılardan dolayı ölümü istemeyin! Dayanamayan, "Ya Rabbi, hakkımda yaşamak hayırlı ise, yaşamayı, ölmek hayırlı ise, ölümü nasip et!" desin!.. (Buhari)

Yanlış anlaşıldım, ben Hastalığımdan şiakeyet etmiyorumki tam tersi ALLAH c.c hediyesi olarak görüyorum, isyan etmiyorum.

Kalpkası rumuzlu arkadaşım bunun yeri burası değil insanlarıda etkileyip intihara tetikleme , psikolojik destek al bence. Dini inançların kuvvetli ise intihar eden birinin asla ama asla bahanesi ne olursa olsun cennete giremeyeceğinide çok iyi bilirsin. Allah`ın verdiği canı kul alamaz alırsada vebalini öldüğünde öder. Psikiyatri doktorun ile görüş eğer kafanda kurduysan intihar etmeyi sana yardımcı olur doktorun . Acıların gerçekten dayanılmayacak kadar çok ise kendi isteğin ile sana ilaç verip olayı bitirirler ama dediğim gibi burda insanlarında psikolojisini etkileme bence burdaki insanlarda en az senin kadar yaralı ve acı çekmiştir.

bugun cok mutluyum ama korkuyorum mutlulugum az surmesı kardesımmm yanımda ALLAHIM ayrma

kalpkası;

öncelikle geçmiş olsun kalpkası ama kimsenin derdiyle kendi derdini kıyaslama yapı meseledir bu birisi kaşını oynatamazsa hayat onun için bitmiştir, birisi yüreyemezse birisi göremezse. birde böyle hediye mi olur demekten kendimi alamadım. neyin hediyesi bu.

Kalpkası arkadaşım, çok içine kapanmış dünyaya çok karamsar bakmaya başlamışsın. "Umut fakirin ekmeği" diye bir söz var hani, biz engelliler eğer hayata sıkı sıkı tutunduysak umutlarımız sayesindedir. Hepimiz zor şeyler yaşıyoruz her hastalığın her engelin zorluğunu yaşayan bilir, belki bazen çoğumuz ölmeyi düşünüyoruz insanız sonuçta düşünebiliriz ama hayat yaşamaya değer. Önemli olan hayatına anlam verecek şeyi bulabilmek, sanırım sen bunu hala bulamamış keşfedememişsin. Bunu bulabilmek için ise artık karanlığa değil ışığın geldiği yöne bakmalısın, seni hayata bağlayacak şeyler o ışığın geldiği noktada karanlıkta bir şey göremezsin.
Sevgilerimle.

Kübra Hnm. Teşekkürler çok güzel yazmıssınız evet hayata bağlayan güzellikleri görmeli veya yaratmalıyız. Herşeye rağman yaşamak çok güzel çünkü ...

bi kitapta okumuştum intihar etmek için bir insanın kendi kendisi ile çok uğraşması gerekir diye uğraşma kardeş kendinle git uğraşacak başka şeyler bul......odandaki o kancayı yoketmekle başla işe....:eek:

İron;

Alaymı ediyorsunuz?

Ne doktoru ne hastanesi, galiba sen hastanelere gitmiyorsun, gitte gör sonra beni burda kına.

Yeri neresi sence nereye yazayım?

Sen Avrupadamı yaşıyorsun?

Mr kalpkası hayatın güzel olan yönleride var,devamlı hayatı insanları kötüleyerek çevremizdeki iyi şeylere nankörlük etmiş olmuyormuyuz,ayrıca konuşmalarınızı çok fazla intihara özendirici buluyorum,bunu lütfen yapmayın,kimsenin hayatı mükemmel gitmiyor,hepimizin dünya kadar sorunu var ve o sorunlarla boğuşarak yaşıyoruz ,size de bol bol geçmiş olsun diyorum sabrınıza sıkı sıkaya sarılın ,hayat sürprizlerle dolu...:rolleyes:

Herkes yazmış sağ olun var olun.Herkes yaşadığı sıkıntıya göre yorum yapmış, para ile sorunum olmadı, milyonumda olsa aynı hayat olmasada aynı hayat.

Konu açılalı baya olmuş ama yazılanlar var. Bende bir kaç kelam etmek isterim müsadenizle. Güzel kardeşim. Ben 6 kez 3 ve 4 dk. olmak üzre öldüm ve dirildim. hatta inanmayacaksın ama belkide ama bir kez (GATA) da olanda ruhumun bedenimden çıktığını (çünkü olanları gördüm ve bedenimin olmadığını hissettim.) ve tekrar bedenime girdidiğini bizzat yaşadım. Öldüm kelimesi teyitlidir. Bizzat doktor tarafından ve adam hocasına ex dediğini duydum. Bu benim tıbda doktorlar sebebini bilmiyorlar fakat sıkıntı ve sitrese girdiğimde hiç anlamadan vücut kendini koruma diye tabir edilen birşey geliştirmiş ve kapatıyor. (Nabız alınmıyor, solunum yok) Birçok testler yapıldı. Sebebide bilinmiyor. Bunları neden anlatıyorum biliyormusun? Ben sokakta veya bir yerde gördüğüm, duyduğum veya konuşurken baskı altına girince bunu yaşıyorum. Kesinlikle iğne dahi olamıyorum. Hiçbir şekilde müdahaleside olmuyor. Hani diyorsun ya özürlü olsam. Ondan yani bilmelisin ki yanlız değilsin. Yattığımda İnşallah sabahı görürüm, Evden çıktığımda inşallah geri dönerim diye sürekli dua ederek hayatımı geçiriyorum. Ama birde şöyle birşe var ki, 6 ncı kez bedavadan uzatmaları oynuyorum. Buna rağmen beni seven insanları değer verenleri ne olursa olsun cezalandırmaya asla hakkım yok. İşte o yüzden mümkün olduğunca bunu kafamda kurmuyorum. Ama insanız etten ve kemikteniz. Duygularımız var. Gece yattığımda kafamı ne kadar boşaltsamda her gece saat tam 3 te nasıl oluyor bilmiyorum ama uyanıyorum. Ne 5 kala ne 5 geçe tam 3 te, Uyumak için oldukça ağır ilaçlar alıyorum. Bu ilaçlar 7 gün devamlılıkta olup 8 inci gün bağımlılık yapmaması için 7 gün ara vererek kullanıyorum ki, İlaçları aldığımda bu sefer saat 5 oluyor ne 5 geçe nede 5 kala, Ama şunuda biliyorum ki benden büyük derdi olanlarda var halime şükrediyorum. Bu dünyada yaşadığım tüm sıkıntıların bana bir hediye olduğunu ve sabrımı ölçmek adına olduğunu düşünüyorum ve öbür taraftada cezaya kalmamak için bana biçilen noktaya kadar gitmeyede kararlıyım. Sanada tavsiyem bu dünyadaki hesabı öteki tarafa hesaplatma. Sen balık değilsin. Hayatında çevrene nasıl bir duygu ile bakarsan o şekilde yaşıyorsun. Muadilim bir kişi bile yok. doktorlar sadece kitaptan durumumun nasıl olduğunu biliyorlar ve şunu hiç aklından çıkartma. Mucizeler hala oluyor. Yeterki yeterince inan...;) Ex dedikleri...Ben hala yaşıyorum...;)

yaşamak ne olursa olsun güzeldir.

kalpkası şundan emin ol çünkü benim hestslığım ilerleyen bi rahatsızlık olduğu için gayet iyi bildiğimi düşünüyorum HER NE ENGELİ OLURSA OLSUN İNSANIN BİRİSİNE MUHTAÇ OLMADIĞI SÜRECE ENGELLİ OLMANIN HİÇ BİR ZORLUĞU YOK SADECE BUNU GÖRMÜYORUZ
TABİKİ ZOR AMA HERŞEYE ŞÜKRETMELİYİZ
BU CAN BİZE ALLAHIN EMANETİDİR ALLAHA İHANET EDEMEYİZ
BEN YAŞINIZI MERAK ETTİM SADECE AMACIM YARGILAMAK DEĞİL SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN

Başkalarına muhtaç olmadığın durum yok ki, İnsanlar normalde olsalar her zaman başkalarına muhtaçlar. Sen birtek engellilerin mi muhtaç olduklarını sanıyorsun? İnsanlar robinson gibi yaşayamaz. Düşün Yanlızlık Allaha mahsustur derler ama o bile yanlız değil ki, melekleri var. Kendini hiçbir zaman toplumdan soyutlamayacaksın. Sendeki engel ne olursa olsun sen bir insansın. İnsanın engeli ne olursa olsun sevdikleri için birşeylere mecbur. Onlar için seni sevenler için bunu sen onlara borçlusun. Yeterki nefes al. Hareket etmesen bile. Sevgi farklı birşey.

Şu filmi seyretmenizi isterim bendeki etkisi çok uzun süre hatta hala geçmedi. Yanlız rahatsızlık verecekler izlemesinde belki sakınca olabilir. Bilemiyorum önce konusuna bir bakın derim.

TULUMBA LİSTESİ (THE BUCKET LIST)
Şimdi Ya Da Asla:Başrollerde Jack NICHOLSON ve Morgan FREEMAN

Üst Alt