Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk raporu alıp çalışmak..?

Alpr3460

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar ben 29 yaşındayım 9 senedir bipolar bozukluk teşhisiyle tedavi görmekteyim. Özel sektör de çok çalıştım son 4 senemde bir özel sirketteydim engelli raporum yoktu normal olarak çalışıyordum. Fakat gece vardiyası olduğu için biraz zorlamasti benimde tamda işten sıkıldığım bir dönemde istifa edip ayrıldım iş yerinden, şuan tedavi olduğum yere heyet raporu için başvurdum, engelli raporu alıp engeli kabul edecek iş yerlerinde çalışmayı düşünüyorum,

Siz nerelerde çalışıyorsunuz, engelli raporu alıp özelde çalışan varımdır.

ter,oride mantıklı ama pratik de iş vermezler iyi düşün

Arkadaşlar selamlar öncelikle 29 yaşındayım 2000 gün sgk sigorta primim var. Geçen sene engelli raporu alarak bir hata ettim açıkcası özel sektörün bu kadar ön yargılı baktığını bilmiyordum.
Heryerden kariyer, eleman, işkur her yerden başvuruyorum ama dönüş yok. bu durumda olan var mı ?

@Alpr3460,

Selamlar,

Psikiyatrik Engellilere yönelik olumsuz bir önyargı olduğunu ben de bir şizofreni hastası olarak geçmiş yıllarda hissetmiştim. Bu durum, EKPSS ile Kamu'ya atanmak veya kendi işini kurmak seçenekleriyle kısıtlıyor bizleri.

1- Eğer imkan dahilinde ise; 2 veya 4 yıllık Fakülte bitirip kamu'da Ekpss ile atanmayı deneyebilirsiniz.

2- İŞKUR üzerinden mesleğe yönelik bir eğitim alıp, alacağınız HİBE ile kendi işinizi kurabilirsiniz.

Kamu'da çalışmak size kendinizi geliştirebileceğiniz zaman'ı sağlar;
ilerleyen yıllarda maddi olarak daha da iyi olmak isterseniz kendi işinizi kurmalısınız bence.

Yaşınız bir meslek öğrenip, o işte ustalaşmak için hâlâ müsait bence. (Atıyorum bir pide ustası bugün 1-2 bin lira yevmiye kazanabiliyor. Ve bu işi öğrenmek en fazla bir kaç yılınızı alır.)

Bol şanslar.

@Alpr3460, yıllarca psikiyatri engelli olduğum için iş vermediler. En son bir kere bir yere girdim temizlikçi olarak aldılar inşaat işi yaptırıyorlardı. Geçmiş olsun psikiyatri engelliye ön yargı var.

Benim %81 engel mevcut kanser + epilepsi lakin hiçbir kişi netten başvurumda cevap vermedi buna rağmen önemli olan yüzyüze görüşüp işe girmek işte çalışıyorum ama psikiyatri almıyorum bilerek çünkü sorun çıkıyor belirttiğiniz gibi ama herşeyden önce yüzyüze görüşüp işe girmek çok daha kolay

Eğer rahatsızlığımız dışarıdan belli değilse ve normal kadroda vasıfsız ya da düşük vasıflı bir işe başvurursak psikiyatrik rahatsızlığımız olduğunu nasıl anlarlar ki? Çoğu yer sağlık raporunu OSGB'den istiyor çünkü. Oraya da rahatsızlığımızı söylemeyiz.

Üst Alt