Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar KPSS A-merkez uzmanlık, Müfettişlik, Mali Müşavirlik vs.?

Rica ederim Eğer kamu istiyorsan rapor isteyecektir yanlış bilmiyorsam ama özelde nasıl bir fikrim yok

özelde sağlık raporu sıkıntının cevabını devlet hastanesinde sosyal hizmetler birimi var . Orada sosyolog olan memurlar bu tür soruları değerlendirip cevaplayabilir net kesin cevap verirler .

arkadaşlar 184 i aradım sordum ve eski teshislerin sağlık sisteminde kayıtlı olduğunu tedaviden memnun degilsem yeni bir hastaneye gorusmemi ve sağlık kurul raporu için o şekilde basvurabilcegimi söyledi yalnız ben özellikle is yeri hükümlerini sordum o da eğer csgb yetki vermişse is yeri hekimine sistemde gözükür eski tedavileriniz dedi ama bu resmen kişisel hakların gizliliğini bozuyor benim eski tedavimi neden is yeri hekimi görsün ne saçmalık? yani ben sağlam kurul raporu alsam bile bu gozukebilirmis acaba is gorusmelerim bu yüzden mi olumsuz sonuçlanıyor tc ile başvurduğum yerler bunu sorgulamis olabilir mi diye düşündüm açıkçası. damgalı bir inek gibi hissettim .

mrhba arkadaşlar hepimize geçmiş olsun … ben bugün 28,6,2016 tarihnde dvlet hastanesine piskyatri dokturan gittim ve şikayetlerimi sıralyanca bana bipolar bozuklğn var dye tanı koyduu piskolug bayağı soru ve sordu ve cvpldı yorumunu doktura yazdı ve son olarak dokturum seragol 300 mg hap yazıp br hafta snra tekrar gel dedi … sorum şu ben bu bipolar hastalğnda kurtlurmuyum ve işmle alakalı sıkıntılrm var buda hastalğmı tetklermi … syfada bayağı yorum var %40 ve üstü rapor ne işe yaryor benii aydınlatrsnız SEVİNİRİM SAYGILAR …

Clara00

Ben sağlık Bakanlığı nda memurum şu an önlisans mezunu yum dediğim gibi bir projem var onu yapabilirsem emekli olmak istiyorum. Sana şu kadarını söyleyim bipolar remisyon döneminde zihinsel üretkenliği yükselten bir rahatsızlık bir nevi travmatik yetenek artışı diyebbiliriz. Ben psikiyatrik teşhis aşamasından sonra 1400 sayfalık bir roman ve 100 adet şiir yazdım hala da devam ediyorum. Bir beyin düşünün çalıştıkça vücudun enerjisini tüketiyor ve onu bir şeyle meşgul etmezseniz krize giriyorsunuz. Bu yüzden mühendislik ve uzmanlık gibi ideallerim olduğu halde kendimi daha mutlu hissetmeme sebep olduğu için edebiyatla uğraşmak istiyorum. Senarist olmak gibi bir düşüncem var. İlk projem 2017 nin başlarında ekranlarda olacak Allah ın izniyle sonra kaeşıma ne çıkar bilmiyorum ama bildiğim ve emin olduğum bir şey var yazmayı seviyorum....

Sayın kardeşim Clara, senin yollarından ben çoktan geçtim ve o defteri (kpss a) kapattım. Öncelikle sen ruhsal olarak hastasın dolayısıyla sana sorumluluk gerektiren (açıklayayım sürekli yurt dışına uçakla gidilen, sürekli üst amirlerle muhattap olduğun ve yabancı dil kullanmak zorunda kalacağın bir uzmanlık işi veya sürekli ayakta teftiş yapacağın bir müfettişlik işi) kesinlikle yaramaz. Senin yapacağın iş masa başı sorumluluk ve çok fazla kafa yormayı gerektirmeyen bir iş olmalı, neden dersen bu tip hastalıklarda (ki ben 20 yıldır yaşıyorum) sabitlik, fazla yorulmama ve düzen önemlidir. Sen her ne kadar ben müfettiş, uzman vb. olurum dersen de olursan görürsün nasıl sıkıntılar yaşayacağını. Ayrıca tedaviyi sonlandırırsan değil uzmanlık, müfettişlik düz memurluk dahi yapamazsın, (en iyi ihtimalle) kendini sürekli tımarhanede yatar halde bulursun. Peki çözüm ne dersen çok basit: çalışabilir engelli raporunu al, ekpss ye hazırlan ve en az bir düz memur ol, ayrıca eğer gerekli mezuniyetin varsa (örn: mühendislik, istatistikçi vb...) farklı bir uzmanlık kadrosundan da direkt atanabilirsin bu sınavla. Sana bir tavsiye daha Ankara'yı tutturmaya bak, sana en az iş en fazla maaşlı iş lazım, aksi halde tırlatırsın. (Not: Bunları söyleyen kişi doktora mezunu 7 yıllık ve emekliliğine 2 yıl kalan bir memurdur.)

Sevgili dostum ben Kamu da Sağlık bakanlığında idari personel olarak görev yapıyorum. Bipolar teşhisi de tedavisi de süreç gerektiren bir hastalıktır. O yüzden ben hasta değilim demekle bitmiyor iş. Bir çok test neticesinde bu kanya varılıyor. Ben sağlık bakanlığında görev yapıyorum. 7 yıldır memurum ve bir çok teşhisin ardından Bipolar da karar kılındığını öğrendim. Bundan sonra hayatıma yeni bir yön vereeğim Edebiyat yeteneğim var ve çok güzel eserler üretmekteyim bunları değerlendiriyorum şu anda nasip olursa emekli olup bu işi yapmak istiyorum hayatımın iplerini elimde tuttuğum sürece mutluyum. Özgüven en büyük terapi oldu benim için.. Başka meslek kalmadı görüşüne de katılmıyorum çünkü dünya daki meslekler sadece 4 ,5 tane den ibaret değil. İllaki doktor asker polis yahut öğretmen olacaksınız diye bir kaide yok. Bakın ben, Doktor olmayı özelikle psikolog olmayı isterdim o ayrı mesele ama yine de doktor olamadığım için üzülmüyorum. Pilotluk özelikle "Savaş Pilotluğu" da hayallerimden biriydi ama bunun bana nasıl riskler oluşturacağını da düşündükten sonra onu da ikinci plana ittim. Polislik bir meslek olarak zatan zordur. Ve para için yapılmayacak bir meslektir. Açık söylemek gerekirse hedefinizi geniş tutun bu ve unutmayın. HİÇ KİMSE ALTERNATİFSİZ DEĞİLDİR..

DJ_BORAN
siz ne is yapıyordunuz. bu konuyu nerden ogrenebilirim ? doktorum pilot asker polis ve ogretmenlik riskli demişti baska meslek kalmadi ben iibf kpss a uzmanlik yani idari kadroda problem olmaz diye dusunuyordum . ben ne is yapicam anlamadım? ayrıca hasta da değilim su an bu nasıl bir tedavi oldu aklim etmedi.[/QUOTE]

İdari personel olarak çalışıyorum. Fazla sorumluluğu olmayan bir alan hastanenin evrak kayıt ve dökümantasyon işlerini biz yürütüyüoruz iş pc ortamında olduğundan rahat oluyor ŞEF olmak istiyorum şimdi UZMANLIK bende isterdim ama sıkıntı çıkarıyorlarmış psikolojik problemi olanlara

Üst Alt