Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bipolar KPSS A-merkez uzmanlık, Müfettişlik, Mali Müşavirlik vs.?
Ben iibf mezunu bir bipolar tip 2 teshis geçmişli bir üyeyim.
Okuduğum dönemde depresyona girerek tedavi gördüm aile sorunları başka problem vs derken o dönem bipolar teşhisi koyuldu.Yalnız o dönem teşhis aile ve benim abartılı yorumlarıma göre koyulmuştu. Hastane sonrası 3 sene ve öncesi epilepsi türevi ilaçlarla toplam 5 sene tedavi görmüş oldum.
Su anda kpss a meslek seçimi dönemindeyim ve ilaçların bana faydadan cok uyuşukluk verdiğini fark ettim. Tedavi sonrası tiroid hastası oldum ve verdikleri ilaç günün yarısından çoğunu uyuyarak geçirmeye neden oluyor.Ayrıca ailesel ve gelecek kaygılı durumları psikotik ve paranoya olarak değerlendirdiler ama anlattıklarım gerçek durumlardı.
Ayrıca kpss a grubu için rapor sahibi olmamama ragmen teshis beni tedirgin etmeye başladı. Ayrıca bu hastalığa benzeyen yön de bulamıyorum. Takip eden doktor fayda görmeme rağmen en az 1 ilaç kullanımı konusunda çok ısrar ediyor. Teshisi kendisi koymamasına rağmen son 1 senem 100 kilo ve uyuyarak geçti şu önemli dönemde.
Kişisel psikoterapi almak daha faydalı olur diye düşünmüştüm ama özelde çok zor oldukça pahalı ve devlette imkanlar kısıtlı. İlaç olmadan tedavi edilmez dediler ancak verdikleri ilaç günü uyuyarak donuk geçirmeme sebep olmaya başladı.
2 sorum var
1. dosyamı alıp tedavime son vermenin kendi adıma en doğru yol olduğunu düşünüyorum. Sağlık Bakanlığı ya da hastane bu konuda zorlama yapabilir mi?
2. Sorum müfettiş bakanlıklar uzmanı ve smmm olmak için bipolar teşhis engel teşkil eder mi? Raporum yok ilaç kaydı vs sorun olur mu??
1.sorunun yanıtı asla ve asla birisi kendi rızası olmadan tedavi altına alınamaz tabi bunun istisnası eğer kişi kendisine veyahut da çevresine rahatsızlık verecek türde hastalığı arttıysa mesela evdeki eşyaları kırıp döküp başkalarını yaralamaya kalkmadıysa bu kişi kendi rızası olmadığı müddetçe tedaviye zorlanamaz.
2.Husus ise başlı başına muamma çünkü bu tür engel durumlarında veyahut hastalıklarda kişinin aşırı düzeyde hesap gerektiren ve sorumluluk gerektiren işlerde çalışması veyahut çalıştırılması hem kişinin sağlığı açısından hem de kurum ve kuruluşların hesaplamalarda yanlışlık yapmaması açısından pek uygun bulunmuyor. Nitekim bu tür ruhsal rahatsızlıklarda (ki ben de şizofreni hastasıyım iibf mezunuyum) kişinin sorumluluk gerektiren işlerde çalıştırılamayacağı yönünde yaygın bir kanaat var ve kişi engelli raporu almak istiyorsa bu raporların üzerinde dikkat ve sorumluluk gerektiren işlerde çalıştırılmamalıdır gibi bir ikaz yer alıyor.
Ben engelli raporu almadığım dönemde ilaçlarım raporluydu ve özel sektörde bir işe başvurmuştum.Eğerki kullandığınız raporlu bir ilacınız varsa bu otomatik olarak siz sağlıklı olduğunuza dair belge almaya kalkıştığınızda çıkacaktır.Ama herhangi bir şekilde raporlu ilacınız yoksa sizin sağlık bakanlığında var olan bir rahatsızlığınız gözükmeyecektir.Kişisel görüşüm ise smmm ve bu tür uzmanlık gerektiren alanların pek tercih edilmemesi yönündedir aşırı düzeyde iş yükü de hastalıkları tetikleyebilir diye düşünüyorum.
yatis döneminde depresyon halindeyim saldırgan değildim ama korkuyor gibiydim kimseye zarar vermemiştim ama huzursuz ve depresyon halinde kendi hayatima zarar veririm diyerek yatmistim. ayrica ailemde rahatsiz olanlar olmustu halimden huzursuzluk seklinde ve beni hastaneye yatirdilar kendi onayimi verdirerek .
ilaclarim raporlu değil ve ben de bu hastalığa sahip olduğumdan emin değilim gercekten ayrıca bu ışleri yapmazsam başka bir is icin olanagim da yok yani hastanede yattigima pisman oldum gibi oldu. 2 senedir sinavlara calisiyiorum ama hep bunlar kafami kurcaladi .
bipolar ya da ilac raporum su anda yok. dosyami alip tedavime son vermek istiyorum bunu yapabilirim sanirim? ayrıca bu tarz bir is yapmayı da çok ıstiyorum hatta mecburum buna baska bolum okuyacak vaktim ve imkanim yok ve seviyorum da ben alanimi bunu doktora sordum ve doktor bizim açımızdan sıkıntı yok dedi ama devaminda uzun bir sessizlik yasadik.kurum akil sagliginin tam olmasi beyani ister kazanirsam yalan beyanda mi bulunmus olucam ben simdi? ayrica akademik kadro da istyorum ama hastane gecmisi icimi karartti tedavi toplam 3 ve oncesiyle 5 sene surdu tani dogru olsa da bunu bitirme imkanim yok mu artik gercekten sikildim bu konudan ve tedavi sikinti vermeye basladi ayrica agir travmalar gecirdim ve bipolar oldugumu sanmiyorum zehirlenme gecirdim hastalik oncesi bunlari yatarken intihar seklinde belirttim ve travmalarimi kendim yaptim seklinde anlattim ama hayat yani .halusunasyon gormedigim halde o an gordum galiba dedim ve saglikli tani aldigimi da dusunmuyorum .bana travma sonrasi stres bozuklugu seklinde bir sey gibi geliyor . lütfen kesin yanıtlar verin çünkü benim başka alternatifim yok kurum sınavları ve uzmanlık kadrosundan başka. en azindan smm hatta akademik cok isterdim . peki
siz ne iş yapıyorsunuz peki? başka cevapları da bekliyorum çok sıkıntılı bir durumdayim.
ayrıca tekrar böyle bir durumla karşılaşırsak tedavi görebilmek isterim doğal olarak ve özel sektör beni daha çok yorar diye düşünüyorum. bankada çalışmak gibi bir alternatif de var ama banka çalışanlarının da hastalik riski yüksek gibi sanki yorucu bir meslek yani. şimdi ben uzman müfettiş smm ya da banka çalışanı olamayacak mıyım yani? :s ayrıca ilac raporu geçmişim problem olabilir mi su an rapor yok ama? gerçekten cok acil lütfen...
O dediğin şeyi bende çok istiyorum ama bambaşka bir kapı açıldı önüme karar sız durumdayım diyebilirim. Önceleri psikoz diyorlardı bana şimdi bipolar teşhisi koydular önümde bir iş var onu yapabilirsem memurluktan bile vazgeçebilirim.. İstifa değil de emeklilik gibi bir şeyle belki
yani herhangi bir raporum olmamasına rağmen kamu uzmanligi icin problem mi yaşarım? açıkça anlatabilir misiniz lütfen ?
yanıtınız için teşekkür ederim ben 2 hastaneye başvurdum 3 sene önce biri ayakta muayene sonucu şizofren dediği için yatılı tedavi gördüm ve bipolar remisyon teshisi aldım. özelde bir doktara gittim bu sene ve depresyon teşhisi aldım. depresyon artık ilac kullanımı sonucu oluşan tiroide bağlı da oluyor olabilir ve artık ilaci fayda görmediğim için bıraktım yalnız doktor tedaviyi bırakmama izin verecek mi ve isimi yapabilecek miyim bunun endişesini yasiyorum. Siz ne is yapıyordunuz? benim ilac raporum da hastalık raporum da yok. Şu an teshis beni endişelendiriyor daha ziyade b benim acil ise ihtiyacım var artik yasim 26 oldu ve bir uni daha bitirsem 30 olmus olacak. kafam cok karışık ve bu durumu öğrenip ona gore karar vermem gerekiyor. forumda eski yazilanlarda kpss a için problem cikmayacagini okudum. durumu netlestirmem lazim. ayrica hastaysam bile ayrimciliga maruz kalmayacagim bir is istiyorum ama iibf ile ilgili böyle bir secenek kpss haricinde giremedim kendimce .kesin bilgiye ihtiyacım var sağlık beyanı zaten yazılı şekilde yapılmıyor mu? ben saglikliyim dersem yalan beyanda mi bulunmuş olucam? olduğum tedavi basima is mi açmış oldu anlamadım.
en azindan smm belgesi alip calisabilmem lazim benim psikolojimi ışsizlik daha cok bozdu çünkü...yardım lütfen. fikirlerinize ihtiyacım var.
@DJ_BORAN
siz ne is yapıyordunuz. bu konuyu nerden ogrenebilirim ? doktorum pilot asker polis ve ogretmenlik riskli demişti baska meslek kalmadi ben iibf kpss a uzmanlik yani idari kadroda problem olmaz diye dusunuyordum . ben ne is yapicam anlamadım? ayrıca hasta da değilim su an bu nasıl bir tedavi oldu aklim etmedi.
Merak etmeyin size bu tür bir engelleme yaparlarsa bu negatif ayrımcılığa girer ayrıca bunu yapan kişiler hakkında mahkeme açabilirsiniz.Ben kısmetse memurluk atamalarını bekliyorum.Hasta olmadığınıza nasıl bu kadar emin olabildiniz bilmiyorum ama siz istedikten sonra çalışabilirsiniz kafanızı bu tür şeylerle pek meşgul etmeyin hiçbir kurum kişinin geçmişte kullandığı psikolojik ilaçlara bakmaz tabi bu kurum askeriye,polislik gibi kurumlar değilse.
askeriye polislik bana uygun meslekler değil zaten. benim emin olma nedenim de hastalandigim dönem kendimi ifade edememekm ve suçluluk psikolojisiyle basima gelen her şeyi ben yaptim diye anlatmam sebebiyle oldu. gecirdigim zehirlenme sonucu oldukca hasta bir donem gecirdim ama onun dışında bu tarz sikayetlerim olmadi yani benim manik degil daha ziyade normal ve hafif depresif zamanlarim oluyor. bunun icin de fitik hipotiroid ve polikistik over gibi sebeplerim var bunlar tedavi olur ve ise girersem durumum iyilesir diye dusunuyorum. benim para harcama hayattan aşırı zevk alma risklo hareket gibi bir sey yasamadim bunu doktoruma anlattim ve bana yeniden psikolojik bir test verdi ayrıca tedavi görmek beni hasta psikolojisine aldi oldukca. umarım kurumlar problem cikarmaz. dava gibi durumlarla ugrasmak zorunda kalmam. yorumunuz için cok teşekkür ederim. müşavirlik icin sorun olur mu peki ?
ayrica ailemle de problemler yaşadım oldukca agir seyler bir araya geldi ama sıkıntısız dönemde sıkıntısız oluyorum. verdikleri ilaclar beni 16 saat uyutuyor ve enerjim kalmiyor yani tedaviden su an fayda gormuyorum ama yattigim donem fayda gordum. ilaci birakinca aldigim kilolari vermeye ve ilaci almadigimda 8 saat normal saatimde uyumaya basladim sorunum daha çok uyku temelliydi .ayrica ailemle de problem yasadim .yani bir hastalık geçirdim evet ama şizofreni veya bipolar gibi hastalıklara benzemiyor bu durum su an için. daha cok algilarim zayif olduğu dönem kendime iyi bir arkadas secemedim ve gerçekten kotu niyetli insanlarla karsilastim. tehdit vs gibi durumlar yasadim ama bunu doktorum anlamiyor. bunlar benim riskli hareketim değil insanların uyusuk ve savunmasız halimden faydalanması şeklinde oldu daha çok. o yüzden eminim diyorum .hasta da olabilirim tabi ama artik tedavi bana külfet olmaya başladı. şeker hastası da olursam ilaçla diye endişelenmeye başladım bunyem kaldırmadı yani ve almadigim dönem uykumu uyuyup diğer şikayetlerinin gerilemesi beni rahatlattı. bana sürekli bu ilaci kullan diyip psikoterapi yolunu açmayan bir doktorla tedaviye devam etmek istemiyorum açıkçası hasta olsam bile . durum bundan ibaret. hastaysam bile fayda görmüyorum olay ben hasta değilim demek değil benim için. ayrica ilac aşırı kasılma gibi tahammül edilmez durumlar yaratmıştı.
ben mühendislik ya da güzel sanatlar okumayı da düşündüm ama elinde bir diploma ve ise ihtiyacim var ailemden ayrilmayi düşünüyorum cünkü onlarla problemlerim artırmıştı durumumu. doktoruma bunu anlattigim zaman bana bir cocuk muamelesi yapmasi canimi sıkıyor artik. ailem ben ve doktorumun tek ortak fikri de benim bir is bulmam yönünde. yoksa ben akademik ilerlemek istiyordum daha çok şu an bunun için de çabalıyorum zaten bu durumlar boşa mi kürek çekiyorum diye düşünmeme sebep oldu sadece dusunmemeye çalışıyorum ama bana sen hastasin alamayız derlerse 6 senelik emegim boşa gitmiş olacak. yorumunuz icimi rahatlattı teşekkürler.
psikoterapi isteme nedenim de bu durumlar bana ağır geliyor ve ben arkadaş çevremde paylaştığına dışlanma yasiyorum moralim iyice bozuluyor. özelde gittiğim psikolog psikiyatrist olmadan calisamayacagini söyledi . sadece psikoterapi alabilme imkanımız yok mu?
Arkadaşım ben sağlık bakanlığında memur um... Şu anda özel bir proje den dolayı emeklilik konusunu düşünüyorum kadrolu personel olduğumdan gerisi kolay olacak
sağlık bakanlığı 2012 ya da 2013 yılından sonra merkezi bilgi sistemine geçti eğer hastanede yattıysanız tedavi gördüyseniz ülkenin her yerinde iş yeri hekimleri bilgilerinizi görür
yani sağlıklı raporu alıp devlette uzman vs olamam mi eskiden hastalandigim diye? çok saçma değil mi? doktorum bu bilgiler yalnız bizim hastaneden gözükür demişti . istedigim isi yapamaz miyim yani?
teşhis eskiden konulmuştu şimdi ben bir kere hastalandim diye bütün hayatim etkilenecek mi benim başka bir iş yapma ihtimalim de yok ? bu teşhisi gören hastane bana çalışabilir sağlıklı raporu vermez mi yani hiç hastalanmayacak miyiz ?
Bu tür bir kadro ile kuruma atandığında olsa olsa görev yapıp yapamayacağına dair rapor alman istenir. "Dikkat gerektiren işlerde de çalışabilir" vb. bir rapor alabilir misin, o önemli. Ve bu konuda buradan hiç birimiz bir yanıt veremez sana.
Bence bunu çok düşünme. Sen istediğin şeyi almak için girişimde bulun, karşına engeller çıkarsa aşmak için çabalarsın. Bırak şimdiden o olursa bu olursa diye dertlenmeyi. Baktın ki o gün iş olmadı, kendine yeni bir yol haritası belirlersin. Yani, bazı şeyler o kadar da kontrolümüzde olamıyor. Yaşayıp görmek gerekiyor.
Sağlığınla ilgili olarak, bence doktoruna güvenmeli ya da başka bir doktora gitmelisin. İlaç bırakmak bir risk bile değil -kardeşimsin, o yüzden rahat söylüyorum- aptallıktır. Çünkü ilacı bıraktıktan sonra bir süre iyi gitsen de sonra yaşayacağın ataklar çok daha önemli sonuçlar doğurur. Geleceğini düşünen, gelecek planı yapan akıllı ve eğitimli birinin yapmaması gereken bir şey.
benim endişem hastalıkla ilgili değil çünkü benim ailemle ilgili problemlerim vardı ve onlarla yaşadığım için hastanede kalmak zorunda kaldım çok ağır şeyler yaşattılar ve hastanede her seyi ailemiz sarsilmasin diye kendi problemim gibi yansittim .yani benim ayaklarımın üstünde kalmam şart. benim problemim su an işle ilgili hastane ve bipolar teshis geçmişinin sorun olup olmayacağı yönünde . ozellikle banka ve kamu uzmanlık ve smmm için. sizden tedavi tavsiyesi istemiyorum bu tedavi bana uygun bir tedavi değil çünkü yaşadım ve gördüm ve sorun farklı nedenlere dayanıyor.
tedaviyi kaldiramadigim için bırakmak istiyorum gerçekten problemlerim oldu ama psikoterapi fayda verebilir ilaç bana oldukca ağır geldi ve bütün islevselligimi etkiledi su an kullanmıyorum ve daha iyiyim. cevap için tesekkur ederim
bak arkadaş ben de ytü inşaat mühendisliği mezunuyum ben de mezun olduğumda özel sektörde çalışacağım diyordum iş arıyordum daha sonra hastaneden bir yöneticiyle konuştum ve tedavimin gizlenemeyeceğini her yerde ortaya çıkacağını söyledi yukarıda söylediğim nedenden dolayı ben de rapor aldım ve ekpss ye girdim benim hastalığım da şizofreni, seninki bipolar %40 rapor alırsın şimdi dediğin mesleği kazanmak daha zor o yerden kazanacağına ekpss ile kazan işin garanti olsun şimdi bunu yapmazsan ileride ekpss de kpss gibi zor olacak.
[-]Özel bankalarda böyle sorgu olmayacağı için sen beyan etmediğin sürece kimse bu tıbbi geçmişten haberdar olamaz. Kamuda da beyan istenir. Yani, geçmişte görülen tedavi sorun edilmez ama görevi yapmaya engel bir hastalığın olup olmadığına dair rapor istenir. Ne olacağını ancak başvuru yaptıktan sonra göreceksin. Kimse kimseyi görevi yapabilecekken işinden edemez. Etmek isterse, uygun rapor alınır, gerekirse dava edilir, yine hak kazanılır...[/-]
oturanboğa bence yanlış düşünüyorsun iş kanunu değişti artık her firma işe alacağı kişinin sağlık durumunu dosyasına eklemek zorunda yanlış hatırlamıyorsam sadece 10 kişinin altında tehlike arzetmeyen iş yerleri bundan muaf buna da iş yeri hekimleri bakıyor
Doğrudur. Özel olarak bilgim yok bu konuda, sadece mantık kurmaya çalışıyorum ve "görevi yapabileceğime dair rapor alırsam, mahkeme yoluyla da olsa hakkımı alırım" diyorum.
Bu konuda somut bilgisi ve önerisi olan var mı arkadaşlar?
arkadaşlar siz meseleyi anlamadiniz ben bipolar olmadigimdam eminim ve hastalık damgasıyla hayatima devam etmek istemiyorum yani tedavi rapor ilac raporu bunlar devam etmeyecek olmayan hastalık için rapor almak saçmalık olur bence eskiden koyulmuş teshis için de damgalı biri gibi geçmişte olduğum tedavinin hesabını mi vericem sürekli o ararken ? nasıl engel olacaklar sırf bu yüzden kamuda ya da bankada uzman müfettiş olmama ya da smmm olmama ?gerçekten anlamakta zorlaniyorum nasil bir kanunmus bu dayanağı nedir? is yeri hekimi benim sağlık sicilimi kurcalamak için mi var önemli olan iyilesmek degil mi anlamadım ben ??ben bu tedaviye devam edemiyorum yani ilaci alınca yol bile bulamıyorum ders cami sanıyorum sürekli kilo alıyorum. olmazsa teshisi kaldırmak için sağlık bakanlığından başka bir girişimde bulunmaya çalışırım ama e kpss bipolar raporu bunları istemiyorum ben işini yapabilmek istiyorum. çok umutsuz yorumlar bunlar ?!
bu konuyu sağlık ya da çalışma bakanlığından öğrenebilir miyim ya da nerden ogrenebilirim? benim geçmişte olduğum tedaviyi kimsenin gormeye yetkisi olmamalı bence özel hayatıma saldırıdır bu. ayrıca tedavinin faydası olup olmadığını benden iyi kimse gozlemleyemez ben bu tedaviden fayda gormedim ve devam edemiycem ilerisi için meslegimi kötü etkilesin istemiyorum hepsi bu ;s kac ruhsal engelli personel aliyorlar da olmayan bir hastalik için rapor alıp is arayayim arkadaslar anlamadim gerçekten. sorduğumu gerçekten anladınız mi??
yorumlar beni gerçekten endiselendirdi
1. ben şizofren teshisi almadim bipolar 2 teshisi aldim 2. si verilen tedavi ve koyulan teshisteki hastalığa benzemiyorum ve baska doktora gittim depresyon teshisi koydu 3. beni bunkadar endiselendiren bir asistanin bana ayakustu sizofren teshisi koymasiydi ve benim yatarak tedavi goreyim bu teshis nedir dememe sebep oldu ailesel sorunlar da destekleyince ben apar topar hastaneye yattim ve agir hastalari gorunce daha hastalandim ve sonraki asamada tedavimden fayda görmedim 30 kilo aldim hareketsiz ve dikkatsiz bir yaratiga donustum ders bile calisamaz hale geldim beni gorenler noldu sana demeye basladi. şimdi hastane 3 sene once bir teşhis koydu diye benim kariyer hayatim mi kararacak ? tedaviden fayda gorrmeme ragmen ve herhangi bir raporum olmadan ? nasıl oluyor yani özelde calisamayacak miyim ? hadi bipolarim diyelim bütün bipolarlar e kpss ile memurluk mu yapiyor simdi? özelde hic bipolar hastası yok mu? hic gerçekçi degil.
bipolar geçmişi olup uzman ya da müfettiş olmuş birisi yok mu yani su anda ? oguz arkadasin yorumlari aşırı telaşlandırdı beni . siz şimdi e kpss ile girmeseydiniz özelde is bulamaz miydiniz ? ben özelde smmm olarak çalışmak da isterim eger kamuda uzman vs olamazsam şimdi hastanede yattim diye ben bir sirkette smmm olamaz miyim? hadi smm yi gectm ozelde hic calisamazsin ne demek!
hadi hasta olsam pilot asker polis olmayayim onu anlarim hatta normalde bile bu mesleklerden soyutladim kendimi polis alimi cok olmasina rağmen ama doktorum kamuda uzmanlik için engel olmadığını söyledi bu doktor beni kandirdi mi yani 3 sene boyunca ? ! en son biz bilmiyoruz gibi konuşunca rahatsız oldum haliyle çünkü ben onlara güvenip hareket ettim sürekli şimdi çalışma bakanlığına mi sormam lazım bu durumu anlamadım o zaman da soru sordum diye ise almamazlik yapmazlar umarim!
işsizlik beni iyice bunalttı cunku 2 yıldır .daha da is bulamazsam ben iyice depresyona gireceğim gibi bu konuyu halletmem şart oldu. yardımcı olursanız ben cok sevinirim..
sağlık durumunu ekleyebilir ama kimse benim geçmişte anlattigim hastalığı kurcalayamaz bence benim raporum yok. doktorum biz size bu teshis altında tedavi veriyoruz burası araştırma hastanesi sağlam veya hasta diye rapor zaten vermeyiz ayrıca bu hastalik sizin mesleginizde engel olmaz demişti . önce geçici tedavi dediler şimdi ömür boyu diye cevirince bana 1 senedir tedavi eziyet gibi gelmeye başladı .ayrıca konuşmaya ihtiyacım var ama psikiyatristin tekbyaptigi bolca reçete yazıp göndermek oldu 3 senede 1 kere psikolog görüşmesi verdiler psikologumda sağolsun asiri cool bir insandi. her neyse ben bu tedaviye devam edemiycem. 3 aydir ilac kullanmıyorum ve daha iyiyim. benim sorum raporsuz olmama rağmen nasil benim eski tedavimi isyerim beni alirkeb öğrenip dosyasına takmak isteyecek ? nasil kamuda uzman olmama engel olacaklar? depresyona girince tedavi olmayalim mi yani ise girmeden evvel :s
çok teşekkür ederim peki siz ozelde hic ise giremediniz mi bu yuzden saglik bilgileriniz takip edilir diye ya da basta onlar ogrenip ise almadilar mi ? siz beyan etmeden nasil ozelde calisamadiniz yani rapor oldugu icin beyan mi etmek zorunda kaldiniz ararken ve ozeldeki engelli kadrolari ne ise yariyor o kadrolarda calisamaz miydiniz yani ? benim bilgi edinmek için nereye sormam lazım ?
hocam sanki hiç bipolar teshisi alıp ozelde çalışan biri yok gibi oldu kac gundur bekliyorum arkadaşlar yazsin diye ama nafile.
ama bunu siz tercih etmissiniz ben cabaliycam hem kpss uzmanlik hem özelde calismak için e kpss istemiyorum çünkü benim sorunum farkli sebeplere dayaniyor raporum da yok. böyle olup çabalayan olmadi mi acaba? sizin rapor var miydi peki? oğuz?
bir engelli arkadaşın kaymakamlık mülakatını kazandıktan sonra sırf kronik/vücut hastalığı nedeniyle elendiğini duymuştum psikolojik rahatsızlıklarda daha seçici olabilirler diye düşünüyorum.
kaymakamlik cok uc örnek tabii ama sonucta o da bir a grubu mesleği. yalnız bana kesin bilgi lazım csgb yani bakanlığı arayıp sorucam ama en net yaşayıp görülebilir sanırım kamu olmazsa ben en azindan özelde çalışabilmek istiyorum . yani insanlar depresyon geçirince doktora gitmiyor sanırım ise girmeden önce? benim raporum da yok yani böyle gereksiz sebepten hayallerimden olmak istemiyorum ben.
ayrıca benim bir metabolik sorunum var ve o bipolar ile bağlantılı olabilirmiş o problemi çözmeye çalışıyorum su an ama benim bu hastalığa benzemediğime eminim ben depresyonlar geçiririm bazen bu da bana normal geliyor ya da ben ağır dönemleri depresyon diye niteliyorum ama bu konuda herhangi bir belgem yok hastane kaydi ve eski ilac raporlari haric benim gecirdigim hastaligi bahane edip beni nasil uzman ya da smmm yapmayacaklar bu bahane bulmak oluyor resmen . tedavi olmasam daha mi iyiydi?
Doğru anlamışmıyım bakalım sen kendine göre ailevi kişisel sorunlarını biraz da abartarak içinde bulunduğun durumla başa çıkamadın dolayısıyla dra anlattın şizofren dedi diğer dr da ayaktan tedavi ile bipolar dedi arkadaşım yanlış yapmışsın keşke olduğu gibi anlatsaydın sana göre depresyon tamam hafif depresyon nöbeti ama unutma sen senin paranı evini idare edecek bir kimseyi nasıl seçersin bir düşün bi bakalım imza yetkin var ve sen yanlış yaptın devlet sana haciz göndermez mi ya da sen devlet olsan zararını karşılattırmaz mıydın hem sadece memur olmaak yetmiyor mu Arkadaşım çalış bakalım başarabilecek misin yanlış anlama ama kpss 85 üstü sonra atıyorum gib. Mhuy. Duy. Kaymakamlık, vdk...sınavları sonra mülakat heéee ben yaparım diyorsan başarılarr...
Bu arada bana 9 10 sene önce bipolar teşhisi hastaneye yatış verildi depresyondayken zaten algılama 0 veya 0a yakın 4 yıllık okulu 7 senede anca bitirebildim ataklar nedeniyle mani değil de depresyon ataklarım çok ağır geçiyor sadece 2-3 senedir tedavi görüyorum zaten bipolarlar ben de dahil kolay kolay kabul etmiyor ancak dr gittim eşimi kayınvalidemi psikiyatri çağırdı konuştular testler yapıldı sonuç bipolar ve ben 3 sene kpssy çalıştım 68-70-72 aldım ancak vaz geçtim ekpss ile düz memur olma kararı aldım çünkü benim ataklarım git-gellerim nelere yol açabilir kestiremiyorum hesap hataları haciz borç kredi buna meyilliyim ve hesap gelir uzmanı ayrıntılı işlerde depresyon döneminde konsantrasyonumu sağlayamam ki neyse 22 yaşında okul bitmeden 10 000 tl borç gülme ağlama sinir krizleri bir evlilik 2- 3 kere çok ciddi intihar teşebbüsü ataklar ataklar 2 tane üstüste çocuk yani eğer oldduğu gibi durumları doğru şekilde anlatırsak drmuza güvenirsek ve yanlış yönlendirmezsek en azından sonradan üzüleceğimiz başa çıkamayacağımız durumlar olmaz ilaçlara gelirsek gerçekten çok ağır ancak ölü olmaktansa ilacı tercih ederim bu arada smmm ile ilgili bilgim yok ama benim de hedefim nasip olur da atanırsam kurum içinde yükselme sınavları var bakarım yani... bir de özelde çalışılabileceğini sanmıyorum çünkü her zaman atak ihtimaliniz vardır
Bu arada tedavi ile işlevselliği tamamen düzelen % 0 dır yani zaten rapor vermezler ama psikayatr seni belli bir süre gözetim altında tutacaktır her ay ya da 15 günde bir 6 ay 1 sene kontrol verecektir hasta olmadığınıza kanaat ederse sorun yok ancak özellerde ve smmmde bankalarda durum ne olur bilemiyorum kendinize dikkat edin başarılar herşey gönlünüzce olsun...
teşekkür ederim. durum o zaman anlatacağım şekilde değildi çok ozel problemler oldu o zaman öyle gerekmisti ben zehirlenme ve baya ağır durumlar yaşadım üst üste ailemi de zor duruma sokmadan mantikli olani yapmaya calistim. yalnız hesap hatası puan alamama calisamamak gibi sorunlarım olmuyor benim. ozellikle ilac almazken daha iyiyim konsantrasyon olarak .bipolar da benzetmiyorum benim riskli harreketlerim benden kaynakli olmadi ve tekrar etmedi .bana teşhisi koyan doktorla şimdiki doktorlarım farklı doktorlar hastane ayni olmasina ragmen onunde bir not kagidi ve surekli eski ve sikintilibseyleri dinlemekten dr baya sikildim . ankatiyorum hak da verdiler ama en az bir ilac icmem konusunda cok israrci oldular. ben ilaclayken normal hayatima devam edemiyordum zaten su an daha iyiyim ve dosyami alip hastaneye duzenli gitmeyi birakmak istiyorum. bana duzeldin demese bile ben tedaviye devam etmiycem yani. sabit şekilde bir docent ve bir suru farkli asistan ve tedavi dediklero sey bana eziyet oldu surekli peki haklisiniz deyip duzenli ilac kullandim toplam 5 sene 3 senesi psikiyatri teshisli .rapor vermeyiz demişlerdi bana zaten ama tedavi 1 senedir eziyet oldu benim için ilacı içmek dert başlamak ve bırakmak ayrı dert yeniden kullan derse zaten alamam gunde 14 saat uyutuyor ve islevsiz hale geliyorum ilaçla. su an tek istediğim tedavi dedikleri olaydan kurtulmak ve emeklerinin karşılığını alabilmek. doktorum kötü değil bu arada sadece beni kafalarına hasta olarak kazidilar ve anlattıklarının gerçekligini anlamayip sürekli ben için önlem alma derdindeler ve deney faresi gibi sürekli bunlari aciklamaya calismaktan yoruldum. hani dosyami vermek zorundadir ben isteyince zaten ayni hastanede devam etmek zorunda da değilim ve tedavi beni cendere içinde hissettirdi gülmeyi sevinmeyi gezmeyi kendine yasakladim ve bu benim depresyon kaynağım oldu. smmm belgesi için başvurudan sürekli bunlari düşünüp planlanandan yoruldum. istemediğim bir tedaviye beni zorlayamazlar bence fayda görmüyorum.
devletin ne zararı olmuş anlamadım ben psikiyatrik tedavi gördüm parası da kesildi gayet ne zararindan bahsediyorsunuz?? depresyon olan teşhis bipolar olmuştur mesela benim yine desteğe ihtiyacım vardı yararak veya ayakta ama sorumlu ağır bir dönemdi. ne demek devlet zarari ?
ben tedavi olurken hastanede yalnız kalmadım ailemden bir kişi ile kaldim her şeyi ailemin bakış açısından anlattim ve suçluluk psikolojisindeydim baya ama borç falan açmadım kimseye yani. en mantıklı şekilde davrandım ama neden depresyon değil de bipolar çünkü ben ergenlikte de üzüntü gecirdim bir yakınımı kaybettim ama insanın sevinmedi kadar uzulmesi de normal bence bu bipolar olmayı gerektirmez ki... yattığım zaman beni normal hayatimdan uzaklaştırdı bazi acilardan iyi cogu acidan ağır bir tedaviyi ama ben artık adres bulamaz hale gelince ve gulunce suçluluk duyup woo kiloya çıkıp siz ağrılarından yuruyemeyince ustelik 14 saat uyuyunca ilaci bıraktım. Bana kullan dese de kullanmam ben şu an 70 kiloyum daha hayat doluyum adres buluyorum zihnim ilac kulkandigim zamana gore daha acik ama benim aşırı bir halim yok. suç falan isledigimi falan da düşünmüyorum. sadece tedavimin miladi doldu benim icin et deseler de devam etmiycem cünkü faydasiz ve islevsiz bir tedavi bu şu an. beni zorlamaya hakları yoktur tabi yeniden hastalanirsam yeniden tedavi olmak da en tabii hakkimdir diye düşünüyorum. özelde engel çıkmazsa calisabilirim yogun calisinca cok daha iyiyim ben atak falan da gecirmiyorum yani.
Başka hastaneye gidin ve durumunuzu anlatın burada biz ancak bildiğimiz kadar yaşadığımız kadarını anlatırız Yazdıklarımı dikkatli okursan anlarsın hee belkide ben anlatamadım ama
SMMM uzman olmak istediğinden devletin ya da özelin hastane raporlarımız bakamaz özelimdir demişsin ya o yüzden yazmışstım atak geçirirsen bir hesap hatası senin ve devletin zararına olur die hee rahatsızlığın yoksa hukuki yollara başvura bilirsin tabi ki