Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar nedeniyle engelli raporu almak iş bulmamı zorlaştırır mı?

ikihalbirben

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık bi sene önce piskotik manik atak geçirip bipolar tanısı aldım ve bir hafta hastane yatışım oldu.Şimdi ise okulumu bitirip mühendis olucam.Rapor için başvurup Ekpss ye girmeyi düşünüyorum fakat atanamazsam özel sektörde çok sıkıntı yaşar mıyım?İşveren veya işyeri hekimi raporumu görebilirler mi,saklama şansım var mıdır bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

Hayır alıp almamak arasında kararsızım ekpss de yaklaşıyor bi karar vermem lazım.Eğer dediğim gibi atanamazsam iş bulamam korkusu var

Ömür boyu o rapor sizin peşinizi bırakmaz haberiniz olsun . Pazartesi doktor kontrolüm vardı. Doktor bana " Seni neden çalıştırıyorlar senin çalışmaman lazım " dedi . Ben de " Çalışmayı ben istiyorum çalışmazsam daha kötü olurum" dedim . Adam bana seni raporuna uygun şekilde malulen emekli etmek lazım diye ısrar etti . Yanş gerisini sen düşün. Ehliyette felanda sorun olur

Ekpss kazanamayıp özel sektörde iş bulursanız. Raporu nüzü söylemez siniz engelli raporunu göremezler

Alacağınız engelli raporu bence size dezavantaj değil avantaj sağlar. Son çıkan yasa ile birlikte işverenler tabiri caiz ise engellileri havada kapıyorlar. Engelli raporunuzun olması sizin için hiçbir engel teşkil etmez aksine avantaj sağlar benim kişisel görüşüm bu iyi akşamlar

arkadaşım eğer özel sektörde özel şirkette çalışma gibi bir niyetin varsa alma derim raporda bal gibi görünür şimdi herşey sistem üzerinde sgk sistemine kaydetiyorsa işverenlerde görebilir bu ülkede en büyük önyargı ruhsallaradır doğru yazmışsınız..
yok eğer ekpssden yüksek puan çıkarırım atanırım diyorsan rapor alman ekpssye katılman için şart branşınız ve bu mühendisliğe talip olan adayların sayısıda önemli şimdi diploma sahibi çok devlete atanırsanda rahat edersin onu söyliyim..

@erz0025, EKPSS'ye girseniz bile teknik kadrolarda çalışabilir raporu verirken sıkıntı çıkarıyorlar. Sadece hizmetli ve düz memur kadroları için mantıklı.

Ben de bipolarım ve kamuda çalışıyorum teknik kadroda. Ekpssden atandım ve 12 yıl önce kolay da atandım. Bipolarsan devletten başka yerde çalışmayı düşünmeni önermem çünkü sürekli atılma korkun da olacak atakların olursa hastane sürecin de olacak. Özel sektör bunları pek kaldırmıyor. Devlet memuru olmak daha avantajlı. Ha ama özelde çalışacağım saklarım kimse anlamaz diyorsan deme raporun olmasa görünmese bile 1 atağa bakar. Eğer bipolarsan illa ki atakların olacak çünkü.. hastane yatışı falan zor şeyler özel sektör hastane yatışı konusunda zorluk mutlaka çıkaracaktır.

@bi mi polar?, Teknik kadroya atanmak zor derken son yıllardaki atamalardan bahsettim. Özellikle seçimden sonraki atamalar sıkıntı. 2025 EKPSS ile atanan birçok teknik elemanın atamasını iptal ettiler. Aile bakanlığı fizyoterapist ve çocuk gelişimci olarak atananların hepsine ÇALIŞAMAZ raporu verip iptal etmiş.

@berke26, Teknik kadro mühendis mimar tekniker grubuna deniyor ve o grupta çok ağır bir durumda değilseniz alıyorlar diye biliyorum. Belki dediğiniz gibi güncel bilgiler sizinkiler olabilir. Alımları bayadır takip etmiyorum çünkü..

Teknik kadro sanırım biraz daha kapsamlı ama teknik hizmetleri barındıran işler diye anladım bu arada internetten baktığımda..

Son düzenleme:
Üst Alt