Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bipolar engelli raporu alınca ehliyet iptal olur mu?
Bipolar hastası engelli raporu alırsa ehliyeti iptal olur mu? Bunu yaşayan var mı? Ya da rapor alıp da ehliyeti iptal olmayan var mı? Net bir bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR
Bu gruptaki hastalıklar 1 yıl sonra kontrol gerektirir. Özürlülük oranları belirtilere göre değil, işlevsellik düzeylerine göre verilir.
C- Duygudurum Bozuklukları
a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70
sanırım ilk aldığınızda 1 yıl süreli verip, bir yıl sonra kontrol edilerek, hastalığın devam ettiği durumda süre uzatılıyor veya kaldırılıp süresiz yapılıyor.
hnr Teşekkürler. Aslında bunu şunun için sordum. Hadi ilk rapor aldığımızda ehliyet iptal olmuyor diyelim. Her yıl raporu yenilediğimizde ehliyetimizin iptal edilme riski/ihtimali artar diye düşündüm. Citos Enteresan. Bipolar hastaları için süreli rapor veriliyor diye okudum her yerde. Size nasıl sürekli verdiler ki? Ben de 17 yıldır bipolar hastasıyım, yine de 1 yıl süreli verirler diye düşünüyorum.