Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilaterial Sensörinal İşitme Kaybı Teşhisim ve hayatım…

EMRAHBV

Aktif Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
510
Merhabalar, annemin anlattığına göre çocukken çok ağır bir ateşli hastalık geçirmişim; bu durumun ileride kulak zarlarımda kireçlenme yapacağını ve "Bilaterial Sensörinal İşitme Kaybı" oluşturacağını tabii ki bilmiyorduk.

Ortaokul yıllarında başlayan aşırı sesli konuşma sonucu, Çapa Tıp Fakültesine gittik. O dönemin doktorları, "Bu çocukta bir şey yok!" diyerek teşhis koymadan gönderince, tabii ki benim için işler çok zorlaşmıştı. Berbat geçen ortaokul yıllarının ardından, liseye başlamadan önce bu kez Haydarpaşa Numune Hastanesine gittiğimizde, "ateşli hastalık sebebiyle, kulak zarlarımda kireçlenme olduğunu ve artık işitme cihazı kullanmam gerektiği sonucuna varmışlardı."
Zaten beklediğim bir an olsa da birden cıvıl cıvıl olan ben de aşırı derecede içe kapanıklık başlamıştı. Zaten çok kitap okuyan bir insan olarak, kendimi hepten kitaplara vurmuştum. Gecem gündüzüm her şeyim kitap olmuştu, adeta kitapla evlendim. Sonunda tabii ki bu durumu kabullendim ve dönemin koşullarında göre orta dereceyle liseden mezun oldum.
İş hayatıma Burger King'de çok kısa süreli olarak başladıktan sonra bir Fransız şirketinde 21 yaşındayken çalışmaya ; resmi SSK'lı iş olarak ikinci işim olsa da ilk kez bu kadar büyük bir ortamda olduğum için çok ciddi anlamda zorluk başlamıştı. İşe odaklanmam bir hayli zor oluyor ve sürekli tekrar ettirmek zorunda kalıyordum; başka bir işitme cihazı almak için girişimim başlamıştı. O esnada ailem; önceliği ameliyat varsa, ameliyata vermişti. "Koklear İmplant" ameliyatı ile tanışmam bu süreçte olmuş ve Sayın Profesör Doktor Çağlar Batman'ın yaptığı çok başarılı ameliyatın ardından biyonik kulak takılmıştı. Alışma sürecinin zorluğunun ardından, artık anlamaya başladığım için eski günlerime dönmüş ve kendime olan güvenim bir hayli gelmişti.

Daha sonrasında evlendim; çocuk sahibi oldum, çocuğum 5.5 yaşındayken eşimi bir kazada kaybettim. Buna rağmen yılmadım, onu da büyüterek 15 yaşına elhamdülillah getirdim. Pek çok zorlukla karşılaşmış olsam da büyük hayalim yazarlığa da kavuşarak, "yazar" oldum. Kitaplar bastırdım ve hâlâ yazmaya da devam ediyorum.
Emeklide oldum ve yine de çalışma hayatıma devam ediyorum; elhamdülillah hiçbir zorluk beni yıldırmıyor. Brezilyalı efsanevi Formula 1 pilotu Ayrton Senna ile tanışmamda hayatımda bir dönüm noktası oldu. Bana göre Formula 1 tarihinin gelmiş, geçmiş en iyi pilotudur. Kendisini canlı izleyemesem de çok sıkı araştırmalar ve yarışlarını izleyerek gücüme güç kattım. Onun pistlerdeki efsanevi hırsını, mücadelesini, haksızlıklara karşı dimdik duruşunu, soğukkanlılığını, imkânsızları başarmasını ve cesaretini örnek aldım. Her zorlukta ben bu zorluktan daha güçlüyüm, dedim ve her zorlukta gözlerimi kapatarak "başarabilirsin" dedim.
Yani engelli olmamız; başarılı olmamıza da hayata tutunmamıza da engel değil, yeter ki içimizde zorluklarla baş edecek güç olsun.
Hepimiz için en aydınlık günlerin olması dileğiyle.

Hayatın tüm zorluklarina rağmen yaşama sevincini kaybetmeyen en küçük şeyden mutlu olan güzel kalpli arkadaşim yolun bahtin acik olsun umarım tez zamanda hayallerine kavuşursun 🤲

Üst Alt