Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk hastası olanlar için askerlik muayene süreci..?

Herkese merhaba
Bipolar hastasıyım 2006 da 3 ay psikiyatride yattım ama herhangi bi rapor almadım askerlikten muaf olabilmem için rapor şartmı yoksa dosyamda bulunan bu bilgiler yeterli olurmu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

@Bipolar26
Raporunun üstünden uzun zaman geçmiş. Şubene muayeneye giderken raporunu ön rapor olarak götür ve hastaneye sevkini iste.

Hastanede yapılacak yeni tetkik ve muayeneler sonrası durumun hakkında karar verilir.

Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre kurula sevk edilmesi ne anlama geliyor?

Milli savunma bakanlığı askerlik şubesi başkanlığından sağlık raporu geldi.Raporda ''Bu haliyle TSK SYY YE göre işlem gerekir hakkında karar verilmek üzre sağlık kuruluna çıkması uygundur'' yazıyor ve ''Askerliğe elverişli değildir'' diye de belirtilmiş arkadaşlar bu ne anlama geliyor ben yeniden heyete mi gireceğim?

@Vtecll

Kararın ne olacağı henüz kesinlik kazanmamış, karar TSK'nın Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre kurul kararıyla olacağı bildirilmiş. İlgili yönetmelik için lütfen buraya bakınız

hozgul Yani yeniden heyete mi girmem gerekiyor beni Askerlik Şubesine oradan da Hastaneye mi çağırıyorlar?

Vtecll

Evrak üzerinden değerlendirileceğini biliyorum. Bazen, istisnai hallerde heyet yeniden görmek isteyebiliyor.

hozgul Teşekkür ederim yani çağırmaları için yeniden kağıt göndermeleri gerekiyor öyle mi ?

merhabas daha önce muaf mı olmuştunhz? sakıncası yoksa ne zamanb ve ne için muafiyrt aldığınızı öğrenebilir ömiyim

şimdi tekrar mı heyete gireceksinşz psikolojikd sorunlar iyileşebilir ihtimaliyle bu karsr verilmiş galiba baska biseyu gelmiyor aklıma yönetmelikte bipolarınf takip edilmesi gerektiği yazıyorsa onunm içinde verilmş olabilir sorununuz devam ediyorsaa kurul yineb aynı d muafh kararını verirt diye düşünüyorum

Arkadaşlar öğrendim Milli Savunma Bakanlığı onay vermiş sorun kalmadı yani...

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler dilerim,
6 yıldır psikolojik rahatsızlığım var. İlk iki yıl farklı bi doktordaydım İzmirde özeldi. Onun neler söylediğini hatırlamıyorum 16 yaşındaydım. Sonra Muğla’ da askeriyeden gelme bi psikoloğa başladım 4 yıldır bipolar 2 tedavisi görüyorum depakin 500 mg sürekli olan ilacım (sabah akşam tok karna birer tane) 5 yıl boyunca bu devam etcekmiş. Bu depakinin yanında Ketya, rixper, risperdal, gibi ilaçlarda geçti en son şimdi Meresa var.
Gözlerimde bozuk miyop astigmat ve renk körlüğü mevcut ama araba ve motor ehliyetim var gemiciyi alamadım.
1.75 boyum 65-70 kg arasında değişen kilom var.
Ailemin tek evladıyım ve evliyim.
Sizlere sorum şu beni askere alırlar mı? Şahsen pek gitme taraftarı değilim. Çünkü ailemden ayrı kalamıyorum.

Oktay4895

6 yıldır tedavi görüyorsanız bütün geçmiş kayıtlarınızla örneğin ilaç raporu, hastanelerde tedavi gördüğünüze dair belgeler, varsa engelli raporu hepsini toplayıp(Güncel olmalarında fayda var bazılarının) askerlik şubesine gidiyorsunuz. Orada sizden bazı formların doldurulması istenecek. Hastalığınızı belirtiyorsunuz ve hastaneye sevk ediliyorsunuz. Hastanede doktor karşısına çıkıp durumu anlatıyorsunuz. Hem sizi kontrol ediyor hem de gerekli evrakları inceliyor. Sonra sağlık kuruluna girmenizi istiyor ve sonra gerekli sonucu veriyor. Ben 1. ve 2. gidişimde Gata'dan 1 yıl erteleme aldım. Daha sonra 3. yani 2 sene sonra gittiğimde askerliğe elverişli değildir raporu aldım. 1 yıl sonra da Ankara onayladı.

Bu konu nasıl gözümden kaçmış yahu. Arkadaşa yardımcı olmak isterdim. Ben epikrizleri(Bu kelime nasıl yazılıyor bilmiyorum) ve ilaç raporlarını götürmüştüm.
Sağlıcakla kalın...

Hastane kaydım yok sadece tahlillerimi orda oldum hep özeldi psikologlarım engelli raporumda yok

Herkese merhaba ben de araniza yeni katildim,

2014ten beri bipolar tanısiyla tedavi gormekteyim, efexor 150mg ve depakin 500 mg ilaclarini kullaniyorum,

gecen temmuzda devlet hastanesine gittim, heyete ciktim, madde 15c den erteleme aldim, birden fazla hecme seklinde yaziyor.

2014 yilinda Manisa Ruh Sagligi hastanesinde kaldim 1 gece 2 gun, onun haricinde psikatyra gittigim muayene ve ilac takip raporlari var, bu sene de erteleme alir miyim yoksa muaf olur muyum yoksa elverisli yazabilirler mi,

doktorumun soyledigine gore 5 yilin sonunda ilaclari bırakicaz diyor, ama ben hazır hissetmiyorum birakmaya, askere de gitmek istemiyorum, 2020 yilinda ilaclar kesilirse, erteleme de alırsam elverisli denilebilir heyette.

Bu surec hakkinda bilgisi olan var mi, nasil seyreder durumum sizce?

Merhabalar, doktorunuzun bahsettiği "5 yıl sonra ilacı bırakacağız." durumu belli stabilize edici ilaçlar için beş yıldan sonra hastaya ilacı bırakmayı önerme zorunluluğuyla ilgili. Hastaya ilaçsız yaşamayı seçim hakkı olarak sunmaları için. Beş yıl sonra bipolarlar ilaç bırakır gibi genel bir anlayış yok. İlaçsız yaşamayı denemeyi size dayatmayacaklardır muhtemelen. Ailemde son dönemde askere gidip daha ilk birkaç günde eğitimden çay ocağına alınıp, askerlik yapamaz raporunu almış bir bipolar var. Onun anlattığı süreçte ne askerliğe devam etmesine yönelik ne de rutin kontrollerle her sene askerliği yapamayacağını kanıtlama zorunluluğu yaşanmadı. Önceden epikriz vs. belgeleriyle askerlik şubesine gitse konunun kalıcı bir şekilde çözülebileceği de aktarılmış kendisine. Sanırım askerlik konusunu umduğunuzdan çok daha kolay çözme ihtimaliniz oldukça yüksek. :)

Cok tesekkur ederim motive ettiniz hic degilse beni biraz.. O kadar zorluklarla mucadele icindeyiz ki insaat muh.ligini bitirdim is ariyorum her yerde karsima cikiyor, bedelli ye başvuramadim o da olsa gidecek gucum yok gerci, o psikolojiyi kaldircak durumda degilim kesinlikte, atak döneminde değilim ama her an korkuyla yaşıyorum su anda son derece depresif dönemdeyim, her sey bos, anlamsiz geliyor..

merhabalar 2014 den beri bipolar tanisiyla tedavi görüyorum. 2018 de bipolardan bir yil erteleme almistim, 2019 da da bir yil erteleme oldu, seneye*muaf*olur muyum, aile hekimi beni farkli bir devlet hastanesine sevkti, doktor duruma bir hayli yabanciydi, depresif donemdeyim dedim, depresif ne oluyor dedi, durumu sorguladi yani, sanki bilincli olmak suc gibi davraniliyor, bir suru makale, yazi okuyorum bu hastalik hakkinda. Bir de gercekten ozel sektor için sıkıntı olacak mi*muaf*olursam, birkac yerde yazıyor,*askerlik*belgesinde muafiyetin hangi hastaliktan oldugu yaziyormus, ben sadece muafiyet nedeninin saglik oldugunu yazdigini, detay vermediğini biliyordum. Su an yuksek lisans yapiyorum seneye bitecek yuksek lisansim, is icin cok tedirginim. Tesekkurler simdiden. Gerçketen ruhi durumum su aralar hic iyi degil, dilerim hepimiz bir sekilde hayata tutunabiliriz, gecmis olsun.

Deneyimlerimi şu başlığa yazdım

@ttumuttt

2018'de yıl sonunda bipolardan aldığım Askerlikten Muaf raporuma göre söylüyorum belki değişmiştir. Muafiyet nedenimin karşısında sadece ''Askerliğe Elverişli Değildir'' yazıyor. Yani özellikle hastalık falan belirtmiyor. Askerlik durum belgemde aynı şekilde.

2 defa özel sektörde kısa dönem çalıştım. Bana göre sanki daha çok şirketin inisiyatifine bağlı. Bazıları belli bir oranda engelli çalıştırıyorlar. Ben eğitimimi istediğim seviyeye getiremedim bu hastalık yüzünden. Ondan dolayı sosyal hayatımda da işe yerleşmekte de problemler yaşıyorum. Hastalığım depresif ağırlıklı. Ne mutlu sana Yüksek Lisans yapıp eğitimini üst seviyelere çıkarıyorsun. İmrendim sana. Yüksek Lisansında başarılar. Hepimize geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Şu an üniversite mezunuyum. Eğer mesleğim olduğunda gitseydim kalırdım orduda. Bana insan mumamelesi yapmadlar Askerde. Teğmen ya da teknisyen gibi bişi olsaydım kesinlikle senin gibi düşünürdüm. Ama beni saçma sapan işlerle uğraştırdılar o yüzden nefret ettim senin kadar üzel konşamyorum askerlik hakkında ne yazık ki. Haa mühendislik fakültesini bitirdikten sonra gitseydim bende senin gibi kounşabilirdim

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

Merhaba ben bipolar hastasıyım. Askerden muaf olmam için engelli raporu almam şart mı? Yoksa hastalığımı belirtsem zaten hastahanede doktor geçmiş hastalıklarımı görecek.

Benimde bipolar bozukluk tanım var askerlik durumum ne olur tecrubeli arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim

Üst Alt