Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalar veya şizofren veya şizoafeklik olan hastalar ehliyet alabilir mi?

tapasya

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar merhaba şizofren bipolar veya şizoafeklik bozukluğu olanlar ehliyet alabilirler mi

Raporum henüz çıkmadı ama çevremdekiler zor alındığını söylüyor nr yapmam gerekiyor lütfen bilgi verir misiniz

raporum benim yüzde 80 olduğu için vermediler şizoaffektifim yüzde 45 olanlara veriliyormuş ama doktor onaylarsaymış birde şimdi yeni raporlarda bağımlı,kısmı bağımlı gibi tanımlar çıkmış anlayacağınız doktor onayı gerekiyor rapor oranı önemli kısmi yada tam bağımlı olmanı doktor değerlendirecek ona göre sürücü olursun yada olamazsın diye karar veriliecek

Kullandığım ilaçların uyku yapma durumu nedeniyle sürücü olamaz raporu aldım.

Yani doktorun insafına kalmış demi arkadaşlar anladığım kadarıyla %40 olursa bipolardan alabilşrim ama %80 oldumu zor sanırım demi arkadaşlar

benim % 80 ağır engelli raporum var bta psikotik bozukluk tanısı ile raporumu almıştım
ama ehliyetimi 8 sene rahatsızlanmadan önce aldım ehliyet için tekrar başvuru yapmam gerekiyor mu yoksa eski ehliyetimi, kullanabilir miyim

nostale
"31/12/2020 tarihine kadar ülkemizde bulunan tüm ehliyetler yenilenerek AB normalarına uygun yeni ehliyetler kullanılmaya başlanacak."

bu haberlere göre siz ve aynı durumdakiler büyük ihtimalle sürücü olur raporu ve ehliyet alamayacak tarih yukarıda belli

Üst Alt