Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyaz Kart nerelerde kullanılır?

die,
Beyaz kart ile,başbakanlık özürlü kartını karıştırdın,dikkat :)

Arkadaslar engellı bıreye saygısızlık yapan otobuse almayan bır sofore gectıgımız aylarda 6 ay meslekten men edılme ve 6 ay da hapis cezasi verıldı ve su an o sofor ıcerde ;) onun ıcın boyle bır olayla karsılasrsanız yaka paca ındırılme bınmek yasak bıktım senden gıbı tavırlarla karsılasırsanız mutlaka İETT GENEL MD. ARAC PLAKASINI VE SOFORUN ISMINI CISMINI BILDIRIN

%40 engelim var. beyaz kartım var ama ankaradan gelecek olan kartım şubat ayından beri gelmedi zaten gelsede birişime yaramıyacak şehirler arası indirimli yolculukta %60 engelliler için geçerliymiş

arkadaşlar şunu da öğrendim. dolmabahçe ye de ücretsiz giriliyor sanırım.

teşekkürler..

%40 engelim var. beyaz kartım var ama ankaradan gelecek olan kartım şubat ayından beri gelmedi zaten gelsede birişime yaramıyacak şehirler arası indirimli yolculukta %60 engelliler için geçerliymiş
Bu uygulama yenimi çıktı? %40 ve üzeri herkese şehirler arası birçok otobüs firması bilet fiyatını %50 indirimli veriyorlardı. Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar...

yeni çıkmış april arkadaşım bu uygulama malesef one minute demek geldi içimden :)

slm arkadaş lar beyaz kart var [FONT=Calibri][SIZE=3]m[/SIZE][SIZE=3]inibüslerde yararlanabilirliyim ? i[/SIZE][SIZE=3]lçede oturuyorum 3-4 kilometre etrafımda sadece minibüs var .:rolleyes:[/SIZE][/FONT]

Şehirlerarası yolculuk etmek istediğimizde de beyaz kartın fotokopisini vererek özürlü indiriminden faydalanabiliyoruz.

artık ankaradan gelecek olan kartımı beklemiyorum çünki işime yaramıyacak....

Aha şehirlerarasına da atladık. :)
Ya arkadaşlar daha önce de yazdım Beyaz Kart denen şey sadece İstanbul'da şehiriçi toplu ulaşım araçlarından bedava yararlanma amaçlı İETT nin verdiği bir yerel karttır,başka şeylerle karıştırmayalım.

Bu sene mart ayı içerisinde, beyaz kartımızın fotokopisini vererek, Metro Turizmden % 50 indirimli bilet alarak, İstanbul'dan-Çanakkaleye yolculuk ettik. Ispat külfeti olarak ne istiyorsunuz?

Beyaz Kart istanbul il sinırlalı içinde [FONT=Calibri][SIZE=3]minibüslerde yararlanabilirliyim? minibüs durakları [FONT=Calibri]İETT ayıt .[/FONT][/SIZE][/FONT]

Sık sık ist. ümraniye carfour dki sinemalara gitmekteyim.
Sakatlara indirim uyguladıkları için indirimli bilet almaktayım.

hakkaten kardesim kartı alma bence amabulun sun yanımda dıyorsan yine de senbilirsin shçek alabilirsin . sosyalhizmetler müdürlüğü yani .bos gitme yanına iki fotoğraf .raporun aslı gibidirnotere para verme aslı gibidir devlethastanesinde yapabilirsin .ve birkimlik fotokopisi

Başbakanlık Özürlü Kimlik Kartım gelmediği için ankarayı aradım ve neden gelmediğini sordum onlarda artık kartlarınız ankaradan gelmeyecek evraklarızla birlikte bulunduğunuz ilin sosyal hizmetler müdürlüğüne gidip başruvuda bulunun diyor bu kart çokmu önemli almasam ileride bir sorun yaşarmıyım. bulunduğu ilden bu kartı alan varmı? beyaz kartımı almıştım ama diğeri halen gelmedi tekrar resim, rapoır fotokopileri v.s uğraş dur sanki bizimle dalga geçiyorlar.

bu konuda 16 numaralı postta nerelerde kullanıldığını Aferits arkadaşımız yazmış..
artık kartın önemli olup olmaması sizin taktirinize kalmış..
kartınız belki de il sosyal hizmetler müdürlüğünde sizi bekliyordur, telefonla aradınız mı..
gerekli evraklarla başvurunuzu yaptığınızı ve ankara'dan böyle bir yanıt aldığınızı söylediniz mi?
bu listeden isminizin var olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

selamlar

benim beyaz kartım var ama thy da beyaz kart geçerli oluyormu % 40 indirim için. bilgi verirseniz çok sevinirim. teşekkürler.

İndirimlere ilişkin bilgi
Türk Hava Yolları, yüzde 40 ve üzeri oranda özürlü olan yolcularına, uygulanabilir ücretler üzerinden tüm iç ve dış hatlarda yüzde 25 indirim sağlanmaktadır.

İndirimden faydalanmak isteyen yolcuların, yüzde 40 ve üzeri oranda özürlü olduğunu belgeleyen, T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından verilmiş olan özürlü kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu veya nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

Ayrıca, ‘refakatçi ile seyahat etmelidir’ ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, özürlü yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçisine tüm iç ve dış hatlarda uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 oranında indirim sağlanacaktır.

24 saat öncesinden belirtilmek suretiyle isteyen tüm Türk Hava Yolları yolcularına ücretsiz olarak tekerlekli sandalye ve sedye hizmeti sunulmaktadır.

* Amerika çıkışlı uçuşlar hariç.

Bende normalde beyaz kart kulanmazdım ama okul zamanında mecidiyeköy ve yenibosna arasında sefer yapan bi şoför abi vardı ben herseferinde bilet atmak isterdim ve o bileti atmama asla izin vermezdi devletin zenginin senmisin be kızım derdi bana hakkın olanı al beyaz kart çıkar derdi bi gün hiç unutmam bileti makinaya takarken aldı ve ve elime tutusturdu tam arac klalkmak üzere daha bana bilet verirsenn seni almam arabaya haberin olsun dedi.Amam herkes bakıyo bize dedim abicim bak biri seni şikayet eder dedimsede dinletemedim ederlerse etsinler normal engeli olmayan bi insan bie bu haktan yararlanabiliyorken sen neden yararlanamayasın dedi haklıydıda ve onun sayesinde engelli kartımı çıkarttım şimdi çok rahatım bu istanbul gibi yrde bu kart bence bir hazine değerinde ist gibi bi metropoldebiyerden bi yere gitmeye kalksanız yığınla para gidiyor.Bence bu kart cok değerli.Kıymetini bilin :)))

beyaz kart'ı İ.B.B.'ye ait bütün toplu taşıma araçlarında ( metro. i.e.t.t. tramvay,deniz otobüsü vb..)kullanabilrisiniz. Ayrıca maçlara da biletsiz olarak girebilirsiniz.

selamlar aranıza yenı uye oldum görme özürlüyüm 10 da 1 görüyorum vergi indirimi için hastaneye bas vurdum yuzde 72 oaranla rapor geldı ankaraya yolladı defterdarlık elımde 1 hsatenenın verdigi rapor var başbakanlık özürlü kartı ve beyaz kart almam için malıye bakanlıgının vergı ındırımı evrakınımı beklemem lazım yada elımdekı raporla beyazkart ve başbakanlık özürlü kartını nerden alabılırım

saygılarımla

Ben beyaz kart aldım Otobüs kartı gibi artık üstünde Heyet raporunda engelli durumunun oranı yazıyo bana beyaz kart başvurmuzda o vardı Ve yüzdelerine göre alabilceğimiz imkanlar vardı onları bilmiyorum sadece

Ben ataşehir de yaşıyorum ve hasanpaşa dan kartımızı çıkarttık Benim beyaz kartım Ücretsiz otobüslere binerken o karttan ona beyaz kart dediler Ve onun üsütnde T.C. Kimlik No. İsim Soyisim Heyet raporundaki alınan yüzde yazıyo bütün işlemlerini bundan yapıcaksınız dediler

slm aferits bey benim %60 ağır özürlü raporum var ve hiç bir gelirim yok istanbul da kirada oturuyorum yanlız yaşıyorum.engelli maaşı alıyorum.
size bişey danışmak istiyorum ben tokiden engellilere ev verecek diye duydum bu konuda bilginiz varmı? nereye nasıl başvuracam.
bilginiz varsa bana yardımcı olsanız.şimdiden teşekkürler.

birde şunu öğrenmek istiyorum ben engelli başbakanlık kartını nasıl alabilirim?

beyaz kart

merhaba arkadaşlar.Beyaz kartımı ben bugün aldım nerelerde kullana bilirim diye sorduğumda bana broşür verdiler kullanılan yerler.thy %25,şehirler arası otobüslerde %30,devlet demir yollarında%50,türkiye denizcilik işletmelerinde%20,milli parklar%50,devlet tiyatroları.iyi akşamlar

Başbakanlık kartı

ben pazartesi başvurdum 10 gün içinde gelin alın dediler ben de perşembe günü alacağım

istanbul bahçelievler sosyal il izmetler müdürlüğü özürlü hizmetleri başvurdum

Üst Alt