Sayın kardeşim Clara, senin yollarından ben çoktan geçtim ve o defteri (kpss a) kapattım. Öncelikle sen ruhsal olarak hastasın dolayısıyla sana sorumluluk gerektiren (açıklayayım sürekli yurt dışına uçakla gidilen, sürekli üst amirlerle muhattap olduğun ve yabancı dil kullanmak zorunda kalacağın bir uzmanlık işi veya sürekli ayakta teftiş yapacağın bir müfettişlik işi) kesinlikle yaramaz. Senin yapacağın iş masa başı sorumluluk ve çok fazla kafa yormayı gerektirmeyen bir iş olmalı, neden dersen bu tip hastalıklarda (ki ben 20 yıldır yaşıyorum) sabitlik, fazla yorulmama ve düzen önemlidir. Sen her ne kadar ben müfettiş, uzman vb. olurum dersen de olursan görürsün nasıl sıkıntılar yaşayacağını. Ayrıca tedaviyi sonlandırırsan değil uzmanlık, müfettişlik düz memurluk dahi yapamazsın, (en iyi ihtimalle) kendini sürekli tımarhanede yatar halde bulursun. Peki çözüm ne dersen çok basit: çalışabilir engelli raporunu al, ekpss ye hazırlan ve en az bir düz memur ol, ayrıca eğer gerekli mezuniyetin varsa (örn: mühendislik, istatistikçi vb...) farklı bir uzmanlık kadrosundan da direkt atanabilirsin bu sınavla. Sana bir tavsiye daha Ankara'yı tutturmaya bak, sana en az iş en fazla maaşlı iş lazım, aksi halde tırlatırsın. (Not: Bunları söyleyen kişi doktora mezunu 7 yıllık ve emekliliğine 2 yıl kalan bir memurdur.)