Ben niye Osmanlı Onbaşısıyım
Kıymetli kardeşim,
Askerlik çok güzel bir şey.Hırsızından hotel sahibinin çocuğuna,gemicisinden terzisine bir çok arkadaşım oldu.Etimesgut Zhl.Brl.Okulunda 50 tonluk M-60 tankı sürdüm.Otomatik vites 3600 cc.6 silindir.Bugün olsa yine sürerim.Bulgaristan da 10 günlük bir tatbikata katıldım sene 1996,Bir sabah Etimesgut havaalanından C-130 kargo uçağına binerken çocuklar gibi şendik.Uçağımızın menüsü Konserve Salçalı tavuk Etimek ve vişne suyu,10 bin feet te amma tatlı olur TSK kumanyası.
Vardık Tuna kıyısına,Tuna Nehri akmam diyor etrafımı yıkmam diyor denilen Tuna boz bulanık akıyor.Sanırsın Missisipi nehrine timsah avlamaya gelmişiz.Ortasında 2 ada birinde meşhur Belene hapishanesi.100 dolar harcirahımın 25 dolarını bozdurdum,1 dolar 180 leva o zaman,oldu mu elimde avuca sığmayan bir tomar para.
Tatbikattan sonra Başkent e dönüş sonra sen Bosna ya gidiyorsun dediler.Giderim dedim.Yine Etimesgut yine bir C-130 sanırsın bana tahsis etmişler koca uçağı
)
Bosna Hersek kısa bir süre kalış.Sen Hırvatistan a gidiyorsun dediler.Giderim dedim.Bu sefer karayolu konvoyu ile.Saraybosna dan Hırvatistan a yemyeşil ormanların içinden ve otoyoldan güzel bir yolculuktu.
Bu sefer deniz göründü,Split e gelmiştik.Oradan küçük bir Osmanlı kasabası olan Trogir e.Burada askerliğimi tamamladım.Çarşıya kasabaya iner Arnavut börekçiden börek yerdik.
Dönüşte bu sefer uçağımız C-160 iki motorlu ama Alimünyum renginde sanırsın dişçide krom kaplama yapmışlar nasıl bakıyor Amerikalılar bu kimin uçağı diye.180 derece bir yattı uçak tam pist başında sırası geldiğinde oyuncak uçak gibi indi.Türk pilotu işte.Helal olsun dedim.
Amerikalıların ağzı açık.
Bütün bunları yaptım ve üste bir de maaş aldım.Merak edersen subay mıydın astsuaby mı diye Yoo, sıradan Tank er idim sonra sınavla onbaşı oldum.
Yani bunları neden anlatıyorum.Orada herkese göre yeteneklerine göre bir görev vardır.
Yaş oldu 42 ama seferberlik sayfamı e devletten arada sırada kontrol ederim.Var mı bir tatbikat görevlendirme diye.Şimdi çağırsalar traş olur yine giderim.
Başkent ten saygı ve selamlarımla.