Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastası yakınım durumunu kabul etmiyor ve hastaneye yatmak istemiyor!?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 1.dereceden bir yakınım bipolar hastası bir kaç prof. yanına gittim hareketlerini anlattım acil kliniğe yatması gerektiğini söylediler. hiçbir şekilde ikna edemiyoruz aksine nerden uyduruyorsunuz siz gidin ne hastası falan deyip çok sert tepki veriyor. Ama yaşadıklarını bir Allah bilir bir biz biliriz. zorla da götürülmesini istemiyoruz. ne yapabilirim yardimci olursanız sevinirim. teşekkürler

engelleri aşalım

Ilaç tedavisi görüyor sanırım siz çok iyi bir psikologa ve psikiyatrist de var tabi goturucem seni diyip belki ikna edersiniz prof dr görmesi daha mantıklı Allah yardımcınız olsun

Herhangi bir ilaç tedavisi görmüyor hastalığının farkında değil ve böyle hastalar sanırım kesinlikle ikna olmuyormuş malesef

Sanırım İstanbul'dasınız çok şanslısınız çünkü Erenköy Bakırköy hastaneleri İstanbul'da. Başka illerde hastanede yok maalesef. Derhal bu iki hastanenin birinde (öncelikle Erenköyü tavsiye ederim) bir doktordan (Prof olması şart değil) randevü alıp kendiniz konuşun neler yapılabileceğini sorun sizi yönlendirecektir. 1.dereceden yakınım demişsiniz dolayısıyla polis zoruyla da yatırabilirsiniz.

engelleri aşalım

Ikna olup olmaması ayrı tabi ben 3 4 yıl bu rahatsızlığı yaşadım kullanmadığım ilaç kalmadı en son artık çok sıkıntı gelmeye başladı dayanamadım ve doktoruma gittim anlattım cihaz tms e girdim şuanda çok iyiyim ilaç da kullanıyorum azalma oldu tabi ilaçlarda ve karışıktı gerçekten o onu diyor bu bunu diyor olmadı doktorum da çok iyi derecede ilgilendiler prof kendisi sonuç olarak iyi bir tedavi gerekli bu gibi durumda ben başka birşey anlamadım zaten tek anladigim iyi bir tedavi

Evet rapor aldım çok teşekkür ederim benim tanı
bipolar duygu durum bozukluğu

[FONT=sans-serif]@[/FONT]engelleri aşalım[FONT=sans-serif]
[/FONT]

İlk önce Allah kolaylık versin çok zor bir durum .. Annem ve kız kardeşim aynı hastalığı yıllardır yaşıyorlar.

İlk önce kız kardeşimde fark ettik maalesef o dönemde o kadar saldırgan olmuştu ki ellerini ayaklarını bağlayıp hastaneye öyle götürmek zorunda kalmıştık. Annem ayrıca epilepsi hastası olduğundan ki bu bir tedavi yöntemiymiş sanırım bu sebeple çok uzun süre hastalığı fark edemedik.

Kardeşim şimdi önünde iki seçenek var .
1- yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ambulans çağırıp zorla hastaneye sevk olacak.(tabi zorla yatırıldığında artık hastaneden çıkması o kadar kolay olmuyor. kardeşim ben evlenirken hastanedeydi biz mahkeme kararı çıkartmıştık. )

2- kendi isteği ile yani ona güzellikle anlatarak ikna edilebilirse bu şekilde hastaneye götürmek..

Ben olsam ilk önce hastaneyi arayıp bir doktora danışırdım. Onlar illaki bizlerden daha iyi bilirler. Belki onu şimdilik sakinleştirecek bir ilaç vardır.

Allah yardımcın olsun umarım yakının sağlığına kavuşur.

Allah şifa versin kardeşinize annenize. peki kardeşiniz ne kadar süre kaldı rapor aldımı çıkınca beni niye yatırdınız sizi affedemiyorum diye sitemler ettimi yoksa tamamiyle düzeldi mi. teşekkürler tekrardan geçmiş olsun

Hastaneye herkes yatabilir kötü olmadığını izahini yapınız.yada şöyle yapabilirsiniz doktora götürün ilaç yazdigin doktora durumunu anlatsın. Belki ikna olabilir

Siz Dr.'a gidip hastanın durumunu anlatmışsınız, bu durum hasta olmadan Dr.'a ilaç yazdırmaya benzer. Dr. hastayı görmeden tedavi seçeneğini sunmadan nasıl hastaneye yatırın diyebilir ki? ve siz gidip kulaktan bilgilerle yakınınıza hastaneye yatması gerektiğini söylüyorsunuz. size biri gelse böyle bişey söylese sizde kabul etmezsiniz. (Empati)
Hastaneye yatma en son evredir. (ilaçla düzelemeyen, terapi, rehabilatasyon, koruyucu, gözlem) gibi amaçları kapsar hastaneye yatırılmak.
sizin hastaya yaklaşımınız yanlış. hastayla, hastalığıyla ilgili Dr. gidip tedaviye başlamak, Dr. görüşlerini almak, hastanıza gerekli olan paylaşımı ve iyi olacağının desteğiyle ortak hareket etmeniz gerek. kişiye hasta yaklaşımı etiketi hasta olsa da, olmasa da onu üzebileceğini unutmamalısınız.

Alanında tecrübeli 2 prof. ayri ayrı gittim ve b.köy ruh sınır hastalıklarında ki uzman doktorla durumu paylaştım hepsinin ortak görüşü acil yatması herhangi bir ilaç önermediler bu tür hastalar ikna kesinlikle olmazmış ilk yatisinda. zaten hareketlerinden yaptıklarından az çok tanısının belli olduğu gözlemler sonucu rapor verilip tedavisi bittikten sonra ilaçlarını düzenli alması gerektiğini söylediler.

engelleri aşalım sizin hastayla birlikte önce Dr. 'a gitmeniz gerekli. hastaneye yatıp-yatmayacağını hastaya Dr.kendisi söylemeli.

engelleri aşalım

Zaten bizi düşman belliyordu onu hastanaye yatırdık diye.. ancak tedavi sonrasında böyle düşünceleri kalmıyordu tabiki. eğer tedavi olursanız tavsiyem şudur ki tekrar eden bir rahatsızlık sakın ola ben iyileştim artık ilaç içmek istemiyorum vs. gibi bahanelerle ilaçlarını aksatmasın. ilacın yan etkisi olacaktır bu durumda doktora danışın ılacı değiştirsin ama lütfen ilacına devam edin.

Doktor hastayı görmeden konuşmadan on yargılı olamaz. Sizin anlatılarınızla yola çıkmıştır.sizin yakınınıza şunu söyleyin. Nasilki bir insanın midesi ağrıdığında doktora gidiyorsa bi dişi ağrıdığında doktora gidiyorsa: nasıl ayağımız yada elimizi indirdiğinizde doktora gidiyorsak. Bir psikatri doktorunuza gidilmesinin normal olduğunu söyleyiniz. Profesörler bilim adamları sanat spor iş dünyası herkesin gittiğini söyleyiniz. Bunu denemelisiniz

mustafa şahinn

ben böyle çok anlatmaya çalıştım ama olmuyordu. kandırarak götürüyorduk tabi hastaneye geldiğini anlayınca ortalığı yıkıyordu.. :(

işte sorun burda defalarca hariri sayılır insanlar araya girdi herkese benim bir şeyim yok siz kendiniz görünün diyor. dr larda zaten kendi isteği yada ikna yoluyla gelen bir hasta yoktur ya karga tulumba yada devlet yoluyla gelir dedi boşuna uğraşmayın dediler

Peki madem öyle. Bizzat sokakta bir doktorla tanıştırin. Yada şöyle söyleyeyim bu hasta kaç yasinda

Bnce siz o hastağı hiç birşey yapmayın çünkü ruhsal bir durum o zaten hayatındda bireylerin ters gittiğini anlıycaktr hatneye zorla ytırılıp zorla götürmeye karşiyim bir insan olarak kendini kötü hisseder 😞😞😠

Hastaya haksızlık etmeyin lutfen÷ ayrıca 2 tane profosere konustum diyorsunuz doktor hastayı görmeden size basil bir sonuc söyleyebiliyor. Doktor hatalı burada.hastanin erkek mi bayanmi olduğunu yada gençli yaslimi onuda bilmiyoruz.ama sizden ricam lütfen hastanıza saygılı ve şefkatli devranınınız.

Şefkat sabir ve merhamet engelleri aşar çünkü..

Çapa Tıp Fakültesi / Psikiyatri A.B.D ---Burayı tavsiye ederim. İstanbul'da koşulları en rahat olan devlet hastanelerinden birisi...

Sanırım sizin bipolar hastası bir yakınınız yok olmasin da zaten. Hastalık hakkında biraz bilgi edinirseniz bu tür hastaların gelme nedeni ve tanısı tahlil sonucu değilde yaşadığı durum ataklarından dolayı olduğu nu bilirsiniz. bu yakınım 44 yaşlarında parmakla gösterilecek merhamet sahibi birisi ve kariyerli. son 1 yıldır özellikle 6 aydır evini aniden terketti işyerini batırdı durmadan borçlanma yollarına gidiyor ve uyku çok az uyuyor. aşırı enerjik battığını bildiği halde 600 milyon lik yatırım yapmayı düşünüyorum diye insanlara bilgi vermiş. zorla ailemizden bir kaç kişiyi bankaya götürerek 5 milyon dolar kredi çekmeye çalıştı 5 bin 50 bin anlarız da 5 milyon dolar ne demek gidelim onaylanır diye insanları sık boğaz ediyor. daha beter bu durumları yaşamaması için kendisine ve ailesine zarar vermemek adına kliniğe yatması gerektiği konusunda alanında kuvvetli hocalarla hemfikiriz. bizde istemeyiz ambulans la gelinsin ama ikna edilmiyor sa başka da bir çaremiz kalmıyor. normal bir insanın hareketlerinin bin fazlasını yapıyor. baş etmek mümkün değil

Bizde bipolarız seni anlıyoruz ama dedğim gibi o kafasında bitirdise iş biter zola vahşice yatırılmak insana yakışmaz daha farklı tedavi uygulamak ilaç mesela ilaçla da olmasa zaten doktor onu ikna eder inanın zorbalıkla olmaz zaten bu bipolar olduğunu anlamıyordur bile inanın bize..

Size katılıyorum Halen umutlu kardeşim seni ve sizin gibileri çok iyi anlarim

malesef hiç-bir şeyin farkında olmadan yapıyor ve o kadar darbe yemesine karşın hayattan aile durumundan halen hiçbirşey olmamış gibi görüşmeler yapıyor olmayan ticaretlerinden doğmamış alacaklarını şurdan param geliyor burdan param geliyor diye anlamsız bir şekilde beklenti içine giriyor. Daha sayamadığım bir çok durum. ben her konuda kendisine destek olduğum halde her yolu denedim benim birseyim yok sen istiyorsan doktora git diye hep terslemistir. peki bu hareketlerin dağınıklıkların aşırı yalan konuşmalarin düzensizliklerinin bir nedeni olamazmı belki bipolar hastasın bir bak istersen dedim. hayır ne bipolar ben bipolar hastalığını bilirim onlar söyle yapıyor böyle yapıyor diye akıl vermeye çalıştı tabiki bu özgüvenin tavan yapması da bir belirtisi. çevresi ailesi bir yana kendisi daha fazla zarar görmesin diye ben de araştırmaya girdim. nasıl ikna ederiz diye. polis zoru işimize gelseydi 3 aydır beklemezdim.

Size daha öncede sormuştum yine soruyorum.hastamiz kaç yaşında ayrıca erkek mi bayanmi yaslimi gençli?evlimi çocukları yakınları öncelikle destekçisi olmali

Bakın Allah kimseyi çaresiz bırakmaz eminim bir yolu vardır ama şunu düşünün hiç birşeyden haberiniz yok aniden polis götürülüyor zaten rahatsız kabul edemiyor o rahatsızlık yaptırıyor zamanla anılacaktır

Halen umutlu haklı arkadaşlar zaten kişi rahatsız birde sizler rahatsızlığına davetiye çıkartmayınız.sadece anlayış gosterirsiniz zaman birakiniz

erkek 44 yaşında evli ama evi terketti bu durumu herkesi zora soktuğu için çevresinde sahip çıkan benim gibi 2 3 yakını kaldı. ilginize teşekkür ederim

Üst Alt