Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk hastası olanlar için askerlik muayene süreci..?

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Herkese merhaba.25 gün ruh sağlığı hastanesinde yatmam sonucu bipolar bozukluk teşhisi konuldu.2016 ekim ayında muayeneye epikrizimle birlikte girdim,1 yıl erteleme aldım risperdal ve akineton ilaçlarını kullanıyorum.İlaçlarımı kullandığım sürece hafıza,konsantrasyon,okuduğunu-dinlediğini anlama dışında iyiyim.Doktorum tedavimin 2 yıl süreceğini söyledi dolayısıyla yaklaşık 1,5 senem var.2018 Nisan'da ekpss sınavına gireceğim yalnız 2017 ekiminde yeniden muayenem var 1 yıl daha erteleme alabilir miyim ve muaf olma durumum nedir?Teşekkürler.

hastalıgın ilk asaması tedavısı 2yıldır.12 yıldır tedavı goruyorum cok ıyı durumda olan bıpolar hastaları gordum yıllar gectıkce daha ıyıye gıttıklewrını gozlemlıyorum ama bende durum daha farklıya yıllar gectıkce cok daha kotuye gıdıyorum şu an evden dısarı cıkamıyorum ama işe gıtmem gerekıyo sureklı taksı kullanıyorum .bence buyuk ıhtımal muaf tutulursun yani argoda çürük dıyolar bana askerlık ıslemlerım goruldugu donem cok ıyı olmama ragmen curuk verdıler.bu arada bıpolar teshısı konur konmaz en az yuzde 40 engellı raporu verılıyo dıye bılıyorum.bu raporu al bence ve ılk sınavda e kpssye gır normal kpssye gore cok daha rahat gırılıyor normal kpssde ımkansız gıbı bı sey cunku.doktoruna rapor alabılır mıyım dıye danıs sınav ıcın de

Şifalar diliyorum.Doktorum da muaf olursun dedi ancak forumda ve bazı sitelerde askere gönderdiklerini gördüm o yüzden kafam biraz karıştı ve bende anksiyeteye dönüştü yeni yeni aştım şimdilerde iyiyim.Doktorumla raporu da konuştum bana yol gösterdi.Sizin durumunuz nedir iş yerinde veya günlük hayatta ne gibi sıkıntılar yaşıyorsunuz?

bende de ciddi anksıyete var benım bıpolar yuzde doksan depresyon olarak gecıyo.bakıslarımı kontrol edemıyorum bakıslarımdan ınsanlar cok korkuyo dıye gunes gozlugu kullanıyorum yıllardır bu seferde hısterık ve pis pis bı sırıtma oturdu yuzume .bu tik benı bıtırdı.hıc bı sekılde sokaga cıkamıyorum işe taksıyle gıdıyorum gunde gıdıs gelıs 25 lıra öduyorum.son yıllarda genlde her gece bıtmıslık duygusu gelıyo bole her sey bıtmıs artık bu tiklerle hıc bı sekılde ınsanlarla ıletısım kuramam gıbı hayatın sonuna gelmısım gıbı hısler gelıyo.cok agır depresyonlar gecırıyorum.işde bıraz stres yorgunluk olsa psıkotık paranoya atakları gecırıyorum.benı bılgısayardan faceden takıp edıyolar evın ıcınde gexerken kamera koymusla rbenı ızılıyolar gıbı cok rahatsız edıcı dusuncelre kapılıyorum.yorgunluga kesınlıkle gelemıyorum.benım bu engellılıkden haberım yokdu 2005 senesınde hastalandım .yıllarca bılmeden normal kpsye gırdım 2011 yılında ogretmnlık bolumunu bıtırınce ogretmne olarak atandım sonra 3.5 yıl sonra duz memurluga gerı hızmete gecdım .calısmadıgım donemlerde cok ıyıydım kımse hastalıgımı anlamıyodu bıle ama ne zaman calısmaya basladım resmen yamuldum .gercekden bıpolarsan (yanı belkı depresyon hastasındır dıye falan soyluyorum) uykularına kesınlıkle dıkkat et gece uykusuz uyumamazlık kesınlıkle yapma . uykusuz kaldıgın bı dsonrakı gun bı de bakmıssın bı seyın etkısıyle delrıme belırtılerı gosterebılırsın.bende mesela şu var ortada suc olabılecek herhangı bı durum varsa beynım bunu buluyo yaratıyo kafada ve benden suphelenıyolar dıye dusunuyorum.dok anneme kesınlıkle psıkotık bıpolar demıs ben sızofrenı dıye cok suphelenıyorum ama gercekden bazı donemler mani donemıne gırıyorum .bı suru planlar yapıyorum herseye gucum yeter gıbı hıssedıyorum.hıc emeklı olmasam da olur dıye dusuncelere kapılıyorum.5.5 yıldır gorev yapıyorum ama genellıkle bı ıkı uc yıl daha dayanamam gıbı geıyo ölucekmısım gıbı hıssedıyorum ama tanıdıgım ıkı uc bıpolar tanıdıklarım cok rahat calısıyo soledıgım gıbı benım gulme tikim işi cok zora sokuyo sosyallesme olayını rıske sokuyo.ılacları bırakma gıbı bı hata yaparsan en basda en agır donemdekı gıbı olursun ya da ıckı ıcersen de bıpolarda hastalık tekrarlanıyo helekı dıyolar uyusturucu kesınlıkle o ıslere gırme .duzlemssın.bı cok unlu sanatcı ressam uyusturucu ve ıckıden bu hastalıga sahıp oldukları ıcın ıntıhar ettıler.faceed bıpolar yardımlasma grubunda gorduklerım bı cok bıpolar berbat durumda ama dunya gozuyle gorduklerım benden kat kat ıyıydı.robby wıllıams ,manrılyn monroe ,newton dostoyevskı van goghsokrates gıbı bı cok unlunun bıpolar hastası oldugu soylenıyo .yaratıcılıgım dokruk duzeyde oluyo depresyondayken ve manıdeyken .mani de su demek bazı donemlere gırıyoruz bı sekılde bazı olayların etkısıyole ve belkıde gunlerce uykusuz kalıyoruz cok enrjık oluyoruz cınsel olarak cok guclu oluyoruz zeka sevıyemız katlanıyo .bı cok sanatcı mani donemındeyken saheserler bırakmıs dıyolar.din olayına gıren de cok oluyo bu hastalıklardave genelde huzurlu olursun ama cesıtcesıt takıntılaruretmene neden oluyo bu namza abdest olsun dusuncede olsun. din konularına gırmenı tavsıye etmıyorum ama dındarların sızofrenıdenve bıpolardan kolay sıyrıldıklarını soyleyen arastırmalar varmıs sıyrılmakderken kısmen . benım bıldıgım takıntı hastalgı bıpolar ve sızofrenıde tamamen kurtulmak gıbı bı sey olmuyo .ömur boyu bu hastalık senle gelıyo dıyolar.sana dusen hastalıgını ve kendını ıyı tanıyıp daha sosyal daha uretken ve neselı bı hayat kurmaya calısmak.gecmıs olsun bu arada bıraz kotuydum gecmıs olsun demek aklıma gelmedı. sizofrenı bı arkadasım var resmen cok ıyıbı sekılde duzledı sosyal uretken ve keyfı hep yerınde bolelerı de var.ben bıraz uc bı ornegım ve cok hastayım . yılın yuzde 95 ı enerjısız sureklı uyuyan bı adamım.bı de bıpolarda cok alısverıs yapıyosun parayı savuruyosun bu da hastalıgın etkısıyle oluyomus . harcamalrına dıkkat et mutlaka .ınternette goruyorum bı cok bıpolar resmen batmıs kumardan ve iş kurucam hayalıyle yuzbınlerı trılyonları kaptıran harcayan gordum .kumar borsa ıddıa ya falan olaylarına gırersen kendını tutamıyosun.ıste mani donemınde cok heycanlı ve umutlu oluyosun mılet batmıs ben allahdan sadece ktap alıyom bu ıyı yanım var .gecmıs olsun tekrar sorun varsa yarın cevaplarım ılacları cok uyku bastırdı cunku grsrz

bende bipolarım hastalığı hafife aldığım doğru, çünkü hastalığımı çok iyi tanıyorum artık, yerli yabancı onlarca makale ve kitap okudum bu hastalıkla ilgili, Artık ne xanax, ne olanzapin (15 mg ile başlamıştım) ne de günde 4 tane Valproik Asit (şuan sadece 1 tane) 3 ilaçtan tek ilaca düştüm o da sadece akşam.
çok şükür hastalığımı avantaja çevirip hipomani döneminde artan zeka ile birlikte 3 üniversite ve binlerce kitap bitirdim. hastalığı tanımak ve özellikle maneviyat deryası Risale-i Nur (muhakkak okuyunuz: (İnsana gelen veseveselere karşı ne yapmalı? | Konularla Risale) yaralarıma derman oldu 6 yıldır.
Allah Şafii İsmi Azamıyla Hepimize Şifa Versin.

Ben de gün içerisinde yorgun oluyorum bir türlü üzerimden atamadım yorgunluğu.Kendi kendime yetemiyorum en ufak bir ev işini yapmaya bile sıkıntılanıyorum.Ayrıca benim beynim verimli çalışmıyor Ekpss'ye hazırlanıyorum konsantrasyonum hemen bozuluyor,okuduğumu anlama ve hafızaya kaydetmekte güçlük çekiyorum.Sizin askerlik durumunuz nedir yaptınız mı yoksa muaf mı aldınız?

Ben niye Osmanlı Onbaşısıyım

Kıymetli kardeşim,

Askerlik çok güzel bir şey.Hırsızından hotel sahibinin çocuğuna,gemicisinden terzisine bir çok arkadaşım oldu.Etimesgut Zhl.Brl.Okulunda 50 tonluk M-60 tankı sürdüm.Otomatik vites 3600 cc.6 silindir.Bugün olsa yine sürerim.Bulgaristan da 10 günlük bir tatbikata katıldım sene 1996,Bir sabah Etimesgut havaalanından C-130 kargo uçağına binerken çocuklar gibi şendik.Uçağımızın menüsü Konserve Salçalı tavuk Etimek ve vişne suyu,10 bin feet te amma tatlı olur TSK kumanyası.

Vardık Tuna kıyısına,Tuna Nehri akmam diyor etrafımı yıkmam diyor denilen Tuna boz bulanık akıyor.Sanırsın Missisipi nehrine timsah avlamaya gelmişiz.Ortasında 2 ada birinde meşhur Belene hapishanesi.100 dolar harcirahımın 25 dolarını bozdurdum,1 dolar 180 leva o zaman,oldu mu elimde avuca sığmayan bir tomar para.

Tatbikattan sonra Başkent e dönüş sonra sen Bosna ya gidiyorsun dediler.Giderim dedim.Yine Etimesgut yine bir C-130 sanırsın bana tahsis etmişler koca uçağı:))

Bosna Hersek kısa bir süre kalış.Sen Hırvatistan a gidiyorsun dediler.Giderim dedim.Bu sefer karayolu konvoyu ile.Saraybosna dan Hırvatistan a yemyeşil ormanların içinden ve otoyoldan güzel bir yolculuktu.

Bu sefer deniz göründü,Split e gelmiştik.Oradan küçük bir Osmanlı kasabası olan Trogir e.Burada askerliğimi tamamladım.Çarşıya kasabaya iner Arnavut börekçiden börek yerdik.

Dönüşte bu sefer uçağımız C-160 iki motorlu ama Alimünyum renginde sanırsın dişçide krom kaplama yapmışlar nasıl bakıyor Amerikalılar bu kimin uçağı diye.180 derece bir yattı uçak tam pist başında sırası geldiğinde oyuncak uçak gibi indi.Türk pilotu işte.Helal olsun dedim.

Amerikalıların ağzı açık.

Bütün bunları yaptım ve üste bir de maaş aldım.Merak edersen subay mıydın astsuaby mı diye Yoo, sıradan Tank er idim sonra sınavla onbaşı oldum.

Yani bunları neden anlatıyorum.Orada herkese göre yeteneklerine göre bir görev vardır.

Yaş oldu 42 ama seferberlik sayfamı e devletten arada sırada kontrol ederim.Var mı bir tatbikat görevlendirme diye.Şimdi çağırsalar traş olur yine giderim.

Başkent ten saygı ve selamlarımla.

Sizin engeliniz nedir?Ben evimde bile kendi bakımlarımı yapmakta zorlanıyorum kaldı ki askerlikte daha da zorlanacağım kanısındayım.Hastalığımın şiddetleneceğini düşünüyorum.Orada tedavi mi sürdürebilecek miyim ilaçlarımı alabilecek miyim onu da bilmiyorum.Askerlik sevdiğim bir meslek değil ayrıca sizin gibi keyif alabileceğim bir süreç yaşayabileceğimin garantisi de yok.Uzun dönem askerlik tam bir işkenceye dönüşebilir.Ben sadece bu konuda tecrübeli arkadaşlardan sorularımın yanıtını arıyorum,alabilirsem ne mutlu...

Askerlik hayatımın en güzel yıllarını çaldı. Sevdiğim ve değer verdiğim bir çok şeyi aldılar elimden.. Halen daha bu öfkeyi yaşıyorum. Şimdi bana da bipolar diyorlar. 1500 sayfalık bir roman yazdım 3 yılda halen daha devam ediyorum üniversite okuyorum ama yetersiz geliyor bana yaptıklarım. Ben mühendis olmak istiyordum. Şu anda üzerinde çalıştığım proje dizi film oluyor. Bana en az 700 bölüm çıkar bundan diyorlar 100 tane de şiirim var bir çoğunu beste yaptım halen daha yazmaya devam ediyorum yine de bir şeyler eksikmiş gibi geliyor bana sanki beni anlayacak dostlarla konuşmaya ihityacım var galiba. Tanışmak isterseniz beklerim kader arkadaşlarım

Askere gittikten sonra hemen dr. a çıkarak ne ilaç kullanıyorsanız onu yazdırın; ben 2002 de yaptığım için o zamanlarda Şizofreni hastası olan bana günde 2 kere sadece Zedprex (Prozac muadili oldukça ucuz bir antidepresan) verdiler; onu da kısa dönem askerlik yapan eczacı vardı onu bulabilirsem ilacı alıyordum. Üzerinizde ilaç bulundurmanız suçtur. Baktım olmayacak eczaneden kendim antipsikotik alıp kullandım... Herkes askerliğini yukarıda bir arkadaşın yaptığı gibi uçaklarla, yurt dışında dolar harcırahı ile yapmıyor. Beni değil ilacın günlük gazetelerin bile ulaşmadığı bir yere gönderdiler doğuda, komandoların içine... Şimdi bunları yazıyorum ama zaman her şeyin ilacı, o zamanlar yaşadığım zorluklar bile şimdi keyifli geliyor... Askeriyede bazı yerlerde body denilen bir arkadaş verirler size, psikolojik sorunları olanların bazılarına sağlam bir body verilmiş, büyük sorunlar yaşamasın diye... Bu güzel bir şey; eğer psikiyatrik hastalığınızda kendinize güvenemiyorsanız bir body isteyin. Daha Tuzla da son işlemler için gittik; komutan diyor; sorunlusu geliyor; esrarkeşi geliyor; adam İşletmeyi bitirmiştir babasının evinde yatıyordur o da geliyor... Psikiyatrik hastalığı olan birinin hele bir de Şizofreni, Bipolar vs. gibi ağır hastalığı varsa askeriyede psikiyatrik yataklı tedavi görüp rapor alması daha sonra sivilde engelli raporu almasında çok işe yarıyor; çünkü askeriyenin teşhisine diğer doktorlar güveniyor... Tabii yıl olmuş 2017; her şey değişti bipolarım diyeni almıyorlar; ben Şizofeni belgesi verdim aldılar 2002 de; ama hiç de pişman değilim askerlikte yaşadıklarımdan.

Ben tam olarak anlayamadım ilaç kullanımında muafiyet de mümkün müdür yoksa askerde ilaçlarımızı mı alabiliyoruz?

Bir kaç bipolar duydum muaf olan bakalım benim için ne karar çıkacak...

Merhaba hepimize geçmiş olsun bende bipolarim

yaş 30 a dayandı senelerdir bu hastalikla boğuşuyorum ben hastalığı genelde depresif uçta yaşıyorum kisa sürelide olsa hipomanik, manik ataklarda geçirdim onlarca ilaç kullandım ne yüksek eğitim ne iş kariyeri hepsi kocaman 0

ailemin aptalca gururundan(toplum baskısını bilirsiniz,bir psikolojik rahatsızlık olduğu zaman size deli gözüyle bakılır tabi bide onlara göre askere gitmeyene kız verilmez kuralı ) sadece aöf kaydı ile askerlikten kaçtım. bunu şunun için söylüyorum. tedavimin başladığı 2011(asıl 2010 da rahatsızlanmıstım) den bu yana askerlik işlemlerim yapilmadi şu zamana dek yapilip bi sonuca varılmalıydı . şimdi yumurta kapıya dayandı .

bildigim kadariyla duruma artik devlet hastaneleri bakıyo. bi yakinim doktor heyet raporu imza kismında calısıyor bircok asker adayinin heyetten muaf yada erteleme raporunu imzaladigini söylüyor.enson kendi doktorumada danistim bipolarlaraa genelde 3 ertelemeden sonra muaf veriliyo dedi tabi tek muaynede verilende varmis

Dilerim sonuç hepinizin istediği gibi olur. Allah yardımcımız olsun

Vtecll

hocam ben bipolardan çürük aldım sanırım mersinde yaşıyor mussunuz bende mersinde yaşıyorum

Bipolar bozukluk, safra kesesi ameliyatı ve karaciğer yağlanması muaf olur mu?

Merhaba arkadaşlar ben daha önce buraya psikiyatrik bozukluğum için konu açmıştım hatta kullandığım ilaçları Yeni rahatsızlıklarım yüzünden değişmek zorunda kaldık depakin,risperdal,wellbutrin,paksil iken lithium ve invega oldu.Aşırı sancı sonucu gittiğim hastanede çokca safra kesesi taşlanması ve karaciğere kadar taşan iltihaplanma ile karşılaştım ayrıcada karaciğerimde yağlanma olduğu söylendi.

Açık ameliyatla safra kesemi ve karaciğerin ucundan bir parça aldılar.Kilom 115 boyum 180.Ekim'in 3 ünde 1 yıl erteleme aldığım muayeneme gitmem gerekecek...Sizce sonuç ne olur çürük alır mıyım yada erteleme alır mıyım herkese şimdiden teşekkürler...

valla ben bipolar bozukluktan yuzde 45 aldım digerlerini b,lemiyorum geçmiş olsun.

Peki askerlik muayenesi hakkında bilginiz yok sanırım cevapları sabırsızlıkla bekliyorum

Vtecll

Karaciğer yağlanması için muafiyet verilmez. Ameliyatın yol açtığı bir kısıtlılık varsa bu değerlendirilir mutlaka. Ama psikiyatrik rahatsızlık devam ediyorsa, en azından bunun için bir erteleme daha verilecektir

Bugün askeri şubeye gittim öyle bir psikolojik baskı uyguluyorlar ki anlatamam.Tahsilimi sordular önlisans mezunuyum dedim.Diplomamı görmek istediler yanımda olmadığı için gösteremedim.MYO terk yazmış.Bir form dolduruyoruz ilk kısmını ben doldurayım siz yorulmayın dedi.’’Hastaneye sevk istiyorum’’ şıkkı mevcutken ‘’Askere gitmek istiyorum’’ şıkkını işaretlemiş.Söylediğimde ise ben sizin hastaneye sevkiniz için onu işaretledim dedi,ökeyledim.Aile hekimine yönlendirdi ordada bir psikiyatrik iki yeni geçirmiş olduğum safra kesesi ameliyatım olmasına rağmen yalnızca psikiyatriste sevk yazmış.Öğleden sonra yeniden askeriyeye gideceğim hastane sevki için bakalım ne olacak...

OturanBoğa

Bülent bey,
@tolgafb adlı üye daha yeni karaciğer yağlanmasından %15 engelli oranı almış (hepatosteatoz: karaciğer yağlanması). Ama elbette bu tek başına askerlikten muaf etmeye yetmez.

[FONT=sans-serif]"%15 Hepatosteatoz Grade 1 (karaciğer)[/FONT]
[FONT=sans-serif]%20 GBS/AMSAN [/FONT]hafif[FONT=sans-serif] yürüme bozukluğu[/FONT]
[FONT=sans-serif]%25 Anksiyete bozukluğu[/FONT]

[FONT=sans-serif]01/06/2017 tarihinde %49 SÜREKLİ rapor verildi.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bilgilerinize..."

[/FONT]

https://www.engelliler.biz/forum/sa...k-kurulu-raporlari-artik-2-yilik-olmus-2.html

Arkadaşlar dün tekrar askeriyeye gittim safra kesesi ameliyatım için hastaneye sevk etmiyorlardı bizde başkandan(Komutan) yardım istedik durumu izah ettik.Sağolsun o da aile hekimini telefonla aradı ve bilgi aldı.Sonuç olarak psikiyatr ile birlikte beni genel cerraha sevk ettiler.

Bugün genel cerraha göründüm sağlık kurulundan aldığım belgeye görüşünü yazdı.Daha sonra psikiyatriste gittik hastalığımı önemsemedi ve epikrizimle ilgilenmedi.Epikrizmde yatarak tedavi olduğum ve muayene bilgilerim yer alıyordu.Bizim koyacağımız tanı ayrı olacak dedi.Ne epikrizmi ne de ilaç reçetelerimi almadı belgeye de değerlendirilecek yazdı.

Sağlık kuruluna tekrar gittim heyet için 24'üne gün verdi.Şimdi merak ettiğim soru tanıyı heyette mi koyacaklar beni heyette mi değerlendirecekler anlamadım.Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Dün heyete girdim arkadaşlar safra kesesi operasyonunu pek önemsemedi cerrahlar ama psikiyatristler beni ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk etti orada da bugün sabah muayene oldum ve öğlen saat 1.30’da heyet başladı ben sıra beklediğim için 2’yi 10 geçe felan girdim ismimi söyleyerek takipli hastamız dedi bipolar affektif hastalığına sahip Lithuril(ilaç ismi) felan kullanıyor dedi doktor diğer doktorlara.Onlar da başlarını salladılar.Sonra çıkabilirsin dedi çıktım ve görevliden öğrendiğim kadarıyla en fazla 1 hafta içerisinde devlet hastanesine postalayacaklarını benim devlet hastanesinden takipte bulunmam gerektiğini söyledi.Bilgi amaçlı yazdım sonucu da buradan bildireceğim...

Yarın heyete gireceğim merak edenler için buraya sonucu yazarım.

Arkadaşlar bugün heyete girdim.Epikrizimi ve muayene listemi incelediler.Ne ilaç kullanıyorsun dedi ben de iki ilacı söyledim 3.sü bir türlü aklıma gelmedi bana koş bir eczaneden ilaç dökümanını al gel dedi,getirdim ve bana dışarı çıkabilirsin dedi biz seni bilgilendirecez dediler.

Çıktım 1-2 dakika sonra doktor çıktı heyetten askere elverişli değildir yazdım raporunu alabilirsin dedi.Rapor da telefonuna mesaj geldiği zaman alınacakmış o da 10 15 gün sürüyormuş.Ve 2.muayenemde verildi bilginize.

darbeden evvel bipolar bozukluk hastası olarak doktorumdan aldığım raporla askerlik şubesine başvurdum.aile hekimi falan derken izmir asker hastanesine sevk ettiler.sanırım 2 3 hafta git gel oldu.kişilik testi aileyle görüşme vs.poliklinikte muayene olduğum yüzbaşı artık bipolarlar muaf oluyorlar dedi.öyle de oldu.muaf oldum.

sanırım psikiyatri hastalarını belki de zorlamıyorlar.revirdeki daha kıdemli olan gitmek istiyor musun dedi.o zaman durumum pek iyi değildi.gidemem dedim.sonuçta kısacası hem barışta hem seferde muaf oldum.ama ben hep askere gitmek istemiştim.lisans mezunuydum da.6 ay yapıp gelecektim.ama şimdiki gibi iyi hissetseydim kendime güvenseydim gitmek istiyorum derdim.benim içimde eksiklik oldu.

şahsi düşüncem eğer durumu çok kötü olmayan arkadaşlar varsa bir de lisans mezunu iseler gitsin bir denesinler.en azından yaptım diyerek göğsünüzü gere gere söylersiniz.tabi iyi durumdaki arkadaşlar için söylüyorum.bu arada hem barışta hem savaşta muaf olmam beni şaşırtmıştı.en azından savaşta elverişli olur diye de düşünmüştüm.hayırlısı böyleymiş.saygılarımla.

valla ben bipolar bozukluktan yuzde 45 aldım digerlerini b,lemiyorum geçmiş olsun.

merhaba bipolar bozukluktan engelli raporu alacağım.doktorumdan rapor da aldım.heyet olan hastaneye başvuracağım.en az oran yüzde 45 mi oluyor.

valla ben 3 kere tam yanlış olmasın 500 sorudan oluşan minesota kişilik envanter testi uygulandı 1500 soru demek farklı günlerde çözdüm tabi sınavdan geçtik herhalde ki bizide sıyırdılar kenara :D

Sizin adınıza sevindim, karar hayırlı olsun :)

Arkadaşlar bugün heyete girdim.Epikrizimi ve muayene listemi incelediler.Ne ilaç kullanıyorsun dedi ben de iki ilacı söyledim 3.sü bir türlü aklıma gelmedi bana koş bir eczaneden ilaç dökümanını al gel dedi,getirdim ve bana dışarı çıkabilirsin dedi biz seni bilgilendirecez dediler.

Çıktım 1-2 dakika sonra doktor çıktı heyetten askere elverişli değildir yazdım raporunu alabilirsin dedi.Rapor da telefonuna mesaj geldiği zaman alınacakmış o da 10 15 gün sürüyormuş.Ve 2.muayenemde verildi bilginize.

Üst Alt