Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk olan arkadaşlar EKPSS için konsantrasyon sorununu nasıl aştınız?

Kardeşim sen en iyisi bipolar bozukluğu degerlendir bendede var ne istesem oluyo ve şuan umursamaz donemdeyim bundan 2 ay önce arkadaşlarıma umursamaz dönemine gircem dedim girdim ve daha nicesi 3 senedir teşhis konuldu ne dersem o oluyo sen sadrce inan cunku bipolar bozukluk ozguven demektir yapcam demen ve çabalamam yeter

Bakalım zaman ne gösterecek.İyi telkinlerin için teşekkürler.

EKPSS'ye hazırlananlar bir bakabilir mi?

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.Forumda daha önce ifade ettiğim üzere bipolar bozukluk tanısı almış biriyim.Risperdal ve akineton ilaçlarını kullanıyordum konsantrasyon sorunum için doktorumu değiştirdim ve ilaç güncellemesi yapıldı şuan depakin,risperdal ve wellbutrin kullanıyorum kısa sürede konsantrasyonum için epey bir yol kaydettim ve eskisi gibi çalışırken sıkılmıyorum.Ben 2018'deki sınava hazırlanıyorum fakat bir sorunum var ders çalışmayı bilmiyorum galiba sözel derslerde özellikle tarih dersinde sıkıntı yaşıyorum hertürlü yöntemi denedim okudum olmadı,yazarak çalıştım olmadı,kendi kendime anlatarak çalıştım yine olmadı bir türlü hafızada istediğim gibi yer etmedi.Sizler nasıl çalışıyorsunuz ne tür yöntemler uyguluyorsunuz hatta nasıl okuyorsunuz okuma kısmını mı yanlış yapıyorum acaba.Yardımlarınızı bekliyorum sizinde bu tarz sorunlarınız var mı var ise yazabilirsiniz teşekkürler...

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim
Sanırim biraz ezber sorunumuz var.
Tarih dersine çalışma yöntemi olarak benim naçizane tavsiyem.
Öncelikle konuları bol bol oku. Ezber işi daha sonra
Çünkü pekismeyen bir konunun ezberide zor olacaktır
Aynı zamanda sözelci biri olarak hedefin tarihi full yapmak olsun
Öncelikle konuları pekiştir konular netleşince soru çözmeye geç
Soru çözerken zaten eksiklerini göreceksin
Ona göre geri dönerek tekrar yaparsın
Çok okumak ve çok soru çözmek daha fazla net yapmak demektir
Başarılar diliyorum

Katılıyorum. Ne kadar çözerseniz o kadar başarı var. Eğer ki bilmediğiniz bir soru ile karşılaşırsanız test biter bitmez karşılaştığınız diğer yanlışları da derleyip başka test ya da konuya geçmeden sıcağı sıcağına eksiklerinize çalışın. "İşaretleyip geri dönerim sonra" ile bıraktığınız konular daha sonra yığılma oluyor hem zaman hem de şevk kaybı yaşıyorsunuz. Bu dediğim sözel ve sayısal her ikisi geçerli. Örnek; bir lise öğrencisini tıp fakültesi kazanması eğer günde 300-350 soru çözerse yeterlidir der rehberlik hocaları. Bu takriben ayda 10000 soru demektir. Kanaatimce günde 100 soru ekpss de sizi başarılı kılar. Ama dediğim gibi eksiklerimi atlamaksızın çalışmak lazım. Tabi daha çok soru daha çok başarı demektir...

Arkadaşlar bipolar olup yalnız olmadığımı bilmek mutlu etti beni. Ben 2010 dan beridir tedavi görüyorum hala engelli raporu almadım bu sene alıp Ekpss ye girmeyi planlıyorum hiç hastanede yatmadım rapor verirler mi ? Abilify ve depakin kullaniyorum bunlar sınava hazırlanırken beni zorlayacak ilaçlar mi?

Ekpss'ye calisabilen bipolar var mi?

Slm arkadaşlar ben ayın 15 inde heyeti gireceğim rapor için Ekpss de şansımı denemek istiyorum çok zaman kalmadi sınava calisabilen var mı ben sürekli erteliyorum

Ben çalışıyorum

Pardon ekpss demişsin ben normal çalışıyorum mesleki anlamda ama ekpssde derece yapmıştım kolay Bi sınav başarılar dilerim

Bende hiç matematik yok sınav beni endiselendiriyor hala çalışmadım videolardan çalışacağım Siz Kaç puan aldınız ne kadar net yaptınız

bende bipolarim ve atandim.ayni sorun bendede vardi ama cok istiyordum.mani oldugumda kendime guvenim bi geldi o gazla calismaya basladim.%40raporum var.genel engelliden girdim.sıkıldıkca ara verdim basarmam gerektigini dusundum ve hic pes etmeden devam ettim.normal kpss kitaplarindan calistim.onlar zor kitaplar inan ekpss daha kolay.bide lisans 69 kadar dustu bu puan alinamayacak puan degil calisirsan.bildigim sorulari bos birakarak kazandim.cok bosum vardi ama yanlisim 4 taneydi.insallah yardimci olmusumdur

bilmedigim konulari bos biraktim.yanlis yazmisim

sevdiginiz derslerden calisin oncellikle ozguveniniz yerine gelsin.sonra tum dersleri calisin ki hepsinin kolay sorularini kacirmayin

arkadaşlar ben başımdan geçen bir olayı anlatayım bu arada bende bipolar hastasıyım %40 engelliyim birgün bankadan hesabımdan para çekmek istedim parayı çekti makbuza imza atmamı söyledi attım bana parayı veremeyeceğini söyledi neden dedim sistemdeki imzayla makbuzdaki imza tutmuyo dedi parayı vermedi tamam biz bipolar hastalarında odaklanama ve bazı şeyleri aklımızda tutamayız mesela benim imza gibi ama hayatın sonu değil çıktım bankadan bankamatikten çektim çözümü var o yüzden arkadaşım pes etme yapamıyorum deme çözümü ve bir arka kapısı var

Benim direk kafa basmıyor hacı onu anladım... Bırakın konsantrasyonu okuduğumu söyleneni bile anlamıyorum bile şu aralar ... Çalışırken büyük eziyet. Defalarca okumam gerekiyor ... Kafam basmıyor yani ... Seneler önce bana bipolartanısı koyan doktoru ciddiye alsaydım tedavim daha erken olsaydı bugün de belki bu durumda olmazdım... Hafızamdan eminim ancak ... Hafızam iyi, bazen beni bile korkutur. Gene de verimli bir zihne akla hiç sahip olamadım ne yazık ... Belki bir de zekageriliği vardır bende.. Biraz var galiba...

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var...Bipolar duygulanım bozukluğunu ve ders çalışma sorununu ben de çekmekteyim.

Ve çalışmadım. ne olacak bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı.

EKPSS'ye genelden girdim. Zihinsel için IQ testi sonuçları istediler ve kabul etmediler. 83 küsur puanla 2016'da MEB'e hizmetli olarak atandım.

Normalde 3 tane ilaç kullanıyorum. Doktor bir tane daha dikkat eksikliği için ilaç ekledi. O ilaçtan da ders çalışmadan önce çeyrek veya yarım içiyorum. Bana faydası oldu. Doktorunuza danışın derim.

ben de bu sene ekpss'ye hazırlanıyorum. Odaklanamıyorum, masanın başına oturup çalışamıyorum. matematiğim gayet iyi ama onu bile yapamamaktan korkuyorum. Anksiyetem(kaygım) var çokça. Hep korku, ya okuduğumu anlamazsam-ezber yapamıyorum- ya soruyu çözemezsem.

Böyle olunca kurs haricinde ne soru çözüyorum ne de doğru düzgün ders çalışıyorum. Sınav 22 nisanda. Dr.unuz dikkat eksikliği için hangi ilacı önerdi. Özelden yazarsanız 1 hafta sonra dr.uma gideceğim kontrole, ona danışayım. Uygun görürse belki başlatır. İyi akşamlar.

safransarı

Dikkat eksikliği için modiodal, ritalin etkili ilaçlardır. Ritalin kırmızı veya yeşil reçete olmalı ve her doktor yazmıyor. Zaten kaygı hastası iseniz kaygı düzeyinizi artırır. Dikkat eksikliğiniz kaygıdan da olabilir.

Ben hala çözebilmiş değilim.Nisan kapıda ve sınava hiç hazır değilim.Bu hayatımın geriye kalanında da sorun olarak karşıma çıkacak.Doktorum da bu konsantrasyon problemime çözüm bulmadı.Ne yapacağım bilmiyorum.

dostum hizmetli olarak atandım dedin nereye atandın kaç puanla girdin .?işe girdiğinde bipolar olduğun için sıkıntı yapıyolarmı bilgilendirirsen sevinirim .

birde bende matematik çok fazla yok nasıl çözüm üretebilirim belli sayıda matematik yapsam yeterli olurmu ...

Doktorum da bu konsantrasyon problemime çözüm bulmadı.Ne yapacağım bilmiyorum.

bende de aynı sorun var çok iyi başlıyorum daha sonra sıkılıp bırakıyorum konsantrasyon sorunu için acaba aktarlarda satılan bitki çayı vs.varmıdır araştırmak lazım tabi bunların ilaçlarla yan etkiside oluor

dostum sen zihinselden mi girdin sınava ben baktımda başka işaretlenecek bi yer yok (oldboy)

arkadaşlar bipolarlar zihinselden mi giriyor sınava yoksa başkaa bi yerden mi cevaplarınızı bekliyorum

Vtecll

bu sınava zihinselden mi gireceğiz ekpss ye

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Tabi ki genelden girdim. Ruhsal duygusallar genelden girer.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vtcell bence tümden gelim yap yani test üzerinden git bilmediklerini not al bilgilen sonra daha fazla soru çöz daha kısa bir taktik ...

biz bu sınava zihinselden mi giricez

pardon ben oldboyun cvbını görmemişim özür

eyw vctell

Üst Alt