Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar olan kişiler evlenebilirler mi? Evlilik yaşamları ve deneyimler..?

tapasya

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
4
Bipolar arkadaşlar evlenebilir mi evlenenen arkadaşlar tecrübelerinizi anlatırnısınız...?

karşınızdaki anlayışlı destekçi olursa evlenirler bence bende bipolarım ama benim eşim beni bıraktı bipolar tanısı konuldu kızımın doğumunda

Rabbimiz şifa versin cümlemizi de bizede çok kötü bir durum özelden yazdım size Bi bakarsanız sevinirim mesaj kutunuz dolu geçmiş olsun sizede nasıl farketriniz peki sevgi hanım

Eminim ki o sizi bırakan da bir gün cezasını çeker eminim....

Cevremde çok sayıda kişi var ve mutlular...
tabi bunu doktorunuzdanda bir danışabilir misiniz

Sevgi0342
Eşin kendi kaybetmiş, takma kafana bir gğn sizi kaybettiği zaman çok pişman olacak iş işten geçmiş olacak

Anlıyorum ama mutsuz örneklerde var tabii..

Herhangi bir fonksiyon kaybı ile yaşamanın zorlukları elbette var. Ama bu kimin için geçerli değil ki? Mükemmel insan nerede? Yok ki!

Bu hastalik genetik olarak da cikabiliyor ya da beynimizde kimyasal bozukluklardan dolayi ya da sonradan yasadigimiz olaylar cevresel etkiler vs..Bu kimsenin kontrolunde degil. Isteyerek yapilmis bir hastalik da degil. Normal bi insan bile cani sikildigi icin esini bosayabiliyor.Kimsenin esini yargilamak bize dusmez tabi ama sonrasina bakmak lazim guclu bir kadin olup hayata onsuz da devam edebilicegimizi kendimize ispatlamamiz lazim.Bi bebek var onun yasam standartlarini nasil yukseltebilirsiniz onunla ilgilenmek en azindan kafanizi rahatlatir.

Arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim fakat bipolar olupta evlenen ve geçimlerini nasıl olan insanlar yaşadıklarını yazarsa sevinirim sağlıklı bir evlilik hayatları oluyor mu her iki tarafta aynı rahatsızlıktan dolayı ikiside bipolar sa sorun çıkar mı..?

Toplum içerisinde hiç evlenmemiş olmak inanın sağlıksız, mutsuz ve problemli bir aile kurmaktan daha iyidir ve tercih edilmelidir
Size talip olan kişi hakkında İkincil kaynaklardan değil doğrudan kendisinden öğrenin. Size nasıl bir hayat vaad ediyor. Ruhsal sağlığı ne derecede Şiddete ya da madde kullanımına meğilli mi? Evlenmiş olmak için evlenmeyin. Lütfen fiziksel çekicilikten çok ruhsal sağlığına dikkat edin. kişi iyi biriyse daha önce boşanmış olması sizin için kaygılanılacak bir durum değildir.

umutsuzluk, ağlama, içe kapanma, isteksizlik, pişmanlık, yeme ve uykunun bozulması 'uyku azlığı, aşırı hareketlilik ve konuşkanlık, fikirlerin uçuşması, abartılı giyinme ve riskli davranışların mesela riskli kağıtların imzalanması, para harcama, cinsellik' gibi davranışların artması hakim bu gibi durumları evlilikten kaldırabili olmanız gerekir. örenek olrak konuşur, makinalı tüfek gibidir. Eskiler buna”İshal i Kelam” derlermiş. Konular bir birinden kopuktur, fikir uçuşmaları vardır. Hareketleri çok artar, yerinde durmaz, sürekli gezer, seyahate çıkar, tanımadığı insanlarla bile hemen samimi olur. Şiirler, öyküler yazmaya başlar, resimler çizer, yeni atılımlar yapar, riskli davranışlara girer, aşırı ve gereksiz para harcar. Kendisini ilgilendirmeyen konulara da bulaşır, başını derde sokar. Aşırı alkol, sigara tüketebilir. Çok hızlı ve tehlikeli araba kullanır. Büyük yatırımlara girip zarar edebilir. Ani bir kararla boşanıp yeniden evlenebilir )

Bipolar hastalık, şeker ve tansiyon hastalığı gibi devamlı ilaç kullanmayı gerektiren biyolojik genetik kökenli bir hastalıktır

Düzenli bir iş ve yaşamlarının olması sağlanmalı eğer mümkün değilse depresyon ve intihar eğilimi varsa ve yoğunsa, EVLİLİK TAVSİYE EDİLMEZ ayrıca . Unutmamak gerekir ki bipolar hastası hamile kaldığında bu süreç normale göre çok daha farklı ve zor olacak Bipolar hastasıyla evlilik yapmak için bu durumları en baştan göze almak, kabul etmek ve olası durumlara hazırlıklı olmak gerekir.

çok coşkulu ,keyifli olduklarından “kafasına göre” hareket ederler bu da biraz derttir Çoğunlukla tedaviyi reddederler, kaçarlar.

tabi Bu insanlar çok renkli,sanatsal ve yaratıcı özellikleri olan sıradışı kişilerdir. açık, dürüst, net konuşur çoğu,. Çok yetenekli ve zeki, yaratıcı insanlardırlar

dipnot olumsuz davranışları tetikleyen şeyin kişinin kendisi değil de bir hastalık olduğunun ayırdına varmak gerekir geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bunu sorup öğrenmeliyim madde yok ama devamlı ilaç altında ve kontrol kendimde aynıyım fakat korkum bir gün birbirimizi anlamamiz düzenli iş konusunda haklısınız sanırım en büyük sıkıntımız bu tetikliyor çünkü direk zamanla tanımadan böyle bir adım atmak dediğiniz gibi riskli ssnırım devamlı anlamadığımızı tartışma olması ayrı bir sorun sanırım ve şunu sorayım şiddette meğilimlidir bn kendim çok sinirliyim ama elimde değil fakt sonra geçiyor karşimdaki insanda şiddet tetikler mi bu beni düşündürüyor. Teşekkür ederim tekrardan

Evlenmek eğlenti demek değildir.iki insan birbirini çok iyi anlamalı.ayrica psikatri rahatsızlığı varsa ayrı bir sorun teşkil eder.sevmek farklı duygu evlilik farklı duygu.ayrica psikatri rahatsızlığı olan kişi hep kendince haklı görür kendini haksız bile olsa.herseyi kabullenemez.hemen tepki gösterirler.calisma ortamlarında bile kendilerine haksızlık yapıldığını sanırlar.kizdiklari zaman ya içine kapanırlar yada hemen parlarlar.cabuk sinirlenirler.uyku ve uyum sağlayamaz herkesle.saglayanlar varmi elbette var eğer her iki kişide sakin ve anlayışlı ise çok iyi güzel bir evlilikleri olabilir.ama çok çabuk agrasiflesiyorlarsa evlilik mutlu hayattan çıkar zorbalığa kadar gidebilir.her iki kişininde düzenli bir çalışma yaşamı olmalı.eger çalışma ortamı yok ise bence olmaz

Ben şizofrenim bipolar biriyle evleneceğime camdan aşağı atarım kendimi daha iyi.

ekonomist79

Ama şizofreni ile bipolar farklıdır. sizofren daha çabuk sinirlenir.bipolar biraz daha uysal ve sakindir. ayrica çok da zekidirler.benc

mustafa şahinn

Bipolar şizofrenin master yapmışıdır dengesizdir hiç bir iş veya ilişkiyi yürütemez başladığı hiç bir işi tamamlayamaz

ekonomist79

O sizin düşünceniz.nice bipolar arkadaşlarım tabiki şizofreni arkadaşlarımda var.hepsinin ayrı ayrı hayat hikayeleri var.hepsinin ayrı duygu ve düşünceleri var.ne desek bos

Uzun süredir bipoları en az on beş senedir çok zor geçiyor evlilşkte

Selam iyi akşamlar toplam 3 4 yıl boyunca tedavi gördüm ve ondan önce ufak sorunlarım oldu 3 4 yıl tedavi sürecinde bipolar duygu durum bozukluğu olduğumu bilmiyordum en son öğrendim özel tedavi gördüm genelde tekirdağ da ve istanbul tabi teşhis öğrendim tüm detayıyla ve yaşadığım sorunlar son zamanlarda artinca ben özel doktorum a cihazı önerirmisiniz hocam dedim olumlu yanıt aldım cihaza girdim ve şuan ilaç sadece Lithuril ve uyku için ilacım var çok şükür iyiyim
Allaha hamd olsun tedavi süreci verdiğiniz tepkiler yaşadığınız sorunlar ne ise anlatın tüm detayiyla zaten doktor size yönerge sunacaktır herkese hayırlı geceler zor bir tedavi bilirim yaşayan insanlar genelde uzaklaşır sıkılır duramaz

Hiç evlenmedim eskiden çoğumuzda olduğu gibi evlenip çocuk sahibi olma taraftarı idim ama yaşımın ilerlemesinden dolayı mıdır ,yaşadıklarımdan dolayı mıdır ,yaşadığım ülkenin gidişatını durumunu beğenmediğim için midir yoksa hepsi birden midir nedir evlilikten gerçekten soğudum sadece ileride acaba çocuğum olsa daha iyi mi olurdu diye içimde ukde kalır mı acaba diyorum bazen o kadar ???

Peki arkadaşlar evli olanlar tecrübelerini yazarsa daha çok sevinirim ne gibi sorunlar oluyor mesela

Arkadaşlar bazen market alışverişi yapmak büyük dert oluyor evlilik nasıl olacak bu hastalıkla. bana hiç mümkün görünmüyor.

ben bipolarım %40 2 süreli raorumda var evliyim çok zekiyim aynı zamanda zayıf iradem olabiliyor çok sinirli olabliyorum çocuklarım var inan onlar benim el frenlerim çekirdek ailemle mutluyum eşim biliyor uzaklaşmam gerektiğinde uzaklaşıyorum yanlız kalıyorum sonra geri geliyorum ama bir şekilde durumu tolera ediyolar eşin anlayışlıysa şanslısın yoksa hiç evlenme açık net ol .

Çok teşekkür ediyorum gerçekten bnm için önemli bir konu idi tabiki diğer arkadaşlarımızada ☺️

Abi çok güzel açıkladın bir çok özellik var en güzeli keyifli olduğun zamanlar ama bitiyor sonunda o dalgayı ölümsüz yapabilsem keşke

Mesajımı değiştirdim, yanlış anlaşılma oldu, aklınızın yerinde olduğuna da sizin adınıza sevindim.

Üst Alt