Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastası olarak hep aynı ritüeli yapmak!?

anonymous

Aktif Üye
Konular
355
Reaksiyonlar
459
Bipolar bozukluk hastasıyım. Hep aynı müziği dinlerim, hep aynı filmleri izlerim, aynı yerden giderim, aynı renk giyinirim. Kısaca hep aynı şeyleri aynı şekilde yaparım. Bu durumun bipolar olmamla ilgisi var mı? Düşüncesi olan var mı?

Bipolarla alakası yok .

Sürekli ya harry potter ya hobbit yada yüzüklerin efendisini izliyorum. Bunların en büyük hayranıyım. Tolkien serisinin tüm kitapları vardı ama gittiğim psikolog bunlarla kafa yoracağına bilimde bir konuda yoğunlaşsan şimdiye uzman olmuştun dedi ve kitapları elimden çıkarma kararı aldık ve tüm kitapları sattım. 20 ye yakın kitap vardı. Şimdi biraz daha iyiyim ama başka film izlerken dayanamıyorum kapatıyorum. Bu durum sizce neden olur? Mantıksal bir açıklaması varmıdır?

Valla bence gittiğin kişi doğru söylemiş. Hayal dünyası ürünleri olan bu film ve kitapları bir iki kere seyredip okumak tamam da, bütün günü bunlarla geçirmek oldukça mübalağa. Mesela kafayı bir radyo, TV, saat ya da bilgisayar tamirciliğine vermiş olsaydınız şimdi işin uzmanı olup kendinize bir iş yeri bile açardınız muhtemelen.

Harry Potter ,Hobbit ritüeli mi ? :confused:

Son düzenleme:
Bir seriye hayran olmakta bence hiçbir sakınca yok ama hobi çerçevesinde yapmak lazım

@sokr@t, Ritüel olarak amaca yönelik olarak, düzenli aralıklarla tekrarlanan yapılandırılmış davranışlar olarak nitelendirebilirim. Netflix, amazon prime video üyeliğim var ama bu 3 film serisinden kopamıyorum.

@anonymous,
Tamam anladım da kopulmayacak kadar ne var onu anlamadım zevk meselesi tabii de çocukça ve hayal ürünü şeyler değil mi ?

@sokr@t, evet haklısın ama bendeki bağlılıkta aşırıya kaçıyor. Burada sorun ve vazgeçemiyorum. DEHB dan kaynaklanıyor olabilir mi acaba diye düşünüyorum.

@anonymous, yok ondan olduğunu sanmıyorum can sıkıntısından birde zevk meselesi dedim ya sevmişsin demek ki o karakterleri .

Üst Alt